Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
View: 4737|Reply: 86
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

有交帶,坦坦白白

[Copy link]
Jump to specified page
Theme
Post time 15-7-2014 05:12:16 | Show the author posts only Reply Awards |Descending |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
攪會咁耐,我發覺令我討厭的,不是犯會規(我咁樣講,唔係鼓勵大家視會規如無物,希望仍然有權利參加既男女,會珍惜現在擁有的)
因為犯會規只會令我難過、失望、沮喪,沒什麼大不了......
反而我討厭的是[沒交帶]和[不坦白]。

交了表,花時間去批核了,叫去驗身,無交無帶地消失了,

隔了不知多久,又重來要求參加,要求復位,
時間和精力實在不想浪費在這些人身上,生命沒有take two,機會沒有多少次,
若是不能令我感受到極大的誠意(不是要擦鞋),真的不會再考慮。

要是批核後有突發變動,可以交帶一下,不會影響再參加的資格,印象分還會有得加。

欣賞那些要離開S&B的人,會向我交帶一下,不需道謝,更不用歉意,

說聲再見,天涯兩地,充滿祝福,
最近有位女孩,數年前參加了,暗犯會規而神秘消失,
近月又再主動聯絡,以朋友身份打招呼,
約好了見面,失約了,沒聲沒氣,甚至把我block了,
神神化化,莫明其妙,參加活動當然免了,做朋友也不適合。

對於會內的男女,不少我也認定是朋友,在會內固之然係,
就算離開了,只要不嫌棄的,也可以朋友相稱,
做朋友,最緊要開心見誠,坦坦白白,
日後就算沒有了S&B,也還可以把酒言歡,笑看天下,
如果為左滿足自己私欲,弄虛作假,先斬後奏,
還要籍口多多,留在會內又有什麼意思?
做朋友又可以怎樣做下去?

對於這些人,我只能寄予無限祝福,

希望她/他們能遇到/得到真正想要的,和真正滿足的人與事,
這樣才值得背棄過去的真情誼。

Recommend
 Author| Post time 15-7-2014 16:20:28 | Show the author posts only
Dino replied at 15-7-2014 10:16
身為參加者,我不贊成把sex party 投放個人感情,相信一般人也是這種想法吧!

其他sex party 我唔知,但S& ...

當然係我自作多情喇,攪會,做會長,身份敏感,預左有日可能會曝光,身邊既家人同朋友,有機會無辜被牽連,

除左家人,朋友都儘量少搵,多年黎都拒絕影相,或只影背面,會,就好似我既另一個天地,會投放感情,其實大家入會時,我都有暗示左....

統計問卷最後一段......

12)請了解,我們參加者和參加者之間,不分男女,也是在那裡玩,便在那裡完結,不可以私下聯絡,不能詢問和透露私人資料,
只可以在會壇和活動內交流性樂趣,不涉私生活,在街上或網上踫見也不相認,以保障大家的日常生活不受任何影響,
您可以把會長 Chris當成朋友,但不能以交友或找性伴SPSL或男、女朋友為目的加入本會。你願意承諾遵守嗎?
答:_願意

家仲記得嗎?

Recommend
Post time 15-7-2014 10:58:32 | Show the author posts only
Dino replied at 15-7-2014 10:19
身為參加者,我不贊成把sex party 投放個人感情,相信一般人也是這種想法吧!

完全不投入感情是沒可能吧?太不人性啦!也會讓我懷疑大家的笑容和擁抱都是虛假的.... 這樣的話我不會覺得這個會是值得留下去的。對我來說重點倒是如何收放,知道界線。

而人,基本上都是自私架啦,特別在這裡跟大家都非親非故。但有冇交帶,我會覺得是基本禮貌的問題呢!例如book 檯食飯,如果臨時要取消也好應打給餐廳講聲,那是尊重人也是尊重自己的做法啊!

想起兩年前第一回接觸會長,約好某日見面,但自己到兩日前還是淆底說暫且不見了,會長還是那句「有交帶就好了:)」。其實要求還真好低呢....
Recommend
Post time 15-7-2014 10:16:23 | Show the author posts only

其他sex party 我唔知,但S&B其中一個吸引人的地方,大家相聚,就是令人感受到親切和諧,可以找尋肉體以外,心靈上的一點慰藉。而呢份感覺,會長正是源頭,也令大家感染了這份感情,再互相傳給大家,當然也可能因為物以類聚吧!

