View: 2134|Reply: 329
Collapse the left

2022 摩士公園聊天室<S&B Morse Park> (ChatRoom for everyone)

[Copy link]
Post time 2-1-2022 18:32:18 | Show all posts |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
新的聊天室開幕,歡迎各級新舊男女在此溝通聊天,
在留言前,懇請先參考會規,

Rules of Forum/會網上的規則

以免減低出席活動的機會

如發現有違規的言行,請儘速通知會長處理。

謝謝大家。

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
From Wikipedia, the free encyclopedia

摩士公園(英文:Morse Park面積約15.8公頃,雄踞黃大仙區南面,1967年10月建成。公園由香港賽馬會捐錢起,使用匯豐銀行主席兼總司理摩士爵士的名字命名。

Morse Park (Chinese: 摩士公園), occupying 15.8 hectares (39 acres), is an urban park located in Wong Tai Sin in Kowloon.
It was completed in 1967.[1] The park was named after Sir Arthur Morse (25 April 1892 – 13  May 1967),
the head of The Hong Kong and Shanghai Banking Corporation during and after World War II.
City streets divide the park into four sections formally called Morse Park No. 1, Morse Park No. 2, and so on.

Post time 7 day(s) ago | Show all posts
Dino replied at 19-1-2022 23:52
嘩!好有共鳴啊!很想認識妳呢 Momoko San!

快啦,快啦。dine san全部都岩??還是只愛清酒?
Post time Yesterday 22:33 | Show all posts
Rapunzel replied at 26-1-2022 22:02
全民造星係我嘅精神食糧,宜家無得睇勁唔慣

我都係呀 真係唔知點解,係會為啲參賽者緊張同肉緊 (大部份啦,好極端嘅除外)
可能係見到佢地好努力好有火,用盡全力時間精神金錢(佢地連rehearsal room 都要自己book)做自己想做嘅嘢,然後鉤起自己嘅一啲感同身受嘅嘢,人人都總有啲想做但係未做得好,或者因為任何原因暫時未做到。佢地反映左我地普通人內心嘅渴望,係會好令人愛惜佢地每一個
咁而家都好吖,睇住佢哋做緊自己最想做嘅嘢。就算入唔到團嘅其他人,只要有能力都總會俾人睇到,人氣都多左好多,努力總有回報

Author| Post time 9-1-2022 17:23:13 | Show all posts
frankfrank replied at 9-1-2022 00:32
大家好,我叫frank,岩岩入黎,希望咁多位睇住細佬

想了解一下,為何要用兩個Frank做名字呢?用一個是否註冊不成功?如果留意一下,會發覺已獲參加活動資格的人,登入名和稱呼是同樣的,為的是方便不用去記兩個名字。

如果已經有人使用Frank,強行加字去註冊也不適當,改用其他名字會更好,因為如果同場出現的話,會引起混亂。

Post time 19-1-2022 16:19:48 | Show all posts
Belle replied at 17-1-2022 14:12
喺活動有睇下「單身即地獄」,呢啲冇乜營養,淡淡然嘅節目kill time又幾好Emily in Paris 睇咗少少
嗰場 ...

Emily in Paris 嗰場係有啲驚喜,點解Lily Collins 冇nude 架?
有冇睇埋落去?俾你會揀法國廚師定英國金banker?(作為麻甩佬嚟講.... 我都睇幾多chickflicks   )

(「單身即地獄」一班人睇笑下應該幾開心,自己睇睇唔完第一集 )
 Author| Post time 8-1-2022 03:44:15 | Show all posts
CCLemon replied at 7-1-2022 21:39
Halo, 新年快樂呀咁多位,雖然又冇堂食又好多野ban 左,但記住保持正面

正確,的確要保持正面,不要讓新聞嚇倒,
負面擔憂害怕只會損害免疫系統,大家努力撐過去。

CCLemon 除非你想和帖主對話,否則必須利用你想回應的那個帖左下角的reply掣來回應,該人才獲通知,就如現在你知道我回應你一樣。
Post time 3 day(s) ago | Show all posts
今次我真係reply Chris 了,因為「Intern 點將錄」我未有資格留言回覆
(叱吒mode) 喺度我想多謝幫我揀咗呢張頭像嘅Chris 同 James,因為自己upload 唔到,send 左三張俾佢地揀,結果有會員覺得cute而對Leo 有印象,真係要好好感謝你地
不過提一提大家,呢張相入面嘅係小Simba 嚟,大個咗佢係會變 Lion King 的,敬請留意  
 Author| Post time 2-1-2022 20:56:09 | Show all posts
Simpson replied at 2-1-2022 18:44
Happy new Year! 新一年大家開開心心﹗,會長大人似乎對摩士公園情有獨鐘, ...

