Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
View: 25845|Reply: 3303
Collapse the left

2022 摩士公園聊天室<S&B Morse Park> (ChatRoom for everyone)

[Copy link]
Post time 2-1-2022 18:32:18 | Show all posts |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
新的聊天室開幕,歡迎各級新舊男女在此溝通聊天,
在留言前,懇請先參考會規,

Rules of Forum/會網上的規則

以免減低出席活動的機會

如發現有違規的言行,請儘速通知會長處理。

謝謝大家。

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
From Wikipedia, the free encyclopedia

摩士公園(英文:Morse Park面積約15.8公頃,雄踞黃大仙區南面,1967年10月建成。公園由香港賽馬會捐錢起,使用匯豐銀行主席兼總司理摩士爵士的名字命名。

Morse Park (Chinese: 摩士公園), occupying 15.8 hectares (39 acres), is an urban park located in Wong Tai Sin in Kowloon.
It was completed in 1967.[1] The park was named after Sir Arthur Morse (25 April 1892 – 13  May 1967),
the head of The Hong Kong and Shanghai Banking Corporation during and after World War II.
City streets divide the park into four sections formally called Morse Park No. 1, Morse Park No. 2, and so on.

Post time 14-9-2022 14:58:25 | Show all posts
Daryl replied at 13-9-2022 16:49
我都有此幻想過從未如此回味中秋節

還記得有次少人的活動,大佬係電視播著第一集的intro時,我 ...

直情變左special edition啦

睇戲要專心

睇來你嘅好心情都傳染俾我
呢幾日等左好耐嘅野終於到做好
日日望到好滿足
Post time 5-9-2022 02:00:41 | Show all posts

Hi Stella!好耐冇見呢......miss you!
Post time 21-8-2022 01:33:48 | Show all posts
Belle replied at 21-8-2022 00:54
Siu Gai!!!!!! Ho 掛住你呀痴左線
你消失完後突然出現咁
你好嗎????

掛死人呀,我幾好呀
你都知我成日都係突然間出現跟住又悄悄離開㗎啦
希望遲啲可以一次過見晒你哋啦
等唔切啦
Post time 13-8-2022 15:44:01 | Show all posts
Daryl replied at 13-8-2022 13:06
你一定係講緊Phoenix 喇

多謝cap圖!最鍾意呢type 運動少女,夠彈啊!
Post time 2-8-2022 04:43:56 | Show all posts
Hailey replied at 2-8-2022 04:22
電影呀~?(๑Ő௰Ő๑)
Netflix Love and monster?
Jumanji 就輕鬆d hehe(๑ºั╰╯ºั๑)

How to train your dragon第三集又係睇到我喊到成隻狗嘅一套戲
睇住toothless同hiccup分開真係heartbroken

Post time 31-7-2022 22:09:56 | Show all posts
Hockey replied at 31-7-2022 21:25
其實女會員有咩前奏或者項目想男會員做呢,又可以開個Topic

講左就唔靈嫁啦
Post time 15-6-2022 00:58:48 | Show all posts
rockohunter replied at 14-6-2022 22:47
Hey Mustard, how've you been?

pretty good. busy life. love to join more events...but
Post time 7-7-2022 20:26:03 | Show all posts
Hockey replied at 7-7-2022 20:24
預計左自己會唔記得

我正想offline 見到呼喚我......喎......

Post time 13-5-2022 11:40:56 | Show all posts
Hailey replied at 11-5-2022 22:45
每次想食宵夜都要同自己講....忍住..忍住...

做下其他野,分散注意, 或者去訓覺

咁就唔記得食宵夜
Post time 5-5-2022 11:59:30 | Show all posts
poker replied at 4-5-2022 16:38
正呀,我又可以間中蛇王去下海灘

話說終於鼓起勇氣交左FORM,但其實無乜自信

恭喜你呀!交Form已經邁進成功既一大步啦
期待響活動見到你呀!
Post time 9-8-2022 12:09:56 | Show all posts
adam replied at 9-8-2022 00:18
其實都係承上題咁問
個vip就似係youtube 'freemium' model咁,入左會固之然可以亨受呢個會既玩樂,
但再 ...

見到副會長試過向你解釋,但你似乎未get到重點,或者我嘗試下咁樣講,睇下你明唔明:

呢度由頭至尾,都係一個club,唔係一間店。大家是會員,唔係顧客;大佬是副會長,唔係老細。大家並不是來做交易,所以,產業與否,大家並不在乎。

在這裡,大家會齊心為活動出力,早到的,幫手set場,遲走的,幫忙收拾。大家都明白,自己如果付出少左,其實變相其他會員付出多左,所以大家都唔會計較,亦唔想佔人便宜。

如果VIP付錢就可以獲得額外服務,咁服務由邊個提供呢?因為A會員是VIP,所以B會員就要負責提供接送嗎?定係由會長接送?如果咁做,整個會的關係就變質了。

副會長話基本組會員就是VIP。作為一名不稱職的基本組組員,我想講,這裡的VIP,唔係靠出錢換返黎,而係靠出力。VIP負擔著好大的責任,我有一位好兄弟,一位基本組員,前排做錯了事,就是因為這個身份,而要面對更嚴厲的後果。

講左咁多,都係希望你了解呢度既dynamic ,如果你覺得自己適合呢種玩法同文化,請你繼續努力!多啲留意會員間的留言同互動,你應該可以了解我哋更多。

Post time 18-8-2022 10:59:45 | Show all posts
Chris replied at 18-8-2022 05:00
我也看見了,新人需要時間去融入,
有些人會過份謙卑,有些人會張狂不羈,
求同存異,不同的人也許能帶來 ...

溝通幾時都係一種藝術,無公式,無秘訣,要靠不斷摸索,我入會至今都改變唔少(而都仍然做得唔好)。
我明既,可能有人會覺得“唔留言又話我唔參與,留左又話我太正經,搞gag又話我過火,咁即係點呀?”

係有啲難拿揑架,未必一時三刻可以改變到。老掉牙既講法,要多啲留意人哋點表達,尺度喺邊,再融入自己性格同特色。

想出黎玩啫,咁麻煩?係有啲煩既,不過,如果你當係一個機會,去學習改善溝通能力,咁一方面可以增加入會玩既機會,另一方面又終身受用,喂,抵啦!

最後,用返大佬分享過既一句話作結:
"If you have nothing nice to say, say nothing at all"
喺壇上真係唔好急,唔駛急,可以睇多啲先,最緊要係去明白個文化。當然,有機會出活動時就要積極主動。

我已經講到盡,希望有關人士收到。

一名老鬼上
Post time 8-7-2022 19:33:11 | Show all posts
CoCo replied at 8-7-2022 11:48
好無聊,大家最近有無好笑既嘢分享一下

當年去gym 跑步,跑跑下跟住隔離有個女仔一齊跑,
我見佢幾靚,就較快少少跑快兩步,
跑左大約5分鐘,因為我都有昅佢,
所以我留意到佢成日都偷望我。
終於有一次我望佢嘅時候,
我地眼神有交流,
熟練嘅我當然唔會避開,
我就好有風度咁向佢微笑一下,
然之後佢向我笑咗一個,
古裝白衣姑娘揼低頭含蓄怕羞一笑嘅笑容,
我好滿意我自己嘅表現,
跑多幾分鐘就充滿自信咁行返入更衣室。
然後更衣室有個師兄望我,
9成係基佬,我避開佢,
然後佢滿腔熱誠咁繼續行埋黎,
我已經揸實個拳頭,
然後佢問我,師兄使唔使攞塊膠布俾你,
我唔識答佢,然後望到塊鏡,
我白色tee上面有兩達好大嘅印,
係橙帶+潮吹巾組合嘅顏色,
所以大家天氣太凍嘅時候,
就唔好跑咁快啦

Post time 17-2-2022 18:39:52 | Show all posts
Leo replied at 17-2-2022 00:31
新聞記者好睇
岩岩睇完金魚妻,我要1.5倍加skip嚟睇

我都有睇第一集, 覺得一般啦, 唔係好好睇, 又唔係好難睇...

劇集據聞係改編只漫畫, 早兩日Google咗出來睇, 覺得漫畫好睇好多 (有興趣可以search "金魚妻 黑澤R")

劇集雖然我只睇咗一集, 已經覺得有D拖。

漫畫因為係短篇的關係節奏比較明快,而且有多D女性的心理描寫, 有講咁多個人妻出軌的內心交戰 (或唔交戰順水推舟), 劇情十分合理

單講金魚妻呢個故事漫畫劇情比劇集好。漫畫嘅男主角(外遇對象)一個有經歷, 又温柔體貼的中年大叔, 好似比較能夠理解同治癒女主角內心嘅痛楚。而劇集的小鮮肉雖然賞心悅目, 但無端端有咁深情好似有D唔合理。

(利申: 唔排除有深情小鮮肉的可能性, 可能主觀地鐘意大叔多D先有咁嘅結論啫)
Post time 9-8-2022 13:13:26 | Show all posts
adam replied at 9-8-2022 00:18
其實都係承上題咁問
個vip就似係youtube 'freemium' model咁,入左會固之然可以亨受呢個會既玩樂,
但再 ...

