Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

More

Return to list New
Author: Chris
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

三位DJ 班同學的節目

[Copy link]
21Floor
 Author| Post time 7-4-2013 00:43:26 | Show all posts
原帖由 寶玉 於 6-4-2013 11:55 發表

其實佢地有意無意間醜化左個會、會長同會員只係為左搏出名,(亦有可能基於佢地對個會未完全認知而作出錯誤判斷)

但作為朋友(可能佢地當你傻仔),如果要咁樣擺你上枱而令自己出名,真係可以係咁先。

作為參加呢個會既會員,應 ...

謝謝寶玉支持。
22Floor
 Author| Post time 7-4-2013 00:45:12 | Show all posts
原帖由 熊叔叔 於 6-4-2013 11:57 發表

我琴日都特登去聽下佢地第三集有乜跟進,聽到如此無恥之言,立即熄機了 :@

老熊,你真有心,

總之就大開眼界吧。
23Floor
 Author| Post time 9-6-2013 20:26:38 | Show all posts
原帖由 Nike 於 7-4-2013 03:07 發表
真係知人口面不知心
等會長你仲當佢地係朋友乜都講比佢地聽
轉過頭反轉豬肚就係屎 跟本就係自己無料 做節目無話題 想借助踏低別人抬高自己 ...

呢類人唔少,尤其是在利益當前就會現形,做好自己就夠,切勿大驚少怪。
24Floor
 Author| Post time 9-6-2013 20:28:40 | Show all posts
原帖由 Tony 於 7-4-2013 14:09 發表
今次佢地嘗倒甜頭, 未來佢地一定會貫徹始終, 繼續周圍起火頭, 吸引人去批評佢地,  提高佢地既知名度, 都係果句, 用呢個方法只係一時三刻, 好快會無以為繼... ...

響我地個DJ班群組入面,背後鄙視佢地三個既人好多,表面上,佢地都靜左好多了,果個節目就更加唔敢提,都幾無味道。
25Floor
 Author| Post time 9-6-2013 20:35:28 | Show all posts
原帖由 Erica 於 7-4-2013 21:34 發表

我也有留意你放左段片係呢度後,點擊率即日過千,當時沒有向你反影,此片始終有損會長/S&B形象,不適宜外人或考慮參加嘅人觀看,建議將此帖移到高級會員區。 ...

我又唔覺得需要咁樣,正如森美個[公子會]講到咁負面,我都照貼出黎,我都想參予和未參予既人時刻驚惕自己,提醒自己,別人怎樣看我們不緊要,我們始終是小眾,是弱勢社群,

要大部份人去認同,還有非常長的路,做好自己,做一個對人有貢獻、愛護環境、有公德心,包容懂互相尊重的人,縱使是[安性族],總會有被認同的一天。
26Floor
 Author| Post time 9-6-2013 20:36:51 | Show all posts
原帖由 orange 於 9-6-2013 01:18 發表
聽完兩段節目及閱讀了以上各人的感受,我都覺得這三位DJ 亂講一通,更悲慘的是此節目的編導和監制,無做嘢,任得3條女亂講,總之令收視上升,交袋到比佢佬板就算,人哋即 S&B 死人lum 樓都唔理,算是甚麽世界。香港傳媒業有這些從業 ...

謝謝您的支持和鼓勵,共勉之。
27Floor
 Author| Post time 12-8-2013 06:23:28 | Show all posts
原帖由 boyson 於 21-6-2013 15:03 發表
會長, 這就是小社會的縮影, 知道會長的心願是將S&B「發揚光大」, 不是潑冷水, 但現在的安好正因為我們的規模仍可控制, 我一直覺得我們就在「Fight Club」, 當有一天這個會大到某個地步的時侯, 像這三個人的人將會是 ...

我不覺得你撥冷水,你所說的,我也知道,我有兩個個想法,第一個是讓多些人知道香港有S&B的存在,讓人知道除了一般的途徑之外,還會有其他選擇;第二,是能夠造就這個safe sex party文化,提供方法和鼓勵更多有心人去舉辦活動。

我又怎會不知道有多困難和遙遠,但總要有人去行出第一步,有人去試,才有成功的機會,祝我好運吧。
28Floor
 Author| Post time 12-8-2013 06:32:37 | Show all posts
原帖由 小林誠 於 12-8-2013 01:51 發表
......我仲未有機會參與s&b嘅活動,唔知佢哋講嘅有幾多成係真嘅,佢哋話認識你,同你到底有幾熟,並無提及。但佢哋大部分都係用耳朵做眼,聽咗就當係親身經歷,而且我覺得佢哋真係唔識尊重人,一啲素質都無。 ...

真實與否,有待你自己發掘,我看到的是出賣和利用。
29Floor
 Author| Post time 17-9-2013 21:47:59 | Show all posts
原帖由 FreebeManny 於 17-9-2013 17:58 發表

越睇越火都黎~~~
歪曲事實~~~
不知所謂~~~
好想爆粗~~~~~~~@#!$#$$!@##@$%$%%^*^&*#$%@#$#@@$%^$%^

哈哈哈,我已經化怒火為詳和,你家下至黎著,都好既,你總於都有關心下個會了
30Floor
 Author| Post time 29-12-2017 11:32:41 | Show all posts
SanJi replied at 27-12-2017 18:13
一路聽, 一路忍住心中的一點點怒火!
呢三條女真係完全係斷章取義既佼佼者
Chris, 佢地真係你朋友嗎? 佢地 ...

只要有提及S&B的,無論正反,我都會放上來,給大家品評,熟是熟非,參加過的人是最清楚。

三位主持人都曾經是我同期DJ班同學,當然現在什麼也不是了。

當中的chole有面過試,但從來未出席過活動,而所講的是跟據我講過的加上自己堆砌出來的形容,聽完也覺得好笑。
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

3-5-2024 13:01 GMT+8 , Processed in 0.067860 second(s), 16 queries .