Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
View: 30080|Reply: 5452
Print Prev. thread Next thread
Collapse the left

S&B Morse Park 2020 (ChatRoom for everyone)

[Copy link]
Jump to specified page
Theme
Post time 2-9-2020 07:37:33 | Show the author posts only Reply Awards |Descending |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
新的聊天室開幕,歡迎各級新舊男女在此溝通聊天,
在留言前,懇請先參考會規,

Rules of Forum/會網上的規則

以免減低出席活動的機會

如發現有違規的言行,請儘速通知會長處理。

謝謝大家。

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
From Wikipedia, the free encyclopedia

摩士公園(英文:Morse Park面積約15.8公頃,雄踞黃大仙區南面,1967年10月建成。公園由香港賽馬會捐錢起,使用匯豐銀行主席兼總司理摩士爵士的名字命名。

Morse Park (Chinese: 摩士公園), occupying 15.8 hectares (39 acres), is an urban park located in Wong Tai Sin in Kowloon.
It was completed in 1967.[1] The park was named after Sir Arthur Morse (25 April 1892 – 13  May 1967),
the head of The Hong Kong and Shanghai Banking Corporation during and after World War II.
City streets divide the park into four sections formally called Morse Park No. 1, Morse Park No. 2, and so on.

Recommend
Post time 5-1-2021 23:09:22 | Show the author posts only
edmund replied at 4-1-2021 12:28
潛咗一陣水,轉眼就到2021。

唔索。無索過!

不過都多謝晒你咁有心!

祝你新年快樂,繼續性運亨通!
Recommend
Post time 29-12-2020 13:02:21 | Show the author posts only
Hello咁多位, 我係新加入既會員Tonyguy.
雖然唔係岩岩先知S&B既存在, 不過都用左幾年時間先決定開AC.
係度留個名, 希望慢慢join 到大家.
Recommend
Post time 16-12-2020 19:54:03 | Show the author posts only
alexparker replied at 16-12-2020 10:23
Hi 月藍 - 請問你做緊什麼運動去練啊?

我條腰同腹練極都未到我滿意個位...加埋intermittent fasting都 ...

用啞鈴夾胸、臥推、掌上壓,都係跟youtube做

在家三招,打造厚實胸肌,只需要超簡易器材|增肌系列 EP33
Recommend
Post time 29-10-2020 11:05:27 | Show the author posts only
Jonathanleo replied at 28-10-2020 18:15
之前藥劑師嗰套睇左一集就追唔落

你好呀小豆!仲有咩日劇介紹?

早呀~ Jonathanleo
腦細你搵啱人啦!! 日劇!!阿豆有大把貨係手~

① 就如我之前所講我最近對 ≪當 30 歲仍然是處男的話, 好像可以變成魔法師≫ 異常沉迷,
不過佢係一套 BL 劇 (即係大叔的愛 / 昨日的晚餐 (きのう何食べた?) 啲 FD
Recommend
Post time 26-11-2020 00:01:41 | Show the author posts only
唔知呢到有冇愛貓之人可以分享一下你地平會點樣教隻貓 (我估呢個topic應該唔會犯會規?畢竟香港應該好多人都會養)
事關我屋企隻貓真係好百厭 成日都咬電線又會咬人
Recommend
Post time 26-11-2020 17:37:46 | Show the author posts only
Niko replied at 26-11-2020 17:32
不過如果一定要講嘅話我個人覺得啲純愛bl係寫得好過純肉bl

純愛BL +1

輕輕推倒就足夠了

Rate

Number of participants 1Coins +10 Collapse Reason
Niko + 10 冇錯!(搞咗好耐原來係㩒rate).

View Rating Log

Recommend
Post time 7-11-2020 21:44:29 | Show the author posts only
Rjoepeter replied at 7-11-2020 10:15
大家好,我想問呢如果遞左申請表,已經選好名,跟著落我需要做咩 定等通知就好? 我係新人,希望同大家多啲 ...

首先歡迎你加入
喔... 見你咁講 者係rioepeter < 呢個唔係你既名(?)
嗯... 審批需時 係有結果之前 你可以先睇多d各男會員既第一次參考同了解成個流程到底係點
除左係聊天室吹下水識下人之外 同時都建議你可以睇下<床上床下>既文章 相信對你會有一定既幫助
Recommend
Post time 1-10-2020 22:09:33 | Show the author posts only
Hammer replied at 1-10-2020 16:44
你練仙?當日太陽西方升起左?

錘仔只有一浸鐵銹味,咁你都掛住

hammer 哥哥
Recommend
Post time 28-9-2020 16:39:10 | Show the author posts only
edmund replied at 28-9-2020 16:34
擺定個款,先諗辦法令自己進入狀態如何?一有狀態就switch 去相機影
...

是否一定係要做開GYM既先可以入會架?
Recommend
Post time 20-9-2020 23:49:59 | Show the author posts only
sandman replied at 20-9-2020 19:56
我係一位成熟既大叔 (呼煙)

我喜歡,很喜歡
Recommend
Post time 5-1-2021 22:51:01 | Show the author posts only
Tonyguy replied at 4-1-2021 22:27
其實點講好呢,
其實我都係試過一次同姐姐,
但係個次就係暫時黎講最深刻既對手。

我試過兩次姐姐,一個大我7年一個大我8年,當時我得廿歲到~
其中一個來自寶島,當時我地係同事,當時公司得我同佢係後生仔女其他全部uncle auntie所以我地自成一日日喺公司打情罵俏好快就撻著咗喺公司搞地下情。佢晚晚收工都去飲酒,一飲醉就返黎強我。我永遠都記得佢嗰副堪稱完美嘅身材,最難忘嘅係佢每次一開波就推我落床幫我寬衣解甲然後主動深喉!主動深喉!主動深喉!重要嘅事情講3次!呢段關係維持咗大概3個月,喜愛夜蒲嘅女仔你懂的。

另外一個陀地,朋友生日party認識,嗰日我OT晏咗落去,我到嘅時候佢已經好醉,唔知點解佢仲係咁chur住我黎單挑猜枚,搞到其他同佢玩咗成晚嗰啲男仔起勢啤住我一臉唔忿氣,唉,我靚仔我想嘅咩(講笑講笑)。whatever,最後party結束我地當然順理成章地去咗爆房啦。跟住第朝訓醒嚇X死我,佢竟然坐喺隔離一路WhatsApp一路喊,我當堂熬底心諗"XX(麻煩/死)啦唔通為果晚斷片到咗佢?" 明明記得係佢捉我去開房嘅,明明記得走嗰陣我都未醉。經了解先知原來佢啱啱比男朋友(下稱"嗰個男人")飛咗為情所困終日借酒消愁喊苦喊忽(其實嗰個男人有老婆,仔女都十歲八歲。冇錯佢係小三,正室先係受害者,所以我都唔知佢喊乜X)反正大概就係人地老婆知道咗嘈離婚,嗰個男人唔想冇咗頭家所以同佢講BYE BYE,佢自己唔忿氣覺得鬥唔過人地正室就日日搵嘢黎發洩(個人認為做得小三咗啦),當然佢發洩嘅途徑除咗酒精之外,仲有我可憐嘅肉體(其實我不知幾enjoy)。自此之後佢每日一訓醒就即刻打黎叫我買早餐+幾打啤酒上佢屋企,食飽就飲酒,飲醉就搞嘢,不斷repeat好似玩禁室培慾咁。 嗰個男人又係XX(衰人)黎,嗰頭話分手隔段時間又返黎搵下佢吊住佢XXX咁,呀佢又制嗰下XX(蠢/傻/笨)⋯⋯都唔知嗰個男人俾咗D咩藥佢食。 有次我地係佢屋企搞緊嘢,插到半路嗰個男人突然殺上黎又敲門又按門鐘又不打俾佢,我即刻按住佢個口,XXX嚇到我啫都縮埋。。。 最後嗰個男人返黎氹返佢我就無奈地淡出呢段關係喇 大概都係幾個月貨仔。

總結:兩個都係渣女,兩個都
Recommend
Post time 20-11-2020 17:44:49 | Show the author posts only
edmund replied at 13-11-2020 11:47
我一次過覆晒你兩個msg先

我諗呢度的大家都等緊香港可以通關啊,身邊都有好幾個人回港在酒店 ...

我諗呢度的大家都等緊香港可以通關啊,身邊都有好幾個人回港在酒店隔離十四日,其實單聽佢哋講都覺得難受...

初版我都係在網上搵㗎咋,你試下 google 「金庸 好讀」,會搵到 好讀網上面有各版的金庸 epub 檔案,可以 download 落電子書睇
其實被版都幾有趣,會睇到當年為咗連載而特登寫的鋪排。

射雕英雄傳 都係我第一套睇的金套小說,當年在親戚屋企睇到,自此就沉迷了隔一段時間拎返嚟睇,又會有不同味道,睇到唔同嘅嘢
以前我唔喜歡神雕俠侶,覺得好婆媽,又好唔鍾意郭靖同黃蓉的角色崩壞晒。但後來睇返,先睇到作者進一步的深意...