如果太著重物質或金錢,就會失去呢個會最祟高嘅宗旨。會員所响往嘅平等、自然嘅享受、對性愛嘅追求就會受到若干嘅阻礙。你俾多啲錢,繼而要多啲人招待,換轉角度會剝奪左其他會員基本權利,限制左異性會員和理想對象交流嘅機會。同會長處處為會員著想,盡量做到人人都可以盡興嘅理念各走極端。
再者,當制度出現不公,就容易有私心,就容易有違規甚至違法事發生。或者你係想會更有規模,更多人可以加入呢個大家庭,不過現時制度已很理想。

你嘅概念反而突出左會長為會嘅無私付出,係度多者會長同真正為會付出嘅各個VIP

Post time 7 day(s) ago | Show all posts
Hey everyone,

I want to share something which has helped my sex life, and see if anyone has similar experiences. Unfortunately for the ladies, this would be most relevant to the guys.

A few months ago, a friend of mine recommended an app called Dr Kegel. The app contains daily exercises for strengthening the pelvic floor muscles. These are the muscles which control erection strength. Previously, I thought kegels were only for women.

My erections are now much stronger, and now I have much more control of my orgasms. Sometimes I can have multiple.

Does anyone else have any similar experiences or techniques which have helped them out?   

Cheers,
Slippy
Post time 18-7-2022 21:05:59 | Show all posts
Daryl replied at 18-7-2022 19\"\"
妳有次留言咪問我再睇多次,會唔會好顛既,我又顛多次咁睇,帶住心情去睇(平伏返),追塑一下那感覺,d ...

唔係淨係你癲放心,我呢段時間都睇多左唔止一次
就算睇左咁多次,每次睇都會睇到新嘅野
故事嘅舖排
人物性格嘅塑造同轉變
對第一集嘅致敬位
互相呼應嘅對白
含有隱喻嘅場景
Mach 10 or其他飛行場景嘅宏大
再配埋啲配樂
係愈睇愈好睇
但坐我隔離條友應該好驚,心諗條女乜料
無錯,就算睇左咁多次,我都係哭成了狗........
佢呢幾排上番Imax添呀,最後一擊喇應該,唔捨得呀
至於個個Channel,冇推介錯呢,睇完笑下輕鬆下嘛
最緊要你Tune番好自己搵番個speed,擔心你呀
Post time 23-6-2022 09:06:51 | Show all posts
James replied at 23-6-2022 08:45
如果你都覺得可以同其他人一樣守會規,咁就多啲同人溝通下,留多啲有質既感言,之後交表,睇下自己係咪我 ...

知道,我會嘅,交表之前我都想先同大家有多少少溝通,希望留低個好印象
同埋影祼照我暫時仲需要身心嘅準備,尤其係心理,我自己真係咁大個仔都未試過影全身裸照,仲要係喺出面影(屋企唔方便),淨係諗下都心跳加速同手震

但我係接受到嘅,再過多少少時間我會做到嘅

平時自問一直都係守規矩嘅人,只係有時個人真係比較論盡,騰雞,當然今後都會自己小心啲

另外我真係唔係唔會特登灌水呃留言,那晚個人攰但又瞓唔着,迷迷糊糊先會搞錯
Post time 24-9-2022 13:39:48 | Show all posts
Kundera replied at 16-9-2022 19:29
可能試下食少D 糖份同澱粉質
會冇咁易攰

見你識得自己上載頭像,就同你分享一啲諗法。

登入名、頭像係比人第一個印象,好重要,隨後就係態度同文字。

你選既登入名算特別(希望同你本人1byte關係都無,亦無用過,否則唔可以用),但難讀,

如果他日出到活動,等住比人改花名都得勒。

頭像既效果會比人印象更深,唔係話你呢個犯規,係你偶像?生活中有無人知你鐘意呢個人?

會唔會比識你既人知你係邊個?

就算無以上既顧慮,個頭像發揮既作用唔大,

形象唔鮮明,我只能夠講出...[呢,果個呢,藍色既人藍色既背景果個呢,完]

自己思考下。
Post time 30-1-2022 16:34:36 | Show all posts
Leo replied at 29-1-2022 11:14
Jocelyn 你好!我係Intern Leo,nice to meet you!
係啦,而家冇得做gym,操唔到fit啲我都唔敢交form :15 ...

Hello Leonice to meet you too~
冇得gym唔緊要!係屋企都可以操嘅,祝你早啲入到會!
個人認為身型fit唔fit冇一個好死嘅標準,每個人對別人同自己身型嘅preference都唔同。
再者每個人體質唔一樣,唔係話想操肌肥大就操到,想要鋼條就鋼條到,
其實有keep身型可以show比人知,你對自己或者你嘅生活有要求或追求,而依個樣先最重要
同埋做運動個人都健康啲,所以最大得益係你自己,當然吸引到人地都好啊!
可能打得有啲亂,希望你睇得明啦

Post time 21-9-2022 19:50:44 | Show all posts
Virgo replied at 21-9-2022 19:39
我同你相反,好易瞓得着,不過都係會感覺自己瞓得唔夠

瞓唔到嘅不妨試吓夜晚喺YouTube搵下放鬆嘅音樂聽 ...

我好容易聽聽下音樂,就開始諗下首歌本身嘅結構,真係去聽首歌
聽歌由細到大我自己都唔work,次次聽2個鐘都瞓唔到

前排Netflix 有個系列係講睡眠,Headspace guide to sleep
起初都好有效,但嗰一集完咗之後,個腦又起哄

生活壓力太大?

我記得上一次熟睡係入咗山林住宿,好簡陋
因為自然環境同光線變化,令到我好放鬆,當日亦當然同人望住自然環境做咗兩次愛,haha
個環境好易令人瞓著,坐低望望下風景就瞓著咗

但去返城區又黎了
Post time 26-1-2022 22:33:55 | Show all posts
Rapunzel replied at 26-1-2022 22:02
全民造星係我嘅精神食糧,宜家無得睇勁唔慣

我都係呀 真係唔知點解,係會為啲參賽者緊張同肉緊 (大部份啦,好極端嘅除外)
可能係見到佢地好努力好有火,用盡全力時間精神金錢(佢地連rehearsal room 都要自己book)做自己想做嘅嘢,然後鉤起自己嘅一啲感同身受嘅嘢,人人都總有啲想做但係未做得好,或者因為任何原因暫時未做到。佢地反映左我地普通人內心嘅渴望,係會好令人愛惜佢地每一個
咁而家都好吖,睇住佢哋做緊自己最想做嘅嘢。就算入唔到團嘅其他人,只要有能力都總會俾人睇到,人氣都多左好多,努力總有回報

Post time 9-8-2022 00:18:28 | Show all posts
James replied at 8-8-2022 17:17
不過,我都想了解下點解會有呢個提議,
有呢個vip作用又響邊度?

其實都係承上題咁問
但再升級比個會員月費可以有啲jetso,eg有啲毛巾、不同用品提供,接送服務,折扣優惠,休假後減免程序etc(初報到唔知實際環境未爬曬文,不喜勿插)
其實都係比會員付出少少換黎更順暢歡樂經驗。

到時做得起啦喎,咪開分會囉
一間變兩間,兩間變四間,集埋資上市,炒股搞埋地產呀笨(自high中)

Ps:vip集資買個單位做性地有無得諗呢
Post time Yesterday 13:14 | Show all posts
Rapunzel replied at 2-10-2022 12:57
啱啦!hehe你都睇唔少窩咦?原來阿草應該都答啱?只係無答到全名

話說我腦入面嗰 ...