因為摩士公園多功能(運動設施)、最親民(獅子山下),比較草根(隣近黃大仙、樂富、九龍城、東頭村等地區),最無政治味(相對維園),亦最和平與世無爭,純粹帶給大眾歡樂的一個大公園。

和S&B不是很相似嗎?
Post time 19-1-2022 15:03:16 | Show all posts
Leo replied at 18-1-2022 00:53
大家有冇玩 Wordle?
岩岩發現有個戲仿版本,一樣係估5個字母既字,不過全部字係關於音樂。
遲啲可以攪一隻 ...

喺見到你呢個comment前,我fd 無啦啦用icon send啲綠色/白色/黃色格出嚟
我仲以為係細個啲五星連珠

見到你個comment後就去左玩
三次估中左

G=green
B=black
Y=yellow
-------

GBBBB
GBYBB
GGGGG
Post time 19-1-2022 14:49:21 | Show all posts
Simpson replied at 18-1-2022 23:37
有冇中文版,好似好難

其實啲單字好簡單,推理成份多啲,好似細個玩嗰啲mastermind 咁。個game過癮在全世界日同一日估緊同一個字,然後你知邊個friend知答案,見到佢要估幾多次同埋點樣估,自己又用咩方法諗咁。
Simpson 師兄好體貼,謝謝你回應和鼓勵,我會繼續努力,遲啲活動見

Post time 5 day(s) ago | Show all posts
Chris replied at 2-1-2022 20:56
因為摩士公園多功能(運動設施)、最親民(獅子山下),比較草根(隣近黃大仙、樂富、九龍城、東頭村等地 ...

摩士公園還有隱藏功能呢

五六年前,pokemon go游戲風靡全球,社會上上下下男男女女老老嫩嫩也沉迷著。
然後附近所有人也在摩士公園抓小精靈,曾經公園的主要用途是抓小精靈。

Post time 6 day(s) ago | Show all posts
Nina replied at 20-1-2022 22\"\"
同你差唔多呢~

有運動keep住個人無咁頹~ 可以吊住條命仔

Hi Nina! Nice to meet you! 講開gym,冇得去舉weight嗰幾日真係失曬魂,差啲自暴自棄
好彩我又唔抗拒 resistance band,而家做落都幾方便,第時有得去旅行出trip 帶埋都幾好。咁當然都會跑吓啦。
一齊身體健康,希望早日可以見到你啦

Post time 12-1-2022 11:33:24 | Show all posts
frankfrank replied at 9-1-2022 21:03
唔好意思,真係第一個唔成功,所以用兩個,我想問應該點解決呢個問題,點可以轉左個ID ...

你會唔會打算開番個單單只係Frank既戶口?
因為作有諗過出席活動,我建議你重開一個,否則就無所謂啦。

另外,唔好再要求刪除果項資料,已經reject左你幾次都未醒水喎。
 Author| Post time 18-1-2022 12:14:55 | Show all posts
Leo replied at 18-1-2022 10:54
明白你意思,謝謝只是作為forum intern 搵唔到話題切入點的frustration
我會繼續努 ...

我也明白做新人的難處。沒辦法,這是對大家的考驗,看看是否能夠融入大家;不少前輩也寫過,這個段階對新人降臨活動時,就會了解到這個時期的努力,有多大的助益。

尤其是男新人。
Post time The day before yesterday 16:57 | Show all posts
Boudica replied at 12-1-2022 13\"\"
期待你早日回歸, 祝你一路順風

Hi Boudica!轉過嚟呢邊覆你先,謝謝你的回應
好呀好呀!你係有去學過?好叻呀!
不過我已經幻想緊唔知活動有冇冰同雪櫃,夠唔夠杯呢... 因為我serve 朋友成日都唔夠冰,攪到灌唔醉佢地
我都未試過同人一齊mix,希望可以同你交流交流啦!

Post time 4 day(s) ago | Show all posts
Mustard replied at 23-1-2022 17:40
過年好難唔食嘢㗎喎,多做點運動就抵消番

節慶活動幾乎都取消了,肥不起。
疫情前家裏縂會收到五六底糕,打開雪櫃就已經覺得膩。
往年是一底。今年是半底糕也沒有,竟然有點懷念年糕蘿蔔糕。
我家過了幾年的瘦年。

你們家裏也有同樣情況嗎?
Post time 5 day(s) ago | Show all posts
Frank replied at 22-1-2022 13:02
係,唔係操肌既話,控制飲食已經可以瘦到
不過係食方面真係戒唔到,仲要有時食宵夜
...

宵夜好致命呢.....