其實我依家係香港十四日緊
啱啱開始,未覺得好辛苦住

啊~原來係咁,好讀呢個網站好正咁,多謝推介~ 大把書睇lu~
我第一次接觸神雕俠侶係電視機睇動畫,嗰陣我好中意神雕俠侶,同時未睇射雕小說,所以對郭靖黃蓉崩壞冇乜感覺。
反而係最近睇神雕俠侶,我都有覺得佢婆媽
檢視一下點解會有唔同嘅感受,就發覺當年接觸嘅時候,同依家個人嘅mindset 變化好大,所以會有唔同觀感。
當年初接觸神雕俠侶嘅時候,我為人係都好傳統但係內心有好多反傳統想法嘅類型,自然比較感同身受到小說裡面因為禮教所造成嘅糾結,就中意
依家我自由自在玩得盡,自然就覺得佢地婆媽無聊
總結一下之後,就又可以欣賞佢地此情不渝嘅難能可貴

其實我覺得郭靖冇係射雕崩壞到喎,佢本身係射雕已經係為左維護禮教而戇居居,我睇射雕嗰陣已經係欣賞佢嘅真誠嘅同時,一路笑佢戇居係神雕嘅時候其實都係一樣姐
黃蓉就真係好有崩壞嘅感覺,但係人到中年思考模式會變,有左小朋友會更加亦步亦趨,其實又係好合理
Recommend
Post time 8-12-2020 23:15:14 | Show the author posts only
klaus replied at 8-12-2020 21:06
如果用matrix電影黎講其實好唔同,因為佢電影既前設(睇埋漫畫and微電影先會知)係已經用過所有人快樂做m ...

matrix 個世界觀的確係完整好多,亦容易理解好多,因為佢用咗真實世界嚟做設定。matrix 提到第一個martix 只有快樂的世界好快會崩壞,個邏輯係顯然而見而且合理的;而無可否認,美麗新世界入面的世界設定係比較...直頭係非常粗疏。

當然,其實美麗新世界的主旨一直都唔係講緊「快樂」,而係講緊 群體穩定 vs 主體性。

如果返返去從本質上面去探討「快樂」,其實食藥得到的 快樂 同埋 找尋自我 得到的快樂,「快樂感」本身並無二致,所差者只是時間的長短,與及快樂感是否易於離去,及離去時所感受的反差。假如好像John 的母親回到文明以後一直沉醉於Soma,又或者好似Inception入面主角去搵Yusuf(Chemist) 時見到,長時間活在夢入面嗰班老人們咁,「虛幻」的快樂對佢哋嚟講先係 真正的快樂。

你可以話 美麗新世界 入面有推崇 找到自我、找尋真實的傾向(事實如此),但其實無法否定對於活在真實世界的人們,佢哋其實無法搵到上述好似 美麗新世界的soma vacation又或者inception 入面的long dream;因此,咁多文學同埋思想先會傾向推祟叫人找尋相對 長久的快樂 而厭棄 短暫的虛幻快樂。

其實我個人都無法抗拒 短暫的虛幻快樂 (實際例子就唔好講啦),但抽離返個人感受嚟睇,我仍然覺得 美麗新世界 之所以推崇某一價值,諷刺某一價值,放返在現實同埋歷史脈絡入面,果套邏輯係站得住腳的(雖然粗疏,而且令人睇得一啲都唔舒服
Recommend
Post time 4-12-2020 18:55:40 | Show the author posts only
edmund replied at 30-11-2020 20\"\"
copy咗個內容睇住嚟回覆係喎呢個係一個好方法...我一直都只識得開另一個browser

嘩 ...

其實講就講長大咗的郭靖同埋黃蓉冇咁得人鍾意,但其實好似你咁講真係好寫實。自己隨年漸長都會不時反省自己會唔會好似佢哋咁變得唔得人鍾意而不自知呀!保時心境青春真係好緊要吖

開另一個 browser 咪要彈出彈入,咁操勞嘅嘢唔適合我所以一直都係copy落黎睇

哈哈既然你咁推薦,咁我開黎睇啦。不夠我想睇埋美麗新世界先開新書,美麗新世界已經拖左好耐硬係好睇得黎又睇得唔舒服,睇極都好慢嘅一本書……

其實我覺得矛盾係一直都可以並存。就好似弗洛伊德提出,人天生就同時有求生本能同死亡本能一樣。好多嘢係一個光譜,所謂對面其實係另一面,冇嘢係絕對相反。成日咁諗嘢搞到被人話我諗咩都係灰色地帶冇任何黑白

係啊好正架!其實佢係一套台灣記錄片嘅其中一集,當中仲有好多係訪問左其他出名嘅作家,成個系列都好正(雖然我其實淨係睇左其中兩套 XD ),係好溫柔嘅紀錄片睇得好舒服。啊!楊绛同錢鐘書又係好美好好美好嘅一對! 有陣時會諗,其實係咪文人先至有咁美好嘅愛情,真係好正好正 見到都覺得好羨慕!傅雷家書就唔多認識,我好怕睇關於親情嘅書,因為好容易諗起自己家庭而搞到情緒起伏過大 XD

係啊,以前見到有咁樣嘅講法:要小心唔好長大成為自己曾經討厭嘅大人,睇過之後一直記住。雖然其實慢慢我都好似有啲變成自己唔中意嘅大人……或者多多少少有啲無可避免啦但係最起碼要保留一部分嘅初心,唔好完全忘記自己

Recommend
Post time 23-11-2020 15:01:50 | Show the author posts only
rosadiva replied at 20-11-2020 17:44
我諗呢度的大家都等緊香港可以通關啊,身邊都有好幾個人回港在酒店隔離十四日,其實單聽佢哋講都覺得難受 ...
啊~原來係咁
好幾日冇上嚟,一上嚟就睇到你咁長的回覆,有點感動添  好想快啲可以認識你真人啊btw, 回覆頁面有個 開引號(")的制,打開佢,再貼啲文字入去就會變成上面嗰個引用的效果㗎喇

呢個網站都係我咁啱搵到 好多經典嘢睇啊,啲 format 仲要好齊!

睇小說啲時間其實好快過吖

你話你以前係「好傳統但係內心有好多反傳統想法嘅類型」所以睇到反禮教的情節感同身受,我都感同身受呀(所以我覺得黃藥師真係好有型)
其實未入會之前,我都係一個好驚談及禁忌話題,好怕展露自己內心的人(因為身邊根本冇可以傾呢啲話題嘅朋友),係嚟咗呢度以後先知道只要真誠坦然,好多嘢都可以無所不談,而傾傾下更發覺根本就係人之常情。
其實而家睇返神鵰俠侶,不就正正寫緊愛情可以超越一切,可以超越肢體殘缺,可以超越道德朿縛(貞潔),只要兩心相連就可以嗎?

講返郭靖同埋黃蓉,其實你講得好啱郭靖根本冇乜變過,都係咁保守死板。只不過當郭靖的身份地位從傻小子變成大俠,有咗 hegemony 之後就開始有點惹人生厭了...
而黃蓉的轉變其實都真的好現實,甚至都有在身邊的朋友身上發生。覺得可惜的原因,可能係因為我太鍾意射雕入面嗰個天真可愛,又天不怕地不怕的鬼精靈了吧

Btw, 傾到呢度,我諗你都應該會鍾意笑傲江湖入面推崇的正邪難分,瀟灑自在?
Recommend
Post time 18-10-2020 19:48:56 | Show the author posts only
WZ华 replied at 18-10-2020 05:03
我来聊天拿积分,18年接触这个,时隔2年决定想参加party活动,就是不知道现在安不安全
...

你好~ 首先歡迎你加入Snb~
容我一次過在這回覆你3個留言吧...
-
聊天室是可以拿積分不錯 但更主要的用途是讓新會員融入大家 同時讓舊會員認識新會員吧
若你對大家的話題有興趣 只要有禮且互相尊重的前提下 便可以加入大家的話題
此舉除了令大家有初步了解 見面時容易打開話匣子外 對於會長是否審批你正式出席活動有一定的影響性
畢竟在大家互不相識的情況下 很難直接有深入的交流吧!?
-
關於安全 你是指疫情方面吧?
由於疫情關係 現時是停止舉辦活動的
你可以藉著這段時間 除在聊天室聊閒 亦看看大家的<第一次> 會長的<床上床下> 清楚了解會內文化
為活動恢復正常舉辦作準備吧~!
若你有看過各男會員所分享的第一次 不難發現就算在活動正常舉辦時 除卻特別出眾者 大部分人也不是一蹴而就的
-
若你想知道會網 實時有多少人 其實在首頁的最下方 就可以找舷到了
正如會長的回覆 你用reply的方法留言 對方登入時會收到通知 便會回覆你了 不然就像對著空氣說話似的
當然對所有人說的話 是不用reply啦 但相對的就不一定每個人都會看的到
畢竟大家其實也是有各自的生活 各自的作息時間 各自的不便 所以不會要求對方可以即時回應自己的說
若果你願意 其實也是可以發現每個人大致上的上線規律的
-
最後 希望你可以正式加入Snb這個大家庭吧~!

P.s. 你可以在<新手報到區>先自我介紹一下吧 好讓大家對你有個初步了解

Add post (18-10-2020 19:50):
找得到*
Recommend
Post time 29-11-2020 23:19:10 | Show the author posts only
edmund replied at 23-11-2020 15:01
好幾日冇上嚟,一上嚟就睇到你咁長的回覆,有點感動添  好想快啲可以認識你真人啊btw, 回覆頁面有 ...