我想要《蜜桃成熟時》
記得《赤裸羔羊》嗰陣會賣報紙廣告 (知唔知「報紙」係咩嚟?),第一日張相係邱淑貞赤裸上身露背背住鏡頭,有排子陣打斜掛喺身,然後有句tagline類似話「明天她會轉身過來」;到第二日出個側身,然後啲子彈蔗住乳頭,但都見到成個胸形咁,句tagline 變成 (意思係)「明天她會正面面向你」;到第三日就向住鏡頭,手攞住鎗同子彈蔗點。三個image 而家上網都仲搵到,嗰陣咁樣續日出一張visual真係好吊癮
Post time 22-8-2022 15:43:14 | Show all posts
會就未入到,討論區我又成日深潛
都知無乜印象俾到大家

但有野想分享

話說同第二間公司合作,我對其中一個女仔都有D好感(主要係外型上)
細節唔講,以免身份洩露。
咁有個機會大家共晉左個午餐既,然後第一次午餐,佢就要求坐我隔離, 一般都係坐對面架嘛

然後叫自己唔好諗咁多,了解下先
公事私事都有提及, 都傾得開心既, 傾下住邊呀,同邊個住呀,平時鐘意玩乜呀,人要拍拖(其實有D奇怪?定我諗得奇怪)

我心裡面,幻想緊個情況,如果響個會度,就可以邀約入房了解下D更重要既野先。
現實就好多野要考慮

遲D等我睇下有無續集再分享下
Post time 9-8-2022 14:29:17 | Show all posts
Hockey replied at 9-8-2022 13:13
如果太著重物質或金錢,就會失去呢個會最祟高嘅宗旨。會員所响往嘅平等、自然嘅享受、對性愛嘅追求就會受 ...

Completely agree. Payment is for services but SNB is not a service.
A clear example is members are not guaranteed any bedroom time at events.
From my casual observations,
member's contributions and efforts are what will be rewarded and recognised
(sometimes in the bedroom too!).
No one cares about how much you earn or what clothes you wear or what car you drive.
It's how you treat people and present yourself that is what's important.

Post time 23-8-2022 00:33:29 | Show all posts
Lincoln replied at 22-8-2022 23:32
不思議遊戲個曲風(尤其係頭嗰Part)同其他同期嘅動漫歌係幾唔同,可能因為咁我都好有印象,好好Loop{:l ...

剛又想到一點動漫或者音樂想分享,遲下有機會再分享

你好,Lincoln

一直都走著不容易的路,(生活,工作),不過又有位女士跟我講過,我跟一些邊緣的人士相比,我都不算係什麼,所以好好繼續行自己的路,其實我算係好幸福的,既然幸福,又點少得生活上所面對的挑戰呢,所以經常換個角度去想

係SNB都一樣,不止sex,更有個人成長,更有對不同人的情感交流,希望有機會見到你吧努力
Post time 29-8-2022 20:51:13 | Show all posts
Beckett replied at 29-8-2022 19:58
呢幾排有啲突發野啦,打亂原本嘅計劃
靠金錢買番來嘅快樂支撐住

突發野一定又令妳煩惱,呵返呵返
有機會的話分享返俾我知分擔妳苦惱(如可以講的話)

當失落時,我都有刻係完全諗唔到咩去抒解困惑,必要時食餐M記可以減壓止下咳都要架喇,講起我諗返起妳探班帶來的邪惡多士,還記得嘛?

用那快樂支撐住先啦,加油,可能要分d正能量俾你,雖然呢排無咩貨

那個夢見的是女會員,無來好耐的了,但其實又不是太深刻,就是夢見了,如果夢見妳妳話幾好呢,可以share肥仔茶

Support U
Post time 27-1-2022 21:19:46 From the mobile phone | Show all posts
Leo replied at 26-1-2022 22:33
我都係呀 真係唔知點解,係會為啲參賽者緊張同肉緊 (大部份啦,好極端嘅除外{:shutup: ...

我都係,晚晚趕返屋企追,或返屋企途中都要即時睇Live.

見到好多都好有Character同好努力,當然有啲係好唔討好啦
而啲賽制又真係好具爭議性嘅

欣賞Candy由無辦掂得個樣,去到起碼佢努力唔想只靠樣
8個都真係精挑細選出黎,好彩無Winwin,所以成隊都係好有好感

希望多啲團歌可以用黎做活動破冰之類吖。我見之前好多主題活動,唔知遲啲有無Mirror之夜、Collar之夜或者前夫前妻之夜:):):):)
Post time 18-8-2022 21:16:33 | Show all posts
Solar replied at 18-8-2022 10\"\"
溝通幾時都係一種藝術,無公式,無秘訣,要靠不斷摸索,我入會至今都改變唔少(而都仍然做得唔好)。
我 ...

師兄講得好啱呀,藝術既野有人鐘意印象派,有人鐘意抽象派;有人可以花千萬買心頭號,有人視之若草介。我諗每個人都各有所好,所以藝術並無好壞之分,只有所好之別。甚至同一幅畫在不同高低角度,遠近距離欣賞都有不同感受。
所謂
橫看成嶺側成峰,遠近高低各不同。
不識廬山真面目,只緣身在此山中。
By sosick

Anyway,我都覺得呢個係一個好好既學習機會,有機會交流下
Post time 12-7-2022 13:10:36 | Show all posts
Waterman replied at 12-7-2022 12:28
恭喜妳返返嚟。SnB 真係一個後花園,比大家滿足地離開亦歡迎舊人回歸。

點解見到妳好似見到故人咁? 明明 ...

大佬一個電話,就決定返嚟!從此之後這個後花園多我一支__花

眨下眼休假左2年,當中有喜悲傷。
水哥,我仲好記得你出現的情景,歷歷在目好似剛剛發生一樣。

年長了,有時憑感覺,有時憑經驗,但能夠遇上一個知音人不花半點腦汁輕輕鬆鬆談天說地,做愛做的事,人生一大樂事。

或者真的有前世 或者真的是緣份 故人出現,一句【近來你好嗎⋯⋯已很開心

水哥咁啱呀!
Post time 16-7-2022 23:31:59 | Show all posts
Beckett replied at 16-7-2022 22:23
呢排除左Top Gun仲聽緊Thor Love and Thunder
聽完後心情會好啲
希望你聽完都同我一樣

好呀,我聽下,我呢幾日都有聽top gun 還有一首top gun前聽開的一首,不過果首有機會先分享吧
妳推介Thor,好啦我就聽下
講起張被,呢幾日被我擱置左,無咩心情(應該話唔敢試),不過,我一陣試下重拾一下那個感覺,那個我的超能力,剛想起一個動畫片段,我記低,假如真的再有個約會時(活動),我就分享這個動畫劇情妳知,跟現時的情況都有點相近,女主角一直扶持住男主角
Post time 19-8-2022 00:22:02 | Show all posts
adam replied at 18-8-2022 21:24
表就遞左啦,但身為鍵盤戰士既我係到講野口沒遮攔,到處惹火,要被人觀察下先
到大家都覺得我 ...

我係講得笑嘅,放心呢

不過同一句說話,不同的人聽到都會有不一樣的感受
我都努力學習緊說話的技巧
唔單為了係活動,係直接影響到現實的生活

我入面呢段期間,學到的不止係sex方面,就連會長都會話我架
但是你想想,好聽的說話好多人識講,而忠告係「銀耳」的
冒住俾人咒罵的精神都講你知的,其實又係咪要試下反思自己

希望你可以成為更優秀的你,共同努力喔
Post time 4 day(s) ago | Show all posts
Chris replied at 28-9-2022 11:39
I saw your talk about this topic, I search it at youtube,I get this....

NEVER KEGEL - A Warning t ...

Interesting, Chris. I'd never heard anything bad about it.

There's tons of articles out there which talk about the benefits, including articles on GQ, healthline etc (it won't let me post the URLs)

Personally, I can say nothing bad about my experience. My erections are harder and I can last much longer than previously.

But I imagine just like any muscle, if you work it out too hard without rest, there could be issues.
Post time 2-7-2022 13:21:27 | Show all posts
Virginia replied at 2-7-2022 01:49
搞錯呀,宜家啲電器咁炸架,不過出去洗好似都方便,可以乾埋衣。
我一直都好好呀,生活繼續好充實,宜家 ...

但洗同亁都要各等40分鐘⋯⋯洗完要攤凍先收得埋,都花時間⋯
我都有時lunch time做, 但唔夠時間做晒啊~~
放工去,有時要追趕尾班車。

你屋企人好強呀! 仲咁壯健精神! 好似仲健康過之前咁~~
我生活都好充實,但心靈就吉d ha...

我又無識到可以一齊gym嘅朋友啊sad

我同人都無緣⋯
知你過得好,我都開心!你個body依然係我嘅目標,練Pat得難

Post time 21-8-2022 12:54:57 | Show all posts
adam replied at 19-8-2022 23:07
Its a chit chat room, so i believe you can start a new thread on anything, letting anyone to chime ...

