Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
1234Next
Return to list New
View: 3085|Reply: 61
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

[Ocean Team] Rapunzel - 未學行先學走 · 一歲快樂

[Copy link]
Jump to specified page
Theme
Post time 26-4-2023 15:13:08 | Show the author posts only Reply Awards |Descending |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
未學行先學走 · 一歲快樂

咁就一年啦

呢一年來
我是個被S&B同大佬寵壞嘅小孩
未學行先學走,暴風式成長

長輩話
係艇仔掉啲細路落海,就好快學識游水架啦

零性經驗
完全沒有與異性親密接觸經驗
嘴無錫過,手無拖過,拖無拍過,甚至未涉足成人酒池肉林嘅世界
就直接越級挑戰,一口氣挑機最高階嘅big boss—— ‘sex party’

但呢個不平凡嘅經歷,亦註定不平坦,更具挑戰性
除左「破處」,實在仲有好多好多嘅「第一次」,需要handle同衝破
但我一直很努力地,以我嘅視覺和步伐,一步一步嘗試解讀和適應呢個成人世界
真係鼓起左最大最大嘅勇氣,每次都同自己講:「再試多次」
好似舊海綿咁,不斷吸收學習...

因此本篇會係《第一次嘅笫一次》嘅延伸
紀錄我嘅一步一腳印,跨過嘅無數第一次sss
以及入會後唔同階段對性嘅不同解讀

第一章:醜小鴨

人生第一次…
遇上要看臉看身材嘅狀況

平常唔太打扮自己
素臉朝天
性格、衣著亦比較男仔頭嘅我
兩年前走出溫室,嘗試將自己推出去競爭大又速食嘅交際市場
才驚覺在這花花世界,天下美人何其多,爭妍鬥麗
外貌,原來係男女遊戲嘅一張入場卷

什麼...是性感?

我凝視著鏡子內赤裸嘅自己,第一次這樣認真審視這副皮囊嘅一邊一角
從來無人話過比我聽,究竟我美不美,身材正唔正,有咩特質特別吸引
「性感」一詞,更是從未套用過係我身上

什麼稱之為性感,男士嘅審美觀係點,其他女士係如何嘅呢,我統統一竅不通
這裏捏捏,那裡照照,一邊聯想著鹹片入面秀色可餐、玲瓏浮凸嘅AV女優
即刻一額汗
真係會有男士接受這樣平庸又毫無女人味的我嗎?甚至會對我有性趣,邀請我?

入會後見到各式各樣嘅俊男美女,唔同會員都有唔同嘅閃光點
可能係技巧、健美身材、反應、談吐、幽默...
性吸引力原來唔只黎自外表
人係立體嘅,唔同睇AV,真正接觸一個人,實在有好多因素影響佢所散發出黎嘅費洛蒙
有啲人,衣著並不清涼,亦沒有刻意地擠眉弄眼,但就係唔知點解可以無聲地散發出誘人嘅韻味,好似一條羽毛,輕搔著共處一室嘅每一個人

性感有好多唔同嘅面向和展現
而好多係可以後天彌補,或者係自己天生有,而之前係從來無發現過
或者撇除外貌,Brainy is the new sexy…
又或者性感只係其中一個turn on人嘅特質,清純、玩味、反差、女皇...有好多好多特質,有待大家發掘

因為咩嘢turn on,感覺黎到有時真係解釋唔到
講到底只係人夾人嘅姐,感覺係主觀嘅,都無得計較同逐個數
甚至有時可能係因為一啲自己以為嘅不完美

直到現在,我還在到處拼揍「我」嘅拼圖
一點一點的點亮,讓我看清和重新認識自己

第二章:男士

男生,係一個咩概念?

未曾同一個男士,靠近到聞得到佢身上嘅氣味,感受到佢臉上絨毛輕搔我頸肩,聽得到佢加快嘅心跳聲和呼吸
突然縮短嘅社交距離
陌生嘅雄性氣息縈繞在一呼一吸之間
耳尖被吹得發熱,染上一抹紅

成熟男士滿溢嘅雄性荷爾蒙,向我迎面襲來
到底男人味,係咩味?

被男人擁在懷
好似有面城牆係背後,擋住凜冽嘅風,係臂彎之間,圈起了一個特別領域
空氣就像突然靜止了,安撫躁動嘅情緒

不同於男孩嘅精瘦白皙
結實嘅胸膛起伏著,低沈嘅嗓音在耳邊echo
帶有薄繭嘅大手環過我嘅腰
刺刺嘅鬚根,說話時輕搔著我後頸
我嗅一嗅...
那不是男孩,夏日打完波嗰陣汗味溝止汗劑嘅味道

前調,係古龍水混合薄荷味
中調,汗味混雜洗頭水嘅味道
後調,係帶有餘韻嘅壇香味

原來,這就是男人味

常說女人多變
但原來男人才是天生嘅「一體兩面」

全身肌肉蘊含嘅力量,讓肢體每次係空中劃過,都好似用力揮動羽毛球拍咁,帶風、有聲
但對待女生時,卻是當成易碎品般輕放愛護
紳士有禮嘅談吐,不急不躁嘅語速
話裏行間,嘴裏卻又會自然地吐出撩人嘅對白

在正邪之間遊走,讓人漸漸迷失係呢場你追我逐和拉鋸之中
係灰色地帶彈出彈入,蜻蜓點水般挑戰道德和人與人嘅界線

入門前衣冠楚楚,入房前正人君子
但關上房門後,解除自制力和面具,釋放原始慾望和獸性,那摒棄理智和風度嘅微醺表情,才是男人嘅真正面目嗎?

從來無人向我直面咁表露過,佢對我嘅性慾望
男士對我有性趣嘅呢種表情,第一次咁明目張膽、肆無忌憚地係我面前展露…

雙眸先是劃過一抹驚艷,目光潰散,呆了一呆
但這只維持一刻鐘,便瞬間變成狩獵嘅銳利眼神
眼眸裡滿是燒滾嘅慾望,以及勢在必得嘅野心
好似化身反派男主角
帶丁點兒蔑視和邪氣,視線係我嘅酮體上遊走
瞪大嘅雙目,眼珠彷彿也快要掉下來,目光雖然深邃,卻好似只淺淺的滑過皮肉,進不到心底和靈魂去
本身已經近乎赤裸嘅身軀,此刻,更像是被扒下埋僅餘能掩體嘅皮膚

呢種視我為一個女人般嘅打量,是新鮮的
我不禁想,究竟男士睇到啲咩?係男士嘅視覺,究竟「我」係點嘅呢?究竟我有咩吸引力?

但剛開始實在唔習慣呢啲注視
全身赤裸地,面對著陌生人,做我唔識嘅事
嚴重缺乏自信心,做不到坦然無懼地回視這樣猛烈嘅目光
無暇解讀呢啲目光蘊含嘅欣賞和挑逗
於是常逃避對視,摺起收埋自己
更別提,要主動引誘男士,臣妾做唔到...