其實會有埋你啲內容,係因為我回覆嘅時候會睇返你講左啲咩,所以會 copy 係回覆頁面度睇住黎覆,一般之後會記得刪,但係上次唔記得左,所以有埋你寫啲嘢
確實睇小說時間好快過,所以隔離其實我唔係太悶 XD
我都覺得黃藥師係好有型啊!不過佢唔中意郭靖嗰陣我有少少唔中意佢 XD
係啊,金庸自己都話,其實神雕俠侶講嘅係情,武俠反而係元素之一唔係重中之重。一方面覺得呢種超越一切嘅愛情真係好正,另一方面又覺得有左呢啲做例子會對現實世界嘅愛情好失望 XD 好多時候故事真係就係故事…… 不過好似上一代人係真係現實中都好多呢啲可歌可泣嘅愛情 嗰陣睇關於余光中嘅紀錄片,睇到佢同老婆范我存嘅嗰種關係,都係好正好正~

所以其實唔係郭靖性格變左,係身份變左,然後佢嘅身份會令你潛意識諗起某啲人,先至會覺得討厭 XD 我就睇射雕嗰陣已經唔係特別中意佢,太戇居 XD 不過射雕都依然係好睇嘅。
我睇射雕嗰陣都中意黃蓉,見到神雕嗰陣變成咁都確實係有啲唔開心,不過同時好欣賞金庸咁樣寫,因為實際上長大左依然天真可愛係非常非常之少。

笑傲江湖我未睇啊 XD 有睇過下電影咁。印象中個 feel 好正,正邪難分呢個 concept 我係好一直好相信。好多野都係觀點與角度決定係善定係惡。絕對嘅善同埋絕對嘅惡,我覺得都係唔存在。

Recommend
Post time 7-12-2020 02:02:58 | Show the author posts only
Lilylulu replied at 4-12-2020 18:55
其實講就講長大咗的郭靖同埋黃蓉冇咁得人鍾意,但其實好似你咁講真係好寫實。自己隨年漸長都會 ...

美麗新世界你睇到邊度呀其實去到中段我覺得係令人又紏結但又好想睇落去
呢本書雖然短,但其實真係好燒腦...一路睇,一路就諗作者到底其實想喻意啲咩,然後又會忍唔住反轉代入返在現實世界即係點(例如被發現同一個發展感情關系就等於現實被發現 casual sex 等等)

睇呢本書初段的時候我以為作者其實想諷刺保守同埋非人性嘅社會制度,但睇睇下又先發覺原來作者好似係調返轉推崇「正常」的「道德價值」,總之就思路一直跳來跳去啦....
如果你睇到後面 Controller 的自述果度,更加會發覺根本就搵唔到答案(又或者答案其實在我哋各人各自的心中,which 我其實一向認為 subjectivity 係人類最重要的東西)

呢本書,雖然到而家已經就快100年,但佢的前瞻性真係好值得睇嘅。個社會、人性等等,其實一直都冇變過。
但我諗我應該冇乜能力再睇多一次喇

所以好贊成你話矛盾同對立其實可以一直存在,其實係不能忽視添...我都係成日被人話諗嘢好似冇喜冇惡冇黑冇白...{如果要為自己辯護的話,應該話係在不同情況會代入不同思考模式?)

其實我好鍾意睇54前後的文人著作,睇佢地的文字,有種感覺係佢哋係真正真正知識份子的典範,深度、風骨,當日的我哋真係望塵莫及...

弊喇,愈講愈逺,再講就去到哲學討論喇

Add post (7-12-2020 02:11):
btw, 講起 美麗新世界,我一路睇,係一路諗起 Foucault 的《瘋癲與文明》,唔知你有冇睇過啦....
Recommend
Post time 22-10-2020 12:04:39 | Show the author posts only
小伊貝 replied at 22-10-2020 09:14
我都曾經有段時間 不分日夜咁 想諗就諗 想喊就喊
去比自己埋葬一段感情 不過我會set個時限比自己(又係目 ...

目標導向的小伊貝好好啊~

呢個世界上冇一種 「好」係絕對㗎,
只要自己喜歡自己,喜歡、無悔自己做的事,就係「好」。

講起呢樣,我有時有種傾向成日叫自己見賢思齊,見到他人的「好」又想自己自己都同樣咁「好」。
但其實有時根本未必 work,又或者結果會變得亂七八糟。

---------
話說有次,兩個我在不同圈子認識的朋友,在facebok發現咗原來同時都識得我,咁就講起啦。

點知一個話「吓佢好文靜好細膩文青㗎喎」
另一個就話「吓唔係喎佢好sporty好outgoing 㗎喎」,然後懷疑係唔係講緊同一個人

事後當事人講返件事畀我聽,我話「係呀...兩個都係我,而且係真實的我嚟...」

然後我為呢件事紏結咗好耐,到底佢哋認識的果兩個「我」,是否都係我口中所謂「真正的我」?
然而,同不同圈子相處的時候,雖然面向不同,但我都確係真心以待又而且樂在其中。

紏結咗一排,我決定放棄,決定隨心算了。然後又發現,咁樣又會有人覺得我人格好分裂

---------
可能於阿文而言,學會尋找最最最真正自己的核心,先係人生的最大課題

又或者,係唔係要搵部攬拌機,嘩啦嘩啦打埋一齊睇下點就算數?

---------
啊啊啊~無啦啦逼咗大家聽我講心事,唔好意思

Recommend
Post time 31-12-2020 10:37:16 | Show the author posts only
Tonyguy replied at 30-12-2020 18:11
我會好好努力增重嫁啦
雖然増肌唔係一日兩日既事, 不過增肥係比較快既事情
我諗大佬係 ...

大佬有點樣嘅考量呢, 我就唔知啦~
如果你想知就直接問佢囉~
掉返轉頭諗:你真係完全唔想收到佢電話??
其實不論係咩人 / 邊一個, 直接啲都幾好呀, 你唔需要估對方諗咩嘛~
太轉彎抹角嘅話, 對大家都唔好, 萬一 "GET 錯咗", 就唔好啦...

然而更重要嘅係!!!
說話直接 無禮貌 / 倔擂槌
其實會員們之間嘅溝通, 基本上都係好禮貌而直接,
因為大家往後會有好親密嘅接觸, 所以尊重同禮貌係必須嘅!!
呢個亦係點解大佬希望新人可以多啲係 CHATROOM 同各會員們溝通認識嘅主要原因!!
新人除咗可以藉此了解多啲呢個會嘅文化,
同時亦俾大家對你 / 你對大家有更多嘅了解同認識...

性愛只係活動嘅其中一個環節, 但絕不是必然會發生嘅情節!!
雖然我哋有新人禮, Mentor 會帶你認識大家,
但新人禮之後 (不論男女) 能否同大家融洽共處,
就完全係睇你自己啦~

或許, 你呢一刻覺得我哋同你好唔同,
但其實熟悉咗之後, 我哋都只係一班普通人...
一班喜歡做愛, 但會直接講出口並付諸行動嘅普通人~
有時候玩起上嚟 (性愛以外), 更加係弱智無極限到一個點~

外型外表只係一個優勢, 最終能否吸引別人目光嘅, 始終都係內在內涵同個人修養...
加油哦~ Tonyguy
Recommend
Post time The day before yesterday 11:38 | Show the author posts only
阿草 replied at 15-1-2021 11:05
素聞公子才高八斗, 可惜我冇料同你切磋切磋

我冇經過正統文學訓練, 所以睇詩詞真係純粹去感受 ...

你咁講我會想同你 惺惺相惜,情不自禁 㗎喎
Recommend
Post time 3 day(s) ago | Show the author posts only
阿草 replied at 14-1-2021 12:20
李白啲詩係好睇嘅
不過如果講意境, 蘇軾詞更高

喂!講詩詞都有人搭到嘴!
李白 嚟講,〈清平調〉、〈蜀道難〉、〈月下獨酌〉,甚至已被人讀到爛咗的〈將進酒〉呢啲,我真係每次讀到都會有驚為天人的感覺,到底點先可以寫到個作者最真切嗰個心出嚟,但睇落可以一啲唔肉麻唔做作仲要 氣勢磅礡 厚如深山 輕如浮雲。

蘇軾 我都好鍾意,不過個人覺得相較李白嚟講稍為雕琢,然後雕得好完整,就好似杜甫的〈絕句〉(兩個黃鸝)咁,所以都係鍾意李白的瀟灑多啲。
講開蘇軾,佢首〈江城子〉(十年生死)就人人都識,但其實有另一首〈江城子.江城出獵〉我係更加中意的,覺得情感更真切

〈江城子.江城出獵〉
老夫聊發少年狂,左牽黃,右擎蒼,錦帽貂裘,千騎卷平岡。爲報傾城隨太守,親射虎,看孫郎。
酒酣胸膽尚開張,鬢微霜,又何妨?持節雲中,何日遣馮唐?會挽雕弓如滿月,西北望,射天狼。

然後講起「十年生死兩茫茫」,其實我即刻聯想起 陸游 同埋 唐婉 的〈釵頭鳳〉,入面嗰個痛入心肺的相思更令人著迷(M底的概念?)。
Recommend
Post time 11-12-2020 00:10:05 | Show the author posts only
Alloy replied at 10-12-2020 21:44
我都比較少睇港產,好難得有時間睇戲,
都盡量揀過先睇。不過激戰都幾好呀,淨係
個名都知要拍返個AV版:7 ...

不過我睇戲好嚴格,如果一套戲有嚴重反駁位,我會覺得套戲係垃圾,好似get out咁,成套戲最大反駁位係佢老友去報警咁報法,明顯想人地唔信你玩死自己個好友(定係佢當喜劇咁表達,真係睇到好火),第二個係殺左咁多人無後果仲可以happy ending咁返屋企(我知佢有個verison係去左坐監) 但係我係戲院睇既係happy verisin,真係睇完正係覺得垃圾導演,個果導演第2套us又係垃圾,反駁位極大,成班實驗人係地下點copy到人地上面既生活,美國人坐飛機當搭巴士架,同埋身形營養屍體問題,如果佢玩全魔幻咁我會接受佢既邏輯當影子世界咁睇,佢又要玩現實風,硬要作個實驗將件事合理法,咁咪出現大bug,不過成套戲咁黑,而家左派主義既荷理活個個會話係好野,如果唔睇邏輯睇就中規中舉啦,我就不了
同類想表達黑人議題既戲,我會推介green book,唔係純粹sell 黑,有講黑人社會既利弊,有兩面睇,好睇好多
Recommend
Post time The day before yesterday 11:05 | Show the author posts only
edmund replied at 14-1-2021 13:22
喂!講詩詞都有人搭到嘴!
李白 嚟講,〈清平調〉、〈蜀道難〉、〈月下獨酌〉,甚至已被人讀到 ...