Thanks for the concern man, I am indeed using a translator (can't read or speak any chinese)
Still in my observation period, that's how I proceed, but i won't hesitate to jump in on a topic that speaks to me
It is just that sometimes we have different stories, jokes and cultural references. I can clearly see we grew up in different worlds, and that's the beauty of it ! To try to undesrtand, learn and adapt
Post time 5-7-2022 22:07:37 | Show all posts
Nina replied at 2-7-2022 13:21
我都有時lunch time做, 但唔夠時間做晒啊~ ...

你可以考慮下拎去洗衣鋪,我平時朝早拎去洗,收工就有得拎啦,佢仲摺好哂,幾方便。

玩運動識朋友一啲都唔難啊,TG好多運動group搞活動的,你都可以試下外向啲,玩下唔同運動,擴闊下現實社交圈子。

講起目標,真係有排都未達標,之前拗柴搞到休息左一排,而呢兩年比個疫情搞到操下又停下咁,最近先開始操得返以前啲重量咋⋯⋯
Post time 5 day(s) ago | Show all posts
Randolph replied at 28-9-2022 16:25
嘩~Daryl你講呢啲嘢嘅?一定要讓你入啦!

我以加戒到5-6日啦,基本上keep住出活動就可以唔晒J。

想分享少少自己嘢:

以前冇工開嘅時期我通常一日兩至三次,呢段時間我覺得係自己嘅全盛時期,夠堅挺夠硬夠長

而家返呢份工變咗一個禮拜都未必有一次,少咗非常多,但反而覺得好似冇以前咁勁

見到上邊有人講Kegel本身仲考慮試下,一見到會長嗰條link就唔係好敢

而家都係一到放假就做返多啲運動,睇下可唔可以去返以前全盛時棋咁

Add post (29-9-2022 00:04):
*時期
Post time 9-8-2022 13:34:33 | Show all posts
Puiching replied at 9-8-2022 13:01
嗱!以我所知,個「罩」俾「某人」整唔見左

咁丫女會員都整緊架啦!

女會員既罩我到底睇左啲咩?
喺一個我有得睇無得食既晚上,一位女會員好溫柔咁餵我食一住麵,又好頑皮咁挑...起我既性慾,自此我一直對呢位女會員念念不忘,想挑返佢,同餵返佢食嘢。

我真係好有誠意好有意思好渴望好望穿秋水好朝思暮想(下刪一萬字)想同呢位女會員再見面。如果有咁既機會,我一定會把握時機,邀請佢,一齊感受下有個罩...同無個罩既分別。
Post time 15-6-2022 11:25:03 | Show all posts
Mustard replied at 14-6-2022 20:23
All the materials should be found on the our forum. First, you should get to know some of us here  ...

Yeah! I just realise while exploring the forum that we need to submit our ID for verification to Chris. This makes sense to ensure the safety and authenticity of everybody on the forum!
P.S. I have been in the forum for a while, exploring and chatting. I must say, I like the idea of maintaining this secret online identity. Curious to see how my first party will unfold!
Post time 29-7-2022 23:06:27 | Show all posts
Jacy replied at 29-7-2022 22:53
Hehe 其實我覺得得意多過turn on幾新奇有趣
我可能未搵到一個turn on自己嘅topic
我自己的話第一眼有feel ...

有幾樣啦
-同某女士玩,我又俾d全新即用即棄的lingerie 衫對方著,真係幾turn on,當然呢個又要配合返對方都適合呢種玩法

-另一方面,好似上次咁,同妳未係太熟的情況下,而可以從那個短短時間令大家到親密的關係,又係一種turn on既感覺,加上妳又少少怕羞,係幾岩我的

-我第一眼見到妳都係幾岩feel的,所以都幾smooth

Post time 6-8-2022 03:37:40 | Show all posts
Beckett replied at 5-8-2022 13:26
好似都係制服夜主題佢個劇場版由97年開始,一年一套
睇嘅人就好似我咁由細路變中女個系列都未 ...

由細路變左少女的妳
訓唔著無啦啦,不過這晚上同大佬ws傾左兩句計,share下d開心期待野,可能興奮過頭,訓唔到
有時會諗,若果距離返工仲有好多時間,但又不是睡眠,咁有咩搞好,答案包括:睇書,打機,同張被來個約會,上會網,打動後??睇來依家有機會做呢d野了

又或者聽下有共嗚的音樂
一陣攬下張被先,張被叫Beckett
Post time 27-8-2022 11:48:36 | Show all posts
Waterman replied at 27-8-2022 10:35
有機會同大佬申請探吓班先

今 朝啱啱喺外面跑完步出咗身汗,舒服晒

你就好舒服晒......

好的,咁就睇吓我哋有沒有緣份活動見。
我都要做吓運動,身體開始feel 到自己真的不再年輕了。

分享少少,不透露私隱,這2年休假,工作上真的覺得處於死灰的狀態 ,真心希望快些復燃!!!
這一刻,如果你在,我會沖杯熱檸檬茶加一件cake 大家坐底慢慢傾。不過唔知會不會悶親你!!!

ps : 雖然我好想同你飲番杯,但我怕,我會酒後亂性

Post time 29-7-2022 23:50:13 | Show all posts
Daryl replied at 29-7-2022 23:06
有幾樣啦
-同某女士玩,我又俾d全新即用即棄的lingerie 衫對方著,真係幾turn on,當然呢個又要配合返對 ...

其實我自己係好願意試靚嘅lingerie 女仔都係鍾意著靚衫!
俾你講一講 頭先都醒起我有件靚lingerie可以著去活動 即刻開心左

我以為自己睇落好淡定哈哈哈 其實心入面都緊張 因為我咩唔識

我第一眼都最有印象係你 因為你嘅skin tone好正
都好開心新人禮之後第一個係你 :)
不過小緊張 因為以為你係wild派 我驚我頂唔住
Post time 18-7-2022 18:53:17 | Show all posts
Virgo replied at 18-7-2022 15:09
小弟有個大膽又異想天開嘅諗法

幾十年後可能會有一種新產業

你想要既「產業」,香港已經有左好耐,
你想既,隨時可以入去玩,有locker ,有毛巾,
有dom,有潤滑劑,有啲甚至有得曬燈,
響果度見到邊個啱既,一個眼神就明,
就可以搵間房或搵個角落,做自己想做既野,
login name都唔駛,攪完又可以搵另一個,

係咪好正呢?

你只需要上網落個search…「Gay Sauna」 ,
就大把選擇,你如果去,一次過可以破兩種處,
好抵。

Post time 15-6-2022 11:27:20 | Show all posts
Roland replied at 8-6-2022 16:58
You have to do a blood test to get in; what do you think? Not sure what kind of ID a rob ...

Yeah, it makes sense that you need to verify an ID.

Robots these days have IDs hahaha :) It is an evolution time for the world! Just look up Sophia the robot, she is a citizen of Saudi Arabia: the first ever robot to get a national citizenship. Soon, robots will have IDs like people. Although I am just a person so I have the normal HKID :P

Nice to talk with you, hope to get to know you more!
Post time 9-8-2022 12:29:08 | Show all posts
Solar replied at 9-8-2022 12:09
見到會長試過向你解釋,但你似乎未get到重點,或者我嘗試下咁樣講,睇下你明唔明:

呢度由頭至尾,都係 ...

解釋得好清楚

雖則我未入到會,個會俾我感覺就係人人平等,全部人不介意地付出。 將所有社會地位階級拿走,看看你沒了以上東西,還會不會同其他人純粹地溝通。搵返人與人最基本個隻純粹,然後加以升華同FOCUS到技巧,精神,肉體這些基本東西上。

因為正常社會實在太FOCUS 響階級金錢地位了

Post time 1-8-2022 15:54:00 | Show all posts
Jacy replied at 29-7-2022 23:50
其實我自己係好願意試靚嘅lingerie 女仔都係鍾意著靚衫!
俾你講一講 頭先都醒起我有件靚lingerie可以著 ...

我印像妳有講過我知妳喜歡什麼顏色,
有幸見識到一定會好幸福
那個tone妳喜歡就好,多謝妳呀
記得Beckett新人禮後第一位邀請的都是我,都係個的榮幸(唔知妳見過佢本人未呢,代我見到問侯句
咁我算是Wild 派嘛??記得那次都有幾下妳都需要慢慢習慣,唔緊要,慢慢大家調節返個節奏就得
Post time 10-7-2022 06:59:53 | Show all posts
Jocelyn replied at 9-7-2022 20:49
我都好想講你做過咩膠事~講埋比我聽啊!相信大家都試過飲多左之後傻左
...