同時不安份嘅手手,好似要掂住我皮膚先通到電咁
著了迷般順著身體輪廓,反覆摩挲著豎起嘅毛孔…
對我說著下流嘅淫詞穢語,手肆無忌憚地探進我衣服內,親著我...

呢個係咩感覺?
被渴望、被需要嘅感覺嗎?

第三章:I don’t know how

事實證明飲AV奶水大,唔代表真係識做
好多方面,尤其人與人之間嘅交流,係明刀明槍進入正題嘅AV學唔到嘅

好似in一份工,仲要係匯集行內精英嘅龍頭公司
面試官問你有咩工作經驗,然後我攞住份空白嘅CV,講我係黎攞經驗架,仲要其他員工幫手教翻我轉頭

有一段好長時間,我入房前會緊張,會擔憂自己不能令對方盡興

普通新會員通常都有適應期,可能會懊惱發揮唔到原本實力,但對會內氣氛和會員比較熟悉後,就很快如魚得水
但我係要由零開始學習,呢個適應期簡直漫漫長路

第一步:究竟該如何開始
雖然S&B可以比大家省略好多步驟
但基本結識一個人該有嘅禮儀,簡單交談,讓彼此感受各自魅力和性格特點,還是要有的
點樣邀請人或接受邀請入房呢?
入房後又要點樣交流呢?
異性之間嘅交流
看似很簡單,但對於我黎講係新鮮嘅,而且唔容易掌握
尤其係呢度,所有野都係較左fast forward

男女係點樣互相吸引架?
平時男生係點樣搭訕架?女生又會點回應架?
上到床一開頭究竟要做乜嘢架?
萬一男士未入狀態,應該點做??????
我唔識啊啊啊啊——————

剛開始搞不懂男生嘅生理結構
究竟係觸動了哪些機關,轉動了哪個齒輪,才trigger到勃起
哈,應該話我連幾時已經勃起,都唔知

只是蓋上被被躺在一起
或是輕輕一抱
乜都無做過,連衫都無除過
男士拉著我嘅手下去佢褲襠
我:????

這是…硬了嗎?
滿頭問號風中凌亂…

雖然話practice makes perfect
但上左岸梗係咁講啦
未掌握嘅時候,自不期然好想大喊:究竟呢刻要點樣渡過——!

只能話真係好感激各會員嘅包容,比小妹機會嘗試同磨練,亦都很願意教

後來我轉念一想
咁至少我有一個優點嘅,就係進步空間好大,所以每次入房都必然會有野唔同左,自帶新鮮感咳咳咳

第四章:精神交流

我擔憂過
會唔會一開葷已經食慣左好野,搞到餵大左胃口
但我從未想過
在這之前,面對嘅會係另一個問題
「會唔會有一天對性感到厭倦」
有好一陣子,我發覺自己嘅感覺無以前那麼大了
就好似性冷感了般
是壓力嗎?狀態不佳嗎?
還是性愛也會因為刺激得太多,而麻木了嗎?

長期浸淫
太容易得來,太隨手可得
性事不再神秘神奇,變成日常
是否讓我對性愛不再感到特別期待,不再悸動了?

咁樣百花叢中過,片葉不沾身好似都幾爽
但時間耐左
就變成流過手心嘅沙子
成日觸手可及,但實質咩都抓唔住

悵然若失嘅感覺
差一點點就吞噬了我

後來,我發現,原來咁係因為
係我嘅性愛觀入面,缺少了一個很重要嘅元素——「精神交流」

我一直唔係幾享受到接吻嘅樂趣
可能係因為接吻有時比起插入,來得更親密,更負距離
接吻嘅享受係精神多於生理層面

臉孔突然變大
空降下來
堵上我的嘴
軟軟黏黏嘅觸感
陌生嘅唇舌係我嘴唇口腔攪合著
說著無聲嘅語言
好多人話接吻是在對話
是在打破隔膜拉近彼此距離,感受情緒流動

我張開眼睛
不解地看見瞇著眼越發陶醉嘅男士
或許觸覺神經傳來嘅訊息太overwhelming
腦袋只有一片空白
好似一碌木,接收唔到對方傳遞過來滿腔嘅熱情

我一直自詡係一個無愛,只有性嘅人
我不懂男女之間嘅來電感覺,不懂享受精神上嘅調情

直到我發現
即使係與同一個人玩樂,同一種姿勢力度,身體嘅感官反應都可以唔同
原來,我嘅情緒,係擔當著一個重要嘅角色

Pleasure or intimacy?
原來唔係一個二元分立嘅命題
性愛,兩者真係相輔相成,不可分割
天啊,我終於理解到某資深會員曾經講過嘅野
無一個好嘅chemistry,無情感交流,係不可能成就一場美好嘅性愛
原來我有無feel,真係會make a difference

第五章:More than Sex

性愛好似變得唔再純粹

原本嘅我,自己匿埋係房播下AV、DIY下,已經可以好開心好滿足
但當性涉合左另一個人, 甚至係人ssss
加上係一個咁特別嘅setting進行
好似變成一場複雜嘅遊戲

那到底是變得開心了,還是不開心了呢?

DIY一定會快樂,
但原來,與真人嘅性愛,不一定會快樂

心目中嘅性愛,上升去了另一個層次
但同時
明明本身,性係我最直接最簡單快捷可以獲得嘅滿足和快樂
宜家卻變得複雜了,難滿足了
要獲得高潮,要完全投入,難左好多

性,不再純粹了
我嘅初心係黎自,性帶來最純粹最簡單嘅歡愉和快感
生理上嘅刺激和悸動
但現在嘅我卻不能否認,
我也同時在享受別人對我嘅渴求和吹捧
我指責著這個陌生嘅自己:「你到底是在單純追求性歡愉,還是在從肢體接觸和美言中,獲得空洞嘅安全感」

同時,身爲「Rapunzel溫」(溫習功課) aka 廳長
好多時就算唔入房,待在會場都好開心
我自己就最感覺到改變
一直以來我都好忙,無咩自由時間去玩去休息
以前每隔一排,生理同心理都會爆煲一次
呢一年更加係我經歷最大挑戰嘅一年
但有大家嘅陪伴,
竟然變得感覺唔係好辛苦
我發覺原來容許自己休息一下,我並唔會因為呢一下鬆懈而損失什麼,反而卻因此能走更遠嘅路
一條緊繃嘅橡筋好容易斷,但幾條捆埋一齊,韌性加強左好多倍,點拉都唔斷

原本係要踏出舒適圈
殊不知,S&B最後成為左我嘅舒適圈

S&B帶比我嘅野,好似真係遠遠地more than sex

第六章:我是誰

入會去到一個位,嗰人有啲迷失
覺得好精神分裂
每個人入到黎都話,想做翻真正嘅自己
但你話一晚不停左擁右抱,連續入好多次房嘅個個,係咪就係完全真實嘅我呢?
那是,將內心鹹濕色女那塊放大左嘅我
無可否認,Rapunzel呢個角色,的確有誇張、扮演嘅成分
我並唔係真係咁壞,咁無自制力
我亦並不完全討厭要做乖乖女,做翻個單純嘅平凡女孩,與朋友每日嬉鬧,過著雖然沒有性、情愛、男人,忙碌刻苦但有小確幸嘅簡單生活,那也是我現在非常珍惜的