素聞公子才高八斗, 可惜我冇料同你切磋切磋

我冇經過正統文學訓練, 所以睇詩詞真係純粹去感受作者當刻嘅心境, 想像力, 同埋帶俾我嘅思想激盪

我個人認為李白真係想像力超豐富, 作品氣吞天地, 睇得出好多都係一揮而就, 冇經裝飾, 屬天才中嘅天才.
所以純以文學賞識角度黎睇, 佢真係第一人, 好似莎士比亞之於英國文學一樣.

之但係佢作品嘅內容極大部份都係酒同女人, 而對於問題嘅結論永遠都係逃避, 醉咗先算, 對於哩種處世態度我真係麻麻.

而蘇軾佢雖然同樣係失意, 可能同樣都會飲吓酒, 出走吓, 但佢帶出嘅思想反而係比較豁達, 出世, 有少少佛家哲理嘅味道, 同時比較積極, 而唔係單純嘅逃避.
例如「歸去, 也無風雨也無晴」「可恨此身不由我, 何時忘卻營營」「耳得之而為聲, 目遇之而成色」, 睇完都有種豁然開朗嘅感覺.
加上佢係個鍾意胡思亂想嘅人, 睇佢嘅作品成日都會發現一個新嘅角度去睇世界, 例如《題西林壁》《琴詩》, 對於我哩啲同樣鍾意亂諗嘢嘅人嚟講, 極具趣味.
Recommend
Post time 8-12-2020 21:06:13 | Show the author posts only
edmund replied at 8-12-2020 18:20
你呢個觀點都幾有意思:快樂 vs 自我
令我即時諗起 電影 The Matrix 入面的 紅藥丸 同埋 藍藥丸。
事實上 ...

如果用matrix電影黎講其實好唔同,因為佢電影既前設(睇埋漫畫and微電影先會知)係已經用過所有人快樂做matrix世界,但係人類會排擠烏托邦令到唔可以發電,亦用過全痛苦都係唔得,所以會用2000年代背景黎做matrix 既frame,人類需要痛苦同快樂先覺得真實,個邏輯緊密好多,如果以呢個前設仲肯生活係framework入面係自己既選擇
相比美麗新世界,其實無咩人覺得不滿,其他人完全enjoy充滿快樂既世界入面,好難話佢地無選擇,因為到底每人都想快樂只不過想用唔同既方法,主角用實現自我搵到自己既快樂,相比其他人食藥得到既快樂其實係一樣,如果用實現自我既快樂先係唯一既快樂而去否定其他人得到既快樂,其實係唔合理,只不過佢用個極權主義去包裝件事,就話比人控制就唔好啦,呢點係美麗新世界到我係覺得反感,因為係邏輯上係站唔住腳
Recommend
Post time 28-11-2020 09:31:49 | Show the author posts only
小伊貝 replied at 28-11-2020 06:54
Alloy~ 歡迎你加入之前睇到你自我介紹既嗜好既時候...
一路睇已經一路match緊咩人同你有共同興 ...

Hi 小伊貝, 多謝提醒呀,妳講完我背脊都涼一涼,見妳好多分享同提點,好細心,加晒分咁樣講法,希望有機會認識Pollux啦,不過感覺上此"打邊爐"不同彼打邊爐咁喎
我都無話特定邊類書同戲;書就心靈勵志野多,或者趨勢"性"既書(例如最近興用咩姿勢,
對住定揸住塊鏡做呀個啲呢) 有時好睇個排心情;最近想改變下習慣,就睇上面講個本。
睇戲睇劇都係,成人動作片啦,咩心情都啱
之前睇到呢度有朋友提到Looper, Inception,都幾鍾意;Split, Joker 同埋Get Out(有驚喜)
韓國電影鍾意老千,逆權司機,C殺列車,寄生上流...etc 以前有套叫[原罪犯]好重口味
最近韓劇 it's okay not to be okay, 淨係呢句野都好正,睇呢度之前某啲分享文章,呢句都
好啱用;而且大家都有互相支持,鼓勵,正呀!
呢度肯定好多同好, 希望有機會多啲認識大家啦

Recommend
Post time 19-11-2020 23:45:29 | Show the author posts only
阿草 replied at 19-11-2020 10:36
呀...笨!!

果然係有食開嘅同學喎

"高材生"~ 又見到小伊貝好似係理科人, 諗起以下給理科高材的無聊笑話 :

一群偉大的科學家死後在天堂裡玩藏貓貓,輪到愛因斯坦抓人,

他數到100睜開眼睛,看到所有人都藏起來了,只有牛頓還站在那裡。

愛因斯坦走過去說:“牛頓,我抓住你了。”

牛頓:“不,你沒有抓到牛頓。”

愛因斯坦:“你不是牛頓你是誰?”

牛頓:“你看我腳下是什麼?”

愛因斯坦低頭看到牛頓站在一塊長寬都是一米的正方形的地板磚上,不解。

牛頓:“我腳下這是一平方米的方塊,我站在上面就是牛頓/平方米,所以你抓住的不是牛頓,你抓住的是帕斯卡。”

看不懂~往下看

原因:
Newton / meter square = pascal
這是力學的名詞
這是一個壓力的單位 (=1牛頓/米的次方)
帕斯卡(Pascal)是氣壓的單位,即每單位面積所承受的重量,也可以寫為 牛頓每平方米
所以答案是這個~

不要打我
Recommend
Post time 21-10-2020 17:15:04 | Show the author posts only
edmund replied at 21-10-2020 10:52
明啊,明晒~~~ 一啲都唔懸
其實都同大佬成日講的「一切都是最好的安排」類似,好多時事情本身並 ...

講起最好的安排,突然諗起套戲叫最美麗的安排,雖然唔係好關依家講嘅野,但依套戲裏面好多金句,好值得去睇!

事情會發生成點,冇人會知,做到嘅野只係用唔同嘅心態去面對,心態唔同可能真係對件事冇咩影響,但起碼對自己好大作用,自己舒服係最重要!
你提到自己點諗有機會影響事情嘅發展,每一個行動或者說話都可以影響到好多野
搞到有時會諗,當初我點點點點點,就唔會點點點點點,但依家先明其實比自己返去以前,可能都係會做返一樣嘅野
唯有吸收經驗,希望下次做返好啲....
認真作為一個女仔,覺得漫畫女主角真係好厲害,依個情節對我黎講有第二個演繹。
點講女主角一定會有唔開心失望嘅感覺,但佢好堅強去面對依啲不快,堅強得黎又做到溫柔待人
堅強而不失溫柔係近排努學習緊嘅野

再隔空錫啖先

Recommend
Post time 22-10-2020 11:02:44 | Show the author posts only
Jocelyn replied at 21-10-2020 17:15
講起最好的安排,突然諗起套戲叫最美麗的安排,雖然唔係好關依家講嘅野,但依套戲裏面好多金句,好值得去 ...

我即刻去 google 下套戲望下,咦?我有興趣啊(最少選角上)咁啱近來 Netfilx 上返套 Will Smith 最初出道的電視劇(Fresh Prince) 我又有間中睇下 (雖然唔係好關依家講嘅野)

多謝你分享你嘅睇法呀!我只係發現到「原來咁樣諗就會好好」,但你講得好啱,當下負面情緒一定會有,正面面對,消化佢都係一個好重要的過程嚟。
而我真係1000個贊成你的講法,堅定而溫柔的女生最吸引了!講到呢度,你令我諗返起我生命入面好重要的一個ex,在呢一段關系入面我同佢(最後)都學識咗只要堅定而溫柔,原來面對乜嘢事都不會再害怕或者無助。
當然你冇睇錯,我哋都已經係大家的ex 啦,有機會見面講起,可以再同你分享個故事。

啊啊~好似有好多嘢要見面先講,但唔緊要啦,繼續隔空錫一啖先
Recommend
Post time 23-10-2020 21:27:00 | Show the author posts only
阿草 replied at 21-10-2020 09:48
忍唔住覆左你先第一時間諗起子華神嘅金句:

"一個男人點都會hurt過一兩個女人。但作爲一個女人 ...

好耐無上黎呃水吹,古唔到咁快搵到比我亂入ge話題,希望唔好介意。

早排有朋友post Instagram stories問 “請用四個字形容你喜歡的人”,我秒填“不喜歡我”。諗都唔洗諗。喺好一段日子裡我都處於所謂"期盼"呢個階段,好鍾意某個女仔但又明知對方唔會鍾意自己,即係明知冇可能但又偏偏淨係鍾意佢。
當中確實係有所謂嘅幸福,但只係自己喺絕望中幻想出黎。最後呢段根本唔會出現嘅情侶關係當然係順理成章地無疾而終。
因為以前細個
Recommend
Post time 14-9-2020 12:41:31 | Show the author posts only
Jaime replied at 14-9-2020 12:11
Hi Edmund, yes hopefully we will be back to normal very soon!

The chat room is a little difficul ...

See if you can initiate a discussion in section #11.h "Let's discuss", I doubt both of us are unable to start a thread in FAQ.

If you got good findings, tell James (vice chairman) after your application has been approved, he may helps to arrange the best position for your informative thread.

Indeed there are quite a lot of flirting around, however sometime we also discuss hobbies, sex experience and else, you could also be the one initialing such topics!

