Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
123Next
Return to list New
View: 4308|Reply: 54
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

我們都是[性上癮]?

[Copy link]
Jump to specified page
Theme
Post time 1-9-2015 06:06:38 | Show the author posts only Reply Awards |Descending |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
有位女士被前男友指責為[性上癮],是有病,而她反覺得對方性冷感(相信大家也大概也猜透是什麼事),在我面前幽幽的吐出了—句:[咁細食都叫上癮?]

和會內不少女士傾談了解,除了單身的,有另一半的,不需要去到結婚多年(這個年的長度正在縮短中),就算只是男女朋友關係,太過長跑(大約四、五年左右),男方已經不太會和女友做愛了,

而男士則從所交的統計問卷得知,內裡有一條問題:問會否和另一半到來參加,八成以上,是答[女伴對性沒興趣....],

以上的,雖然難以確定有多真確,但從對會內會外的觀察所得,似乎這種相敬如[賓],以[禮]相待的情況,普遍到不得了;

有些人會啞忍或[自食]其力,有些人會向外求,形成外遇或召妓行為,而較幸運的,會找到我們;

可能,我們有小部份人是輕度性上癮,但一大部份參加者,都只是想解決基本需要,僅足糊口,和性上癮還差太遠。

一位已婚男,對我說出遇到了算命先生,算出他有非常旺盛的桃花,女生都不用追求,也自動送上門,

在會內,正好化了這個煞,就有如批命說你今年會有血光之災,可能會有車禍或會開刀,便要去捐血或到牙科診所去洗牙化解煞氣。

已婚男如果保持在會內守規玩樂,保持性趣,婚姻應該就不會出亂子,可以兒孫滿堂,百年好合.....

善哉,善哉,功德無量。

Recommend
Post time 30-12-2022 01:28:37 | Show the author posts only
是否性上瘾我覺得係自己可以控制(性)還是被(性)控制自己,生長在這個地方大多數人都是比較保守,只要你/妳對(性)開放一些都會對你/妳帶上有色眼鏡(不論朋友、親人及另一半),就算在另一半面前想親身去深入了解(性)都不容易,所以大多數人都只是過着基本的性生活,如果想再深入開發(性)當中的樂趣只可以上網同幻想,但都只係可以纸上談兵,現在有了這裡S&B大家都可以適放自己,去追求自己一直
以來都想去試同想要一個不一樣的性,因為(性)對有要求同追求的人都是一門學問。
Recommend
Post time 1-9-2015 12:55:35 | Show the author posts only
過來人感受的話, 對我而言 (本人不代表全部女性哦)
厭倦同一個人 / 果個人既功夫唔好, 或者衹有一招
性不是一個工作, 一個敷衍, 應該是一種享受 (愛和性是否應該并存這道德層次的内容暫且不討論)
如果對方有一種攝人的魅力或者床上功夫有一個絕招可以讓我很享受的話
每天三次, 都不會膩
至於性冷感, 我曾經試過最久半年的時間都沒有性趣, 被要求愛愛的時候, 就好似開工。
不過後來有跟其他對手的經驗以後, 發現衹是欠缺新鮮感, 刺激感
每個人功力不一樣, 有些人一輩子可能衹有嘗試到一個的性伴侶, 如果對方功力很基本, 她大概以爲性就是這樣乏味。
當然也有人試過功力很高的, 其他人對手就被比下去, 也讓她念念不忘這個 【高人】
華人女性還是太被傳統文化束縛, 導致不敢表示自己的想法, 也許跟伴侶/對手建議做什麽會讓自己舒服興奮的話, 可以大大改善性生活。
我以前也不善於告訴對方我的感覺, 哪裏被摸沒感覺, 哪裏會興奮, 後來性經驗多一點以後 + 自己對性的求知欲, 我改變了態度, 性生活也改善了
Recommend
Post time 2-12-2023 15:50:21 | Show the author posts only
個人角度覺得其實女性對性的需求遠遠大於男性, 因為除了體力上虛耗 始終唔需要虛耗精力, 男人做愛需要出精其實係虛耗緊本體的元氣.. 正所謂取陽補陰 ,我是極度認同的..每次的完事個人覺得系吸取左男性嘅陽氣或對方的能量場,因此我喜歡同能量高的人做愛。至於性上癮 可謂上癮? 我認為性是一個生理需求不存在上癮一說,只係需求大唔大嘅分別..如果性對人體沒有害只有好處 又何樂而不為呢.. 最重要安全至上潔淨性愛。