到頭來,好似變到兩邊都不太是自己
一夜瘋狂後,離開場地走出門口,係深夜寧靜嘅街道漫步,都有種熱鬧過後嘅失落感
要翻到去並不那麼精彩有趣嘅生活,翻到那個永遠唔會有人理解’Rapunzel’嘅世界,要時常提心吊膽唔好展露Rapunzel人格
孤獨感席捲而來

但每次同朋友講完再見
入到活動場地 (剛入會嘅時候)
見到男的西裝骨骨,女的優雅知性,富女人味
喝著紅酒,談論著我插不了嘴嘅成人話題
畫面和環境太大分別,我一時之間適應不了
好似開錯門,去左唔屬於我嘅地方,有衝動想關上門,翻翻去同齡人度嘻嘻哈哈講幹話

究竟我係咪唔太適合呢種場合呢?

後來,我想通了
其實兩個都係我,乖乖女和色女
唔應該否定任何一個嘅存在
我接受了,自己本來就是那麼一個矛盾嘅載體
兩種生活互補,互相平衡、調劑,才算是活成最真實嘅自己

S&B完滿你嘅生活,你嘅生活亦同樣完滿你S&B嘅體驗

無錯S&B的確係減壓嘅好地方
但S&B並唔能夠解決你生活所有問題
呢度可以係一個生活嘅getaway,但唔係逃避問題嘅地方
始終都要先做好自己現實生活嘅本份
亦唔可以忽略現實生活中嘅正常社交,將S&B學到嘅社交技巧,你對會員嘅關愛、真誠,推而廣之去發放比身邊人

最後,老土都要講
感激感激...
相當慶幸選擇係S&B行成人禮,感恩一路走來有大家陪伴
我成日想像如果當初無入會,會點?
一諗到要抹去呢年嘅經歷同成長,人生走馬燈就好似穿左個大窿,留下一大片空白...

有好多人要感謝...
特別多謝大佬,應該係除左父母以外,全世界最錫我嘅人,湊細路咁湊,陪我溫書,投餵好西,完全寵壞曬囉
付出嘅時間同心思,遠超一個sex party會長嘅本份,但因此呢份人情味同溫馨,亦體現係S&B,係一個家嘅感覺
背後睇到你嘅辛勞,你嘅不容易,更加感恩有S&B有你

Solar:my mentor~ 你嘅溫柔係黎自對每個人嘅真誠,黎自你男子漢嘅感性,黎自你嘅謙卑,入會多久仍會對每次入房機會,心存感激和雀躍,但有時覺得你聰明得有點討厭keke,咩都睇穿,哼糊弄不了你,點可以聰明過我吖!

仲有...
Luigi
Fallen
Day
Daryl
村上
Mouse
Frank
Rio
Laurence
Dino
Real
Jax
Shadow
Pollux
SunnyB
Randolph
Issac
Hockey
阿草
史力奇
Luke
阿火
Mustard
Leo
Dallas
Jet
Bass
Negan
阿吉

當然仲有女會員ssssss,啾咪~
好多人好耐無見,唔知會唔會再見,但祝願一切安好,感激係那時那刻嘅相遇,美好回憶會永遠好好地收藏係腦海入面,閒時翻出來揭揭,想必也會一樣會心微笑

感謝!
To be continued…

Rate

Number of participants 1Power +3 Coins +10 Collapse Reason
Coffee + 3 + 10 一週年快樂, 快高長大

View Rating Log

Recommend
Post time 11-5-2023 18:02:26 | Show the author posts only
今次我係隔左一段時間再由頭重睇,順住每段所睇到既即視感黎回應妳,
同睇晒先回,有啲唔同。

[我是個被S&B同大佬寵壞嘅小孩]

我唔覺得我有寵緊妳,相反我對妳係幾嚴格,
時常要妳開telegram既Live Stream黎睇住妳溫書,
仲要睇埋妳睇緊果個畫面睇緊乜野,恐防妳睇緊無聊片、ig黎扮溫書,
甚至睇緊AV,比家長更家長。

知妳響屋企溫書難專心,而響活動溫書就有奇效,
就預定妳放學時間,脅持妳到活動場地好好溫書,
所以近幾個月,妳係唯一一個人響人名表後面,會有個姓,
"Rapunzel 溫"
當然溫得悶悶地,捉個男士入房鬆下筋骨,係容許既。

[未學行先學走,暴風式成長]

雖然無考證過,我絕對有理由相信我個會係最多人黎破處,
因為論壇既氛圍、會規、文化、訪問內容、都比到未經男女事既女生安全感。

黎破處既女仔,有啲都有拍過拖,
或有過身體接觸,而妳係響男女接觸上,新鮮如剛破殼既女仔。
呢部份都可以話係未學行先學走既。
但妳既自慰同埋睇AV既資歷同埋閱歷,又可能多過好多三四十歲既人喎,至少勁過我。
妳係黎自暴風,宜家只係有個地方比妳稍事停留,同埋安全咁實踐。

妳覺得妳係醜小鴨?

我仲記得只係見妳張相時,我已經話妳似某電視藝員,
宜家已經唔多提,因為妳對人既吸引力,並唔係完全靠外表,
而我就更欣賞妳既聰明,可能已經比妳其他野所蓋過或欣賞,
加上未駛到女大,妳就已經有18變,溫書時既妳、講笑話時既妳、
講正經野同膠野時把聲既分別,響床上既妳,比妳埃住變貓仔時既妳,
在在吸引人既地方都未駛靠樣。
而妳既美麗,唔單係黎自外貌、外型,而係黎自內心,
妳竟會擔心自己帶比人麻煩,會擔心自己未能令對方盡興,
實在乖巧得令我揪心。

[事實證明飲AV奶水大,唔代表真係識做
好多方面,尤其人與人之間嘅交流,係明刀明槍進入正題嘅AV學唔到嘅]

我估妳響會內最能夠體現[More than Sex here you can get]呢個精神,
好多生活中、男女間溝通、判別事物既能力、都非一般咁成長(呢部份又真係幾暴風)。

[有好一陣子,我發覺自己嘅感覺無以前那麼大了
就好似性冷感了般]

有啲人會估我[你係咪同個個都咁講架~],如果有機會,大家拎出黎對一對,
就會知道我係對人人都唔同,因為我係會結合果個人既特質黎講野,咁樣先會切合對方,
我先會記得我講過乜野,當然,對方接唔接受,又係另一個課題。
例如有啲人我會堅持去邀請佢加入,有啲會三兩句唔加入就放棄,
有啲人會好想佢地番黎,有啲就話好想番黎,都唔會批。
關於玩樂,對住成熟既女士,我會想對方勇敢啲去嘗試,對住年紀輕既,我反而會希望佢慢慢行,
拖慢去體驗,如果只顧實踐參加個會之前所見所聞,忽略左心靈溝通(精神交流)
性事就變成機械運作,肉體同肉體之間既磨擦。
因為妳肯同我傾,所以我能夠好好關心妳既心理變化,呢個都要多謝妳對我既信任。