I am totally with you about avatar and real person in activities! You will find exact same feeling on someone of her avatar vs real person, or sometime exact two extremes! At the moment I am not going to tell you who I am talking about  , you will see it by youself one day!

Recommend
Post time 21-10-2020 09:48:45 | Show the author posts only
Jocelyn replied at 21-10-2020 00:02
但我諗見到面應該忍唔到啦

你講依堆野我都係到近排先明白,但完全明白啊~

"一個男人點都會hurt過一兩個女人。但作爲一個女人一世未俾男人hurt過,咁就係真正嘅hurt啦"

首先唔係話女人就要俾男人hurt, don't get me wrong.
而係講緊要俾人hurt就首先一定要對對方有感覺, 而對人有感覺呢件事本身已經係幸福
雖然佛家大概會將呢個歸類為執念, 需要放下
但我覺得對人有感覺, 期盼住同對方有美好嘅將來, 呢D期盼同幻想本身已經係種享受
就算結果同期盼嘅未來唔一樣, 但其實幸福早已經係期盼時享有咗喇
人從來就只應著重過程而非結果, 因為所有人嘅結果都只係歸於塵土
如果識得咁諗, 大概就唔會出現因為害怕得唔到好結果就放棄追求幸福呢種令人遺憾嘅傻事出現了
噢...希望唔會一大早太沉重, 不過有時就係會不吐不快呢
Recommend
Post time 24-11-2020 11:19:21 | Show the author posts only
月藍 replied at 23-11-2020 18:48
收聲之前想開個話題(如不喜歡/犯規請通知,謝各位)
唔知各位對經驗少既小弟弟小鮮肉、少肌點睇?
如果好 ...

見到小伊貝都回覆咗你

如果你有睇過會長的文章,Section5 --> 床上床下 --> S&B safe sex party - 求同存異的國度,入面都有提到:
S&B 係一個聚集咗來自不同背景,擁有不同特質的男女的地方,「每個人都可以是最好的」

當然,高大有型爆肌唔駛講都覺吸引,但同時文質斌斌、溫柔斯文、幽默活潑、可愛鮮肉,又可能在會內好受歡迎。

小伊貝講得好啱㗎:人夾人緣
冇一個人可以得到世上所有人的寵愛,所以最重要的先愛自己,才會得到他人的喜歡

做自己,把長處發揮精進,把短處填補,「你」就是最好的「你」。勉強去追逐大眾的準則,其實遠不如了解自己,做真正自己更能吸引人了。

所以啊~如果覺得自己已經準備好,就勇於前行吧

Recommend
Post time 7-10-2020 15:30:56 | Show the author posts only
edmund replied at 7-10-2020 13:12
但小豆唔係講緊要2021快啲過,迎接2022咩?

我想 2021 快啲過迎接 2022, 純粹係呢年實在有太多人離世, 全世界都唔好過
但係於我個人而言, 我同時亦好感恩有機會好好開闊自己眼界同世界,
係各方面範疇都得到寶貴嘅經歷體驗,  
雖然阿豆會話呢一年好壞參半, 但撫心自問好嘅得著始終多過壞嘅

≪人來人往≫ 陳奕迅
閉起雙眼你最掛念誰 眼晴張開身邊竟是誰
感激車站裡 尚有月台能讓我們滿足到落淚
擁不擁有也會記住誰 快不快樂留在身體裡

因為阿豆真係真心好愛大家, 每當我好掛住你哋,
我就會閉起雙眼, 同大家嘅所有點滴就會出現係腦海
文盲!!我到呢一刻一諗起都仍然會笑唔停
大家嘅搞笑因子同語言天份, 真係想 DELETE 都 DELETE 唔到
而且重好似一家人咁見證住對方成長, 呢啲經歷同體驗真係無價架
你真係捨得咁快就兩腳一伸!?
嚟緊可能重有好多可一不可再嘅活動架喎...

Recommend
Post time 21-10-2020 13:31:16 | Show the author posts only
阿草 replied at 21-10-2020 09:48

"一個男人點都會hurt過一兩個女人。但作爲一個女人 ...

估唔到我嗰幾句引到你咁多思考喎

的確啊,即刻結果未過係理想,但過程係值得開心回味
社會好多時都著重於係個結果到,但世事冇辦法經常如願以償,太執著只會傷到自己
釣翁之意不在魚,有時得唔到嗰條魚,但都可以好開心,或者可以話係值得去開心
值唔值得真係睇自己點去衡類
好讚成你嗰句「幸福在期盼時享有左」,當然剛剛失去嘅時候,依種幸福會變成負擔,因為失去而令自己視野變得狹窄,只會睇到唔好嘅部分
但接受左,睇野全面就會明白成件事係開心嘅

害怕失去而唔去追求依樣野,唔可以成日咁樣都唔可以成日唔咁樣,太多情都會惹禍上身
同時依種心態好睇個人係咪活在當下,當明白人總有一死,有YOLO心態,就唔會再出現害怕而放棄機會
Recommend
Post time 21-10-2020 10:52:40 | Show the author posts only
Jocelyn replied at 21-10-2020 00:02
但我諗見到面應該忍唔到啦

你講依堆野我都係到近排先明白,但完全明白啊~

明啊,明晒~~~ 一啲都唔懸
其實都同大佬成日講的「一切都是最好的安排」類似,好多時事情本身並無好壞(或者有好有壞啦),而事情對自己的意義,基本上只係視乎自己點諗點對待。
就好似我自從細個睇到果篇漫畫之後,先發覺與其因為對方遲到而失望甚至嬲,原來只係轉個睇法,件事原來同時可以係咁幸福。

而更重要嘅原來係,原來當你(漫畫中的女主角)覺得件事係幸福的時候,遲到的對方(男主角)原有的焦急、悔恨、懊惱等等的負面心情都一掃而空。原本大家繼續渡過的約會下半,到底係黑口黑面還是更加甜蜜,原來只係一念之差。

雖然有時當然都會知易行難,但只要種咗呢個念頭的種子,就會慢慢萌芽長大的啦~~

嗯~~我諗我都一定會忍唔到...

Recommend
Post time 9-11-2020 11:14:33 | Show the author posts only
Jaime replied at 6-11-2020 22:29
So parallel universe theory is the idea that there is free will, but each decision breaks off into ...

Woo~ Jaime you like sci fi movies alot? sorry that I haven't watch the three movies you mentioned, but I did googled a bit.

Ya I think the theory in Looper works like Back to the Future: changing the past would also chance the "future" immediately - there's a single universe timeline but not a firmed  destiny.

Firmed  destiny is more like The Terminator, or TENET? No matter what you you in the past, the future will anyway go to a preset ending.  

"Each decision breaks off into a parallel universe" ya I think it's like Sliding Doors (as I read in the abstract). The first time I see this concept was actually in a Japanese comic Dragon Ball LOL

Recommend
Post time 30-11-2020 20:46:19 | Show the author posts only
rosadiva replied at 29-11-2020 23:19
其實會有埋你啲內容,係因為我回覆嘅時候會睇返你講左啲咩,所以會 copy 係回覆頁面度睇住黎覆,一般之 ...

copy咗個內容睇住嚟回覆係喎呢個係一個好方法...我一直都只識得開另一個browser

嘩,咁我建議你一定要睇笑傲江湖我覺得你一定會鍾意㗎! 電影完全係兩回事嚟㗎!
正與邪,瀟灑與深情,既有矛盾但其實又可以並存。

余光中的紀錄片,我冇睇過呢!有機會搵嚟睇下先。聽你咁講起,我都諗起楊絳的《我們仨》,其中看似淡淡的,但其實很深很深的愛情、親情真係好打動人心;另外《傅雷家書》的父子情,都令我睇完有類似感覺。

其實講就講長大咗的郭靖同埋黃蓉冇咁得人鍾意,但其實好似你咁講真係好寫實。自己隨年漸長都會不時反省自己會唔會好似佢哋咁變得唔得人鍾意而不自知呀!保時心境青春真係好緊要吖

Recommend
Post time 23-10-2020 03:29:49 | Show the author posts only
edmund replied at 22-10-2020 12:04
目標導向的小伊貝好好啊~

呢個世界上冇一種 「好」係絕對㗎,

唔... 我一向都覺得人有多面係好正常 每一個都係自己 只係視乎環境同對象 需要show邊一面出黎
如果真係要問最原本既自己 我會話係6歲以前既自己
之後隨著人愈大 所經歷既野愈多 就會學識唔同既方式去表達自己 / 適應環境 你會掌握到要用邊一面既自己 去令成件事向好既方向發展

喔… 換個講法 24個比利=24個技能 對住有魔抗既怪 自然要用近戰/弓箭去打 學得愈多技 相對可以應付更多既考驗~ 會迷失嗎? 除非你學完都唔知招技點用囉

哈... 正常返先~ 就好似你原本係香港人 你唔會因為學識日文就變日本人 學識韓文就變韓國人 無論你學左幾多種語言你依然係香港人架 你既本質都唔會變 你既母語依然係廣東話 咁何來迷失呢? 除非你學到連廣東話都唔記得點講囉 所以有d野依然屹立不倒 xD?

Add post (23-10-2020 03:33):
我會話係人格分裂咩? 我只係分得好清對咩人 就用返咩態度~
Recommend
Post time 14-9-2020 12:11:57 | Show the author posts only
edmund replied at 14-9-2020 11:19
Good Morning Jaime!

Exactly! Hopefully everything will resume normal soon!

Hi Edmund, yes hopefully we will be back to normal very soon!

The chat room is a little difficult to follow and lots of flirting about past events, but I'll definitely chip in when there are topics I can talk about!

I am thinking it must be an interesting experience when first admitted, to match the various cartoon and movie star avatars, and lively forum banter, to real people in the  flesh. A bit like meeting business contacts from Linked with old photos, but in a very different (and more fun) context!