其實好少飲醉

不過當年有次某大節日,
同女朋友+成班同事喺中環連續轉左3個場,
飲到三四點,略爆,
就送親愛的女boss走然後同女友返屋企。

細路仔要慳錢,
返屋企要先搭的士再喺灣仔轉小巴,
但係我個memory 就得番,
喺中環送女boss上的士,
然後下一個shot已經係第朝早喺屋企張床度,
得番自己一個。

趕時間晏啲待續sor

Post time 20-8-2022 09:30:13 | Show all posts
Daryl replied at 19-8-2022 22:49
睇咁多次最感動今次

動漫個反派女角都幾有個性,型格爽朗

我每次睇都眼濕濕......

綠茶好多定義,不過擺係套片到大概就係
個時仲覺得女主有咁多個男主圍住保護好幸福
到大個就會發覺女主三心兩意,明明鐘意呢個又吊住另一個,仲要明知男一女二嘅心意都走去做埋啲白痴低能野玩讓愛搞到一鑊粥等等太多不能盡錄..........
到大個翻睇個時,會好想車巴女主.........

你充實咁過左一個禮拜,我就要招呼親戚喇,痛不欲生
Post time 17-9-2022 09:58:05 | Show all posts
Randolph replied at 17-9-2022 09:37
我做排都係咁,工作壓力大+睡眠時間不足+睡眠質素欠佳,我諗都係都市人嘅通病
唯一嘅方法就係每一日都瞓 ...

怪就怪自己個心太野,夜點都想要啲真正屬於自己嘅私人時間,打下機或者睇下片
而家11點幾至12點瞓,同以前比已經算早咗啦,但好似都仲係唔夠,睇怕真係要迫自己再早啲,一覺得攰就瞓

然後我都係一有假放就盡量要自己郁下,跑得郁就跑,跑唔郁都要行遠啲,行返至少兩三個鐘
Post time 29-7-2022 22:07:12 | Show all posts
Jacy replied at 29-7-2022 20\"\"
召喚Daryl
我覺得自己進步喺 起碼敢出聲講台詞!

在,咁幾好呀,難得妳被trigger左玩呢樣野
係我d留言按reply得架喇,傻瓜
我以前初入會時喜歡跟女士咁玩,講下情景咁,其實係幾turn on我既,當時有不少女士都喜歡咁玩,當然有人喜歡就自然有人唔喜歡,當然我都尊重對方,而因為咁我就另外發掘turn on自己既玩法,都有好幾樣的,而最近都較為pure 一點,大家一點的擁抱,kiss已經幾turn on
Post time 18-7-2022 15:09:23 | Show all posts
小弟有個大膽又異想天開嘅諗法

幾十年後可能會有一種新產業
類似gym,但入到去當然就唔係舉鐵跑步
會員制,大家入到去就自己同有興趣嘅對象即場配對,交歡
做到滿足就走人,或者想繼續就繼續
就好似而家得閒就入gym舉下鐵咁輕鬆平常

到時社會風氣開放啲
可能真係可以做到好似gym咁,開到成行成市
我覺得咁樣可以幫到人更加易滿足生理需求,放開自己,化解好多壓力同負面情緒,人都會開心好多
對成個社會係有益
Post time 17-2-2022 13:12:36 | Show all posts
Frank replied at 17-2-2022 00:00
金魚妻d人話麻麻,我依家睇緊新聞記者
對日劇情有獨鍾

金魚妻我睇咗第一集, 一般啦. 其實呢套劇係漫畫改篇, 我專登揾咗出來睇, share 出來大家分享下:
https://www.manhuagui.com/comic/38302/

我覺得漫畫好睇啲, 因為情節比較合理。 而且漫畫係短篇故事, 好快完唔會夾硬拖。

最重要係我鐘意漫畫裏面嘅大叔, 有經歷之餘又温柔體貼, 真係好治癒。劇裏面改咗用小鮮肉雖然賞心悅目, 但不太現實呢

Post time 18-7-2022 21:21:48 | Show all posts
Beckett replied at 18-7-2022 21:05
唔係淨係你癲放心,我呢段時間都睇多左唔止一次
就算睇左咁多次,每次睇都會睇到新嘅野
故事嘅 ...

我終於都有勇氣搵返張被,不過未係那些熾熱既‘’玩被‘’,而係同張被輪流挨住對方,抱實張被,好似好低能咁成件事,但係心靈得到安慰
有首舊歌,仲大過我的《傻女》當中講到當件毛衣係對象,依家我用張被演繹出來,變左《傻佬》

妳好幾次睇呢套戲前已經喊的嘛??

Post time 15-6-2022 11:35:10 | Show all posts
Might sound random, but does anyone watch anime? I started watching Attack on Titan recently and I was surprised. I thought anime would be like cartoons but AoT is like any other TV show: quite mature in its themes. The only difference from an another normal TV show is that anime is animated.

What are you guys and gals thoughts on anime and AoT? Can you recommend me some good anime to watch?

P.S.: I think I will watch Death Note after finishing AoT.
Post time 18-7-2022 18:59:22 | Show all posts
Linus replied at 18-7-2022 18:43
妳好似煲哂所有marvel嘅戲同戲咁嘅,好似好少女仔會有興趣睇哂
電影應該多啲人會睇哂,劇就好花時間去煲 ...

電影有睇曬啊!但劇冇啊,你都明真係好曬時間,最新嗰兩套ms. marvel同moon knight都冇睇到
Wandavision同loki都係諗在個情懷去開始睇
佢特登嘅,有睇過youtube d解說,佢做到好似comedy咁係有意義
只要有興趣,我就會好沉去研究,所以知道咁多「無謂」嘅知識
Post time 2-7-2022 23:29:19 | Show all posts
Nina replied at 2-7-2022 13:21
我都有時lunch time做, 但唔夠時間做晒啊~ ...

中意gym+1 有冷氣又有專業器材嘅環境真係可以Push到個人做運動
可惜小弟要等取消通行證先可以做返了
唯有每個禮拜做下戶外運動

識唔到gym友呢點都好感同身受
但最主要其實都係自己唔係好識講嘢
呢個都係我想入呢度嘅其中一個原因
想學講嘢,學開話題,學邀請人
Post time 16-6-2022 14:14:12 | Show all posts
Issac replied at 15-6-2022 21:20
oh boy, i need to take a pause at your post while scrolling through
AoT is one of a kind, but i th ...

Really? I get feedbacks saying season 3 was the best. I am still at Season 2, so I will have to wait before giving my final verdict.

I'll check out the others you recommended!

Haha not sure how many, but I am sure there are a few girls around here who are anime nerds. After all, a lot of avatars are anime characters here.

Post time 21-9-2022 20:05:25 From the mobile phone | Show all posts
Kundera replied at 21-9-2022 20:02
玩到不能自拔,有陣時仲會做嘢

但以往眼瞓就瞓,家陣眼瞓都瞓唔到

咁建議你準備瞓覺遲半個鐘都唔好用電子產品w
最好就係瞓之前一個鐘可以自己拉下筋,伸展下身體

雖然唔知有冇用,不過你都可以考慮食少少褪黑激素嘅補充品
如果係長期失眠,即係至少有半個月都差唔多嘅情況,改善咗生活習慣都冇辦法
建議去做個睡眠檢測會好啲,容易啲搵到失眠原因
Post time 26-7-2022 02:06:29 | Show all posts
Daryl replied at 25-7-2022 23:31
妳的新興趣鑽研成點呢
雪櫃有肥仔茶都無飲,想keep好dd,或者留返d quoter ,不 ...

開始有啲難度,個用法始終好唔同,不過都仲handle到,有種返返去學生個種要備課同做功課嘅感覺

學有所成個日(if possible)就show俾你睇

係呢個moment我仲飲緊奶茶,已經放棄治療

你大把quota啦,到你番來個時我係咪有8嚿可以摸到先

生活滋潤液加埋cooling spray先夠用,熱到溶

Post time 14-7-2022 17:59:32 | Show all posts
TerrencE replied at 14-7-2022 17:51
大家有冇去過M+?想搵人推介下
而家容易約左,黎緊打算去

M+是什麼地方?
感覺這地方不是很多人知道,至少我不知道是什麼地方。

若然你問麥當勞有什麼可以推介,我相信好多人會覆你。

你要留意一下,容易被認識的人認出,知道你行蹤,你這條問題會好危險的。

另一面講,你不介意被人知道你是SnB會員,甚至乎可以為會作宣傳,就找會長/副會長提出一下。
Post time 11-9-2022 21:27:48 | Show all posts
Pako replied at 11-9-2022 13:07
認同啊,好多人拒絕唔到甜野

Pako

我都介唔到甜
亦從未試過六舊腹肌
我又無乜恒心跑步
所以就減食
無太耀眼嘅身形
但我諗我身型不至於令人反感(始終要問女性)
希望其俾到你中一個意見

說實話
你揀人
人揀你
你想有更高勝算
可能涉及好多因素
最理想當然係有一副無敵body
但我未試過
亦只係其中一個點子
天時、地利、人和等太多因素
不過盡左力
總會有回報
希望你早日成功
Post time 9-7-2022 17:08:58 | Show all posts
CoCo replied at 9-7-2022 08:59
好 我就想分享下
曾經我有需要係電話講到’box set‘呢個字
但口快快講左’扑sex’,講完都知賴嘢,

有次飛長途,同個差不多年紀既女士一齊坐
一如以往,大家要相處十幾個鐘,都會打個招呼笑下咁
好快就開餐,大家都叫左wine, 2杯落肚好快有講有笑
然後佢突然講左句:一見你笑,就好想帶你上我度
我當堂窒一窒,然後隨即跟進番:你single?