個人感受到,這些未加入也好,新人舊人也好,根本覺得會長只是過橋的一塊板....話説回頭,去 sex party 不是應該不要涉及感情嗎?

是否只是會長太感情豐富,自作多情?抑或以上這些人只是自私自利,只求收獲,不願付出,輸打贏要?

這留給大家去想想了...
Recommend
Post time 29-7-2014 02:03:25 | Show the author posts only
會長搞這個會一定係經過無數次希望和失望吧,當去到一個臨界點時就要想釋放情緒,看見你將不快的事寫出來,知道你俾好多心機去搞個會,畢竟係黎個世界並唔係一分耕耘一分收穫。希望我們這些會內的同伴可以填補一些你心情上的落差(我不是經常參加,其實並不是很了解你,加上我份人比較喜歡安慰女性多D)。不過既然成為會內一份子,團結,互相扶持是必須的,我也希望在我的能力內
盡D本份,在文字上支持一下你,那怕真的只有一下,也希望你感受到我個`一下‘。
PS. 話時話你會唔會個D有煩惱會去佛寺教堂沈思既人呢?我突然有這想法
Recommend
Post time 16-7-2014 02:19:09 | Show the author posts only
Chris replied at 15-7-2014 16:25
係囉,係囉,真係交帶一聲有咁難咩?我有咁兇狠咩?

講兇狠,你唔算囉,你果d 叫“直接”,唔會同你遊花園~

我都遇過d 奇怪嘅人,簡直莫名其妙,不可理喻!!!

都曾經激死或者心痛死;但當你經歷過,就會學懂…… 這些人,根本唔值得霸佔我寶貴嘅心靈空間,

我要記住嘅……  就只會係令我開心嘅人和事~^^

Chris , 隨時好樂意做你嘅聆聽者架,  支持你呀,振作振作,加油呀,你一定得嘅

**  “放下自在” 呢四個字看似簡單,其實好有意思,令我看化很多很多  **

Recommend
 Author| Post time 15-7-2014 16:14:04 | Show the author posts only
小碗 replied at 15-7-2014 10:58
完全不投入感情是沒可能吧?太不人性啦!也會讓我懷疑大家的笑容和擁抱都是虛假的.... 這樣的話我不會覺 ...

我真係唔記得第一次傾妳既時候,我講過乜,因為過去或現在,無論花左幾多時間去傾,到最後也沒有出現的不知凡幾,
當中不少係神秘消失的,肯交帶一句,我已經好感激了,因為有被尊重的感覺,會當我都係一個人,
如當時妳有同我交帶,我輕鬆既呢一句,絕對係慣常既回應。
會唔會見面,會唔會響活動見,都係緣份,緣份未到,不可強求。
Recommend
Post time 28-5-2017 13:55:36 | Show the author posts only
Chris replied at 15-7-2014 16:23
當然係我自作多情喇,攪會,做會長,身份敏感,預左有日可能會曝光,身邊既家人同朋友,有機會無辜被牽連 ...

Chris,希望你唔會真係覺得自己係自作多情,相信好多會員對你都心存感激,只係好多人都不善表達感激之情。 知道你問卷最後原來暗藏你嘅心意,其實都好感觸,人生就係咁架啦,但求問心無愧,
對你好嘅人自然會對你好,相信真心對你好嘅人必定唔會少嘅!
雖然我未正式參加活動,但係希望將來會成為你其中一位朋友,加油!!