I found some translation resources thanks, but nothing perfect. I'll post my findings as maybe it can help others. I guess English FAQ would be place to put that?
Recommend
Post time 30-10-2020 10:27:14 | Show the author posts only
小豆 replied at 29-10-2020 19:10
你好呀~ Lampard

因為阿豆好佛系又鍾意思考人生哲理,

我中學果陣都係好鍾意亂諗野, 乜都諗一餐, 諗到成日訓唔著覺, 可能而家人老左, 個腦轉得慢左, 個人反而好訓左
傾計既話我偏好鍾意聽人講野, 無論係表達想法, 分享經歷或者純粹表達感受情緒, 我都鍾意聽, 一離我覺得他人既經歷好新奇有趣, 二離我可以真切感受到對方當下既情緒同感受, 有時好似親歷其景咁, 我覺得成件事好靚, 唔知你有冇試過
好似睇左一套戲, 但你直接感受到戲入面角色既感受咁
另外我都鍾意聽歌, 以前就咩歌都聽一餐, 每種唔同既音樂都想了解下感受下, 有歌詞冇歌詞我都鍾意, 鍾意唔同既編曲, 依排鍾意聽宋冬野, 尤其是近排既天氣, 夜晚一個人係海邊一路行一路聽好岩feel
其實運動果D我都岩, 不過講開依方面既野就分享依邊先

Recommend
Post time 22-10-2020 08:46:38 | Show the author posts only
Jocelyn replied at 21-10-2020 13:31
估唔到我嗰幾句引到你咁多思考喎

的確啊,即刻結果未過係理想,但過程係值得開心回味

如果真係覺得好傷。。
係需要俾段時間自己療傷嘅

我試過真係匿埋係屋企一兩個月乜人都唔見,走晒啲堂
約咗fd,然後嗰朝會覺得好攰放佢飛機
開頭真係唔知自己做緊乜
但慢慢就覺得俾自己沈醉於悲傷之中其實幾享受 ,之後就自己諗通咗
好多野經歷過之後,只要識跳出嚟檢討返,就自然會有所得著
好似撤亞人每次經過頻死狀態返返嚟都勁好多咁 (噢,好old school)
不過重點就係,要俾時間自己啦

時間係最好嘅良藥嘛,好傷嗰刻真係唔好迫自己開心呀,迫自己諗通,如果唔係真係有機會迫死自己。。

Ps, 情深不壽,慧極必傷。。但有啲野天生都冇辦法嘅。。

Recommend
Post time 20-10-2020 23:27:18 | Show the author posts only
Jocelyn replied at 20-10-2020 15:25
又黎隔空攬攬先
咁有機會見到面都唔好入房,拖多一陣,再放大啲個渴望先啦
...

來~~陋空再放大渴望先

咁樣即係拉長咗個思念的時間啊其實係更幸福的事嚟㗎喎(除非唔係

講到呢度,我諗起細個曾經睇過一套漫畫,入面一對男女約咗去遊樂場玩。個男仔當日因事遲到,遲到直頭遊樂場都要關門。
個女仔拎住本書喺度一路等,終於等到個男主角出現,但男主角當然超級對唔住,然後個女仔好溫柔幽幽咁講咗一句:

「不要緊,等待的時間,也是約會時間的一部份啊。」

然後呢一句,我一直記到而家,每有等待的時候,我就提醒自己其實可以思念,已經係好幸福嘅事。

唔好意思呀...你講一句,我廢噏咗咁多添...
anyway,我會繼續渴望㗎
Recommend
Post time 30-10-2020 16:54:10 | Show the author posts only
小豆 replied at 30-10-2020 12\"\"
Lampard~阿豆到而家都係架
有時諗諗吓, 唔覺唔覺原來都就快天光喎
睇住個天由深夜嘅漆黑, 慢慢 ...

做咩水汪汪咁既眼睛係覺得惺惺相惜定係有事相求?你俾我既感覺好有日系既活力, 好似會綁住頭巾嗌加油果種
日語歌因為我唔識日文, 所以比較少聽呀, 以前淨係聽過東京事變, 因為好鍾意林擒把聲, 另外都有聽one ok rock同埋動畫既歌, 可能因為依D都比較出名
"我鍾意細味住歌詞嘅意思 / 意境, 再配埋當中嘅旋律
成件事就會變得超正超有 FEEL..."
依樣我都好鍾意, 我鍾意一路行一路聽, 只要個環境岩mood既話, 其實真係可以係腦入面自製MV
而且係以前某個時候聽既某一首歌, 而家再聽返總會諗起當時既情景, 好多回憶係入面, 唔知你有冇試過
Recommend
Post time 19-10-2020 12:41:09 | Show the author posts only
enzo replied at 19-10-2020 12:32
Hallo everyone, I love warm weather, its in my genes, I know soon my hands and feet will be like ice ...

Hello enzo, welcome to the Chatroom!

Do not hesitate to join everyone's topic tho most of them are in Chinese here. There is a Thread named "Forum content translation tips" in Eng.FAQ section, which may helps you a bit.
There are indeed quite some non-Chinese member in the club, I am sure that language barrier could be broken if you are passionate enough to join us!

You may click the "reply" when you want to speak to specific person so she will get notification, otherwise replies with no adress may sink quite quick here and disappoints you :p
Recommend
Post time 13-11-2020 11:47:28 | Show the author posts only
rosadiva replied at 12-11-2020 18:58
邊度搵初版?

我淨係搵到面目全非版

我一次過覆晒你兩個msg先

我諗呢度的大家都等緊香港可以通關啊,身邊都有好幾個人回港在酒店隔離十四日,其實單聽佢哋講都覺得難受...

初版我都係在網上搵㗎咋,你試下 google 「金庸 好讀」,會搵到 好讀網上面有各版的金庸 epub 檔案,可以 download 落電子書睇
其實被版都幾有趣,會睇到當年為咗連載而特登寫的鋪排。

射雕英雄傳 都係我第一套睇的金套小說,當年在親戚屋企睇到,自此就沉迷了隔一段時間拎返嚟睇,又會有不同味道,睇到唔同嘅嘢
以前我唔喜歡神雕俠侶,覺得好婆媽,又好唔鍾意郭靖同黃蓉的角色崩壞晒。但後來睇返,先睇到作者進一步的深意...

Recommend
Post time 2-11-2020 18:55:37 | Show the author posts only
Lampard replied at 30-10-2020 16:54
做咩水汪汪咁既眼睛係覺得惺惺相惜定係有事相求?你俾我既感覺好有日系既活力, 好似會 ...

咁就梗係惺惺相惜啦~阿豆係呢啲位好理性嘅~
都伙架... 我幫自己打氣加油都真係會嗌吓, 壯吓膽架... 好似勁咁嘛

其實好聽嘅日文歌重有好多架...
例如: 天野月 (原名天野月子) 零全系列嘅 GAME SONG (呢個真心超正)
又或者 TOFU BEATS 嘅歌都幾唔錯
家入レオ又係好正

"一路行一路聽, 只要個環境岩mood既話, 其實真係可以係腦入面自製MV"
呢個阿豆都非常有同感~ 因為我就係我自製 MV 嘅女主角

"而且係以前某個時候聽既某一首歌, 而家再聽返總會諗起當時既情景, 好多回憶係入面"
我係架~ 但睇嚟你都係好念舊 / 回憶系嘅人喎
Recommend
Post time 30-10-2020 17:44:45 | Show the author posts only
Lampard replied at 30-10-2020 17:09
我都感覺到依度有一種互助既氣氛, 而依種氣氛係有賴會員們去維持
我都期待係活動見到大家, 不過要成功入 ...

Lampard 你好!歡迎歡迎!

剛見到你在新人自我介紹區的自我介紹,都未得閒去覆你。

可能呢度大家都有共同感受,所以都非常互相理解同埋幫助,所以可以放心同大家認識啊~
有咩想了解的都可以放心問下大家,如果係有關會務的,可以去 Q&A zone 度問。

如果有心入會,不妨細心多睇兩次會規同埋入會流程,另外都非常推介睇下大家的〈第一次〉同埋〈動後感〉了解下活動同埋大家入會的心路歷程;另外都不妨睇下〈床上床下〉同埋〈會長有話兒〉,應該多少都會對申請入會有幫助的!
Recommend
Post time 4-12-2020 22:02:55 | Show the author posts only
Lilylulu replied at 4-12-2020 18:55
其實講就講長大咗的郭靖同埋黃蓉冇咁得人鍾意,但其實好似你咁講真係好寫實。自己隨年漸長都會 ...

岩呀~ 岩呀~ 只要保持住初心 就算點變都好 你依然係你呀~!

灰色就灰色囉 灰色對我黎講係歷練過既顏色 原本我既世界就只有黑同白...
碰釘碰得多之後先學會"灰"呢隻色 好多時好多野都可以圓滑一點 看淡一點 只要唔違背最核心既"初心"就好...

話說~ 你本<美麗新世界>好似由3月睇到依家啦喎 xD?

好睇得黎又睇得唔舒服? 係因為覺得好大機會發生(or根本發生緊)會想知 但同自己一直既認知又有所抵觸 所以先"唔舒服"?
既然睇書睇得唔舒服 知道個大概就算(?) 放過自己 放過本書吧啦

Add post (4-12-2020 22:07):
btw 我覺得個作者係80幾90年前 已經諗到呢樣野 而又可預期將來好有可能會發生 真係好勁
Recommend
Post time 13-12-2020 22:16:54 | Show the author posts only
klaus replied at 11-12-2020 00:10
不過我睇戲好嚴格,如果一套戲有嚴重反駁位,我會覺得套戲係垃圾,好似get out咁,成套戲最大反駁位係佢 ...