佢:I'm a dentist.
Post time 8-8-2022 13:01:50 | Show all posts
小姚 replied at 14-7-2022 17:59
M+是什麼地方?
感覺這地方不是很多人知道,至少我不知道是什麼地方。

M+就係M+ museum,係西九文化區。
入面有唔同既書畫藝術展覽品,又收集左唔同地方既文物,幾有趣。
最近仲開左個M+ cinema可以睇返啲舊片,文藝片。
附近啱啱又開左故宮博物院,可以睇清代文物。
再者西九文化區個環境都幾chill,嘆個下午茶吹下海風都唔錯。
Ps 入去博物館睇要提早網上預約
Post time 1-5-2022 23:44:20 | Show all posts
Beckett replied at 1-5-2022 22:11
你識咁講自己都要做到先得架喎,做咩咁煩惱呀定已經諗通左
...

通下唔通下啦,呢樣有機會見面慢慢詳談
盡力轉移視線,珍惜擁有的就會易諗得通d
相比起好多我身邊既人來講我呢d濕碎事
我平時可以好正面,高興可以好高興,同時down亦都可以down得好快
不過以前試過架喇,有經驗了,會識得解決
快收拾心情快走好自己路就可
多謝關心,有精神支持已經平伏返好多

Add post (1-5-2022 23):
係啵,咁都攰到妳幾嚴重下XD咁lea hea, 放假,放工就休息充足,訓返多d
Post time 19-9-2022 22:59:06 | Show all posts
olla replied at 19-9-2022 00:28
可以試下玩下switch上面嘅運動遊戲, 都幾有效果下
或者考慮放工嘅時候特登兜路返屋企,俾自己有多少少運 ...

我有用oculus 2 做運動, 好Work 的, 好似打完網球咁

行長路其實太消耗體力, 但效果麻麻地, 我自己成日都行一個鐘

來回短跑仲實際

但oculus 睇AV 仲易射過同真人搞, 可能太投入?或者太過容易得到?

我自己都係用黎做運動算
我始終鐘意同真人攬攬錫錫, 人嘅觸感真係好太多

Post time 21-8-2022 22:27:55 | Show all posts
Lincoln replied at 21-8-2022 22:08
見你講Bump of chicken仲以為係柯南添,搭錯嗲haha
不思議遊戲我都有睇過!
當年係咪淨係有播朱雀同青龍 ...

你冇搞錯呀
Bump of chicken係真係講緊conan
不思議遊戲係daryl個動後到延伸出來到chat room

應該最多人識係朱雀青龍
不過個時好似都冇播到ova ,之後啲玄武開傳就更加唔使講
井宿有幕係難得擘大左隻眼,唔知點解同Pokémon 小剛嘅眯眯眼有異曲同工之妙

Post time 8-6-2022 16:58:59 | Show all posts
hornyrobot replied at 8-6-2022 13:05
Hi everybody!! I was wondering if at any point we would have to submit our identification proofs?

You have to do a blood test to get in; what do you think? Not sure what kind of ID a robot would have though, a bar code or serial number perhaps?
BTW you may want to click on the reply button to flag someone's attention in the forum when you post. Otherwise no one would really see your post. Good luck.

Post time 14-4-2022 23:13:32 | Show all posts
Jocelyn replied at 14-4-2022 15:36
希望有緣見到你,好想知你真人到底係點你係網上有咁outgoing嘅energy,真人都一樣嘅特登用左個暗 ...

Haha 有機會我都想真人同你傾下計呀~
黑暗風既野我都好岩架~ shuuu 靜靜地話你知 hailey 最鐘意睇暗黑版既童話故事

三位男士既威力我見識到了  正係正  但Haliey不行了 要舉白旗 o(╥﹏╥)o
休息左二日 Hailey 既血條都仲未滿~~~

Post time 18-7-2022 18:32:15 | Show all posts
Issac replied at 18-7-2022 13:07
So far 覺得Loki 同 Spider-Man 最正,其他都mmd有機會同你哋吐嘈,呢個題目講成晚都未講完
...

Loki係文戲同傳統英雄電影好唔同,但佢角色嘅素造係做得幾好~
Spider-man你指係tom holland嗰個?
依家啲劇集仲吸引過電影,有更多時間比佢哋build up人物嘅性格,依樣野Mcu係出色嘅
電影成日都因為時間問題,cut左好多劇情...
一定要吐嘈doctor strange2,好失望
Post time 9-8-2022 15:09:23 | Show all posts
其實都係承上題咁問
但再 ...

都唔駛我出手,已經有一乍參加者同埋Intern解釋比你知,
希望你會明。

我明白,你想攪下笑,順便提議下個會既路向,
呢度絕對鼓勵所有人提意見甚至指出錯誤既地方;
唔駛急,當再了解呢度既文化多啲,你再提出黎既建議,一定會更能夠幫到大家。

Post time 11-7-2022 15:16:42 | Show all posts
Nina replied at 7-7-2022 10:58
戶外都唔錯嘅 有一排我都係戶外多,
識人就隨緣 反正我都慣自己做
上網都好多野可以參考嘅

多謝你啊

近排做嘢都忙咗攰咗,因為本身做XXXX(被刪除),而家仲係全年最熱嘅時期,過咗八月就應該會好啲
遲咗咁多覆你唔好意思

雖然熱但都係會想繼續跑下步行下山
早排都因為行山見返啲好耐冇見嘅舊山友

希望遲少少可以正式入會同大家見面,開開心心咁玩

Post time 16-5-2022 10:54:37 | Show all posts
Beckett replied at 15-5-2022 12:37
咁你睇左先,唔劇透住
節制呢兩個字同你都冇乜關係架喇
果日我同我個fd出左去為禍香港道路 ...

好呀,期待妳坐上我身上抱住,細說這個恐怖橋段,妳要呵返我,因為妳分享的這個,應該好驚嚇,妳還可以留到言,即是香港道路還算避過一劫
節制呢家野,我覺得我出活動前係節制一日,頂多兩日好了,應該會係最fit,但係,,,,睇我做唔做得到

Post time 4-5-2022 16:38:41 | Show all posts
Jovi replied at 3-5-2022 15:24
當日仲話海灘同泳池都會提前開返
https://swingandbangclub.com/forum.php?mod=attachment&aid=MjI5MTV8NDJkNDE2ZDVlYjYyNDY4ZjIzZmFlMGMxYzUxNmYxNmZ8MTY2NDc4NzA5Ng%3D%3D&request=yes&_f=.jpeg
去沙灘終於可以沖下身啦

正呀,我又可以間中蛇王去下海灘

話說終於鼓起勇氣交左FORM,但其實無乜自信
違反晒響其他人面前既人設
平時都唔會咁
Post time 13-9-2022 16:49:58 | Show all posts
Beckett replied at 12-9-2022 23:47
估唔到中秋都有easter egg
出奇不意地實現左當初嘅幻想
攬下唔夠,掛住

我都有此幻想過從未如此回味中秋節

還記得有次少人的活動,大佬係電視播著第一集的intro時,我們的互動

我早上返工前心血來潮聽返一首以前用過來寫動後的歌,旋律輕快,分享給大家,正好描寫這新世紀的9月突如其奇來的好心情《The Way You Make Me Feel》
-莫文尉唱的

Add post (13-9-2022 16:52):
仲要係聽舊板MV先有feel,個唱法有點不同
 Author| Post time 9-1-2022 17:23:13 | Show all posts
frankfrank replied at 9-1-2022 00:32
大家好,我叫frank,岩岩入黎,希望咁多位睇住細佬

想了解一下,為何要用兩個Frank做名字呢?用一個是否註冊不成功?如果留意一下,會發覺已獲參加活動資格的人,登入名和稱呼是同樣的,為的是方便不用去記兩個名字。

如果已經有人使用Frank,強行加字去註冊也不適當,改用其他名字會更好,因為如果同場出現的話,會引起混亂。

Post time 18-9-2022 23:47:30 | Show all posts
KKKUPA replied at 18-9-2022 23:32
oh! 第一次聽食少D 糖份同澱粉質會冇咁易攰
要好好學習一下,等自己都無咁攰先…!
...

