Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

More

123Next
Return to list New
View: 10017|Reply: 52
Collapse the left

2016年〈HK01〉週報的訪問

[Copy link]
Post time 31-5-2016 18:06:15 | Show all posts |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
報導內容有誤,未盡完善(原來有字數限制),但不失為一篇忠於實情的資訊,謝謝Vanessa採訪,亦謝謝負責攝影、寫文的記者。

網上文章

Post time 3-6-2016 12:47:28 | Show all posts
其實早幾年前已經有留意到S&B,不過都係香港01的報導真正促使我入來。
純個人意見: 其實香港人對於性愛呢個topic方面都好保守, 包括我在內, 莫講話sex party,我會覺得要同一個在生活無交集過ge人係一個不能接受的東西, 更加唔好講 (可能睇過友會d野所以first impression唔係咁好) 但近呢兩年開始多左sex secrets,似乎身邊ge人對於性呢方面的討論係多左同接受程度高左. 我唸呢度同其他地方最大的不同之處就係由入會到真正成為參加者的過程, 會長都會make sure你真係認同活動的宗旨同目的,認真遵守會規 (其寶講到尾都係尊重), 建立一個好的環境, 就可以令到其他的參加者都可以玩得放心.
說實話, 雖然話就話reg左入來, 但自己都真係需要作出心理上的調節同了解多d, 所以我會多d係forum到聽同了解, 還請各位前輩多多指教
Post time 3-6-2016 13:23:27 | Show all posts
Wood replied at 3-6-2016 12:56
MilkTea 其實真係好難就咁一篇文就會令人改觀ge :)你唔真係入去睇同了解係冇用ge, 都好難會真正改變想法, ...

係呀,正常人有sex既諗法都唔敢講出黎,就好似參加sex party club更加唔會敢拎出黎同人講,只係我地一班人大家都有共同興趣先玩得埋。中國人社會就係咁既一個地方,只能夠請記者們如實報導,其他既就等讀者自己思考,慶幸既係已經有一班讀者睇完呢個報道就加入我哋會,可見社會上係仲有好多同我地思想係一樣既人。希望s&b可以繼續感染更多既人。
Post time 3-6-2016 12:53:34 | Show all posts
MilkTea replied at 1-6-2016 10:31
希望多d人睇到呢篇報導,令香港人對sex/sex party 有所改觀,我們只是勇敢面對性的普通人。

性不應該是難 ...

MilkTea 其實真係好難就咁一篇文就會令人改觀ge :)你唔真係入去睇同了解係冇用ge, 都好難會真正改變想法, 只有慢慢去解釋理念, 冇得強求

所以真係辛苦會長 Orz
 Author| Post time 3-6-2016 02:10:34 | Show all posts
StayFocus replied at 2-6-2016 23:29
我都係睇左呢份報導,先上來見識下,
會唔會有人可以解釋下我聽?

解釋什麼呢?未知自已適合與否的,可參考註冊須知或傳媒訪問內的資料;想加入的,可以參照[參加步驟],一切也靠自己去了解、尋找、完成,這是考驗的過程。

Post time 31-5-2016 22:15:47 | Show all posts
雖然別人對我們S&B的睇法未必會一朝一夕就改觀,但至少俾佢哋知道我哋點運作,同其他sex party 有咩分別。希望社會對我們會逐漸接納及改觀。因為歧視和排擠往往源於不認識,不了解,以及各樣流言。

Post time 31-5-2016 21:21:54 | Show all posts
行左幾間711同OK先揾到一本,睇黎都幾多人買左
見到自己個名同件衫嘅一細忽出現喺啲圖度,有種莫名奇妙嘅興奮...
希望可以俾多啲人知道我地嘅存在,而唔會用啲負面嘅態度去睇我地
Post time 1-6-2016 02:27:02 | Show all posts
我都買左呀!買完個刻仲好興奮咁彈下彈下咁走,我諗側邊啲人以為我傻既
不過除左講SnB個篇,佢探討殘疾人士係現今社會享有感情同享受性既權利既文章我都好欣賞
Post time 1-6-2016 00:41:52 | Show all posts
Wind replied at 31-5-2016 23:09
都算係不偏不倚咁寫出黎
唔覺意留意到其中一張相,gina個名出現左好幾次 ...

喂呀!明明好正經架嘛⋯⋯
篇報導先係重點啊!
Post time 1-6-2016 10:28:30 | Show all posts
希望多d人睇到呢篇報導,令香港人對sex/sex party 有所改觀,我們只是勇敢面對性的普通人。

性不應該是難以啟齒的事。
Post time 1-6-2016 02:14:34 | Show all posts
嗯,把人內心真正的需要寫出來
不過睇comment就似乎真係仲有d誤解
haha~一出幾個鐘就咁多新朋友
會長大人有排忙了
Post time 1-6-2016 13:17:23 | Show all posts
「....他們便選擇在陰暗的角落參加sex party.....」
現實真殘酷但我們還是甘之如飴,能夠成為這裡的其中一人是十分感謝的
Post time 31-5-2016 23:01:40 | Show all posts
Hank replied at 31-5-2016 21:27
我都係睇咗篇報道先入來這個網站的~~~

歡迎!周圍看看, 尤其是會規, 再考慮要否申請加入吧!
Post time 1-6-2016 09:11:09 | Show all posts
每一次見到關於S&B的報導,Bruce都會對自己係一份子引以為豪!!!
多謝會長!!! 加油S&B!!!

Author| Post time 1-6-2016 06:30:08 | Show all posts

新手請到新手自介區,
在不適當的地方灌水留言,是自殺行為。

Post time 2-6-2016 16:30:59 | Show all posts
A nice and balanced report.  Well done!!  Thrilled to see the name sheets...
Post time 31-5-2016 23:06:02 | Show all posts
都算係不偏不倚咁寫出黎
唔覺意留意到其中一張相,gina個名出現左好幾次
Post time 1-6-2016 02:09:34 | Show all posts
篇文都算寫得正面, 冇好似之前個篇咁亂咁寫

特別係阿安個段, 身同感受
Post time 12-12-2016 23:33:55 | Show all posts
最近有論壇回帶返呢篇報導,睇來會長最近會好忙
choco 今次出名啦
Post time 1-6-2016 21:50:25 | Show all posts
This is Simons, 我都係睇左HK01 先知有呢個CLUB, GOOD ONE
Post time 1-6-2016 11:48:55 | Show all posts
讚! 我都買咗一份支持~~

見到自己個名出現, 都真係幾特別...
Post time 3-6-2016 18:42:01 | Show all posts
我就係睇左篇文章而搵到呢度!
真係越睇越正!
Post time 2-6-2016 17:39:44 | Show all posts
見到好多熟悉既名字出現,希望下次有我份
Post time 1-6-2016 02:35:18 | Show all posts
Thanks for the report
And that's why I'm here
Post time 31-5-2016 18:34:40 | Show all posts
行左幾處地方都買唔到...
聽日再去搵先~~
Post time 31-5-2016 23:05:41 | Show all posts
看來會有一波文青加入這個大家庭
Post time 31-5-2016 23:15:41 | Show all posts
見到自己個名出現感覺都幾特別
Post time 31-5-2016 18:30:25 | Show all posts

我又讚

(條 link, click 唔到的)
Post time 30-7-2017 16:39:00 | Show all posts
excellent article
Post time 31-5-2016 20:02:47 | Show all posts
一定要讚一下
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

29-3-2024 08:20 GMT+8 , Processed in 0.149143 second(s), 26 queries .