Recommend
Post time 9-3-2016 13:04:25 | Show the author posts only
過往我都拍過幾次拖,我都好慶幸可以響當中不停咁成長,可能真係好似學習考試咁,每一位都令我有新嘅體驗而佢地亦係享受其中,亦因為咁我更對性呢一樣野好著迷,落手去研究希望得到更多
我亦唔認同我對性嘅執著等於性上癮,可能有人睇我變態,但我覺得人生匆匆更加要令自己得到快樂嘅野更進步
而性更係伴侶、人與人之間零距離溝通嘅橋樑,認真對待與渴求都無壞
P.S. I love sex!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Recommend
Post time 2-9-2015 11:16:26 | Show the author posts only
zaku0225 replied at 1-9-2015 13:52
可能吧 她通常會説看一刻書先 然後睡着了 如弄醒她就會有一種强迫她的感觉 她是一個幺保手的人 很多都不 ...

技巧是可以進步的, 不要氣餒, 我們都不是一出世就懂得性瞭解性, 都是後天專研的。 我自己在這些年也都成長很多。 所以研究, 實驗最重要. 這個會, 讓大家有一個安全的交流平臺, 是我們的福氣! 趁機跟Chris說一聲, 謝謝, 幸苦你了.
Recommend
Post time 21-5-2017 17:48:16 | Show the author posts only
十分認同,好多情侶或者夫婦大家對性既需求都會唔同,尤其好多情侶拍拖耐左,或者夫妻之間多左個小朋友,都會好大程度影響性生活。
耐何性呢方面又真係冇得迫,我成日聽過女人生完小朋友之後冇哂性慾,或者女人年紀大身材走左樣,個老公對佢冇哂性趣,總之就會有好多原因令到雙方性生活唔協調。
所以想要sex同性上癮真係冇必有直接關係.......
Recommend
Post time 6-10-2015 01:00:15 From the mobile phone | Show the author posts only
Luna replied at 2-9-2015 16:45
嗯, 其實我認為性都是看雙方的,自已經驗來說, 就算是愛情長跑都可以與對方很親密。
但當然,這個是要雙方 ...

突然看到這個comment, Luna說得很對呢!
雙方都要勇於溝通和坦白。
唉,不過華人社會,女人通常羞於啓齒,如男方是大男人,亦會厭惡接受指教。
只能在這個空間里,才能暢所欲言地討論吧 >_<
Recommend
Post time 22-4-2017 00:21:41 | Show the author posts only
肥姐 replied at 1-9-2015 12:58
性 ...

非常認同你的講法。我已經差不多2年無同我男友愛愛了!每次我要求時,佢都會話我曳曳、無地方等藉口來推掉我的要求。結果,我去玩一夜情。幸好最近發現了S&B,可以放心地享受我的性需要。
Recommend
Post time 2-9-2015 12:30:44 | Show the author posts only
我都覺得溝通係好重要,我知有d人唔喜歡做做下講點先舒服或想對方為你做乜咁。但好多時唔講真係唔知,做完賽後檢討又唔係果回事。做愛係交流既一種,我覺得有時唔係只係技巧既問題,而係大家係咪同一個channel既問題,較得啱個channel交流到既話,其他野都唔係問題,一定唔會覺得悶添。
Recommend
Post time 1-9-2015 20:29:22 | Show the author posts only
肥姐 replied at 1-9-2015 12:58
性 ...

是的,有時候你唔講,對方真係唔會知你邊個部位舒服啲,用咩姿勢更能觸及重點,所以放開懷抱,互相討論,一定可以改善兩性之間嘅性生活
Recommend
Post time 7-10-2016 22:12:40 | Show the author posts only
性上癮是帶有點病態色彩的詞。我覺得每個人興趣不同,只要不影響日常生活運作,社交等,都沒有問題。只是中國人在性方面較保守,認為多想無益,不認同性是人的基本需耍之一。有關性上癮的研究在外國比較多,本地有關的著作也較少,在網上找到好文章再與大家分享。
Recommend
Post time 1-9-2015 12:06:59 | Show the author posts only
zaku0225 發表於 1-9-2015 09:57
我是太太以前不太喜歡性爱 有種感觉好像强迫她 久而久之之下 便不想跟她做 就算她想要 自己也有種强迫她的 ...