[backcolor=rgba(4, 4, 5, 0.07)]因為如果食少啲澱粉質同[backcolor=rgba(4, 4, 5, 0.07)]嘅血糖指數會穩定啲, 唔會咁容易上上落落所以唔會一下子感覺到攰 [backcolor=rgba(4, 4, 5, 0.07)]但都要注意下自己每日澱粉質攝取量夠唔夠, 食啲比較低GI 嘅食物都會冇咁易攰嘅

Post time 28-6-2022 13:13:15 | Show all posts
CoCo replied at 28-6-2022 12:41
唔係啊,我覺得你可以整頭像啊,有頭像大家會對你印象深刻一啲
...

那晚用email send咗幾幅圖啊,咁當然要等admin得閒先嘅,我send咗過去又唔係好耐
最主要我擔心嘅係會唔會做錯咗,見會長喺其中一篇文寫email只接受申請表格同刪帳

希望只係我諗得太多啦,我份人又係太易杞人憂天,呢樣嘢我都要改好,放開啲先可以同到大家開開心心咁玩

Post time 18-7-2022 20:47:47 | Show all posts
Jocelyn replied at 18-7-2022 07:08
兩集配樂都好正!睇完套戲有搵返guns N' roses嘅歌黎聽!真係好正Taika watiti幫thor嘅轉型真係 ...

我都有摷番啲歌來聽勁就勁在一聽首歌就可以match番個scene
舊歌都俾佢抄番熱
Sweet child O mine同our last summer係我聽得最多嘅兩首

不過to be honest 啲劇情係真係爭咁啲

有啲位嘅感覺有啲多餘.....
不過我最鍾意係係Shadow Realm個表現手法,好正
Post time 19-8-2022 23:07:26 | Show all posts
Mysterio replied at 18-8-2022 23:16
Aha I get you man !
People are indeed very friendly and welcoming, it is easy to blend in
Just ask ...

Its a chit chat room, so i believe you can start a new thread on anything, letting anyone to chime in and it is also a great chance for everybody to get to know each other.Ps mentioned it coz i am not sure if you can read chinese, since you said you use a translator to surf through

Post time 7-8-2022 11:37:40 | Show all posts
Daryl replied at 6-8-2022 03:37
由細路變左少女的妳
訓唔著無啦啦,不過這晚上同大佬ws傾左兩句計,share下d開心期待野,可能興奮過 ...

學村上話齋,仲有個種那些年嘅感覺所以都應該有部份都仲係少女嘅我估

其實我比較鐘意夜晚做野,個種夜欄人靜嘅感覺好適合思考,聽埋鐘意嘅歌就perfect喇, 同埋都算係kind of 一個人嘅me time

又話要贏個輸賭,放過張被啦,佢好忙架
Post time 15-7-2022 11:06:36 | Show all posts
Mustard replied at 15-7-2022 10:28
嘈住人哋,咁你要嗌大聲啲啦我好似都冇聽過你嗌到成間屋度⋯⋯

我唔知喎!!!未試過在廳去聽番自己在房的叫聲大唔大喎⋯⋯

小姚驗了兩次血的Hep B 都是No ,問了大佬我可以同No的人入房,包括No的對長喎⋯⋯

拿 拿 拿 !!!對長你唔好唔興奮住,也唔好唔諗住帶你嗰個唔巨的百寶袋出活動,比我見到我唔會唔捉你入房唔研究唔研究
Post time 19-1-2022 16:19:48 | Show all posts
Belle replied at 17-1-2022 14:12
喺活動有睇下「單身即地獄」,呢啲冇乜營養,淡淡然嘅節目kill time又幾好Emily in Paris 睇咗少少
嗰場 ...

Emily in Paris 嗰場係有啲驚喜,點解Lily Collins 冇nude 架?
有冇睇埋落去?俾你會揀法國廚師定英國金banker?(作為麻甩佬嚟講.... 我都睇幾多chickflicks   )

(「單身即地獄」一班人睇笑下應該幾開心,自己睇睇唔完第一集 )
Post time 29-8-2022 00:11:20 | Show all posts
Beckett replied at 25-8-2022 20:25
慢慢學深入啲喇不過比預期課程嘅時間仲要長
但有興趣上幾多堂都得

俾心機學,有Passion學習會好開心,真令人羨慕

搵機會我會放肆飲餐勁既沙冰

D工作激氣野要搵d方法散下心,慰勞下自己

我就暫不太忙,有個壞處就係停下來就成日諗野,所以plan緊d短期目標俾自己追逐一下

船P竟然無妳份,相信會好relax,我去夢中搵周公船P先

Add post (29-8-2022 13:57):
晚上真的發活動夢,仲夢到其中一個以前的會員添XD
Post time 18-7-2022 23:00:38 | Show all posts
Daryl replied at 18-7-2022 21:21
我終於都有勇氣搵返張被,不過未係那些熾熱既‘’玩被‘’,而係同張被輪流挨住對方,抱實張被,好似好低 ...

你邊係「傻女」,你係「港女」個聲「喂呀~」仲言尤在耳架

不過「傻佬」都得意XD

唉呀,我好渣架,每次睇都眼濕濕架
除左初初第一次睇個時唔明點解隔離個哥哥仔睇到sobbing
然後........
我每次睇嘅時候就同個個哥哥仔一樣喇

Post time 18-7-2022 19:59:01 | Show all posts
Beckett replied at 17-7-2022 09:41
情緒都需要發洩出來好過積積埋埋谷係到嘅
收拾心情重新出發啦
對你嘅印象,你Signature最尾個句呀, ...

妳有次留言咪問我再睇多次,會唔會好顛既,我又顛多次咁睇,帶住心情去睇(平伏返),追塑一下那感覺,d對白,感覺都幾好

另外,又有次活動同大家一齊睇一個搞笑channel,我都有睇,睇左一兩集,真係幾好笑的,多謝分享

Post time 20-8-2022 12:20:13 | Show all posts
Beckett replied at 20-8-2022 09:30
我每次睇都眼濕濕......

綠茶好多定義,不過擺係套片到大概就係

原來女士會睇到呢個體會,都係,我細個睇個感覺唔知算係什麼,感覺奇怪的,細個時好似感到個故事有愛情的感覺??還是有想保護女角的感覺,依家好似醒唔起了,但始終欣賞個劇情

噢,見証過妳那痛苦的樣子,還記得那個可以讓妳倚傍著的安慰,可以的話休息多點
Post time 2-8-2022 04:22:02 | Show all posts
小姚 replied at 31-7-2022 22:09
我一口氣睇了非常律師X英X , 唔識讀就唔打出來

有咩好睇電影介紹....

電影呀~?(๑Ő௰Ő๑)
Netflix Love and monster?
Jumanji 就輕鬆d hehe(๑ºั╰╯ºั๑)
Sonic都搞笑~
或者你可以黎睇Hailey屋企隻識打關抖嘅寵物 ╮(‵▽′)╭
無牙仔~ from How to train your dragon ╰(*´︶`*)╯
呢隻真係識打關抖 hehe~

Post time 1-9-2022 22:09:33 | Show all posts
小姚 replied at 1-9-2022 21:07
Lincoln 交表未?

多謝你介紹,放假去睇吓先

正諗住今個weekend download份表慢慢填

但我之前睇會長啲受訪片段話男會員不妨同大家有多啲充流先交表都唔遲
所以我又未至於好心急,都想大家對我有印象先~~~
(但幾時先係好時機我都想知,有貼士嘅不如提下我

見到你同人講姜濤套戲,係幾好睇架!有時間唔好等Netflix入戲院睇啦!
Post time 2-7-2022 02:00:22 | Show all posts
Belle replied at 2-7-2022 00:26
嘩又過咗4個月,好似做緊筆友咁!!!我以為你會鍾意戶外活動 真係誤會晒
你仲有冇keep住做尖呀?
我最 ...

