Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

More

12Next
Return to list NewReply
View: 2102|Reply: 23
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

會長有話兒EP6 登入名的要求和建議

[Copy link]
Jump to specified page
Theme
Post time 6-7-2023 03:44:14 | Show the author posts only Reply Awards |Descending |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
太多人受網絡文化影響,忘記了還原基本步,
思考一下,名字在別人心中會產生什麼效果。

想給人留良好的第一印象,改一個合適的名字,絕對是最重要的第一步,
重啟的「會長有話兒」,今集談論的是如何去改一個得體合規格的名字。

https://youtu.be/flbSpgOFyZw

較早前的集數,可以在Vimeo Channel內觀看。

麻煩大家幫忙給Like

Recommend
 Author| Post time 13-7-2023 14:30:12 | Show the author posts only
John replied at 13-7-2023 11:53
唔知有無得直接放係註冊果頁呢,咁樣如果註冊時都唔睇埋就睇得出... ...

某一晚Sunman也有發電郵給我,提議這樣做,的確是好方法,

劈頭就加了以下這段....

[小心選用登入名稱。註冊前必須先細閣1a [註冊須知]

如果也是看也不看便註冊,刪不足惜。

Recommend
 Author| Post time 10-7-2023 11:01:36 | Show the author posts only
wave replied at 9-7-2023 13:13
對的,是指動漫模式。今次短短地,相信多啲人會睇晒。
今次內容係幫助到會外人加入論壇,想起當時睇完會 ...

時長的確是要考慮的一大因素,再好的內容,無人問津也枉然,
原本是11分鐘,加快播速、適量剪走停頓、剪走口頭蟬、廢字廢語句...
才變成現在的5:51,未來也會保持住每條片不出6分鐘,
或分開上下隻數。

麻煩大家幫忙給Like
Recommend
 Author| Post time 10-7-2023 19:24:55 | Show the author posts only
sunman replied at 10-7-2023 15:18
Hello 會長,如果睇片的能夠看到你說這些停頓同廢字
會否對當時在錄影的你,更能感受到你當刻的心情 (  ...

所以我說[適當]地剪走停頓位,有些有需要的停頓,是不應失去的。

我有想過把Ng片段放在結尾,想看便看下去,不想看便完結。

[以上只是我個人意見,請勿見怪 ]....會內不分高低,跟我反映意見,不需要這些。

Recommend
Post time 9-7-2023 13:13:45 | Show the author posts only
Chris replied at 7-7-2023 10:08
「畫風」是指這個動漫模式?

希望可以一個月出一條片,可以多些街外人發現我們的存在。

對的,是指動漫模式。今次短短地,相信多啲人會睇晒。
今次內容係幫助到會外人加入論壇,想起當時睇完會規改名,入到新人自介,
見到前人逐一被告知登入名唔合格,都有諗過會唔會唔合適。
睇完呢段後,相信改名沒有難度了

Recommend
Post time 10-7-2023 15:18:49 | Show the author posts only
Chris replied at 10-7-2023 11:01
時長的確是要考慮的一大因素,再好的內容,無人問津也枉然,
原本是11分鐘,加快播速、適量剪走停頓、剪走 ...

Hello 會長,如果睇片的能夠看到你說這些停頓同廢字
會否對當時在錄影的你,更能感受到你當刻的心情 ( 因為你講完我都想睇下原版 )

會否多個原版可選擇?

以上只是我個人意見,請勿見怪

Recommend
 Author| Post time 10-7-2023 10:55:20 | Show the author posts only
Rapunzel replied at 9-7-2023 01:45
巧鍾意會長有話兒系列大家快啲幫手催促大佬,繼續長拍長有um...
都係嗰句,如果大家唔想每次介紹自 ...

試想想,平時只有我催妳做功課,催妳溫書,催妳訓覺....
現在給個小女孩反催.....有妳一個催促我,已經很有動力了。

所以又怎能不用妳的名字做例子?

麻煩大家幫忙給Like

Recommend
 Author| Post time 7-7-2023 10:08:35 | Show the author posts only
wave replied at 6-7-2023 23:27
謝謝Chris提醒,拍片需要好多時間,幾鐘意呢個畫風。
壇上最我喜歡的兩個題目之一既「會長有話兒」重啟,正 ...

「畫風」是指這個動漫模式?