我以前都唔戒口, 所以都係個小肥仔
不過之前因為有d事depress過一排, 果陣成日無胃口
不過反而因為咁戒哂所有零食/junk food/高卡食物
算因禍得福吧

Belle replied at 17-1-2022 14:10
你係一直聽開嘅?
我冇聽podcast嘅習慣
不過搭巴士唔想用眼嗰陣 聽下節目好似都幾好

我都係因為唔想用眼,所以聽YouTube
尤其是係夜晚想瞓覺之前,
聽呢個節目真係一個巧合,
但係都好開心因為呢個緣份而認識SnB

有時又會聽吓陳奕迅、五月天咁

Post time The day before yesterday 08:15 | Show all posts
Fiery replied at 24-1-2022 11:45
我既情況同你一樣 不過人大左發現少左糕都冇乜所謂 因為到最後都係食唔曬 又浪費食物有陣時仲浪費埋D親戚 ...

的確很多時候是變壞了

家人認爲變壞了不要緊,那是“發”,好意頭;
我反問那是“發霉”,新年伊始就”發毛“,怎麽會好意頭呢
 Author| Post time 4-1-2022 23:56:27 | Show all posts
CCLemon replied at 4-1-2022 22:29
大家新年快樂,新人報到,估唔到我既新年願望就係joinS&B

首先歡迎你先,我係會長Chris,請四處看看,
尤其是會規,壇規。
這裡是聊天室,
想自我介紹必須去新人自介區,
每個版也有其作用,細心睇就會明白,
祝你願望早日達成。

Post time The day before yesterday 21:44 | Show all posts
左輪 replied at 25-1-2022 15:58
點會呢點會呢,Mustard呢個名係壇度成日都見到嫁

我只係坐下坐下發覺咁樣落去唔得,所以膽粗粗走去玩下g ...

係咩,好少聽大家叫我 Mustard了,E加大家都叫我 隊長
所以你成日見到,可能係 鬼

我都好耐冇gym 啦⋯⋯就快見唔到真實嘅自己
Post time 3 day(s) ago | Show all posts
John replied at 22-1-2022 12:46
明白
我轉左帀家呢份工都無乜時間做運動
而家反而係要靠控制飲食先keep到

為左生計,返完工真係無乜時間做運動,真係身同感受。我就盡量食少餐,希望唔好脹得咁快。大家一齊努力,我都希望自己唔好咁脹卜卜,有信心報名同大家見面!
Post time 17-1-2022 14:12:19 | Show all posts
Leo replied at 16-1-2022 23:41
Belle,你好!  Netflix 追緊咩呀?
我岩岩睇完 Emily in Paris S2 ... 不過覺得第一季好睇啲 : ...

喺活動有睇下「單身即地獄」,呢啲冇乜營養,淡淡然嘅節目kill time又幾好Emily in Paris 睇咗少少
嗰場半裸場景好想校返光啲個mon XD
guy佳 replied at 23-1-2022 20:22
往年是一底。今年 ...

我既情況同你一樣 不過人大左發現少左糕都冇乜所謂 因為到最後都係食唔曬 又浪費食物有陣時仲浪費埋D親戚朋友既心機
Post time 19-1-2022 16:14:56 | Show all posts
Niko replied at 19-1-2022 11:50
Hello Leo唔係貓科都可以做到好朋友㗎XD

um..應該係讀"niko"?(講笑)

太好了 Niko,咁你有冇養貓?  
新人識朋友要逐步慢慢嚟,謝謝你
你放完假未?睇返你成就解鎖個動後,好刺激好性感
希望有緣見啦!
Post time The day before yesterday 15:58 | Show all posts
Mustard replied at 23-1-2022 22:31
哪裏有大名啊!大名係已經做了傳說的隊長唔係Mustard 呀
你的肌肉我都聽過,一定好受女士歡迎{ ...

點會呢點會呢,Mustard呢個名係壇度成日都見到嫁

我只係坐下坐下發覺咁樣落去唔得,所以膽粗粗走去玩下gym姐,無咩勁嫁

Post time 19-1-2022 11:50:10 | Show all posts
Leo replied at 12-1-2022 12:32
Hi CD-ROM Niko,撩吓你講野先我地都係貓科喎,可以做好朋友嗎?
有緣見到你嗰陣應 ...

Hello Leo唔係貓科都可以做到好朋友㗎XD

um..應該係讀"niko"?(講笑)
其實冇所謂啦我聽得明你叫緊我就得
但係首先要有緣見到先!
 Author| Post time 18-1-2022 08:07:53 | Show all posts
Leo replied at 18-1-2022 00:53
岩岩發現有個戲仿版本,一樣係估5個字母既字,不過全部字係關於音樂。
遲啲可以攪一隻 ...

如果不使用Reply鍵,收到通知的,就只有帖主,便是我,你是想問我嗎?

我沒有玩這個。你試試個別的去問其他人。
Post time The day before yesterday 13:16 | Show all posts
Virginia replied at 24-1-2022 01:36
經歷過上次home gym 點做都係縮水,實在太灰,今次我直接放棄,等gym 開番就好快操番黎啦!(自我安慰) ...

咁你本身個底打得好,係好快可以操返嘅!