[咁樣百花叢中過,片葉不沾身好似都幾爽
但時間耐左
就變成流過手心嘅沙子
成日觸手可及,但實質咩都抓唔住
悵然若失嘅感覺
差一點點就吞噬了我]

呢個係唔少人會出現既問題,解決方法就係[感恩],
好多人都忘記左初心,未獲批既時候就日日上壇留言,
批左可以出席,留言數就已經大幅滑落,
黎得活動一段時間,就更加同月經差不多,每個月出現一陣就算。

所有野都唔係必然,包括我地識行識走,睇到野,
更可況係可以響人地身上取暖得到快慰,
就如Chris既簽名...
[請給每一位跟自己有過親密關系的人一個位置,感恩對方曾為自己付出過的一切。]
能夠知道我地存在,係
對我地文化產生感覺,係投契
踏出第一步申請加入,係勇氣,
具條件成為我地一份子,係份,緣份的[份],
能夠融入我地,係修為。
在在都得來不易,都唔係必然,
仲未求有班傻既努力堅持左咁多年去建立呢個社群。

我都好希望所有人會睇到呢個回覆,會反思一下。
呢度,唔單止係玩樂既地方,有好多野,係可以學習,可以檢視自己。

亦都希望我地可以見證妳未來既成長。

Recommend
 Author| Post time 1-5-2023 00:47:01 | Show the author posts only
Rumba replied at 30-4-2023 03:05
What the heck!!!
雖然估到妳會係很年輕,但平時睇妳的文章/回覆其他新會員的問題,我以為妳入會冇十年八 ...

(托翻起下巴) 其實都係衰咸濕姐,性急起黎自然有勇氣,咩都唔理

其實無咩突然嘅改變或新價值觀,點解我咁易接受,係因為係我確立「價值觀」嘅年紀,好細個好細個已經認識S&B,真係如你所講,無十年八年,都有六七年啦,腦海一直有個印象,香港有個sex party係有好多房,廁所擺滿毛巾,新人要矇眼…所以一直以黎我嘅認知入面,香港性生活除左交友app、蒲,仲有…sex party。當年嘅我都有上壇八卦,雖然未必覺得我大個肯定會黎到呢度,但一直都係一個額外option囉~

多數大家都係後悔無早啲入會,點解唔比自己試一下呢?講真其實係nothing to lose,如果黎左發覺唔合適,都可以自由離開無後果嘅,我地唔會咬人架

見關關地事,發放下福利,公開被刪減章節:

第二章__想像與現實

我:「有時啲野,想像同現實係可以好唔同,雖然有多年睇鹹片同DIY經驗,我想像自己接受到,但現實未必,同埋如果性愛並非如我想像般美好呢?」
大佬:「唔行出一步,永遠都唔會知…可以逐步去接觸,逐步去試想試既野」

真係一場賭博
已經唔係「踏出」舒適圈咁簡單
係直接合埋眼衝出去,然後一野跳落崖
而且完全唔知崖底究竟係水定石

畢竟所有野都無實踐過,全部只係存在係濕濕嘅夢入面
究竟性愛是什麼滋味?
是什麼讓鹹片裡面嘅男女主角發出這種歡愉嘅聲音?
上天到底在女生體內藏了什麼,世間竟然有比豆豆高潮更強烈嘅感覺嗎?

濃烈嘅好奇心,以及已經不滿足於DIY嘅色心
在背後催促著我快點入會
但理智上
卻很怕,夢想實現之時,就係夢想幻滅嘅時候
很怕,一切只是我過於美化嘅妄想
很怕,事後會後悔,留下遺憾

我問自己:係咪應該等年紀大多少少,或係外面有過性經驗再翻黎?
但自小認識S&B開始計,我都已經按耐不動等左好多年
若果錯過呢次機會,我又要等多幾多年呢?
世事紛擾,或者S&B又有幾多年比我等呢?滄海桑田,唔係樣樣野都可以咁好彩,錯過咁多年再回頭,都仍然係度靜候
我從來唔係一個喜歡冒險嘅人,但不知哪來嘅勇氣,又或者係這些年嘅世事無常,令我終於毅然決定為自己任性一次
...

Recommend
Post time 1-5-2023 02:50:23 | Show the author posts only
Rapunzel replied at 1-5-2023 00:47
(托翻起下巴) 其實都係衰咸濕姐,性急起黎自然有勇氣,咩都唔理
其實無咩突然嘅改變或新價值觀 ...

(等等…讓我校正返個下巴先)謝謝妳咁快地給我回覆,讓我與下巴不用分開太久。妳的補充令我覺得整件事情合理返曬,原來妳對S&B真的認識了好多年,並非一時頭腦發熱。雖然妳話自己衰咸濕,但見妳思路邏輯如此清晰,這個決定一定經過反覆推敲。我也認同這一決定是完全正確的,妳當年的勇氣成就了現在如此優秀的Rapunzel 。 S&B多年的口碑和信心,再加妳如此有深度的分亨,我覺得S&B真係香港人的驕傲。難怪很多會員都會說「Proud to be S&Ber! 」可恨我真的太背了,在去年才剛剛有幸得知S&B,幻想中的國度竟然真實存在!

更加估唔到妳竟然在我留言下寫埋個 hidden track! 令我有被寵幸的感覺(心心眼),謝謝妳!

讀妳篇[想像與現實],我仿佛看到了一個武俠片的埸面 - 張無忌請教張三丰(別見笑,我都唔知點解會係張無忌而非小龍女/黃榕等美女形象)。猶其這一句[上天到底在女生體內藏了什麼,世間竟然有比豆豆高潮更強烈嘅感覺嗎?],看來妳真的很快就會習得世間最厲害的神功了,以妳的資質,一統江湖,指曰可待!

以上只是我的胡思亂想,請勿見怪。真心的,非常欣賞妳的文筆,更加欣賞妳的性格和思維方式。很想能有幸地見到妳,與妳真實地交談。我會努力的!

Recommend
 Author| Post time 14-5-2023 23:34:37 | Show the author posts only
James replied at 11-5-2023 18:02
今次我係隔左一段時間再由頭重睇,順住每段所睇到既即視感黎回應妳,
同睇晒先回,有啲唔同。

【阿康有許賢同試當真,Rapunzel就有大佬同S&B】

我都唔覺得你監溫書係嚴格啵,我接收到嘅,係陪伴多啲。
好搞笑,好多會員話我always work hard,但深知我脾性嘅你,知道我根本唔係一個勤力嘅人,甚至可以話係天性懶惰,專注力係零嘅人,我願意付出嘅努力根本半點也對不起自己嘅真實能耐,好容易半途而廢,永遠得出嘅結果都係I could do better than this.