會唔會係因為有時候太太覺得攰?
前奏/搞下氣氛/轉下唔同環境有時候都會有幫助㗎喎
你知啦,女士可能羞於啟齒,想要都未必會表達出黎
Recommend
Post time 1-11-2023 08:05:54 | Show the author posts only
我認為社會對於成癮的定義並不清晰。例如,如果有人每天看色情影片並自慰,他們就被視為有成癮問題。但問題在於,如果一個人每天晚餐時都喜歡享用一杯紅酒,那麼這算是成癮嗎?答案是不算。

心理學家將成癮定義為某種阻礙你完成職責和正常運作的行為

Recommend
Post time 1-11-2023 21:44:56 | Show the author posts only
我覺得最重要係點樣面對自己. Edwin講得啱, 如果有渠道, 應該盡情將呢份慾望抒發出來, 好過壓抑住自己或不斷用不適當方法解法自己性需要. 見過有男性朋友一個星期俾錢嫖四日, 當時背後話佢爛滾, 但後來明白原來佢一直喺性方面都得唔到滿足. 當然, 佢個人性情亦較孤獨.
Recommend
Post time 31-5-2017 15:54:30 | Show the author posts only
其實性上癮本身係醫學上應該有佢自身嘅定義,不過係亞洲社會生活模式同思想,男女只要稍有需求都會比人覺得有問題(or 自己覺得自己有問題),但其實係咪應該自己可以去了解多d,何為正常健康嘅生理需要,咁就避免比人誤導,甚至不用理會他人眼光。
Recommend
Post time 24-4-2023 02:51:45 | Show the author posts only
對於性嘅需求或者幻想,相信好多人都會有。不過係睇下去到邊個點。人生苦短,對自己要好d。知道後果,知道自己做緊咩。肯承受結果。咁咪去做。做左如果唔鐘意咪停,鐘意咪係生活上搵個平衡點。最難做到係承認自己嘅內心想法,同埋踏出第一步。
Recommend
Post time 21-9-2015 15:31:16 | Show the author posts only
BabyDaisy replied at 1-9-2015 12:09
會唔會係因為有時候太太覺得攰?
前奏/搞下氣氛/轉下唔同環境有時候都會有幫助㗎喎
你知啦,女士可能羞於 ...

可能真的是難於啟齒, 好多時對方都係敢想....不敢做(說), 其實男女都會有.........好運!!
Recommend
Post time 3-9-2015 07:07:29 | Show the author posts only
Luna replied at 2-9-2015 16:45
嗯, 其實我認為性都是看雙方的,自已經驗來說, 就算是愛情長跑都可以與對方很親密。
但當然,這個是要雙方 ...

非常同意
我地覺得對手唔夠好既同時, 都要自我檢討一下自己, 才會達到雙贏!
Recommend
Post time 3-12-2023 08:47:09 | Show the author posts only
FaFa replied at 2-12-2023 15:50
個人角度覺得其實女性對性的需求遠遠大於男性, 因為除了體力上虛耗 始終唔需要虛耗精力, 男人做愛需要出精 ...

請問文中所指"高能量的人"是什麼意思?
能具體說明一下嗎?謝謝!
Recommend
 Author| Post time 16-4-2016 14:17:44 | Show the author posts only
oliveroliver replied at 16-4-2016 12:48
睇到呢到,我又想發表下個人意見
曾經有個前任的女友,大家一齊發掘性趣,但因為始終對方下面的入口太細,好 ...

要去幾多次廁所?了幾多次鼻?好有趣的提議。
Recommend
Post time 2-9-2015 16:42:43 | Show the author posts only
但當然,這個是要雙方努力去維繫,有時候, 若果對方對自己沒性趣,也要反思一下自已,這樣雙方才可以長久
Recommend
Post time 8-9-2017 13:19:53 | Show the author posts only
高比 replied at 22-4-2016 01:16
無錯, 我都覺得與其出去搵咁多拖拍係為sex ge, 不如係到同大家交流下好過, 無謂因為想要sex而去拍拖 ...