暫時d時間可到留返黎陪吓你朋友仔,咁都不錯啊~~

當休養吓先~

Add post (25-1-2022 13:23):
有無整椰菜花飯?
Post time The day before yesterday 12:36 | Show all posts
小伊貝 replied at 24-1-2022 14:44
Misssssssssssss you toooo
一上黎又捉到人 (開心

Hello 小伊貝係啵,少見的Stella上水
剛才輕捉到佢留言左一下
講起Mouse,真係好耐無見,我都掛住佢,之前見佢時,仲教我點同當日新人溝通
妳呀,生活忙碌,注意作息呀
Post time 17-1-2022 23:07:51 | Show all posts
Simpson replied at 17-1-2022 21:28
Ivy So個樣有D似新垣結衣,依點都夠滿足我地班港男既幻想

係㗎
逐樣秤的話,Ivy 硬係冇一樣你會覺得佢一定第一,但係所有嘢加埋就會覺得佢好吸引好舒服,係親和力嚟 做明星呢點都好重要
Simpson 師兄好眼光
Post time 12-1-2022 12:32:22 | Show all posts
Niko replied at 12-1-2022 12:04
我有成日靜靜雞靜雞雞cd-rom睇forum㗎

新年快樂啊Luigi~

Hi CD-ROM Niko,撩吓你講野先我地都係貓科喎,可以做好朋友嗎?
有緣見到你嗰陣應該叫你 "Nicloe" 定當貓嘅日文 ne-ko 咁讀呀?  

Post time 17-1-2022 21:16:00 | Show all posts
Belle replied at 17-1-2022 17:23
作為女人嘅角度
我覺得ivy so冇咩料到
但我明點解男人會鍾意lol

我覺得最勁係經理人揀到collar每個成員都有唔同特質 吸引到唔同年齡唔同口味既觀眾 依隊collar應該可以生存好耐and期待會唔會有error 2.0
kobi replied at 22-1-2022 00:03
我都係因為唔想用眼,所以聽YouTube
尤其是係夜晚想瞓覺之前,
聽呢個節目真係一個巧合,

我已經試咗好多次 因為唔使用眼嘅關係

夜晚聽youtube節目聽到瞓著咗 lol

咁有緣分 希望你快d 加入到啦
上嚟傾多啲偈 :)
Post time Yesterday 22:19 | Show all posts
Leo replied at 26-1-2022 21:54
Kingsman 好睇呀,佢最叻係又扣得返啲大歷史/人物,攪到好真實咁

我都覺得Kingsman好正,最尾交代返曬D相既由來,不過Conrad死個下應該係成套戲個爆位,開頭我仲諗住會係英雄主義feel咁拎情報返歸
Post time 12-1-2022 00:27:45 | Show all posts

小姚你好!
見到小忌廉頭像同埋小姚呢個名,唔知點解有一種莫名嘅頑皮同挑逗,好似係一個自細就認識嘅鄰家女孩,而家長大咗又變得性感,好FF呀

希望你放完假嗰陣我入到會啦,到時見
Post time 7 day(s) ago | Show all posts
MomoKo replied at 19-1-2022 23:20
甘又唔使連酒都粉紅色,最緊要好味。香檳,清酒,威士忌,朗姆,甜白,不過最愛係雞尾酒。通常去新酒吧都 ...

正喎,可以搵你做專業試酒員
不過Cocktail我淨係識啲classic,創新款好似好難入手咁
 Author| Post time 9-1-2022 17:25:49 | Show all posts
Filson replied at 9-1-2022 10:35
大家好呀,我係Filson, 剛入會, 請各師兄師姐多多指教

歡迎你,如果聊天室有話題想加入,可以使用左下角的Reply掣去回應,看完別人的文章也儘量留下感言回應,是讓別人注意和認識你的方法。
Post time 18-1-2022 00:47:20 | Show all posts

芯駖係愈睇愈靚,慢慢發掘嗰種
新歌聽到佢有把咁deep 嘅聲,好性感

(其實我入左好多女團成員 TG group ,不過喺group 又唔可以講得咁sexual,喺度可以暢所欲言 )

總統師兄你好
Post time 12-1-2022 00:36:19 | Show all posts
Leo replied at 12-1-2022 00:27
小姚你好!
見到小忌廉頭像同埋小姚呢個名,唔知點解有一種莫名嘅頑皮同挑逗,好似係一個自細就認識嘅鄰 ...

咦.... 原來係唔知我FF多咗定眼大,我睇咁小姚做小桃,即係小忌廉未變身之前個名

Sorry
左輪 replied at 20-1-2022 22:26
因為無gym做關係最近小弟都轉左做cardio,出街跑
可能除左跑之外都要加番少少body weight嘅阻力訓練
好想 ...