「根本你肯做嘅話,一定做得到」感謝你嘅恨鐵不成鋼,不厭其煩地係背後不斷推我一把,提醒我要再盡力一點,再勇敢一點,向世人展示那個你眼中,了不起嘅我。

【你係黎自暴風】
哈哈,呢個形容唔錯。懷疑當年S&B橫空出世,影響左某啲磁場,隔空令到Rapunzel小朋友基因突變,突然打通任督二脈...
閱歷太豐富,咩都睇過,我成日覺得自己係性閱歷方面,已經進入晚年退休狀態哈哈

感恩呢度嘅文化令我可以不必喜歡飲酒、喜愛夜蒲、溝仔,都仍然可以有機會享受不同嘅性愛,自由咁做翻自己

同陌生人溝通、搭話上,我都覺得自己有好大嘅進步,某程度都幫到我會外與人交流...但我都係唔敢將男女嘅調情技巧應用到會外,所以異性緣方面仍然堪憂咳咳...

感恩S&B嘅存在,感恩一路走來有大家陪伴~

Recommend
Post time 26-4-2023 22:13:13 | Show the author posts only
資訊量好大好大,感覺上,你既一篇文章,內容的深度和寬度可比擬一般會員的十至二十倍,而且文章組織條理清晰,brainy is sexy,該沒有更好的示範了。

感恩能在過去一段時間見證你成長,
的確,這是一種震撼式教育,過程中給你的壓力想也不少。
然而,你積極的態度和勇氣,讓你獲得比性多得很的回報。
同時,你的臨在也令活動氣氛活躍起來,只是想想多少男士希望把你從埋首溫習中引誘出來,
便可見一斑。

「S&B完滿你嘅生活,你嘅生活亦同樣完滿你S&B嘅體驗」,得值得細味。
容許我東施效顰,拾你牙慧:「S&B完滿(Rapunzel真身)嘅生活,Rapunzel亦同樣完滿S&B嘅群體」。

感謝賜字,晚生受之有愧。我,一啲都唔聰明,只係有啲事,自己都經歷過已而。

有關於大佬,我都好感激佢。
最近工作上出了點亂子,情緒欠佳,連活動也沒心情出席(that's why大家無見我一排)。
向大佬簡單呻一句,佢二話不說即刻約我見面開解。
大佬真係唔係當我哋係會員,係當我哋朋友。

Rapunzel呢個身份一歲大了,祝你心靈上快高長大,肥肥白白,
身體上青春常駐,明艷照人,越大越有女人味。
1歲生日快樂!
Recommend
Post time 30-4-2023 03:05:59 | Show the author posts only
What the heck!!!
雖然估到妳會係很年輕,但平時睇妳的文章/回覆其他新會員的問題,我以為妳入會冇十年八年都有五六年...原來妳現在才一週年,入會前仲要係連手仔都末拖過??!! (請幫忙拾起我的下巴..)

妳這篇一週年感想,無論從文筆,結構,層次,深度各方面,眾會員已經有高度讚揚,我只有不能同意更多。另外我更欣賞的是 - 妳一年前果一份”真接打大咾”的勇氣,如有機會見面,就咁聽妳講返當年(即上年)的心路歷程已會令我很滿足。(我很喜歡聽人們對於新價值觀形成/改變的故事)

妳的年輕/勇氣,反觀自己比妳虛長xx年,到現在還不敢去遞交入會表格(當然交了亦不容易入到),只能隔著螢幕看著妳們的精彩人生,每個人都得到滿足,每個人都不斷成為更好的自己...而我還在不斷地重複問自己 ”應唔應該...?”

我想我還是缺少了妳的那份勇氣...可能是因為不年輕,可能是因為不自信,可能是.…..
Recommend
Post time 28-4-2023 15:31:07 | Show the author posts only
Rapunzel replied at 28-4-2023 02:53
好玄...其實「越清楚自己想要啲咩,就越唔清楚自己想要啲咩」
明唔明?

搵唔到自己仲想要咩 ...

我覺得唔駛心急既,隨遇而安,放鬆感受細味命運帶俾你既一切。
時間年齡增長,你就會慢慢知道,勉強去搵,好多時都未必如願以償

舉個例,假設有個人從未食過牛扒,佢係唔會知牛扒係咩味,同埋自己係會想要食牛扒。

又舉個例,有一個人好想搵自己鐘意食咩食物,然後周圍去試食,但好一段日子食左好多野都搵唔到,連自己本身以為好食既野都原來唔好食,然後就會好空虛。

不過你人仔細細,思想真係成熟,好快識諗下自己想點,仲要MULTILEVEL THINKING。 讚

Recommend
 Author| Post time 28-4-2023 04:11:02 | Show the author posts only
Solar replied at 26-4-2023 22:13
資訊量好大好大,感覺上,你既一篇文章,內容的深度和寬度可比擬一般會員的十至二十倍,而且文章組織條理清 ...

因為我有個動後質素同中文水平高我好多倍嘅mentor啊嘛 「震撼式教育」你形容得太啱啦

唉其實好多時道理我地都懂,但心情鬱結起來,唔開心就係唔開心,唔係話解開左個結,提供一個正確答案,就會開心翻,因為問題癥結已經唔單止係本身問題,而變左係「唔開心」呢樣野度...
近排睇劇,聽到句「先處理心情,後處理事情」,都不無道理。希望你嘅問題得到解決之餘,你嘅心情亦得到好好嘅照料,下次見面抱抱

thx for everything

Add post (28-4-2023 04:23):
呢篇野前後花左幾個禮拜寫,但卻係黎自入會以來,一直無機會講出口嘅千言萬語,塞左係我個腦太耐啦,唔知原來人地睇,會覺得資訊量好大哈哈
Recommend
 Author| Post time 29-4-2023 01:38:49 | Show the author posts only
poker replied at 28-4-2023 15:31
搵唔到自己仲想要咩 ...

我覺得唔駛心急既,隨遇而安,放鬆感受細味命運帶俾你既一切。

hmm...比喻得好貼切 尤其牛扒,好有同感...有啲野原來唔係唔需要,只係從來無擁有過但奇妙地,入左會,我發覺我最缺嘅反而唔係「性」,而係好多其他野...(我覺得啦) it is always something bigger than 'sex' that causes the problem and leads you here,唔係會外嘗試解決呢啲問題根源,入會都未必幫到,會外遇到嘅阻滯亦難保係會內唔會同樣發生 (唉又多嘴 )
係啊,都真係唔可以心急,好多時越係無期望,無預計過乜嘢,反而係玩得最開心~

Recommend
Post time 14-5-2023 23:53:58 | Show the author posts only
Rapunzel replied at 14-5-2023 23:34
【阿康有許賢同試當真,Rapunzel就有大佬同S&B】

我都唔覺得你監溫書係嚴格啵,我接收到嘅,係陪伴多啲 ...