無錯, 因為一時之快而作出既選擇往往都無乜好既收穫
Recommend
Post time 22-4-2017 00:31:27 | Show the author posts only
調反轉頭咁!我每次都是咁岩同處男拍拖。次次d男友都要一步一步教。唉~好無癮呀!而且個個都咁被動,最大問題是我無感覺呀!久而久之,我都無mood同男友sex將近兩年。
Recommend
Post time 16-10-2023 09:20:22 | Show the author posts only
其實每一個人都有不同的性需要,有啲人好「大食」,有啲人好「細食」,不分男女的。
這是本能嘅慾望,不需太介意的,應該盡情將呢份慾望抒發出來,這樣對自己是最好的

Recommend
 Author| Post time 14-10-2023 19:55:23 | Show the author posts only
Man replied at 14-10-2023 12:30
我想參加會既活動,但又害怕被另一半知道,更吾想佢會參加,我係咪自私? ...

這們問題,還用問嗎?
你自己心裡早已有答案,對她好一點吧。

Recommend
Post time 1-9-2017 08:00:37 | Show the author posts only
Callan replied at 22-4-2017 00:24
非常認同你的講法。我已經差不多2年無同我男友愛愛了!每次我要求時,佢都會話我曳曳、無地方等藉口來推 ...

恭喜恭喜 找到了新天地! Enjoy!
Recommend
Post time 28-2-2023 14:36:10 | Show the author posts only
能夠滿足自己又沒有其他壓力負擔,盡情釋放自己嘅所需
只要遵守會規,不觸及底線、咁樣應該可以喺我哋人生中得到額外嘅滿足快樂。
我諗呢個就係sex party存在嘅意義
Recommend
Post time 22-4-2018 03:02:32 | Show the author posts only
「已婚男如果保持在會內守規玩樂,保持性趣,婚姻應該就不會出亂子」

但男人的性趣可能取決於新鮮感、刺激感
這只會在會內存在
回到家又是那已厭倦了、平淡了的髪妻

Recommend
Post time 8-12-2016 14:53:11 | Show the author posts only
我大食同為食又未必等於上癮嘅, 起碼影晌唔倒正常生活咪得, 反而我覺得group sex 係僻好嘅一種,, 有d 好大性需要甚至眞係上癮嘅人反而都未必一定鐘意
Recommend
Post time 21-9-2015 18:38:29 | Show the author posts only
Pointer replied at 21-9-2015 15:34
可能真的是難於啟齒, 好多時對方都係敢想....不敢做(說), 其實男女都會有.........好運!!
...

所以作為伴侶,多溝通係好緊要
Recommend
Post time 8-10-2015 13:38:21 | Show the author posts only
最近讀到一篇技術文,指男方與固定一名女方做愛三次後就會興趣大減
因為理論上按演化心理學,3次足以令一位女士懷孕生產下一代
Recommend
Post time 30-9-2015 13:47:02 | Show the author posts only
睇完之後,有感而發:
水能載舟亦能覆舟;
樂天知命便能如魚得水,
反之便常掛嬉山莫嬉水在咀邊。
By the way, 您今日飲左水未?
Recommend
Post time 8-9-2017 13:21:16 | Show the author posts only
loki replied at 1-9-2015 12:35
的確
有時候跟本搞唔清係真係對方問題 定係自己責任

如果講感覺既事要說成責任, 未必有D悲呢~
Recommend
Post time 11-12-2016 23:12:06 | Show the author posts only
我都唔知自己係咪性上癮,但上一個女伴對性既興趣的確唔大,大家既性生活好唔協調,諗返都有d sad
SAMuel This user has been deleted
Recommend
Post time 23-12-2016 22:19:09 | Show the author posts only
Note: The author has been banned or deleted.
Recommend
Post time 1-9-2015 12:37:15 | Show the author posts only
謝謝會長分享!
食色性也, 人之常情, 但凡事都要顧及身邊人, 適可而止, 勿影響雙方感情
Recommend
Post time 14-10-2023 12:30:08 | Show the author posts only
我想參加會既活動,但又害怕被另一半知道,更吾想佢會參加,我係咪自私?
Recommend
Post time 11-9-2016 09:36:50 | Show the author posts only
好多時太急色會令自己做錯好多感情決定 ... 有S&B呢個渠道反而可以冷靜到
Recommend
Post time 1-9-2017 18:26:29 | Show the author posts only
我自己或者都未算上癮吧,係需求量同求知慾比較大
Recommend
Post time 1-9-2015 12:32:44 | Show the author posts only
的確
有時候跟本搞唔清係真係對方問題 定係自己責任
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

20-4-2024 02:46 GMT+8 , Processed in 0.176224 second(s), 21 queries .