同你差唔多呢~

加油呀~ 要身體健康呀!
Post time Yesterday 08:41 | Show all posts
Frank replied at 26-1-2022 00:43
絕對係,叫人著少d,之後就攬住人
俾d溫暖人,再唔係就用其他方法整到雙方都熱曬
...

熟落左既女士我都會咁唔熟就溝通左先,不過我都要溝通返多d,太急邀約未知對方當天或平時喜歡玩什麼

Post time The day before yesterday 16:04 | Show all posts
左輪 replied at 23-1-2022 20:02
無錯無錯,不過最近都因為無gym做嘅關係少左出門口而多左時間睇下各種唔同嘅野,例如舊戲,動漫,學語言 ...

無gym做我都未有時間追舊戲⋯⋯有無去行山啊?

趕唔切去戲院睇kingsman

Post time 19-1-2022 16:23:49 | Show all posts
Belle replied at 19-1-2022 15:03
喺見到你呢個comment前,我fd 無啦啦用icon send啲綠色/白色/黃色格出嚟
我仲以為係細個啲五星連珠

當日我係
GBYBB
GYBGY
GGGGG
同你都係三次估中,我搵到我地既共通點了
聽日再玩
Post time 16-1-2022 23:46:15 | Show all posts
Frank replied at 16-1-2022 21:18
Collar出道作麻麻,希望佢之後團體或者單飛既作品會好d

以我追曬成季造星嚟講,感覺都真係有啲落差... 比賽嗰陣有好多表演同內容都豐富過隻出道歌
希望之後會一路進步 ,女團世一
Post time 13-1-2022 01:16:29 | Show all posts
Nina replied at 12-1-2022 08:19
一定有的!
等你返黎~~~
會再見!!!

個日講咗個笑話!
話我粒Lin啦 大過個胸
結果攪到大家都想睇
就連大佬都叫我俾大家睇吓
我就
俾 Lin啦(Ni na) 大家睇
結果:真係佢大過我個胸
Post time 4 day(s) ago | Show all posts
guy佳 replied at 23-1-2022 20:22
往年是一底。今年 ...

我都唔識底糕,不過有時俾人逼我食!
不過我都食唔肥,因為壓力大!
Post time 17-1-2022 02:08:10 | Show all posts
Leo replied at 16-1-2022 23:46
以我追曬成季造星嚟講,感覺都真係有啲落差... 比賽嗰陣有好多表演同內容都豐富過隻出道歌  
希望之 ...

mirror一開始都係咁,不過花姐公關真係做得好
呢樣真係要睇呀wing功力
Post time The day before yesterday 14:30 | Show all posts
Virginia replied at 24-1-2022 01:41
我都有掛住你地架,有試過發夢見到你地,有啲男會員仲會夢見過唔只一次,哈哈 ...

係咩你夢到我哋喺度做咩啊?

我每一次驗身抽血嗰陣
就會me埋眼諗住喺活動搞嘢嗰陣嚟分心

Post time 2-1-2022 22:08:13 | Show all posts
Chris replied at 2-1-2022 20:56
因為摩士公園多功能(運動設施)、最親民(獅子山下),比較草根(隣近黃大仙、樂富、九龍城、東頭村等地 ...

係啊,有運動機會,親民,草根,無政治味,依個組合真係好正﹗
 Author| Post time 3 day(s) ago | Show all posts
Leo replied at 24-1-2022 13:21
今次我真係reply Chris 了,因為「Intern 點將錄」我未有資格留言回覆
(叱吒mode) 喺度我想多謝 ...

不用多謝,如果你沒有努力,也不會獲得讚賞。
該文已經轉區域,可以留言了。

Post time Yesterday 00:04 | Show all posts
Nina replied at 25-1-2022 16:04
無gym做我都未有時間追舊戲⋯⋯有無去行山啊?

行山就無啦,我懶 haha
不過就盡可能都郁多d,保持番身體健康

講起kingsman我都無左呢件事,要等佢出bluray先有機會睇啦

MomoKo replied at 23-1-2022 13\"\"
每逢佳節肥3磅,大時大節肥10……磅都爆埋

新年應該係令人罪惡感最高 所有野食既油鹽糖都好多 過年後想減都有排減 建議大家新年少食為妙 留返一個好姿態係將來既活動見人
Post time 19-1-2022 23:20:27 | Show all posts
Leo replied at 19-1-2022 16:23

當日我係
GBYBB

甘又唔使連酒都粉紅色,最緊要好味。香檳,清酒,威士忌,朗姆,甜白,不過最愛係雞尾酒。通常去新酒吧都係點隨便或者當日的Special通常都有驚喜。
Nina replied at 20-1-2022 22:46
同你差唔多呢~

無錯無錯,不過最近都因為無gym做嘅關係少左出門口而多左時間睇下各種唔同嘅野,例如舊戲,動漫,學語言等等
Post time Yesterday 00:02 | Show all posts
Mustard replied at 25-1-2022 21:44
係咩,好少聽大家叫我 Mustard了,E加大家都叫我 隊長
所以你成日見到,可能係 鬼佬 ...

