Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
View: 419|Reply: 19
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

鬼才彭浩翔

[Copy link]
Jump to specified page
Theme
Post time 22-8-2012 08:22:26 | Show the author posts only Reply Awards |Descending |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
傍晚時份行過西洋菜街百老匯戲院門口,好多人圍住猛影猛影,我想行近望下咩事,都睇唔真,
只係見到人堆中間一舊金毛郁郁下,  攝埋去舉機(電話)影左至知,
原來係邵音音同唔知邊個女仔響度宣傳緊彭浩翔新戲 [低俗喜劇]。  
Recommend
Post time 4-9-2012 20:53:16 | Show the author posts only
the 爆炸糖 i used was pretty weak and i used it after i just "finished" the first time
so the feeling wasn't particularly great
i guess it would be much better if the traditional 爆炸糖 being used and use it as foreplay
3Floor
Post time 22-8-2012 11:20:27 | Show the author posts only
不喜勿插:自己知自己事啦,講野成日唔岩人聽嘛,講定等人知我冇惡意純表達意見,費事有人可能唔岩聽積積埋埋一次過爆出黎仲衰...你唔會明架喇呢D野...況且,其實意見不合會被插係任何地方都一定會發生既事,尤其是少數果邊,係遲定早、明插定暗插既問題姐...個世界本來就係咁架啦,理想化或烏托邦化任何人或地方,最後都只會係失望。以上純屬個人意見,起到歡迎任插。

低俗喜劇:係幾好笑呀,笑下輕鬆下唔錯,睇得過架!但對我黎講就只係低俗喜劇囉,因為我覺得好好睇值得回味既戲要有幾個元素,例如有共鳴,有感觸,能令我思考等等,但低俗喜劇唔算有。
4Floor
Post time 22-8-2012 11:50:25 | Show the author posts only
原帖由 Annabelle 於 22-8-2012 11:35 發表
不喜勿插:自己知自己事啦,講野成日唔岩人聽嘛,講定等人知我冇惡意純表達意見,費事有人可能唔岩聽積積埋埋一次過爆出黎仲衰...你唔會明架喇呢D野...況且,其實意見不合會被插係任何地方都一定會發生既事,尤其是少數果邊,係遲 ...

belle belle 點解妳睇野咁兩極化,一係就美好烏托邦大同世界,一係就你虞我詐各懷鬼胎不共戴天。
5Floor
Post time 22-8-2012 14:32:02 | Show the author posts only
原帖由 熊叔叔 於 22-8-2012 12:05 發表 belle belle 點解妳睇野咁兩極化,一係就美好烏托邦大同世界,一係就你虞我詐各懷鬼胎不共戴天。

呢個只係你既理解,我冇覺得有烏托邦亦冇覺得一定係你虞我詐
我只係就住會長話呢度冇人會因意見不合而插你而提出每一個地方當有意見分歧時作為少數就遲早會被插,但唔代表一定係各懷鬼胎互插
其實兩極果個好似係你,如果唔係唔會咁誤解我意思
況且,早講左係個人意見,講出黎唔係博人認同,所以你可以表達自己睇法而無須理會我點諗
6Floor
Post time 22-8-2012 14:49:46 | Show the author posts only
原帖由 Annabelle 於 22-8-2012 14:47 發表 呢個只係你既理解,我冇覺得有烏托邦亦冇覺得一定係你虞我詐我只係就住會長話呢度冇人會因意見不合而插你而提出每一個地方當有意見分歧時作為少數就遲早會被插,但唔代表一定係各懷鬼胎互插其實兩極果個好似係你,如果 ...

補充多少少,其實會覺得無論意見點分歧都唔會被插,原因主要係因為絕大部份人都唔會為左堅持己見而傷和氣所以寧願講少句,又或者本身個人就淋善俾人講幾講就同意對方既,最後咪冇人被插。
當你作為少數,而又堅持己見企到硬一硬時,最大可能都會係被群起攻之然後不能響主流立足
7Floor
Post time 22-8-2012 15:10:25 | Show the author posts only
原帖由 Annabelle 於 22-8-2012 14:47 發表
呢個只係你既理解,我冇覺得有烏托邦亦冇覺得一定係你虞我詐
我只係就住會長話呢度冇人會因意見不合而插你而提出每一個地方當有意見分歧時作為少數就遲早會被插,但唔代表一定係各懷鬼胎互插
其實兩極果個好似係你,如果 ...