Recommend
Post time 15-7-2014 17:44:47 | Show the author posts only
作為一個新人,雖然只係參加個一次活動,但都睇到好多chris為左個會花過既心機,都已經係"第一次"中寫左。
同好多現代社會一樣,成功之處就係個良好而有效既制度。睇過一D舊D既post見到個制度不斷完善,而chris緊守執行。
呢份堅持好令人景仰,其實呢度同其他興趣小組一樣,只不過我地個主題係性。多謝chris同前輩們出力去維護呢個會,令我可以快樂參與。
冇乜實際可以幫到個會,唯有跟著呢度其實都好自由既規則又全力投入玩啦,加油會長!
Recommend
Post time 28-11-2014 10:14:13 | Show the author posts only
小碗 replied at 15-7-2014 11:01
完全不投入感情是沒可能吧?太不人性啦!也會讓我懷疑大家的笑容和擁抱都是虛假的.... 這樣的話我不會覺 ...

雖然Chris和我也認為SnB不是亦不應該是交友平台, 但人是感情動物, 有交流就有可能產生感情, 亦是人類相比他類動物的優越及可貴之處.
引用微炒字眼, SnB建立的感情可能更窩心.
個人認為, 在這里產生及建立的如此感情關係, 双方亦算是朋友”. 感情關係是個人主觀感受, 无須拖泥于客觀的朋友”定義.

Recommend
Post time 22-4-2018 14:44:05 | Show the author posts only
Dino replied at 15-7-2014 10:19

說真的
起初交表
不諱言是被sex吸引
但當看完一篇又一篇的文章
我更想認識會長同一D核心會員
(唔好誤會,我好直架
S&B 在理性及感性中有好好既平行
用心經營建立文化再感染其他人
真是功不可沒
依家我地新人入會雖然難左
但幸運的是
這個會已經由會長及資深會員建立起完整既觀念

Recommend
Post time 24-4-2023 03:01:59 | Show the author posts only
雖然未參加過任何活動,但係有係youtube聽過會長嘅訪談。感覺一個club要傳承落去,係要靠傳承這個文化。很明白會長的心情。就好像你投放大量精力去培訓一個下屬,但是沒過多久這個下屬就離職。時間久而久知就會令人厭倦。我相信會入面有好多人支持會長,這個領導係其他人睇到嘅。希望會長可以繼續落去,令更多人受益。當然做嘢有交代係做人基本嘅要求。希望可以尊重別人同埋自己。開心d
Recommend
Post time 16-7-2014 17:52:55 | Show the author posts only
老實講, 係人都有脾氣, 係人都有忙有煩既時候,
問題係: 會唔會坦坦白白咁扲出嚟傾, 或者大家都有心事過~

唔講清楚, 誤會會更深, (所以我成日都同會長傾真心話)

講句: 我唔嚟喇, XYZ@%!, 總好過無聲無息....

會長也是人, 佢都應該要有一般人既生活,
我成日都諗, 比我一定做唔到, 至少我無咁既時間, EQ, IQ, 去handle咁多野!

咁叻, 你又攪個會囉~~~~~~~~~~哈哈

(以上對話絕對無針對任何人, 甚至都可能係同緊我自己講 XD)

Chris, 其他話, 在心中吧~
Recommend
 Author| Post time 15-7-2014 16:07:58 | Show the author posts only
Flighty replied at 15-7-2014 15\"\"
我十分明白你既感受,我年中都遇唔小呢d衰人,好日唔見唔搵,見你最近幾好又會搵返你,講到好地地,對呢個 ...

自從識左妳,就覺得妳係特別的,應該係開心果黎既,無見耐尐,就會想搵下妳,想知妳做緊乜,知妳比人蝦,我都滾到爆,會內見過妳既,同妳交談過既,都會覺得妳有好可愛既個人特質,都會錫住妳,

有你與我同在,我定好多喇~
Recommend
Post time 15-7-2014 11:16:18 | Show the author posts only
小碗 replied at 15-7-2014 11:01

就是想帶出這一點,既然大家是真的付出了,為什麼要搞到這樣? 是否得到了,滿足過了,就用完即棄,甚至嫌棄?

申請批過的,活動參與過的人,相信不會質疑其基本禮貌和尊重別人的能力,但為何偏偏要選擇一個那麼糟透的結果?

Add post (15-7-2014 11:21):
自私,同有無品,係兩樣野呢!
Recommend
Post time 14-9-2014 00:22:23 | Show the author posts only
Juno replied at 14-9-2014 00:14
或者我咁睇 , 當交左表進入下一階段又係另一個層次
交表 , 你只係屋企對住部電腦 , 但交表後,你就要親身去 ...

