Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
Author: Chris
Collapse the left

2022 摩士公園聊天室<S&B Morse Park> (ChatRoom for everyone)

Close [Copy link]
Post time 1-12-2022 16:33:23 | Show all posts
ToP replied at 1-12-2022 07:52
以前有套戲有講.... 不過真係好以前.. 可能我老了

不過我都練到識叫, 有機會可以示範你聽{:lol ...

你係咪講家有喜事呀
我睇過呢幕好多次
Post time 1-12-2022 16:37:33 | Show all posts
Virgo replied at 1-12-2022 16:21
講得唔夠清楚,我睇嘅就係你講呢啲外媒喺社交平台開嘅page/channel

你嘅提議好好,紙本媒體確實有佢嘅好 ...

另外一個簡單的提議,你身邊有認識具備內涵的人嗎?和他們多接觸和聊天也是一個提升自己內涵的方法. 他們一般都是善良的! 近朱者赤呢!

Post time 1-12-2022 16:59:41 | Show all posts
Nixon replied at 1-12-2022 16:37
另外一個簡單的提議,你身邊有認識具備內涵的人嗎?和他們多接觸和聊天也是一個提升自己內涵的方法. 他們 ...

就係有兩三個好似你講咁樣嘅人,大家年紀差唔多大,一樣讀咁多書,但佢地係比其他人見多識廣,諗嘢比其他人透徹,諗得比其他人闊同遠,大部份人隨波逐流嗰陣佢地真係可以有套獨特見解,而大家係認同
簡單傾幾句都會感覺到,原來一件事可以有多好多種見解,傾幾句已經可以學到啲新嘢

好認同近朱者赤,同高質素嘅人交流絕對係提升到自己嘅水平

Post time 1-12-2022 17:59:19 | Show all posts
Kason replied at 1-12-2022 10:42
其實女仔同男仔都著重視覺,所以第一印象好重要,如果一個男仔,佢衣衫不整,有臭味,儀容唔好,無論嗰男 ...

Of course first impressions are very important. And everyone likes attractiveness. But I think it's too simplistic to say that men and women are exactly alike in their preferences.

Historically, men wanted to reproduce a lot to carry on their lineage. To do this, men wanted to always have sex with attractive (good genes) women to continue the next generation. This is also why men are generally more sexually promiscuous than women. Women, while also looking towards future generations, were looking for men to keep them safe.  

Because of this, women focus less on visual attractiveness than men. They really are looking for confident men, who in a different time would be a leader to keep them safe. This doesn't mean that women don't appreciate male sex appeal, of course they do. But studies show that having a man as a valuable social partner is more valuable to women than attractiveness, generally.  

That is to say, unattractive men in the dating world can date the most attractive women, if they have good abilities and social skills with women. Obviously, S&B is not the dating world, so looks do matter. But to the men who may think they have no chance in the world of women because there are more attractive men around: don't think like this!
Post time 1-12-2022 18:59:45 | Show all posts
Helen replied at 30-11-2022 23:57
唔係女着重視覺多D咩...
買衫、買袋、買鞋、買化妝品...
減肥、豐胸、整容...

都唔一定喎

不過感覺上女仔好似都睇重同異性既交流
高大靚仔 不過講野冇咩內涵 都應該比人reject
男仔就好着重外表
Post time 1-12-2022 19:10:47 | Show all posts
Virgo replied at 1-12-2022 16:59
就係有兩三個好似你講咁樣嘅人,大家年紀差唔多大,一樣讀咁多書,但佢地係比其他人見多識廣,諗嘢比其他 ...

我諗你講緊既特點係獨立思考

睇吓社評同專欄作家文章會有幫助

內涵比我既感覺大概係有自信同風度咁同人交流加上獨立思考
Post time 1-12-2022 19:27:15 | Show all posts
Virgo replied at 30-11-2022 18:55
我都中意呢啲有啲肉嘅身材

肉感、骨感、肌肉,只要係健康,唔太極端,咩身形我都覺得靚,各有各好

同意啊(經驗),身材固然重要,但能不能聊的來,有沒有默契很重要。
Post time 1-12-2022 19:29:21 | Show all posts
Speedy replied at 30-11-2022 19:21
睇嚟要操完先入申請表
個個師兄都好似一舊舊喎

hello Speedy 兄弟,我也是實習生~
Post time 1-12-2022 19:37:32 | Show all posts
gentle replied at 30-11-2022 22:29
其實我覺得扮都唔係一樣大問題, 最緊要識虛心學習, 咁個人先會成長,
之前睇過一個ted talk, 個talk有句 ...