講真,當我打完我個回應後,真係諗過好唔好 send 出去,不過見妳 寫咗句 「起到就歡迎任插」,咪 send 囉。

意見表達咗出黎,除咗別人可以認同外,還可以有回應,反饋,傳釋,見解,反對,引伸,轉註,假借, 可能妳都會有點得著的。
當別人對我理解錯咗,當然可能是別人的問題,但同時亦看看自己有無改善的地方。
8Floor
Post time 22-8-2012 15:32:36 | Show the author posts only
其實,如果真係有一d 很突破,很出位,很偏鋒的言論,加句「不喜物插」都無可厚非,雖然老熊覺得加咗都無乜分別。
不過有時d大路野,甚至乎只是敘事的文帖,都會加句「不喜勿插」,洗唔洗保險成咁呀?
我相信這就是會長大人的意思。
9Floor
Post time 22-8-2012 15:48:46 | Show the author posts only
中間有條毛巾係我留低的= =""
另外,有無機會真係租到片尾果個場呢@O@""?????
10Floor
Post time 22-8-2012 15:52:35 | Show the author posts only
原帖由 熊叔叔 於 22-8-2012 15:25 發表 講真,當我打完我個回應後,真係諗過好唔好 send 出去,不過見妳 寫咗句 「起到就歡迎任插」,咪 send 囉。意見表達咗出黎,除咗別人可以認同外,還可以有回應,反饋,傳釋,見解,反對,引伸,轉註,假借, 可能妳都會有點得著的。當別人對 ...

嗯,應該係我問題
我要改善既地方就係明知講D野唔岩人聽就唔應該講,真係學極都學唔精呢嘻嘻
11Floor
Post time 22-8-2012 17:51:52 | Show the author posts only
正所謂:

不起勿插...

畢起密插...密密插~
12Floor
Post time 24-8-2012 19:04:40 | Show the author posts only
不喜勿插,近耐真係成日都聽到。
不論壇上,私底下都有唔少人慣性講,
我個人就覺得如果打果句係怕得罪人,大可以打之前諗左點打會好d
畢竟凡事有兩面,總有更好既表達既
13Floor
Post time 24-8-2012 19:50:16 | Show the author posts only
又嚟回應下先!認識彭浩翔源於當年903 DJ 年代!佢係我小有憎嘅 DJ (當中重有 Wyman都係憎到呢!)估唔到2位最後成為左我2大偶像!"全職殺手"都未有引起我注意!直到「買兇拍人」(第一次見雙鎗雄都未知佢係乜水!)
其後除左「維多利亞壹號」外,全部睇齊!每每見電視重播任何作品都會一睇再睇!最like 佢係每套戲都會拍一個「城市傳聞」,好多都聽過呀!

連Nike McFly都有wo !邊度搵呀朋友!

好期待佢修復左果套70 年代「關公大戰外星人」用嚟有乜攪作!
14Floor
Post time 4-9-2012 17:08:57 | Show the author posts only
「低俗喜劇」都幾好笑丫,輕輕鬆鬆笑笑下,我覺得最搞笑係鄭中基扮大陸佬
「牛歡喜」「操騾仔」
「官人我要、官人我又要、官人我再要、官人我仲要」
15Floor
Post time 4-9-2012 17:25:04 | Show the author posts only
P.S. 有冇人真係試過爆炸糖,睇完好想買黎玩下
16Floor
Post time 4-9-2012 17:58:03 | Show the author posts only
原帖由 Erica 於 4-9-2012 17:40 發表
P.S. 有冇人真係試過爆炸糖,睇完好想買黎玩下
it has some pinprick sensation:lol:lol
17Floor
Post time 4-9-2012 18:26:32 | Show the author posts only
哈哈,咁係好唔好Feel ga?
18Floor
Post time 9-10-2019 17:40:12 | Show the author posts only
<大丈夫>真係回憶呀,以前每次返到宿舍都play住,每次都睇到尾,我地又會接住D對白,背到熟晒。
真係好鍾意彭導,有次撞到佢黎謝票,我成條褲係濕晒hahaha,無講笑,不過係汗黎既,係我非常之興奮緊張。
.
..
...
今年佢做左護旗手,極度極度之咁可惜呀

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

19-4-2024 21:15 GMT+8 , Processed in 0.131882 second(s), 23 queries .