正正因為咁,會長先設計左多份表,等有興趣既人做一個自我審查,幫忙佢地忍清自己係咪真係可以接受會既行事方針。但偏偏好多人急於加入,到加入後先發覺唔合適,之後就無影無終。
所以會長要求睇熟會規同其他資料係有原因。

Recommend
Post time 28-5-2017 20:47:24 | Show the author posts only
仲記得五六年前我剛加入,那時候都覺得呢個會帶我到另一個世界,不過加入不到一年,就因為想追愛去而離開會。有D事情好奇妙,好多友誼係離開左先知,我離開會,但會長無離開我,成日俾好正面既意見我,同時我都當佢亦師亦友。
事過5年,我再返黎會到,所有都變更好,唯一無變係會長對大家既關心,希望呢一切可以直到永遠~
Recommend
Post time 10-9-2014 15:31:42 | Show the author posts only
Chris boss, 其實你的工作真的係吃力不討好的,你可以撐到今日其實
係很值得尊敬同好有毅力。 你叫會員遵守會規第12條其實係想保護呢
度每一個人,事實上最辛苦的一定係你因為你基本上會認識哂所有
入左會的會員,當中或多或少都會有感情存在係心中,最後還是老土的這句
會長辛苦了,希望你鬆一鬆唔好比太大壓力自己, 加油!!

Recommend
Post time 17-7-2014 12:49:07 | Show the author posts only
Kamen replied at 16-7-2014 14:32
對唔住會長....我真係好想好想參加好想識大家,好想感受比文字上更親既溫暖,無奈真係好難夾時間,s ...

W君,吾洗喊嘅,只要私下同會長交帶好,或者事先同會長講下你咩時間會方便,咁就會易啲嫁啦
話哂,活動都係一班剛好就到時間出席嘅會員們同時出現先會有嘛!你時間難就,會長會明白嘅~
Recommend
Post time 15-7-2014 16:47:12 | Show the author posts only
Chris replied at 15-7-2014 16:10
自從識左妳,就覺得妳係特別的,應該係開心果黎既,無見耐尐,就會想搵下妳,想知妳做緊乜,知妳比人蝦, ...

雖然有時我都人間蒸發,但我實會留定條線比你搵到我,所以你有咩吾開心,想同我講既我都會聽,s&b咁多好會員,總有一個能提你分憂,don'tworry be happy
Recommend
Post time 19-10-2014 17:26:45 | Show the author posts only
Rainbow replied at 16-7-2014 02:22
講兇狠,你唔算囉,你果d 叫“直接”,唔會同你遊花園~

我都遇過d 奇怪嘅人,簡直莫名其妙,不可理喻! ...

我同意 Rainbow 講發。Rules are made for a good reason and forthe protection of the group, those breaking the rules have no place in thegroup.  I support Chris.

Recommend
Post time 1-12-2014 01:39:31 | Show the author posts only
Chris replied at 15-7-2014 09:00
諗諗下,新人出完活動一個星期唔出[第一次],都應該變休假組,無謂比無心再黎既人,知道我地活動時間表。 ...

那麼很嚴哦!!

幸好, 我也乖乖寫了我的第一次。也是在時限以內哦。

其實, 越遲寫, 記憶便越模糊;而且第一次, 真的很深刻, 花一點時間去寫也是值得的!
Recommend
Post time 11-2-2023 09:58:34 | Show the author posts only
做搞手一向吃力不討好,安排所有嘢時,又要照顧各會員的須要,背後要用幾多心力,又有誰知道!發展到今時當日的規模,現有的會規,係用左血與汗換成,Rome is not built in one day! 我雖然是新人,還未有資格參加過活動,但再看看會網上的發展歷程,真心一個服字,希望各位好好珍惜!
Recommend
Post time 15-7-2014 16:51:36 | Show the author posts only
Chris replied at 15-7-2014 16:23
當然係我自作多情喇,攪會,做會長,身份敏感,預左有日可能會曝光,身邊既家人同朋友,有機會無辜被牽連 ...