有間大學的學都是被這樣教出來的,開始我覺得很可恥,但從哪兒出來同年齡的朋友之後都“混”的不錯!後來我也學習了,是有用的,但Learning curve很陡峭
Post time 1-12-2022 20:52:07 | Show all posts
Virgo replied at 1-12-2022 15:39
以前去旅行一時興起買落好多書,結果大部分擺咗好幾年都未睇過,有時間真係要的起心肝打開嚟睇
...

Something that's helped me read more is I started to put in my schedule to read for 5 minutes when I got home after work.

Now, 5 minutes doesn't seem like a long time. And it isn't. But after reading for 5 minutes, you're much likely to read for longer

I use the same method for meditation. It's very hard for me to be excited to meditate (though I know it's useful), so I set a couple minutes aside for it. Which then often leads to longer! Great success
Post time 1-12-2022 21:15:31 | Show all posts
Helen replied at 30-11-2022 23:54
你講開扮野同ted talk...
我差D以為你講教人扮有內容個場

其實我睇嗰個都唔算叫人扮野嘅, 宗旨都係叫要人有自信(當然唔係over個隻), 同埋要think positive to learn
反而你嗰個我未睇過, 想知邊個係speaker haha, 似搞笑野黎
Post time 1-12-2022 21:20:41 | Show all posts
krishna replied at 1-12-2022 19:37
有間大學的學都是被這樣教出來的,開始我覺得很可恥,但從哪兒出來同年齡的朋友之後都“混”的不錯!後來 ...

其實都好睇人點解讀呢句野, 以positive嘅角度思考其實都幾導人進步haha
Post time 1-12-2022 22:18:34 | Show all posts
Virgo replied at 1-12-2022 16:59
就係有兩三個好似你講咁樣嘅人,大家年紀差唔多大,一樣讀咁多書,但佢地係比其他人見多識廣,諗嘢比其他 ...

同埋做人要正面
我覺得如果成日群埋負能量既人
自己個氣場都會變差左
(最近身邊多左好多怨天怨地既人)
Post time 1-12-2022 22:38:44 | Show all posts
Helen replied at 30-11-2022 20:00
講到內在, 其實外在算易處理。

氣場、氣質、修養先係花日子的功夫。

呢個想法我喜歡,可惜對我來說,我需要處理的是外在畢竟多年來主要專注提升自己的內涵,外表大有進步空間。
可能了解大部分男睇女,先睇外表再睇內涵,
有陣時會以為女士亦然。
不過我相信妳,因為我亦是較關注氣質、個性多於外表。
不過在S&B,如果外表一日未達到自己的目標,我諗都唔會交表
我覺得這是一種自我提升的好方法。
Post time 1-12-2022 23:15:46 | Show all posts
Kason replied at 1-12-2022 10:42
其實女仔同男仔都著重視覺,所以第一印象好重要,如果一個男仔,佢衣衫不整,有臭味,儀容唔好,無論嗰男 ...

你都有道理ge...

提提你有另一個人用左Cason 名, 我岩岩差D以為同一個人.
你搵會長睇下有冇需要重開個account
Post time 1-12-2022 23:19:07 | Show all posts
Antony replied at 1-12-2022 13:14
其實視覺享受就人人都想有想要,有得靚既話,邊個唔想靚?  (又要嬌式金句)
人是很現實,如果有一個全 ...

呢個選擇題有問題, 重作
Post time 1-12-2022 23:24:27 | Show all posts
lucas replied at 1-12-2022 18:59
都唔一定喎

不過感覺上女仔好似都睇重同異性既交流

只可以話每人經歷、遇到過ge人唔同, 會對靚仔靚女有唔同睇法。

面對靚仔靚女, 自己可能講野都會緊張。
Post time 1-12-2022 23:44:40 | Show all posts
gentle replied at 1-12-2022 21:15
其實我睇嗰個都唔算叫人扮野嘅, 宗旨都係叫要人有自信(當然唔係over個隻), 同埋要think positive to le ...

唔止搞笑, 係搞事片黎
我已經搵唔返...差唔多可以睇下,
How to sound smart in your TEDx Talk | Will Stephen | TEDxNewYork

係會浪費你時間, 得啖笑下
Post time 1-12-2022 23:47:17 | Show all posts
wave replied at 1-12-2022 22:38
呢個想法我喜歡,可惜對我來說,我需要處理的是外在畢竟多年來主要專注提升自己的內涵,外表大 ...

有目標係好事, 正面ge...
記得影返before and after wor
Post time 2-12-2022 01:06:20 | Show all posts
Helen replied at 1-12-2022 23:24
只可以話每人經歷、遇到過ge人唔同, 會對靚仔靚女有唔同睇法。

面對靚仔靚女, 自己可能講野都會緊張。

我覺得首先要睇你對佢有無feel
有feel既好自然會緊張
無feel幾靚都無用架我覺得
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

31-1-2023 22:03 GMT+8 , Processed in 0.076056 second(s), 17 queries .