真,我地宜家真係變左筆友,圖都無張呀,慘

我有繼續做gym呀,生活一部分啦。
近年識埋啲朋友都係gym友,玩健美同健力都有,所以我完全無比過錢搵PT,成日迫啲gym友教我操~

你想lean應該從飲食入手喎,係咪為食呀你?
Post time 2-7-2022 01:49:48 | Show all posts
Nina replied at 1-7-2022 21:46
講起都心傷、好耐前收留咗個朋友住,佢走後個洗衣機都壞咗⋯⋯

我自助洗咋而家

搞錯呀,宜家啲電器咁炸架,不過出去洗好似都方便,可以乾埋衣。
我一直都好好呀,生活繼續好充實,宜家我善用lunch time時間做gym,
收工之後邊度都唔去,陪屋企人,佢宜家都好好呀,行得跑得,係咪估佢唔到呢!

我反而有撞見過唔少離開左嘅人喎
Post time 23-6-2022 09:39:58 | Show all posts
Virgo replied at 23-6-2022 09:06
知道,我會嘅,交表之前我都想先同大家有多少少溝通,希望留低個好印象
同埋影祼照我暫時仲需要身心嘅準 ...

唔係怪你,同你講下笑姐,如果有問題既,就會刪左個留言。

你現在既做法好正確。

如果有打算將來出活動,諗下想用乜野頭像(同自己無關和未用過的),搵幾個選擇,電郵比我地,加埋登入密碼,等我地幫你處理。

Post time 22-7-2022 17:36:36 | Show all posts
小姚 replied at 22-7-2022 02:19
sherlock 好咁我睇 , 我睇晒喇, 唔知點解第三季最尾幾集講佢個妹, 我覺得有點失望, 都唔夾劇情

...

真 第三季 少失望 有d夾硬加埋 Moriarty 落去呢個係其中一個 敗筆~
妹妹細細個已經好變態 佔有慾好強
但大個又吾知點解 溫和左咁多 起碼冇真係做壞事先~
人設吾堅定 第2個敗筆~

有冇睇電影戈套 雖然都吾係特別精彩
叫做...睇開睇埋佢.... (*¯︶¯*)

Post time 27-8-2022 10:04:55 | Show all posts
Waterman replied at 27-8-2022 09:48
未同雲師兄入過房唔算入過會,恭喜小姚成就解鎖

Sorry, miss 咗妳個捉。妳令我好好奇第二個願望係 ...

水哥 ,

我第三個願望同你一樣,有機會活動再見面,傾吓偈,或者一個簡單抱抱,我就達成了,已心滿意足了!

人生有一刻遇上感覺相識很久很久的人,只有一秒鐘的相聚,不枉此生,也不枉自己選擇了SnB!!

隨緣吧!!!
Post time 19-8-2022 17:30:36 | Show all posts
Puiching replied at 19-8-2022 00:22
我係講得笑嘅,放心呢

不過同一句說話,不同的人聽到都會有不一樣的感受

Cannot agree more !所以永遠都係人夾人緣!
人在不同階段便會有不同經歷、見聞、覺得好笑幽默的事情亦會有所變化的。
小時候完全覺得星爺的電影完整唔好笑又唔好睇,人大了才懂得欣賞他電影中的深度。
最重要係大家可以互相接納不同的人!
Post time 17-7-2022 09:29:46 | Show all posts
Jocelyn replied at 17-7-2022 02:19
好鍾意Taika Watiti嘅thor!!!電影成個氣氛都輕鬆左!搞笑左好多
諗起睇嗰時,聽到成間戲院一齊笑,好似去 ...

可能因為第三集同第一,二集真係差太遠
所以第四集先冇第三集個種好refreshing 嘅感覺卦
不過整體都唔差嘅,尤其是啲配樂真係好鬼正
最抵死strombreaker個幾個呷醋scene
下次見到再講,唔係到爆雷,驚有人未睇
Post time 13-4-2022 15:35:15 | Show all posts
Daryl replied at 12-4-2022 19:34
新既經歷,新既心態,新既旅程
應該會有不一樣的色彩
我都曾經諗過,如果我18歲入會,妳話幾正呢,但 ...

如果自己18歲就入會,可能嗰種感覺會比大左先入會更純粹。冇咩顧慮,單純保持想玩樂嘅諗法,好奇心爆滿,有咩都去試,好似小朋友去到公園玩
但過去左嘅只可以想像,依家接受改變左嘅自己去享受一切先係最重要
Post time 21-7-2022 07:18:37 | Show all posts
Jocelyn replied at 21-7-2022 02:27
而冇真係睇黃家衞嘅原因就係你講依種...
唏噓、壓抑,想喊又喊唔到,只能無奈,冇力反抗依個感覺好容易傳 ...

形容得好貼切呀Jocelyn,你睇我幾廿歲人仲沉緊,咁多FF就知。
我係有時搭車聽歌都會感動到流淚既人,但現實生活咁dry咁苦悶,有機會FF攞下個感覺,叫做滿足下個幻想。

可能我係反現實社會浪漫妄想型人格
Post time 3-7-2022 18:44:25 | Show all posts
左輪 replied at 3-7-2022 18:28
hello 你好呀
我係左輪呀,其實唔洗先生前先生後,叫我左輪就ok (好似有d怪,不過個名有d怪係咪會令你對 ...

哈哈哈哈, 我好聽話的, 見你寫dislike欠禮貌, 我就先生前先生後, 噢, 太笨的我, 原來我會錯意.......

好喇好喇!  唔玩喇 !  

你嗰名唔怪, 我記得會長之前講過一個新人的名, 改來改去都差不多, 笑使了, 有緣見你講你知.

Post time 2-1-2022 18:44:55 | Show all posts
Happy new Year! 新一年大家開開心心﹗,會長大人似乎對摩士公園情有獨鐘,
Post time 2-1-2022 19:28:05 | Show all posts
大家新年快樂!
新一年
留返d腳毛先
Post time 2-1-2022 20:09:01 | Show all posts
擦一下存在感
 Author| Post time 2-1-2022 20:56:09 | Show all posts
Simpson replied at 2-1-2022 18:44
Happy new Year! 新一年大家開開心心﹗,會長大人似乎對摩士公園情有獨鐘, ...

因為摩士公園多功能(運動設施)、最親民(獅子山下),比較草根(隣近黃大仙、樂富、九龍城、東頭村等地區),最無政治味(相對維園),亦最和平與世無爭,純粹帶給大眾歡樂的一個大公園。

和S&B不是很相似嗎?
Post time 2-1-2022 21:01:46 | Show all posts
大家新年快樂, 2022 要活得比去年好!
希望 SnB 新舊會員今年身體健康、生生猛猛、多出席活動
Post time 2-1-2022 22:08:13 | Show all posts
Chris replied at 2-1-2022 20:56
因為摩士公園多功能(運動設施)、最親民(獅子山下),比較草根(隣近黃大仙、樂富、九龍城、東頭村等地 ...

係啊,有運動機會,親民,草根,無政治味,依個組合真係好正﹗
Post time 2-1-2022 23:28:36 From the mobile phone | Show all posts
Chris replied at 2-1-2022 20:56
因為摩士公園多功能(運動設施)、最親民(獅子山下),比較草根(隣近黃大仙、樂富、九龍城、東頭村等地 ...

家下先知原來咁解讀,有意思
Post time 3-1-2022 08:08:13 | Show all posts
LafitE replied at 2-1-2022 23:28

你宜家狀態點?想法係點?覺得可以,就再申請啦,
唔係就2046都入唔到呀。
Post time 3-1-2022 10:28:59 | Show all posts
近黃大仙,有求必應,心想事成
各位新年快樂 !
Post time 3-1-2022 11:23:13 | Show all posts
大家都新年快樂,年年進步
Post time 3-1-2022 12:47:51 | Show all posts
新年快樂
祝各位在新的一年,找到新的方向,獲得新的力量

Post time 3-1-2022 14:01:17 | Show all posts
各位新年快樂,新一年,新開始
Post time 3-1-2022 18:40:14 | Show all posts
2022 年,我許下宏願

要同十個未交過手既女會然玩!
要大隻少少
要多啲上forum講野,動後十連發!
Post time 3-1-2022 19:06:22 | Show all posts
Happy 2022 and wish all the best to everyone!!!

Post time 3-1-2022 19:41:47 | Show all posts
祝大家新年快樂
2022過得開開心心
Post time 3-1-2022 21:28:09 | Show all posts
遲來的新年快樂~
祝大家出入平安 一切安好
Post time 3-1-2022 22:11:34 | Show all posts
各位好!新年快樂!
Post time 3-1-2022 22:14:25 | Show all posts
新年快樂
新一年祝大家身體健康
Post time 4-1-2022 00:41:02 | Show all posts
LafitE replied at 2-1-2022 23:28

得閑嚟摩士公園打場乒乓波好唔好當然唔單止我依個麻甩佬,好多靚女俊哥等你。
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

3-10-2022 16:51 GMT+8 , Processed in 0.195066 second(s), 27 queries .