原來係咁,咁以後要改口叫隊長啦

做gym呢d野好快可以pick up番嘅,最重要係自律

Nina replied at 20-1-2022 22:16
係啊~
不過都唔會放棄自己,會轉個方式的~

因為無gym做關係最近小弟都轉左做cardio,出街跑
可能除左跑之外都要加番少少body weight嘅阻力訓練
好想個gym快d開番呀

Belle replied at 17-1-2022 17:23
作為女人嘅角度
我覺得ivy so冇咩料到
但我明點解男人會鍾意lol

Ivy So係果種好多男仔會鍾意,而且好容易親近果種,同佢做朋友會好開心,應該都好容易會有曖昧感覺
Post time Yesterday 22:25 | Show all posts
Fiery replied at 26-1-2022 22:23
Viutv唔會放棄依條水路架 好快就見到第5季 到時又係moon曬電視既時候

做到爛位止,不過又咁講,佢一班人出道係會分散投資左
同埋個經理人公關宣傳技巧又係好重要
Post time Yesterday 21:48 | Show all posts
BJHandMouth replied at 26-1-2022 18\"\"
芯駖超正,佢呢種又努力又專業嘅,勁Charm又有女人味,Leo,你好識貨呀

大家咁話
不過比賽期我最愛Ash的,可惜是非纏身,而家就算簽左ViuTV,都冇左個勢了....
Post time The day before yesterday 16:01 | Show all posts
Leo replied at 21-1-2022 23:42
Hi Nina! Nice to meet you! 講開gym,冇得去舉weight嗰幾日真係失曬魂,差啲自暴自棄 :17f0f3b ...

事在人為,總有其他方法的!

加油啊~
希望有機會見到你! 如果我還健在
Post time 4-1-2022 05:22:48 From the mobile phone | Show all posts
Simpson replied at 4-1-2022 00:41
得閑嚟摩士公園打場乒乓波好唔好當然唔單止我依個麻甩佬,好多靚女俊哥等你。
...

好呀Simpson兄,一齊打又得,睇你打都一樣開心,最緊要有得參與其中
Leo replied at 19-1-2022 16:19
Emily in Paris 嗰場係有啲驚喜,點解Lily Collins 冇nude 架?
有冇睇埋落去?俾你會揀法國 ...

未再睇落去睇到嗰part話你知lol

Lily collins 遠睇好d
近睇比較多皺紋
Post time 6 day(s) ago | Show all posts
Belle replied at 20-1-2022 17:42
20/1 估唔到... 我估到GBBBG放棄咗諗唔到有呢個字架咩

咁你知 20/1 答案未?有啲 ticky,有repeat 字母  

我半夜估到第四行都估唔到,瞓醒第二日繼續
Post time 17-1-2022 14:10:02 | Show all posts
kobi replied at 16-1-2022 23:33
hi,我是收聽一個叫「齋傾唔做」的YouTube channel認識SnB的

你係一直聽開嘅?
我冇聽podcast嘅習慣
不過搭巴士唔想用眼嗰陣 聽下節目好似都幾好
仲有咩好聽呀?
John replied at 22-1-2022 12\"\"
明白
我轉左帀家呢份工都無乜時間做運動
而家反而係要靠控制飲食先keep到

係,唔係操肌既話,控制飲食已經可以瘦到
不過係食方面真係戒唔到,仲要有時食宵夜
左輪 replied at 23-1-2022 20:04
哈哈無錯,Mustard師兄你個大名係小弟淡出之前已經聽過啦

哪裏有大名啊!大名係已經做了傳說的隊長唔係Mustard 呀
你的肌肉我都聽過,一定好受女士歡迎
Post time The day before yesterday 23:11 | Show all posts
Mustard replied at 25-1-2022 21:44
所以你成日見到,可能係 鬼佬 ...

英文程度好一般嘅我,
仲諗緊呢個英文名點讀,
以後叫隊長就舒服晒
Post time 18-1-2022 00:04:24 | Show all posts
Leo replied at 17-1-2022 23:07
係㗎
逐樣秤的話,Ivy 硬係冇一樣你會覺得佢一定第一,但係所有嘢加埋就會覺得佢好吸引好舒服 ...

依個女團有睇頭,港男有福了
我都係新人,叫我Simpson就得
Post time 19-1-2022 23:52:42 | Show all posts
MomoKo replied at 19-1-2022 23:20
甘又唔使連酒都粉紅色,最緊要好味。香檳,清酒,威士忌,朗姆,甜白,不過最愛係雞尾酒。通常去新酒吧都 ...