哦,唔同人唔同角度睇,睇到唔同野咁先有得討論
其實好多戲都探討膚色主意,佢個表達方式幾唔同,
可能咁吸引到好多觀眾。小本拍攝,巨大收益;
商業角度反而突出左idea既重要性。
當中有啲野都幾有意思,鹿既象徵,首尾呼應;
玩Bingo想表達出既身份/階級主義...etc

Green Book我都覺得好正呀
可能基於真實故事,比較直接啲帶出主題,
好多大家比較熟悉既種族問題造成生活要面
對既困境,觀眾可能易啲去代入。
當然兩位主角演技都好好啦。

The Intouchables 都好正,個人幾喜歡。
Recommend
Post time 25-11-2020 21:33:32 | Show the author posts only
阿草 replied at 25-11-2020 10:26
哈哈, 呢個term香港應該少啲人知~
睇黎wyman都有睇開日劇/niconico?

其實都唔係既, 草san, niconico=>以前玩psv好似可以睇到

你既意思係呢個吧 (share to all here):

日本網站上使用的「草」的意思是,笑的意思。

發音念KuSa,漢字就是「草」。

雖然單一字「草」使用的場合也很多,但經常使用的形式是: 「 ○○草」或「○○草生えた」 ,

通常使用於「好笑 」、「有趣」等場合。

其實是由日文中W用法來延伸!

「W」意思是日文中「笑い」的意思,當W連續使用時WWWWWWWWW,表示爆笑之意,

而WWWWWWWWW宛如雜草蔓延一般無限叢生。

Login/Register to enlarge

於是「草」的意思就默默變成:好笑、笑死、太有趣了、XD...等等意思

Recommend
Post time 23-10-2020 11:43:07 | Show the author posts only
小伊貝 replied at 23-10-2020 03:29
唔... 我一向都覺得人有多面係好正常 每一個都係自己 只係視乎環境同對象 需要show邊一面出黎
如果真係要 ...

見到你用 RPG 嚟比喻笑咗(微笑果種笑)

多謝你哦其實冇嘢㗎,純粹係夜深人靜的時候,問自己到底自己心底其實最想成為一個點樣的自己的時候的一個疑問嚟。
然後好貪心的阿文又想咁又想咁,

最後其實唔會搵到答案,因為第二朝起身,你(我)點樣繼續生活,果個就係最真實的你(我)。對吧?

唔知點解想同小伊貝傾偈,就忽然諗起有次好多人的活動,除咗你幫我驗身之外,就只在你換衫走的時候先見到你一面。
其實如果有時間可以攬住傾下偈會好開心哦~~(啊啊深宵台啊)

Recommend
Post time 14-12-2020 20:03:26 | Show the author posts only
Alloy replied at 13-12-2020 20:47
笑左,嘔埋
你個想法如果可以請兩位女士一齊做,
個場面會再引人入性啲

其實點解女士做先會正呢?

我思考左好耐,點解會唔中意男人,男士身體都好正,
睇下美國隊長,我都想好似Peggy咁摸到隊長個大波波,再諗下點解,我發現原來係因為我無
就算有我都覺得差D,又俾我發現原來多毛會覺得好污糟
所以下體無毛我就覺得無問題,但男男插入性交我都覺得好難接受(見到小夫我都覺得痛),所以不了
結論係我明白到同性戀者既想法,我會尊重佢地,但我自己未接受到更多

宜家操到少少肌肉出來就好中意摸自己好自戀,同時都好寂寞
呢個問題都係之前同人討論性/別議題得到既啟發

Recommend
Post time 8-12-2020 18:20:30 | Show the author posts only
klaus replied at 7-12-2020 15:30
同埋如果你諗下現實社會我地都為左好多整體快樂而放棄好多自我,唔通我地唔想返工返學果時做自己咩,見到有 ...

你呢個觀點都幾有意思:快樂 vs 自我
令我即時諗起 電影 The Matrix 入面的 紅藥丸 同埋 藍藥丸。
事實上,好似電影入面 Cypher 咁明知食緊嗰舊牛扒係虛幻,仍然選擇留在Matrix入面繼續食,對好多人嚟講係無可厚非。

美麗新世界 入面的 Soma 都係虛幻,即使食 Soma 的人自己都知道,但卻不能抗拒,
其實可能都好似當日習慣從 Social Media 入面獲得快樂嘅人一樣。

不過我睇 美麗新世界時的想法同你係完全相反呀,我一路睇,一路好驚自己其實掉入咗依賴Soma的世界而不自知。

Recommend
Post time 28-10-2020 14:29:33 | Show the author posts only
edmund replied at 28-10-2020 13:08
係喎!樓上剛剛先同Jet 講完

呢期阿豆真係餓咗好耐嘛加上同 JET 又玩過唔只一次,
咁佢會比較熟阿豆啲性格, 而且大家都好清楚對方所表達嘅意思各樣,
又會無咁容易誤會對方嘅說話囉...
( 所以對住熟人或者有安全感嘅人, 阿豆會放得比較開 )
-------------------------------------------------------------------------------------------
耶~ 咁係因為阿豆同傻瓜瓜都無入過房
無端端同你講: 我好餓呀~我... 要... 你... 餵... 飽... 我~
可能你心諗: 嘩~ 想點呀!? 即刻嚇到個心離一離

咁星座動漫日劇電影天南地北系列都係嘅~
又或者可以開闢吓屬於我哋嘅可能性都得呀
不過阿豆唔係啲好有趣嘅人, 你係唔怕悶先好喎
Recommend
Post time 30-10-2020 12:59:11 | Show the author posts only
Jonathanleo replied at 29-10-2020 19:17
小豆你好勵害!
自己寫故事簡介仲要有埋圖,簡直係專家
我淨係識睇木村 (同埋廣瀨鈴: ...

多謝你呀~
因為阿豆係日系狂粉, 只要同日系有關嘅,
就算唔識多都好點都識少少嘅
除咗廣瀨鈴, 佢家姐愛麗絲重可愛呀~
有次係某個清談節目中愛麗絲提到自己好鍾意花江直樹 (其實阿豆都好鍾意花江架...)
之後真人出現係佢面前,
重係佢耳仔邊講: (金木) 僕に食われても仕方ないよね?(就算俾我食咗, 都無辦法啦呵?)
呢段片我 LOOP 咗幾億次架啦真係聽到人心跳加速囉~
就等福氣豆分啲福氣俾你啦~福氣 福氣 福氣
❥~ 我祝你好快可以成功加入 SNB, 到時就可以一齊面對面傾日劇同星座 ❥~
早呀~ Jonathanleo

Recommend
Post time 29-10-2020 19:10:11 | Show the author posts only
Lampard replied at 29-10-2020 17:31
小豆你好, 我係Lampard, 因為新人自介個貼關左, 所以我唯有係度吹住水先見到你Strength係 ...

你好呀~ Lampard

因為阿豆好佛系又鍾意思考人生哲理,
所以你睇我個 Signature 就知我有幾老笑女啦~

我都同你介紹吓我自己啦~
阿豆最愛星座, 亦最擅長星座分析, 但其實我乜鬼都啱架

性格方面呢~ 比較率性隨和, 同我傾偈唔使擔心顧慮太多嘅
做返你自己就夠架啦...

而且我咩話題都傾得一餐嘅, 你如果見到我同其他人傾開啲咩,
而你又啱傾嘅, 歡迎你隨便亂插加入架~
(可能我都會植入式亂插你同其他人都唔定架)

咁你呢?? 你又係呢度介紹吓你自己呀~
不過緊記唔好係壇上任何地方公開太私密嘅個人資料喎~
知道嗎~
Recommend
Post time 30-10-2020 12:59:53 | Show the author posts only
Lampard replied at 30-10-2020 10:27
我中學果陣都係好鍾意亂諗野, 乜都諗一餐, 諗到成日訓唔著覺, 可能而家人老左, 個腦轉得慢左, 個人反而好 ...

Lampard~阿豆到而家都係架
有時諗諗吓, 唔覺唔覺原來都就快天光喎
睇住個天由深夜嘅漆黑, 慢慢轉化為明亮嘅天藍個種感覺...
感覺上好似: 呢日又係新嘅開始, 繼續努力啦~ 小豆!!

我同你一樣都好鍾意聽對方分享經歷, 阿豆都會將自己代入對方嘅分享入面,
所以我完全明白你想講咩~

❥~ 我超愛聽歌 ❥~ 不過阿豆最愛日語歌, 之後係台灣同英文歌
我覺得唔同時候, 唔同感覺, 就有唔同嘅選擇
我鍾意細味住歌詞嘅意思 / 意境, 再配埋當中嘅旋律
成件事就會變得超正超有 FEEL...

就咁睇我哋某啲位都幾似架喎

Recommend
Post time 4-12-2020 18:39:37 | Show the author posts only
Alloy replied at 1-12-2020 22:09
嘩,妳都幾大膽喎咁
我都好鍾意聽同睇呢啲節目,反而書就少睇。
但睇完我好驚。。。個排出夜街 ...