之前有段時間想起呢第12條,個心都有d up,有點難過,可能呢一刻呢幾日好掛住呢個人,但過幾日就冇野了,想通了,保持好心境就冇事
Recommend
Post time 15-7-2014 15:46:05 | Show the author posts only
我十分明白你既感受,我年中都遇唔小呢d衰人,好日唔見唔搵,見你最近幾好又會搵返你,講到好地地,對呢個人有設信心之後又唔見人
對於呢d人,心寬一點就好可以了,唔好當呢d人太重要就ok la,嗚嗚,投入感情唔係錯~錯在是放在錯的人身上
flighty永遠與你同在
Recommend
Post time 15-7-2014 09:50:09 | Show the author posts only
好明白  !!!    做……唔緊要,但要做得有價值,如果“爽”,更係Bonus  ~

但若果係故意浪費人家寶貴嘅精力同時間,已經夠衰  !!!!!!

仲要重覆咁做,絕對可以用“卑劣” 黎形容 !!!!!!!!!!!!!!!  

其實,將心比己,真係咁難咩??? ??

Recommend
 Author| Post time 14-9-2014 15:26:43 | Show the author posts only
Suprise replied at 14-9-2014 12:54
呢個係教養,責任感同係咪自私既問題,在家,吾返屋企應打個電話交帶聲,煮左成枱餸;學生哥 / 上班人士病 ...

[己所不欲,勿施於人],有時我覺得,對方並不當我是一個[人],只是一個平台,一部機器,一個網站。
Recommend
Post time 15-7-2014 14:24:30 | Show the author posts only
Alva replied at 15-7-2014 13:36
收放自如,有能者必成大器!

如果做唔到,倒不如連填表參加都save啦!

或者咁講,我會覺得感情絕對可以有,也慶幸能在這找到, 但請不要將感情利用,和欺騙....

能收放自如當然最好呢,有咩事都無咁傷啊!

Add post (15-7-2014 14:43):
當然也明白你的意思,感情也不應太過氾濫吧!
Recommend
Post time 21-5-2017 17:55:12 | Show the author posts only
其實真係難想像批左入會但係唔去驗身,我啱啱交完資料,影相填表都用左成日時間 (可能我真係好用心去填),要參加活動真係唔容易嫁!可能佢地諗諗下都係打退堂鼓卦?不過交代都唔做又真係比較差D~~比著我都會唔高興!
Recommend
 Author| Post time 15-9-2014 03:24:08 | Show the author posts only
siuming replied at 15-9-2014 01:27
雖然一次活動也沒有參加過,但都覺得會長做事唔兒喜

但有時總會想為會事煩心煩腦值得嗎?

負面野多想無益,多講就更加無謂,偶然提醒下各路英雄英雌,希望大家做人做事,過得人過得自己吧。
Recommend
 Author| Post time 15-7-2014 16:22:23 | Show the author posts only
Rainbow replied at 15-7-2014 09:50
好明白  !!!    做……唔緊要,但要做得有價值,如果“爽”,更係Bonus  ~

但若果係故意浪費人家寶貴嘅精 ...

係囉,係囉,真係交帶一聲有咁難咩?我有咁兇狠咩?
Recommend
Post time 24-11-2014 18:34:06 | Show the author posts only
其實真係架。咁大個人,絕對有權要自己做乜同唔做乜,人地係迫唔呢架,所以我會覺得突然間心意改啦,唔想做啦係可以理解,但係絕對認同一定要有交帶,大家清清楚楚咁講明哂唔好咩?係有太多人鐘意玩突然消失的~
Recommend
Post time 15-7-2014 16:40:51 | Show the author posts only

想當年我入會都未有問卷呢....
全靠你多年來堅持的自作多情,我地先有呢份福氣!

Recommend
Post time 15-7-2014 13:33:22 | Show the author posts only

收放自如,有能者必成大器!

如果做唔到,倒不如連填表參加都save啦!

Recommend
 Author| Post time 1-12-2014 10:42:30 | Show the author posts only
Uni-corn replied at 1-12-2014 01:39
那麼很嚴哦!!