嘩!好有共鳴啊!很想認識妳呢 Momoko San!
Post time 2-1-2022 23:28:36 From the mobile phone | Show all posts

家下先知原來咁解讀,有意思
Post time 16-1-2022 23:41:52 | Show all posts
Belle replied at 16-1-2022 18:27
Hello Leslie~
我冇乜活動呀 睇下Collar MV 睇下Netflix咁

Belle,你好!  Netflix 追緊咩呀?
我岩岩睇完 Emily in Paris S2 ... 不過覺得第一季好睇啲
Post time The day before yesterday 19:09 | Show all posts
Daryl replied at 25-1-2022 18:48
哈哈,咁就要小心呀,會規不要睇濡
你好呀,Frank

你好呀,Daryl放心,會規我唔會睇漏架
因為個心會覺得凍就叫人著多d衫
冇諗過隊長會叫人著少d

Post time The day before yesterday 23:36 | Show all posts
Leo replied at 25-1-2022 16:57
Hi Boudica!轉過嚟呢邊覆你先,謝謝你的回應
好呀好呀!你係有去學過?好 ...

都係好hea咁去工聯會學,志在有酒飲

以後一定有機會交流嘅,快D交表啦
Post time The day before yesterday 23:49 | Show all posts
Boudica replied at 25-1-2022 23:36
都係好hea咁去工聯會學,志在有酒飲

以後一定有機會交流嘅,快D交表啦

工聯會有酒飲咁有趣?有女會員提我交表,好感動呀
新年假加操,等我

Leo replied at 21-1-2022 23:53
MomoKo,我有冇睇/記錯?你係唔係升左級參加左活動喇?
恭喜

甘都比你發現到,我都係剛剛先睇到。未出席活動,但係power夠分,所以升左級咯。
Post time Yesterday 09:36 | Show all posts
Daryl replied at 26-1-2022 08:41
熟落左既女士我都會咁唔熟就溝通左先,不過我都要溝通返多d,太急邀約未知對方當天或平時喜歡玩什麼: ...

互相開發對方既喜好都係一種情趣黎
Post time Yesterday 18:46 | Show all posts
Leo replied at 18-1-2022 00:47
芯駖係愈睇愈靚,慢慢發掘嗰種
新歌聽到佢有把咁deep 嘅聲,好性感

芯駖超正,佢呢種又努力又專業嘅,勁Charm又有女人味,Leo,你好識貨呀
MomoKo replied at 20-1-2022 00:28
快啦,快啦。dine san全部都岩??還是只愛清酒?

技術總監Dino sir 上次攞左2支澳洲紅酒黎,全部人都好high
無論品味同技術同樣登峰造極
Leo replied at 21-1-2022 23:49
咁你知 20/1 答案未?有啲 ticky,有repeat 字母   

我半夜估到第四行都估唔到,瞓醒第二日繼 ...

痴線我放棄咗
你係咪啲好認真嘅人嚟?
Virginia replied at 19-1-2022 17:42
Soching呢!我覺得佢化左妝有幾分似上原多香子

Hi Virginia!  Nice to meet you!我都好鐘意 Soching

佢一跳舞真係charm 到爆炸

Author| Post time 16-1-2022 04:13:35 | Show all posts
Leslie replied at 15-1-2022 22:56
Hello, 我係新人LesLie,請多多指教
我係咪可以開個新topic?

新人沒有需要開新帖,會令到會網很混亂,暫時就在其他人的帖上留言就好。
MomoKo replied at 23-1-2022 17:48
嘻嘻,過年食過d,運動都難減啦。等住睇你肥成波的自拍

咁可能我要食10噸先得
但如果拍得靚,我唔怕show 呀!

波波身,最好攬住來睡

Add post (23-1-2022 18:15):
Btw, 你嘅自拍不錯
 Author| Post time 7-1-2022 13:24:59 | Show all posts
David replied at 7-1-2022 07:10
Hi 新來的 新年快樂

新年快樂,歡迎你,新人到來,第一件事,可以到新人自介區那裡自我介紹,讓大家對你有初步認識,有助往後溝通。
Post time 17-1-2022 16:51:38 | Show all posts
Belle replied at 17-1-2022 14:13
Me too
但Winka太少shot好慘 我都幾鍾意佢
你最鍾意邊個?

我鍾意Candy啊,因為真係睇住佢一路進步一路突破~~~
仲有Ivyso,Canvy組合好正~~
Post time The day before yesterday 12:26 | Show all posts
stella replied at 25-1-2022 11:32
多謝你捉我
掛住你

妳好,Stella,好耐無見
記得上次見面我身形都走樣不少,
最近用謹有時間做返d運動,睇下我會唔會修返dd身形先

Post time 18-1-2022 10:54:17 | Show all posts
Chris replied at 18-1-2022 10:51
你可能還未了解我說什麼,讓時間去教育你吧。

明白你意思,謝謝只是作為forum intern 搵唔到話題切入點的frustration
我會繼續努力
Frank replied at 23-1-2022 15:22
所以過完年又要減左肥先可以影相,又要過d時間

咁短時間搞唔減到㗎,縮下個6舊腹肌影幾張先,可以比較下,過年後係咪真係有分別

Belle replied at 22-1-2022 23:02
我已經試咗好多次 因為唔使用眼嘅關係

夜晚聽youtube節目聽到瞓著咗 lol

聽聽下瞓着咗,咁咪做到個效果囉
期待加入同你傾偈,belle
Nina replied at 20-1-2022 11:41
喂~~

無gym做嘅朋友!!