「外型似青銅,能力卻是王者」

妳千祈唔好將會內學到既性技,輕易咁用響未來既感情生活呀,出事架!
試諗下,坊間一般男士都只係白帶黃帶,
可以去到綠帶就已經馭女無數,點知妳響佢地面前使出如來神掌,想打死人咩?
會內男士都係滲啲滲啲逐少逐少咁用響生活上,以免暴露身份證
不過妳應該講野、發音、溝通能力會好過之前掛
Recommend
 Author| Post time 1-5-2023 00:27:31 | Show the author posts only
Stephanie replied at 29-4-2023 03:26
同意情緒有好大影響我之前以為精神上同肉體上嘅歡愉係可以分開運作嘅,就算心情唔好肉體都可以有快感。但 ...

啱啊 我以前直頭會倒返轉想用肉體快感令自己精神上開心翻添...但之後發覺當我心情真係好差、情緒不穩嘅時候,格硬黎肉體刺激,比人掂我,會適得其反,變到更更更唔開心 所以都係唔建議格硬黎,唔開心無feel嘅話,同人靜靜地攬下,傾訴下,調整好心情先,真係ready先做,對雙方都好
Recommend
 Author| Post time 1-5-2023 00:58:22 | Show the author posts only
wave replied at 30-4-2023 06:43
謝謝你願意分享自己的內心對話。
這裡能成為妳的加油站非常好,人生苦短,時間分配能由自己決定是福氣。
每 ...

哈,因為通常鬱結嗰陣先會想寫文,人地唔開心滴眼淚,我係滴墨水,好似墨魚受驚咁瘋狂噴墨 我知好多人好錫我啊,講真小妹真係無以為報,唯有出多幾分力平時活動幫多啲手,得閒就寫多啲文比機會你估?你咪自己估下囉,只不過永遠唔可能講你聽正確答案 anyways多謝支持~

Recommend
Post time 11-5-2023 16:14:06 | Show the author posts only
Chris replied at 30-4-2023 04:45
還有不超過五日,你交申請表格都有一週年了,
這一年來,有好好修身鍛練胸腰腿嗎?有管好飲食內容,
把身 ...

多謝大佬留意及關心我進度
亦都知你咁問, 即係間接比緊機會(或者我自作多情,哈哈)

實不相瞞,呢一年有努力過,有停滯過,有改善過,有反彈過
管理飲食都有做,戒酒戒甜野飲 , 所以點都些少身體健康左 ,都有BENEFIT既
身型就無咩改善,應該係鍛鍊不夠腰胸腿,仲係吉村卓咁既身型
慚愧

Recommend
 Author| Post time 7-5-2023 14:29:51 | Show the author posts only
Marc replied at 4-5-2023 00:05
恭喜你Rapunzel,一週年快樂。

從你的文筆睇得出S&B帶比你既感覺係百感交集,亦令你從當初懵懂既少女到而 ...

其實我都仲係懵懂嘅少女黎嘅...
無論係性愛,定係房外嘅傾談、簡單嘅擁抱,都真係幾舒壓,幾「提神醒腦」 我諗最重要係勿忘初心,千其唔好令S&B都成為你嘅壓力之一,放輕鬆,順其自然,尤其新人,黎多幾次熟悉環境,美妙嘅事情自會係不經意嘅時候,順其自然地發生~
Recommend
 Author| Post time 28-4-2023 02:53:08 | Show the author posts only
poker replied at 26-4-2023 15:32
頭位!!!!

祝你越來越清楚自己想要D乜野

好玄...其實「越清楚自己想要啲咩,就越唔清楚自己想要啲咩」
明唔明?

成個步驟係:清楚自己唔想要啲咩 -> 清楚自己想要啲咩 -> 想要vs唔想要 分野越來越明顯 -> 發覺自己真係想要嘅野好窄 -> 搵唔到自己仲想要咩 -> 唔知自己要咩
好多壇上見習生,都未行到入會交表嗰步,過左一陣就已經放棄左唔再上,堅持一年都相當唔容易
Recommend
 Author| Post time 28-4-2023 03:44:51 | Show the author posts only
Jennifer replied at 26-4-2023 18:50
呢種文筆好似睇緊小説既序言咁....好impressive

好佩服你年紀輕輕能夠做到思想成熟又肯反思自己 ...

有經歷,先會成長先會有感受,都係我手寫我心,如實寫翻出黎姐,你比我更願意大膽嘗試,又有天份,你嘅經歷相信一定更精彩不過過來人多口提醒一句,未學行先學走,一步登天的確快樂,但樂太「快」,未必係一件好事,有機會再聊
Recommend
 Author| Post time 29-4-2023 01:46:48 | Show the author posts only
John replied at 28-4-2023 18:48
嘩,簡直係一個自傳,講左你係s&b 既成長故事。

我好認同chemistry 果部分,雖然身形外貌都係一個重要既元 ...

哈哈其實都係一年姐,但估唔到一年可以發生咁多野,人生有咁大轉變55近排對氛圍特別有感,同埋自己情緒真係好大影響,唔開心無feel嘅時候,原來真係可以完全無曬反應好啊,有機會見面再聊~

Add post (29-4-2023 01:50):
哈哈諗起其實如果我要寫前傳,應該係仲多野寫,仲多野分享
Recommend
 Author| Post time 29-4-2023 02:04:45 | Show the author posts only
Beckett replied at 28-4-2023 20:55
你嘅chapter 2都講中左我當初同宜家嘅某啲心聲
S&B帶俾人內在嘅成長同外在嘅褪變
感恩可以見証你嘅一週年呀 ...

真係架?你咁講我巧開心 我都細細聲話你聽,每次都好期待你著住街衫仙氣飄飄咁走入黎,香港嘅天氣著衫好難襯到可以有唔同layer,真係好有taste好有心思,同埋得你先撐得起啲長裙擺
Recommend
Post time 30-4-2023 06:43:20 | Show the author posts only
謝謝你願意分享自己的內心對話。
這裡能成為妳的加油站非常好,人生苦短,時間分配能由自己決定是福氣。
每次見妳的文章感受到當中的張力,文字上似好開心,但內裡又總有點鬱結的感覺。
BTW 見妳有咁多人愛錫,希望這能助妳成為妳更想成為的自己。

If … 真的有機會見到面,俾個機會我估妳溫習邊一科。
And…如果妳出書我會買

Recommend
 Author| Post time 28-4-2023 03:56:43 | Show the author posts only
Stephanie replied at 26-4-2023 21:53
妳篇文好有層次啊!好細膩咁表達嗰種矛盾嘅感受
妳年紀輕輕但裡面好似住咗一個成熟嘅靈魂咁
同埋點解大家 ...

因為性啟蒙年資黎講,「Rapunzel」呢個人格年紀已經不小了 無計,我識寫但唔識講 多謝你~delete左好多字,又砍掉重鍊過,調亂曬啲次序,先勉強救得翻篇文,辛苦大家要睇咁長嘅文
Recommend
 Author| Post time 15-5-2023 00:27:34 | Show the author posts only
James replied at 14-5-2023 23:53
「外型似青銅,能力卻是王者」

妳千祈唔好將會內學到既性技,輕易咁用響未來既感情生活呀,出事架!