幸好, 我也乖乖寫了我的第一次。也是在時限以內哦。

話就話一星期,其實都有成個月時間,如果唔打算再黎,做乜仲比佢知道我地咁多,睇到咁多呢。
Recommend
Post time 15-7-2014 10:10:47 | Show the author posts only
會長唔好灰心,我知你對我地好好既 =..="
我知你暗地裡做左好多決定係對我地好既,我feel到架
突然間諗起星矢訓低左果張圖.....你不是還有XX嗎?

Login/Register to enlarge

會長加油~無咩回報到俾你,唯有盡力守會規啦.....雖然我都幾大懵.....
Recommend
Post time 27-11-2014 23:53:00 | Show the author posts only
您撹这个会嘅理念同定位非常非常正確,会規亦朝住呢D方向。但可能我太認同您嘅理念,好怕您会因為呢会而出事,个人甚至身边嘅人受到傷害,所以要懂得保護自己。真心话,无需擦鞋。
Recommend
Post time 15-7-2014 12:52:32 | Show the author posts only
Dino replied at 15-7-2014 11:19
就是想帶出這一點,既然大家是真的付出了,為什麼要搞到這樣? 是否得到了,滿足過了,就用完即棄,甚至 ...

Easy easy, 睇到你的深切感慨
你要跟會長互相扶持啊
Recommend
Post time 17-7-2014 21:47:16 | Show the author posts only
做人應該有交帶、但從另一角度、可能個参加者、批晒、驗晒身先開始識舡馬、會長又勤力、追住吾放、不如走佬、Block左機算啦、當日我去到party門口、都想放棄、深呼吸左幾分鐘按鐘
Recommend
Post time 17-7-2014 01:06:00 | Show the author posts only
說真的,雖然出席活動既次數唔多,
不過每次見到大家,同大家傾下計,個感覺真的很好,
可惜因為時間既關係,可以出席到既次數都係少之又少,
依到都要講番句“對唔住”丫!!!
Recommend
Post time 17-12-2016 00:34:59 | Show the author posts only
我都覺得無交帶的人真的很討厭,討厭到什麼程度?當你問到為何什麼唔來都唔講聲,他随便的講句'唔記得咗Tim',還更厚著面皮反問我點解唔提我呀!。只能講這些人真是極品呢!
Recommend
Post time 17-7-2014 12:51:44 | Show the author posts only
會長加油哦!好多會員其實都偷偷當會長係朋友(包括我在內)
會長有心事想有人分擔,有開心事想同人分享,隨時可以搵我地!點指兵兵選一個又得,拎出尼一次過講哂又得!得左~
Recommend
 Author| Post time 17-7-2014 23:35:17 | Show the author posts only
冬菇 replied at 17-7-2014 21:47
做人應該有交帶、但從另一角度、可能個参加者、批晒、驗晒身先開始識舡馬、會長又勤力、追住吾放、不如走佬 ...

有錯字,唔太明,係咪想話[驚驚]?

Recommend
 Author| Post time 1-9-2014 02:31:28 | Show the author posts only
garvin replied at 31-8-2014 16:16
睇咗好多篇文,覺得S&B同會長嘅的事,如果拍成一套電影會係一個幾好嘅劇本,,, ...

我都好想,導演我仲首選彭浩翔添,應該會拍得好出色。
Recommend
 Author| Post time 28-11-2014 15:06:32 | Show the author posts only
julian replied at 27-11-2014 23:53
您撹这个会嘅理念同定位非常非常正確,会規亦朝住呢D方向。但可能我太認同您嘅理念,好怕您会因為呢会而出 ...

謝謝你的關顧,我會事事小心。
Recommend
 Author| Post time 15-7-2014 16:25:50 | Show the author posts only
Barbie replied at 15-7-2014 12:30
要不要反過來更加愛錫那些迅速交表驗身表現滿有誠意加入的舊人呢?

我跟小婉的想法幾相近呢{:h ...

企企理理既舊人我不褸都錫,呢個唔駛講喇~
Recommend
Post time 15-7-2014 12:30:16 | Show the author posts only
要不要反過來更加愛錫那些迅速交表驗身表現滿有誠意加入的舊人呢?