經歷過上次home gym 點做都係縮水,實在太灰,今次我直接放棄,等gym 開番就好快操番黎啦!(自我安慰)
Leo replied at 23-1-2022 10:23
恭喜恭喜,期待你的「第一次」分享

唔好太期待,出席活動肯定多甩漏,文筆又差。會長話我係豬頭中的戰鬥力,已經無力吐槽我了。
CCLemon replied at 22-1-2022 19:40
我都想知,影左好耐,又唔想整照騙

唔係個個都大隻,但大家都努力鍛煉,更有吸引力
說話調情各樣都好重要,不論係房前房後
Post time Yesterday 22:02 | Show all posts
Leo replied at 26-1-2022 21:48
大家咁話
不過比賽期我最愛Ash的,可惜是非纏身,而家就算簽左ViuTV,都冇左個勢了....
...

全民造星係我嘅精神食糧,宜家無得睇勁唔慣
Post time Yesterday 18:50 | Show all posts
左輪 replied at 26-1-2022 00:04

我都miss左 kingsman,雖則係今集無Eggsy,但都想睇Harry嘅前半生
Post time 12-1-2022 21:32:23 | Show all posts
James replied at 12-1-2022 13:07
咁奇?我查過無喎,你試下,唔得就用第二個名吧。

唔好意思,麻煩左你咁耐,我開左個新account啦
唔知點解個陣唔得
唔該曬你
Post time 18-1-2022 23:40:57 | Show all posts
Fiery replied at 18-1-2022 23:08
影極都影唔都自己想要既feel 好似怪怪地咁 想8掛下其他男會員係咪個個好大隻

...

咁我又唔理其他人既,做好自己,覺得自己唔好姐
Post time Yesterday 21:54 | Show all posts
左輪 replied at 26-1-2022 00:04

Kingsman 好睇呀,佢最叻係又扣得返啲大歷史/人物,攪到好真實咁
Post time 18-1-2022 23:37:13 | Show all posts
遲啲可以攪一隻 ...

有冇中文版,好似好難
Post time 2-1-2022 18:44:55 | Show all posts
Happy new Year! 新一年大家開開心心﹗,會長大人似乎對摩士公園情有獨鐘,
Post time 2-1-2022 19:28:05 | Show all posts
大家新年快樂!
新一年
留返d腳毛先
Post time 2-1-2022 20:09:01 | Show all posts
擦一下存在感
Post time 2-1-2022 21:01:46 | Show all posts
大家新年快樂, 2022 要活得比去年好!
希望 SnB 新舊會員今年身體健康、生生猛猛、多出席活動
Post time 3-1-2022 08:08:13 | Show all posts
LafitE replied at 2-1-2022 23:28

你宜家狀態點?想法係點?覺得可以,就再申請啦,
唔係就2046都入唔到呀。
Post time 3-1-2022 10:28:59 | Show all posts
近黃大仙,有求必應,心想事成
各位新年快樂 !
Post time 3-1-2022 11:23:13 | Show all posts
大家都新年快樂,年年進步
Post time 3-1-2022 12:47:51 | Show all posts
新年快樂
祝各位在新的一年,找到新的方向,獲得新的力量

Post time 3-1-2022 14:01:17 | Show all posts
各位新年快樂,新一年,新開始
Post time 3-1-2022 18:40:14 | Show all posts
2022 年,我許下宏願

要同十個未交過手既女會然玩!
要大隻少少
要多啲上forum講野,動後十連發!
Post time 3-1-2022 19:06:22 | Show all posts
Happy 2022 and wish all the best to everyone!!!

Post time 3-1-2022 19:41:47 | Show all posts
祝大家新年快樂
2022過得開開心心
Post time 3-1-2022 21:28:09 | Show all posts
遲來的新年快樂~
祝大家出入平安 一切安好
Post time 3-1-2022 22:11:34 | Show all posts
各位好!新年快樂!
Post time 3-1-2022 22:14:25 | Show all posts
新年快樂
新一年祝大家身體健康
Post time 4-1-2022 00:41:02 | Show all posts
LafitE replied at 2-1-2022 23:28

得閑嚟摩士公園打場乒乓波好唔好當然唔單止我依個麻甩佬,好多靚女俊哥等你。
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

27-1-2022 17:17 GMT+8 , Processed in 0.156670 second(s), 23 queries .