喂啊唔係講緊性技啊講緊溝通技巧咋宜家啲人思想咁dirty架咩 人地係會外明明仲係純情階段係S&B學左一年走,但都仲係未學行...
嗚嗚講到好似真係牙牙學語咁,未學行姐,但我識講野架
Recommend
Post time 12-5-2023 15:48:24 | Show the author posts only
Chris replied at 12-5-2023 02:59
每個交表的人,都機會均等,只要努力,一定有回報。
因為你,我搜尋了誰是吉村卓,
.......謝謝你帶給我 ...

開心就好~ 我相信見到面的話,可以帶比你更持久既歡樂, 哈哈

我估個會度應該無乜呢D吉村卓既人
因為可能都驚呢D樣貌身材揾唔到人而打擊自信.
始終都明有肌肉猛男都係受大眾女生歡迎多少少

Recommend
 Author| Post time 28-4-2023 11:05:47 | Show the author posts only
Simpson replied at 27-4-2023 00:35
1年了,恭喜你在S&B獲得這麼豐碩的體會,以一句哲語總結讀後感:
『無論我們以前對作詩有多麼外行,但只要 ...

哈哈多謝你,估唔到S&B除左可以滿足性慾,仲可以一嚐做小編嘅樂趣 如果唔係S&B,我嘅墨水同性慾一樣,都係完全無處宣洩,毫無用武之地
Recommend
 Author| Post time 7-5-2023 14:15:35 | Show the author posts only
Uma replied at 1-5-2023 09:51
原本係要踏出舒適圈

係啊~就係要係最安全嘅環境下,做最大膽嘅嘗試 (之前寫年感寫到呢句個陣,都即刻wow出聲,然後自戀驚嘆左一陣)  希望S&B比到一個安心、carefree嘅環境你去做更多跳出舒適圈嘅新嘗試~
Recommend
Post time 28-4-2023 18:48:03 | Show the author posts only
嘩,簡直係一個自傳,講左你係s&b 既成長故事。

我好認同chemistry 果部分,雖然身形外貌都係一個重要既元素,但男女之間個互動/反應都好影響個氛圍,有時一個表情/肢體動作都可以令對方好滿足。

亦慶幸有呢個地方可以比到大家有機會去嘗試另一種既生活。

希望有機會同你見面傾談
Recommend
Post time 29-4-2023 03:26:27 | Show the author posts only
Rapunzel replied at 29-4-2023 01\"\"
哈哈其實都係一年姐,但估唔到一年可以發生咁多野,人生有咁大轉變55近排對氛圍特別有感,同埋 ...

同意情緒有好大影響我之前以為精神上同肉體上嘅歡愉係可以分開運作嘅,就算心情唔好肉體都可以有快感。但之後發覺原來個人唔開心嘅話係enjoy唔到嘅
Recommend
 Author| Post time 28-4-2023 11:16:15 | Show the author posts only
Virgo replied at 27-4-2023 15:29
Rapunzel一周年快樂

我地暫時未見過面,性別都唔同,但睇完覺得我地有啲地方都幾似

多謝你~係啊仲有大把野學,就好似我signature咁講:「It's nothing to be ashamed of. There comes a time in everything when you don't know something.」 一齊加油啦 見面再聊~
Recommend
Post time 4-5-2023 00:05:40 | Show the author posts only
恭喜你Rapunzel,一週年快樂。

從你的文筆睇得出S&B帶比你既感覺係百感交集,亦令你從當初懵懂既少女到而家擁有更多經驗。

非常認同你話S&B係一個生活嘅getaway,但唔係逃避問題嘅地方,我地每個人生活都有唔同壓力,而S&B提供左一個少少既喘息機會比我地
Recommend
Post time 28-4-2023 18:01:34 | Show the author posts only
Rapunzel replied at 28-4-2023 03:34
只係將我腦入面嘅情感垃圾清出黎姐... 篇文其實塵封左好幾個月,一直唔敢post,因為我覺得好似有啲太浮誇 ...

我反而好欣賞你可以咁理性分析到性愛,如果你係sex therapist,我會好願意相信你嘅expertise keekee。
你真係好brainy,好欣賞
Recommend
Post time 27-4-2023 15:29:47 | Show the author posts only
Rapunzel一周年快樂

我地暫時未見過面,性別都唔同,但睇完覺得我地有啲地方都幾似

各種第一次都係喺S&B發生、本身就唔太知道異性係點,應該點樣交流、相處,對方又會諗啲咩、應該點做... 呢啲都係永無止境嘅探索同學習

希望之後有機會見到面,到時就多多指教
Recommend
Post time 12-5-2023 09:36:28 | Show the author posts only
Rapunzel replied at 28-4-2023 03:34
只係將我腦入面嘅情感垃圾清出黎姐... 篇文其實塵封左好幾個月,一直唔敢post,因為我覺得好似有啲太浮誇 ...

勇敢面對自己
勇敢釋放自己
勇敢挑戰自己
勇敢紀錄自己
勇敢清空自己
又點會think too much

So proud of you
Recommend
 Author| Post time 28-4-2023 03:34:38 | Show the author posts only
Belle replied at 26-4-2023 16:53
Omg 你呢篇文太有深度同哲學性 我要搵個空間思考下先….

只係將我腦入面嘅情感垃圾清出黎姐... 篇文其實塵封左好幾個月,一直唔敢post,因為我覺得好似有啲太浮誇太emo 諗緊係咪其實係我自己think too much
Recommend
Post time 12-5-2023 02:59:52 | Show the author posts only
poker replied at 11-5-2023 16:14
多謝大佬留意及關心我進度
亦都知你咁問, 即係間接比緊機會(或者我自作多情,哈哈)

每個交表的人,都機會均等,只要努力,一定有回報。
因為你,我搜尋了誰是吉村卓,
.......謝謝你帶給我片刻的歡樂。

Recommend
 Author| Post time 7-5-2023 14:04:35 | Show the author posts only
Rumba replied at 1-5-2023 02:50
(等等…讓我校正返個下巴先)謝謝妳咁快地給我回覆,讓我與下巴不用分開太久。妳的補充令我覺得整件事情 ...

又比你發現左添...哈哈寫咩都撇唔甩武俠小說陣徐不過講多無謂,做(愛)最實際
Recommend
 Author| Post time 28-4-2023 11:09:12 | Show the author posts only
Geff replied at 27-4-2023 10:55
支持!諗返妳系壇既另一處寫媽的多元宇宙呢部電影,無論系乖乖女定色女,用既系rapunzel定妳 ...

唉呀比你發現左添當時覆留言嗰陣,係咁quote未出街嘅年感,已經劇透曬 多謝支持~
Recommend
Post time 30-4-2023 04:45:49 | Show the author posts only
poker replied at 26-4-2023 15:32
頭位!!!!