我跟小婉的想法幾相近呢

至於要用封箱膠布的話,撕掉時傷口豈不更深?
唔好封實,保持乾爽,較快痊癒
Recommend
 Author| Post time 15-7-2014 16:24:47 | Show the author posts only
dick replied at 15-7-2014 10:10
會長唔好灰心,我知你對我地好好既 =..="
我知你暗地裡做左好多決定係對我地好既,我feel到架
突然間 ...

謝謝褔音戰士,我仲有好多XX,請放心!
Recommend
Post time 15-7-2014 11:00:57 | Show the author posts only
Chris replied at 15-7-2014 09:00
諗諗下,新人出完活動一個星期唔出[第一次],都應該變休假組,無謂比無心再黎既人,知道我地活動時間表。 ...

話說.... 我當年好像寫了兩個禮拜....
Recommend
Post time 14-9-2014 10:27:09 | Show the author posts only
會長的心情我完全明白!我司請咗1名員工,傾好1個月後返工!個人1個月後冇返,電話又唔接,完全冇交代,浪費時間!真係搞唔清楚唔知呢d人心裡諗乜嘢?!?
Recommend
Post time 15-7-2014 23:49:00 | Show the author posts only
從剛剛認識S&B , 見到會長上電台,做宣傳,搞會網,
知道會長出心出力,全心全意去搞好個會,大家是明白的。
有機會去參加活動,老鹿會做好本份,守規矩。

Recommend
Post time 8-8-2014 23:40:05 | Show the author posts only
Christ, 我撐你。雖然我唔知幾時先可以入到會,但本人絕對贊成做人做事都要有交帶。
eD係基本禮貌。我做果個industry,最怕人無交帶。
會長,我撐你。努力~
Recommend
Post time 15-7-2014 17:21:43 | Show the author posts only
話說我都係一個麻煩既人....

多謝會長對我既忍讓, 時至今日,我仍然係甘麻鬼煩..哈哈哈.

多謝你仲肯比我返黎玩, 希望我唔會做D令你失望既野啦....

支持你,橕你的.
辛苦晒啦!
Recommend
 Author| Post time 6-8-2014 01:17:21 | Show the author posts only
Nina replied at 5-8-2014 23:51
其實猶疑左好多年,都係怕麻煩到會長麻煩到大家先一直無落決定

如果立定主意,一就一、二就二,完全沒有什麼麻煩的呢。
Recommend
Post time 1-12-2014 10:48:35 | Show the author posts only
Chris replied at 1-12-2014 10:45
話就話一星期,其實都有成個月時間,如果唔打算再黎,做乜仲比佢知道我地咁多,睇到咁多呢。
...

其實CHRIS 都己經好俾面!

Recommend
Post time 15-7-2014 13:02:00 | Show the author posts only
Barbie replied at 15-7-2014 12:55
Easy easy, 睇到你的深切感慨
你要跟會長互相扶持啊

thanks for your understanding Barbie....所以大家都要好好支持會長呀!
Recommend
 Author| Post time 15-7-2014 16:28:22 | Show the author posts only
小碗 replied at 15-7-2014 11:00
話說.... 我當年好像寫了兩個禮拜....

知你寫緊,當然唔會攪你喇~
話時話,要幫手提下我,那些係黎左但無寫既,等我做野!
Recommend
Post time 15-7-2014 14:53:33 | Show the author posts only
Dino replied at 15-7-2014 14:27
或者咁講,我會覺得感情絕對可以有,也慶幸能在這找到, 但請不要將感情利用,和欺騙....

能 ...

咁潮水呢??應氾濫嗎?
Recommend
Post time 16-7-2014 14:29:16 | Show the author posts only
對唔住會長....我真係好想好想參加好想識大家,好想感受比文字上更親既溫暖,無奈真係好難夾時間,sorry呀,難得批左但成個月都未有機會
Recommend
 Author| Post time 15-7-2014 16:26:58 | Show the author posts only
泡泡 replied at 15-7-2014 13:13
會乖d架啦~
唔乖嘅應該係少數姐~
不過我會唔會未出活動就直接變休假組都未知啊~

我努力緊,唔會比妳變喇~~
Recommend
Post time 15-7-2014 12:19:50 | Show the author posts only
會長一席話,應該是經歷太多而有感所發。

你的傷口,我們眾女會員會好好的乖乖的替你治療。。。

人黎,同我推會長入房加以愛護!
Recommend
Post time 15-7-2014 14:52:47 | Show the author posts only
Dino replied at 15-7-2014 14:27

能 ...

