Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
View: 941|Reply: 16
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

無謂的設定?

[Copy link]
Jump to specified page
Theme
Post time 22-12-2016 07:04:05 | Show the author posts only Reply Awards |Descending |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
會規內有許多的設定,都不太關於會的運作和活動的舉行,

例如:要求女士每年都驗抹片、不容許三位同性在活動內聚集、使用從未用過的名字做登入名、各項的律貼和資助、
使用低致敏度的梘液、不用會徽做會網主頁、一切不能暴露身份、身體特徵的要求......

關乎的都是保護參加者,但不知有多少人會明白我的苦心,

近期運用了會網上的文字過濾設定,把會暴露日期(尋 晚、昨 晚、今 晚、last night....)的中英字眼自動變成攪鬼語句,
讓動後感不會暴露確實活動日期,其實,已經過去了的活動日期被揭露,不單對會方有影響
對於各參加者的出席行縱,會有機會成為了身邊人確認的機會,身邊人不一定是伴侶,有可能是同事,朋友....
真實事例:有一位資深參加者在公司內見到了其中一位同事正在上會網(認出的不是什麼,是認出了我的頭像)
而這位同事的確是已經加入了我們....。往後這位同事的行縱好容易就會被這位資深參加者得知。

隨住S&B越來越知名,正式加入的人數不一定會暴長,因為我照顧不來,但遊客見習生一定會與日俱增,
別人在暗,我們參加者在明,是不是應該更加小心?
在聊天吹水的時候,有需要[今X我去左做yoga,之後去左...]、[X日同朋友睇左呢套戲,個朋友話...]的大講特講,有好處嗎?有需要講得日期這樣確實嗎?
有人為了避開過濾的設定,將要過濾的日期字眼變成 [今/日、今 日、尋~日、昨_晚....],以為好聰明,到最後受到惡果,真的不要走來向我哭訴,
還未計算將這些蠱惑行為會教壞見習、新人,S&B的文化是這樣的嗎?

如果覺得我為大家所作的安全設定是擾人,是多餘的,請坦白向我反映,有道理的,我便把這些設定取消掉。

First
Post time 22-12-2016 09:05:51 | Show the author posts only
深明會長嘅用心良苦.....
我覺得呢種過濾係有佢存在價值....
字...始終係由人去寫出黎....
會長都冇法去控制某人所寫嘅所有文字都合乎會規要求....
所以, 所有參加者都有義務去遵守所定立之會規....
但如果某參加者因為濫用(分隔字)而導致個人或其他參加者有不必要嘅傷害時...
我覺得必須要加強其處分.....
大家入得黎呢個會都係成人....
有咩係應該做, 有咩係唔應該做, 大家都可以分到....

另一方面, 站於參加者立場...
其實有時真係有需要用到呢D分隔字黎表示其句子...
例如:今 日天氣好好....

當然會長一定明白咩位係可以用呢D字, 咩位係唔應該用喇....

無論如何, 會長所定出黎嘅會規, 絕大部份都係為左我地(參加者)嘅安全而設, 所以大家都應該遵守....
3Floor
Post time 22-12-2016 11:48:50 | Show the author posts only
完全明白會長的苦心,都係希望會員自己的利益有保障。
規矩多會讓d冇心加入的人止步,其實係好事黎架。
就好似去名牌學校門檻高,其實就係要保持學校的質素。
雖然係個關於性的網站,但係我覺得內容都幾正面。
4Floor
Post time 22-12-2016 13:06:35 | Show the author posts only
規則係用嚟保護大家。入得會都係為咗呢啲目的。
完全支持呢啲設定。
SAMuel This user has been deleted
5Floor
Post time 22-12-2016 13:08:54 | Show the author posts only
Note: The author has been banned or deleted.
6Floor
Post time 22-12-2016 22:01:21 | Show the author posts only
我覺得反而要加強,
例如唔係永遠aa 變bb
可能有時變cc