還有不超過五日,你交申請表格都有一週年了,
這一年來,有好好修身鍛練胸腰腿嗎?有管好飲食內容,
把身體變得壯碩結實一點嗎?

Recommend
 Author| Post time 28-4-2023 03:22:47 | Show the author posts only
Nina replied at 26-4-2023 16\"\"
人名list 好多大佬級的呢~~
好似組織咗我諗過嘅疑惑咁,精神d時再細味下篇文先 好好睇 ...

好開心有人明我想寫咩!如果大家都有係篇文度搵到有共鳴嘅部分,咁我嘅目標就達成了~多謝你

Recommend
Post time 28-4-2023 13:43:21 | Show the author posts only
Rapunzel replied at 28-4-2023 11:09
唉呀比你發現左添當時覆留言嗰陣,係咁quote未出街嘅年感,已經劇透曬 多謝支持~
...

其實我當時睇完之後好想覆妳「媽的」果個留言,估吾到背後仲有篇年感!
Recommend
Post time 27-4-2023 00:03:32 | Show the author posts only
Hello Rapunzel 多謝分享妳的心路歷程,也恭喜妳找到屬於自己嘅出口

我雖然在門外,但都感受到門內令人舒適嘅氣氛,也是各人的加油站

祝妳往後享受更多不同嘅感覺,令人生更豐盛更快樂
Recommend
Post time 19-5-2023 14:31:22 | Show the author posts only
Rapunzel replied at 15-5-2023 00:27
喂啊唔係講緊性技啊講緊溝通技巧咋宜家啲人思想咁dirty架咩 人地係會外明 ...

>>........真係牙牙學語咁..........

唔知點解好似有嬌喘既畫面甘.....我真係好dirty.....
Recommend
Post time 28-4-2023 20:55:39 | Show the author posts only
你嘅chapter 2都講中左我當初同宜家嘅某啲心聲
S&B帶俾人內在嘅成長同外在嘅褪變
感恩可以見証你嘅一週年呀
細細聲講你聽,每次我入門口都會諗下有冇你溫書嘅身影架~
Recommend
 Author| Post time 28-4-2023 11:11:48 | Show the author posts only
sunman replied at 27-4-2023 00:03
Hello Rapunzel 多謝分享妳的心路歷程,也恭喜妳找到屬於自己嘅出口

我雖然在門外,但都感受到門內令人舒 ...

多謝你~祝你早日親身體驗
Recommend
Post time 27-4-2023 00:35:47 | Show the author posts only
1年了,恭喜你在S&B獲得這麼豐碩的體會,以一句哲語總結讀後感:
『無論我們以前對作詩有多麼外行,但只要我們處在性愛之中,那麼每個人都是詩人。』
Recommend
Post time 26-4-2023 21:53:14 | Show the author posts only
妳篇文好有層次啊!好細膩咁表達嗰種矛盾嘅感受
妳年紀輕輕但裡面好似住咗一個成熟嘅靈魂咁
同埋點解大家文筆可以咁好?以為去咗文學論壇而唔係sex club
Recommend
Post time 27-4-2023 10:55:52 | Show the author posts only
支持!諗返妳系壇既另一處寫媽的多元宇宙呢部電影,無論系乖乖女定色女,用既系rapunzel定妳本身既身分,其實都系妳自己。祝rapunzel一歲生日快樂!
Recommend
Post time 30-4-2023 01:52:25 | Show the author posts only
Rapunzel replied at 29-4-2023 01\"\"
哈哈其實都係一年姐,但估唔到一年可以發生咁多野,人生有咁大轉變55近排對氛圍特別有感,同埋 ...

Wow, 期待聽你分享前傳。

Recommend
Post time 26-4-2023 18:50:55 | Show the author posts only
呢種文筆好似睇緊小説既序言咁....好impressive

好佩服你年紀輕輕能夠做到思想成熟又肯反思自己,
一歲快樂! 願你之後係S&B 繼續成為更好既你

Recommend
 Author| Post time 28-4-2023 03:46:47 | Show the author posts only
ToP replied at 26-4-2023 20:02
不能同意更多. S&B 係一個Comfort Zone.  

但我既經歷係同你180度吾同.

好奇點樣180度唔同
Recommend
 Author| Post time 29-4-2023 02:08:37 | Show the author posts only
Class replied at 28-4-2023 23:17
睇晒!
仲睇咗三次!妳真係寫得好好!

wow三次添啊睇完有無發覺窗外原來已經天黑講笑~多謝你
Recommend
Post time 26-4-2023 16:33:48 | Show the author posts only
人名list 好多大佬級的呢~~
好似組織咗我諗過嘅疑惑咁,精神d時再細味下篇文先 好好睇~

名符其實的快高長大~
一周年快樂!!

Recommend
Post time 26-4-2023 20:02:58 | Show the author posts only
不能同意更多. S&B 係一個Comfort Zone.  

但我既經歷係同你180度吾同.

Anyway, 好耐無係到睇過咁高汁既抒情文. 讚
Recommend
 Author| Post time 29-4-2023 01:54:41 | Show the author posts only
Camila replied at 28-4-2023 19:34
睇到眼濕濕阿我

啊——竟然整喊睡公主呵翻呵翻哎呀邊個咁衰寫埋啲催淚彈,攬攬錫返
Recommend
 Author| Post time 28-4-2023 11:10:08 | Show the author posts only
Class replied at 27-4-2023 14:01
先支持後觀賞!

只要一直喺度就有不斷嘅新嘗試新體驗!

咁宜家觀賞左未啊?
Recommend
 Author| Post time 13-5-2023 19:12:15 | Show the author posts only
basement replied at 12-5-2023 09:36
勇敢面對自己
勇敢釋放自己
勇敢挑戰自己

thank you~ 相信你都可以嘅~
Recommend
Post time 24-2-2024 15:43:07 | Show the author posts only
多謝分享
多謝你嘅文字
感受到除左肉體、你嘅心靈都好滿足
搵到好嘅人、同地方係好幸運嘅事情,恭喜
Recommend
Post time 28-4-2023 23:17:26 | Show the author posts only
Rapunzel replied at 28-4-2023 11:10
咁宜家觀賞左未啊?

睇晒!
仲睇咗三次!妳真係寫得好好!

Recommend
Post time 26-4-2023 15:32:14 | Show the author posts only
頭位!!!!

哈哈,原來我注冊論壇都超過一年
Recommend
Post time 1-5-2023 09:51:27 | Show the author posts only
原本係要踏出舒適圈

呢句好正!
Recommend
Post time 27-4-2023 14:01:40 | Show the author posts only
先支持後觀賞!

只要一直喺度就有不斷嘅新嘗試新體驗!
Recommend
Post time 26-4-2023 16:53:52 | Show the author posts only
Omg 你呢篇文太有深度同哲學性 我要搵個空間思考下先….
Recommend
Post time 28-4-2023 19:34:55 | Show the author posts only
睇到眼濕濕阿我
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

7-5-2024 02:45 GMT+8 , Processed in 0.194355 second(s), 22 queries .