氾濫....哈哈......
Recommend
Post time 6-9-2014 23:36:46 | Show the author posts only
其實我都好唔鐘意人無交帶...
打個電話,留個 message 都唔係咁難姐~~

會長真係放咗好多心機係個會度,亦都犧牲咗好多~~
會支持你呀~
Recommend
Post time 3-9-2014 14:28:51 | Show the author posts only
我都唔中意無交帶,尤其當用左好多人力物力去籌備活動,到當時先放飛機個D最討厭,如果有事去唔到咪出句聲囉,起碼等人好做D嘛...
Recommend
Post time 12-11-2014 05:14:51 | Show the author posts only
我都明白你的心情。人是變化無常,難以竹我。但我同意要有交帶。我想小朋友不是很懂交帶,等到死了不一定明。
Recommend
Post time 15-7-2014 17:39:51 | Show the author posts only
Chris replied at 15-7-2014 16:29
我努力緊,唔會比妳變喇~~

真係辛苦你, 唔要我容易過幫我搞咁多野喇極速都算出左喇!
Recommend
 Author| Post time 15-7-2014 08:57:13 | Show the author posts only
諗諗下,新人出完活動一個星期唔出[第一次],都應該變休假組,無謂比無心再黎既人,知道我地活動時間表。
Recommend
 Author| Post time 15-7-2014 16:04:14 | Show the author posts only
豬仔 replied at 15-7-2014 14:11
我冇特別comment,都係果句~ 繼續撐你~

當你係朋友的豬上~

在心中,在心中。
Recommend
Post time 2-8-2014 03:13:48 | Show the author posts only
好懷念在S&B 的日子,希望會長精力繼續充沛!
大家更愛惜,珍惜會長帶給大家安全性愛樂趣!
Recommend
Post time 28-11-2014 11:26:07 | Show the author posts only
香港有好多依一類人 當要面對一些事情 寧願選擇唔覆電話 what"s app 睇咗唔覆
Recommend
Post time 28-7-2017 22:58:20 | Show the author posts only
其實做攪手不嬲好慘 無人可憐 d友仲會連自己都做唔好係到話人 I know that feel bro
Recommend
Post time 15-7-2014 13:13:00 | Show the author posts only
會乖d架啦~
唔乖嘅應該係少數姐~
不過我會唔會未出活動就直接變休假組都未知啊~
Recommend
Post time 15-7-2014 15:18:54 | Show the author posts only
Alva replied at 15-7-2014 14:56
咁潮水呢??應氾濫嗎?

呢個係另一個 topic.....
Recommend
Post time 15-7-2014 12:08:25 | Show the author posts only
要封箱果隻先夠。

Come on 我幫你封埋又點話
SAMuel This user has been deleted
Recommend
Post time 23-12-2016 22:26:44 | Show the author posts only
Note: The author has been banned or deleted.
Recommend
 Author| Post time 15-7-2014 08:57:37 | Show the author posts only

要封箱果隻先夠。
Recommend
Post time 18-7-2014 09:48:50 | Show the author posts only
我自橫刀向天笑 去留肝膽兩崑崙

不論去或留, 都要有如巍巍崑崙, 光明磊落....
Recommend
Post time 5-8-2014 23:51:18 | Show the author posts only
其實猶疑左好多年,都係怕麻煩到會長麻煩到大家先一直無落決定
79Floor
Post time 15-7-2014 08:53:18 | Show the author posts only
送塊膠布過你^_^
80Floor
Post time 15-7-2014 14:11:28 | Show the author posts only
我冇特別comment,都係果句~ 繼續撐你~

當你係朋友的豬上~
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

3-5-2024 00:39 GMT+8 , Processed in 0.206706 second(s), 24 queries .