Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
Author: Chris
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

有交帶,坦坦白白

[Copy link]
61Floor
 Author| Post time 1-9-2014 02:31:28 | Show the author posts only
garvin replied at 31-8-2014 16:16
睇咗好多篇文,覺得S&B同會長嘅的事,如果拍成一套電影會係一個幾好嘅劇本,,, ...

我都好想,導演我仲首選彭浩翔添,應該會拍得好出色。
62Floor
Post time 3-9-2014 14:28:51 | Show the author posts only
我都唔中意無交帶,尤其當用左好多人力物力去籌備活動,到當時先放飛機個D最討厭,如果有事去唔到咪出句聲囉,起碼等人好做D嘛...
63Floor
Post time 6-9-2014 23:36:46 | Show the author posts only
其實我都好唔鐘意人無交帶...
打個電話,留個 message 都唔係咁難姐~~

會長真係放咗好多心機係個會度,亦都犧牲咗好多~~
會支持你呀~
64Floor
Post time 10-9-2014 15:31:42 | Show the author posts only
Chris boss, 其實你的工作真的係吃力不討好的,你可以撐到今日其實
係很值得尊敬同好有毅力。 你叫會員遵守會規第12條其實係想保護呢
度每一個人,事實上最辛苦的一定係你因為你基本上會認識哂所有
入左會的會員,當中或多或少都會有感情存在係心中,最後還是老土的這句
會長辛苦了,希望你鬆一鬆唔好比太大壓力自己, 加油!!

65Floor
Post time 14-9-2014 00:22:23 | Show the author posts only
Juno replied at 14-9-2014 00:14
或者我咁睇 , 當交左表進入下一階段又係另一個層次
交表 , 你只係屋企對住部電腦 , 但交表後,你就要親身去 ...

正正因為咁,會長先設計左多份表,等有興趣既人做一個自我審查,幫忙佢地忍清自己係咪真係可以接受會既行事方針。但偏偏好多人急於加入,到加入後先發覺唔合適,之後就無影無終。
所以會長要求睇熟會規同其他資料係有原因。

66Floor
Post time 14-9-2014 10:27:09 | Show the author posts only
會長的心情我完全明白!我司請咗1名員工,傾好1個月後返工!個人1個月後冇返,電話又唔接,完全冇交代,浪費時間!真係搞唔清楚唔知呢d人心裡諗乜嘢?!?
67Floor
 Author| Post time 14-9-2014 15:26:43 | Show the author posts only
Suprise replied at 14-9-2014 12:54
呢個係教養,責任感同係咪自私既問題,在家,吾返屋企應打個電話交帶聲,煮左成枱餸;學生哥 / 上班人士病 ...

[己所不欲,勿施於人],有時我覺得,對方並不當我是一個[人],只是一個平台,一部機器,一個網站。
68Floor
 Author| Post time 15-9-2014 03:24:08 | Show the author posts only
siuming replied at 15-9-2014 01:27
雖然一次活動也沒有參加過,但都覺得會長做事唔兒喜

但有時總會想為會事煩心煩腦值得嗎?

負面野多想無益,多講就更加無謂,偶然提醒下各路英雄英雌,希望大家做人做事,過得人過得自己吧。
69Floor
Post time 19-10-2014 17:26:45 | Show the author posts only
Rainbow replied at 16-7-2014 02:22
講兇狠,你唔算囉,你果d 叫“直接”,唔會同你遊花園~

我都遇過d 奇怪嘅人,簡直莫名其妙,不可理喻! ...

我同意 Rainbow 講發。Rules are made for a good reason and forthe protection of the group, those breaking the rules have no place in thegroup.  I support Chris.

70Floor
Post time 12-11-2014 05:14:51 | Show the author posts only
我都明白你的心情。人是變化無常,難以竹我。但我同意要有交帶。我想小朋友不是很懂交帶,等到死了不一定明。
71Floor
Post time 24-11-2014 18:34:06 | Show the author posts only
其實真係架。咁大個人,絕對有權要自己做乜同唔做乜,人地係迫唔呢架,所以我會覺得突然間心意改啦,唔想做啦係可以理解,但係絕對認同一定要有交帶,大家清清楚楚咁講明哂唔好咩?係有太多人鐘意玩突然消失的~
72Floor
Post time 27-11-2014 23:53:00 | Show the author posts only
您撹这个会嘅理念同定位非常非常正確,会規亦朝住呢D方向。但可能我太認同您嘅理念,好怕您会因為呢会而出事,个人甚至身边嘅人受到傷害,所以要懂得保護自己。真心话,无需擦鞋。
73Floor
Post time 28-11-2014 10:14:13 | Show the author posts only
小碗 replied at 15-7-2014 11:01
完全不投入感情是沒可能吧?太不人性啦!也會讓我懷疑大家的笑容和擁抱都是虛假的.... 這樣的話我不會覺 ...

雖然Chris和我也認為SnB不是亦不應該是交友平台, 但人是感情動物, 有交流就有可能產生感情, 亦是人類相比他類動物的優越及可貴之處.
引用微炒字眼, SnB建立的感情可能更窩心.
個人認為, 在這里產生及建立的如此感情關係, 双方亦算是朋友”. 感情關係是個人主觀感受, 无須拖泥于客觀的朋友”定義.

74Floor
Post time 28-11-2014 11:26:07 | Show the author posts only
香港有好多依一類人 當要面對一些事情 寧願選擇唔覆電話 what"s app 睇咗唔覆
75Floor
 Author| Post time 28-11-2014 15:06:32 | Show the author posts only
julian replied at 27-11-2014 23:53
您撹这个会嘅理念同定位非常非常正確,会規亦朝住呢D方向。但可能我太認同您嘅理念,好怕您会因為呢会而出 ...

謝謝你的關顧,我會事事小心。
76Floor
Post time 1-12-2014 01:39:31 | Show the author posts only
Chris replied at 15-7-2014 09:00
諗諗下,新人出完活動一個星期唔出[第一次],都應該變休假組,無謂比無心再黎既人,知道我地活動時間表。 ...

那麼很嚴哦!!

幸好, 我也乖乖寫了我的第一次。也是在時限以內哦。

其實, 越遲寫, 記憶便越模糊;而且第一次, 真的很深刻, 花一點時間去寫也是值得的!
77Floor
 Author| Post time 1-12-2014 10:42:30 | Show the author posts only
Uni-corn replied at 1-12-2014 01:39
那麼很嚴哦!!

幸好, 我也乖乖寫了我的第一次。也是在時限以內哦。

話就話一星期,其實都有成個月時間,如果唔打算再黎,做乜仲比佢知道我地咁多,睇到咁多呢。
78Floor
Post time 1-12-2014 10:48:35 | Show the author posts only
Chris replied at 1-12-2014 10:45
話就話一星期,其實都有成個月時間,如果唔打算再黎,做乜仲比佢知道我地咁多,睇到咁多呢。
...

其實CHRIS 都己經好俾面!

79Floor
Post time 17-12-2016 00:34:59 | Show the author posts only
我都覺得無交帶的人真的很討厭,討厭到什麼程度?當你問到為何什麼唔來都唔講聲,他随便的講句'唔記得咗Tim',還更厚著面皮反問我點解唔提我呀!。只能講這些人真是極品呢!
SAMuel This user has been deleted
80Floor
Post time 23-12-2016 22:26:44 | Show the author posts only
Note: The author has been banned or deleted.
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

17-5-2024 17:40 GMT+8 , Processed in 0.079188 second(s), 15 queries .