希望可以一個月出一條片,可以多些街外人發現我們的存在。

會網觀看和留言的比例真的差很遠,謝謝你的留言。
Recommend
 Author| Post time 10-7-2023 10:51:14 | Show the author posts only
sunman replied at 8-7-2023 09:42
多謝你和James 一直以來的堅持同信念才有這一片天

希望他們日後改名的時候,會明白會長你的用心 ...

或許會有一集,講一講為什麼能夠堅持到記起當天,
也許會對大家有所啟發。

麻煩大家幫忙給Like
Recommend
Post time 9-7-2023 01:45:41 | Show the author posts only
巧鍾意會長有話兒系列大家快啲幫手催促大佬,繼續長拍長有um...
都係嗰句,如果大家唔想每次介紹自己都要親自朗讀幾次,
&房紙上面有齊千奇八怪不同版本嘅串法,一開頭改名個陣真係要三思啊
Recommend
 Author| Post time 13-7-2023 14:39:54 | Show the author posts only
Virgo replied at 11-7-2023 00:07
大佬辛苦啦,有時有少數人睇漏亦都無可奈何,能夠做嘅你都做咗

期待之後會有咩内容

謝謝你的like,你也多些來留言,讓其他人留意你,
對你和別人溝通也有幫助。
Recommend
Post time 11-7-2023 00:07:56 | Show the author posts only
Chris replied at 10-7-2023 19:33
新鮮熱辣的例子,不知道還有什麼方法.....。

大佬辛苦啦,有時有少數人睇漏亦都無可奈何,能夠做嘅你都做咗

期待之後會有咩内容

(已默默放低一個like)
Recommend
 Author| Post time 13-7-2023 14:42:16 | Show the author posts only
sandman replied at 12-7-2023 07:28
而家唔多人睇字
出片好好wo
要利用多d會長磁性既聲線

用動漫風的確係有呢個想法,加上活動時常帶給人不真實的虛幻感,也正好切合這風格。

Recommend
Post time 13-7-2023 15:58:18 | Show the author posts only
支持會長有話兒!
估唔到淨係改名都咁多阻滯,不過改名我都覺得好重要啊
之前見過啲奇怪名,除咗開唔到口叫之外,都會對佢個人有懷疑…「點解會改埋呢啲咁既名架??」
Recommend
 Author| Post time 13-7-2023 14:44:48 | Show the author posts only
阿喬 replied at 12-7-2023 17:52
一而再再而三的警世方法,希望各位新登記人士要再三注意

要唔要考慮放埋入「註冊入壇必睇」 ...

建議很好,已經在註冊須知內重貼了。
Recommend
 Author| Post time 7-7-2023 10:09:39 | Show the author posts only
Hershel replied at 7-7-2023 00:30
多謝會長用心叮囑呢個話題 當初都闖過禍

也不算是闖禍,只是路走多了,我們工夫也做多了吧。
改個好名字,真的很重要。

Recommend
Post time 12-7-2023 07:28:46 | Show the author posts only
而家唔多人睇字
出片好好wo
要利用多d會長磁性既聲線

呢個動漫既style都好適合
Blur左背景之餘又有個非現實的效果

我都係會長有話兒鐵粉~~~~
Recommend
 Author| Post time 10-7-2023 11:05:14 | Show the author posts only
Hershel replied at 7-7-2023 00:30

麻煩大家幫忙給Like,我自己給了自己一個。
Recommend
Post time 6-7-2023 23:27:06 | Show the author posts only
謝謝Chris提醒,拍片需要好多時間,幾鐘意呢個畫風。
壇上最我喜歡的兩個題目之一既「會長有話兒」重啟,正!
Recommend
Post time 8-7-2023 09:42:22 | Show the author posts only
多謝你和James 一直以來的堅持同信念才有這一片天

希望他們日後改名的時候,會明白會長你的用心良苦
Recommend
Post time 12-7-2023 17:52:51 | Show the author posts only
一而再再而三的警世方法,希望各位新登記人士要再三注意

要唔要考慮放埋入「註冊入壇必睇」
Recommend
 Author| Post time 10-7-2023 19:33:14 | Show the author posts only
新鮮熱辣的例子,不知道還有什麼方法.....。

Recommend
Post time 13-7-2023 11:53:06 | Show the author posts only
唔知有無得直接放係註冊果頁呢,咁樣如果註冊時都唔睇埋就睇得出...
Recommend
Post time 7-7-2023 00:30:12 | Show the author posts only
12Next
Return to list New Reply
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

27-4-2024 19:43 GMT+8 , Processed in 0.102328 second(s), 26 queries .