如果唔係太有規律都好易估到
7Floor
Post time 23-12-2016 17:21:09 | Show the author posts only
我覺得高度保密是十分重要的,始終入會都有各自因由,相信大部分會員都不想真身曝光,怕會為日常生活帶來不便。會員互相交流有助加深認識,但僅限於會內(會規),在會外大家都是陌路人。為了悍衛這個原則,各種保密工作是有必要的。支持會長!
8Floor
Post time 23-12-2016 19:24:47 | Show the author posts only
贊成設定, 不單保護發文的人, 也要保護其他參加者。
9Floor
Post time 23-12-2016 20:33:09 | Show the author posts only
感激會長既細心及保護
而且係百忙之中都抽時間去解釋俾我地知點解需要實施某d會規
好彩有會長,
好似爸爸咁不厭其煩睇住我地呢班細路
我會好好遵守,好好咁保護S&B既文化
10Floor
Post time 24-12-2016 22:37:00 | Show the author posts only
用文明的方法去規範最原始的慾望,此乃創舉!
11Floor
Post time 25-12-2016 16:17:52 | Show the author posts only
對啊。會規的存在一定有並理由和價值,為己為人,還是小心點好。
12Floor
Post time 25-12-2016 17:04:20 | Show the author posts only
規例,限制的意義好多時被人忽略,但往往這些規條就能避免很多不必要的傷害發生!我相信這些設定是有遠見的,無形中保護了各會員!
13Floor
Post time 26-12-2016 06:54:52 | Show the author posts only
看相作文:

假設會長貼出果張靚相中嘅係會員美女A 和猛男B。

會長大人:「妳知唔知道妳剛post咗果篇動後犯咗會規呀?」
美女A:「係咩!我只係形容猛男B身上好吸引果d pattern 姐,咁都唔得?」
會長大人:「緊係唔得啦!所有會讓人認出某參加者嘅特徵,都不能直接或間接描述㗎。」
美女A:「咁我話佢似某某明星得唔得呀?」
會長大人:「妳話呢!」
美女A:「收到喇,會長大人。我會非常小心打動後㗎喇!」
14Floor
Post time 27-12-2016 13:28:52 | Show the author posts only
會長大人真係盡心盡力,,,其實都係心態既問題,,,
大家為左自己或是為了大局著想,
自然會有相應既行為同字眼,,
我未正式參加,睇過一兩次會規的確係擔心自己會做錯,或講錯
發表文章及回覆做多幾次proofreading
行為上真係睇多幾次會規
希望大家都負起責任,保護S&B
15Floor
Post time 3-1-2017 04:06:10 | Show the author posts only
反果來說,由一開始無到有,到今時 今 日訂立所謂“無謂的設定“,應該就系S & B可以今時今 日都可以繼續順利運作既一大原因。
其實事出必有因,如果全部參加者都可以非常自律,唔會比到麻煩人地,又何必搞甘多設定。
會長同所有人都時間有限,如果每個參加者連參加個心同尊重都欠奉而又隨便入會,到時後只會一榻糊塗。

我追番少少會長你之前所寫既post,有次搞到上法庭都試過。講真搞到一場甘既大龍鳳,如果你系為左自己,一般人早就已經有退念。不過你依然堅持,繼續花時間同心血去經營,我真系好impressed。

不過都有賴各路英雄既幫忙,先可以搞到有聲有色。

施比受更為有福,以及己所不用勿施於人;做人又好性愛又好,我都覺得系應有既態度。如果每個人都系甘,會長你就唔洗花甘多無謂既時間,系唔系?

好啦,野就講完...等我儘早交表先

16Floor
Post time 10-6-2017 01:46:46 | Show the author posts only
唔敢亂說話
17Floor
Post time 22-4-2018 14:50:25 | Show the author posts only
絕對有用

Add post (22-4-2018 14:53):
please keep it
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

1-5-2024 11:36 GMT+8 , Processed in 0.091303 second(s), 22 queries .