去鬼屋我有陣時係打頭陣,都算少少大膽架
我有陣時都會驚,夜晚自己一個係條街度係真係會心慌慌,所以我特登背左波若波羅密多心經,一驚就念,之後就冇咁驚
反正細個成日睇西遊記啊唐僧都念到我已經記得左一半,順手就背埋佢,有咩事求佛祖打救
有陣時又會唱下兒歌,咁諗翻啲陽光正面嘅嘢,個人就會冇咁驚
哇原來出左咁多鬼故節目,我都冇留意,等我留意下先,多謝推介
其實有種講法係,你越係避忌,即係越代表你知道佢地嘅存在,反而佢地會特別留意你

Recommend
Post time 30-12-2020 15:44:48 | Show the author posts only
Tonyguy replied at 30-12-2020 14:07
多謝你呀小豆
我都覺男人係要有線條加肌肉
女仔都係中意power 既

唔~ 關於女仔都係鍾意 POWER 呢樣嘢呢...
其實每個女仔嘅定義都唔一樣,
有啲鍾意爆肌型... 有啲鍾意肉肉型...
有啲鍾意鋼條型... 亦有啲鍾意文青型...

不過多做運動強身健體都係百利而無一害嘅~
但無論邊一種類型嘅男士都好, 除咗外型, 內涵都好重要架~
然而或許阿豆有少少奇怪, 我比較重視感覺~
當然外在條件好就梗係有優勢啦, 之但係...

我覺得男士 MAN 唔 MAN / 有無 POWER 並唔係來自外在外表,
如果男士嘅 MAN / POWER 係來自於 / 散發於自身內在嘅話,
咁就真係不得了啦~

** 以上純粹阿豆個人感覺啦~ 僅供參考~
你要努力加油哦~
Recommend
Post time 21-10-2020 16:07:21 | Show the author posts only

"人從來就只應著重過程而非結果, 因為所有人嘅結果都只係歸於塵土"
你呢句說話重新提醒左我

用小豆既講法 我係個目標導向型既人
簡單d黎講 就算種盆花 我都會揀會結到果 食得既
但我知道 其實有人只係單單享受每日澆水 觀賞就已經好滿足

雖然已經對經歷過既野釋懷 但每當面對一個新既未知 又會自自然然用返舊有既思考模式 對付出過既野總會有種執著 除非做之前已經預先調節左自己既心態

哈… 睇黎呢個都係我人生入面一個幾重要既課題

Recommend
Post time 29-11-2020 14:27:06 | Show the author posts only
Alloy replied at 28-11-2020 09:31
Hi 小伊貝,  多謝提醒呀,妳講完我背脊都涼一涼,見妳好多分享同提點,好細心,加晒分 ...

Hi Alloy, i'm new here like u 同你搭下訕先~
心靈勵志書: 我覺得細個會睇多D,大個搵可靠既人傾多D (如果係想get insight, get motivated, 書有時道理左d,又因作者國家文化時代影響一d建議可行性, 當然鐘意睇/無人傾,搵個私人空間睇都CHILL)

對住定揸住塊鏡做: 想起當年同ex 係九龍某處有三邊大鏡房租黎....你睇到research到有得意野歡迎隨時分享~

netflix ge  Queen's Gambit, 身邊好多巧評, U can c c, 我近排忙到無時間開劇,甩晒

wish u enjoy the journey here

Recommend
Post time 6 day(s) ago | Show the author posts only
Daryl replied at 10-1-2021 18:11
果然同妳有話題
我之前睇pronhub已經download唔到d 片
最近有d網有睇Swag d片,外國網未知仲有無得do ...

以前swag 既片都唔錯,上pornhub又有流出,自從PH大洗底之後,無曬....
攪到連大陸既自制AV都無曬,69大神等等都係唔錯既制片人。
之前有套大陸出既母狗多P,有曬日本AV風既風面,又有打光,又有角度。
對白又普通話,請射在裡面,操死我操我吧!幾有親切感。
Swag係價格上又唔算平,有時又要係伏片。
如果唔介意BT download既可以去javjunkies
佢更新等好貼,不過佢個search engine 癈到爆炸,
一般睇佢monthly top 10就唔會中伏
Recommend
Post time 25-10-2020 02:07:30 | Show the author posts only
小伊貝 replied at 23-10-2020 21:49
黎黎黎~ 數下到底傾過幾多次
Um... 我只係記得 13週年尾聲"如果冇野 我就上返去先喇" 果次
有次 ...

嘩~CCTV有內存記憶體㗎阿...阿文要投降喇

改用唔畀你再講

賺咗時間嗰一次,你指係大佬入嚟話搵我出去果一次?  "Y"嗰一次?

法官大人,我冇補充喇 orz
不過其實,每次沖涼的時間我哋都有好好把握時間傾偈同埋學術討論的吖~~

其實仲有一次,你同粒粒在廳傾佢以前的經歷同你以前,我哋都一齊在廳度傾偈傾咗好耐㗎(只不過我負責聽咁解
嗯嗯,諗起嗰一次個場哋,我又諗起「你做咩坐咁遠呀」當日了
Recommend
Post time 5-1-2021 11:32:07 | Show the author posts only
Niko replied at 4-1-2021 19:50
哇哇哇係失蹤人口前幾日先j完啲回憶碎片

新年快樂啊~wish you all the best

笑甚麼喎~~跟據我的 暗中觀察 ,你都失失哋蹤吖好似
Recommend
Post time 9-9-2020 14:23:43 | Show the author posts only
Echo replied at 5-9-2020 07:33
只試過體驗浮潛同潛水
打算去台灣的彭湖或綠島學A仔。
你有建議嗎。

Hello Echo. Congratulations on being admitted! Penghu has a nice relaxed atmosphere and small diving communities. Not sure how it compares with the other diving locations in Taiwan. There used to be a lot of tourists who can't swim, especially for snorkelling, which slows things up a lot! Probably quite different now due to the epedemic, but make sure you are put in a group that is comfortable with swimming(!). Also be aware the safety on internal flights to these islands is not always very good.
Recommend
Post time 30-12-2020 09:56:25 | Show the author posts only
alexparker replied at 29-12-2020 10:55
同意啊。我還要看看是誰搞到我痛或快樂呢。

我覺得SM有他的藝術性,但不是我杯茶。

我曾經睇過一啲講關於 SM 嘅文章, 其中有兩句令我最有感覺...
① 臣服從來就不是沒有自主權力, 而是有意識的選擇把自己的自主權, 獻給那一位你覺得最值得的人。
② S 給予 M 所期望的, M 承受 S 想要的, 這種行為才是 SM。

雖然 SM 都不是我杯茶, 但適度地添加少量嘅 SM, 都係一種情趣嚟嘅~
係我角度, SM 唔一定係要鞭打 / 一面倒調教馴服,
一啲兩個人都能夠接受到嘅欺負打鬧, 我覺得都可以係 SM 嘅一種...
都好適合用嚟調情架~

但前提當然係: 兩個人都能夠接受...
Recommend
Post time 7-12-2020 15:12:05 | Show the author posts only
edmund replied at 7-12-2020 11:42
我諗最大問題係太多新創的專有名詞吧 其實作者在序入面都有講過在再版 review 時有考慮過要唔要重寫,但 ...

我鍾意1984係佢比其他反烏托邦既小說唔同,其實佢入面都有自創既專有名,例如big brother is watching u or 真理部都係經典,佢個故事背景較真實or可以話無創造力,因為佢只不過將佢果時冷戰時期對蘇聯共產主意既恐怖寫出黎,相比其他既反烏托邦小說經常已未來科幻感去寫缺乏真實感,近年都有唔小既反烏托邦小說改編既電影,迷宮3部曲(唔記得全名),飢餓遊戲果種對極權政府既反對似係無的放矢
Recommend
Post time 25-11-2020 10:42:26 | Show the author posts only
Nina replied at 25-11-2020 10\"\"
你係雞髀菇

第二張⋯⋯⋯⋯有畫面

上網搵到...

杏鮑菇又名雞髀菇,不論男女老少都會喜歡的一款食材
因為煮法變化多端、營養豐富、價格實惠、可以讓料理快速完成,而且口感彈牙
別以為烹調杏鮑菇沒有什麼技巧,原來是有秘訣的
由於杏鮑菇的莖部厚實、味道香,只要花心思及簡單刀功便成為多種形態的美食
所以我可以話自己係:
-男女老少都喜歡
-變化多端
-營養豐富
-價格實惠
-可快速完成
-口感彈牙
-莖部厚實
-味道香
-多種形態

第二張事緣係有個女星聲稱同donald trump上過床, 話佢下面好似mario入面個蘑菇角色LOL

Recommend
Post time 12-11-2020 19:03:01 | Show the author posts only
小伊貝 replied at 11-11-2020 21:47
嘩~ 煲鬼故 小說~?
文字既空間想像無限個喎 要幾驚就可以諗到有幾驚
金庸呀~ 我都有睇 ...

係啊想象係無限,所以覺得好正
我睇嗰個鬼故恐怖得黎又唔係好恐怖,因為其實佢係講泰國佛牌商人嘅故事,只要同自己講,我唔買佛牌唔去佛廟咪冇事囉,就睇得好開心
比較係獵奇多於恐怖嘅我覺得
不過由細到大都好中意睇鬼故,半夜兩三點熄嗮啲燈睇,有陣時會恐怖到覺得有一股涼氣由個尾龍骨直鏟上頭殼頂,好爽
我仲記得嗰下係睇緊日本童謠解說,好恐怖
反而鬼片我就好少睇,彈出黎嚇你一跳咁,我覺得有啲無謂
Recommend
Post time 6-10-2020 17:10:50 | Show the author posts only
edmund replied at 5-10-2020 11:52
小豆實在係太耐冇見喇~~~!最近你幾好嗎?(各方面)

2021 對阿豆嚟講真係好壞參半
但 SO FAR 都係好多過壞嘅, 如果正面啲去諗的話
係呢段時間我覺得自己有另一種昇華, 雖然我仍然對自己有好高好嚴格嘅標準要求,
但最起碼而家嘅我會好樂意接受別人嘅讚賞~
會感恩對方欣賞同喜歡自己

不過阿豆仍然認為做好自己係做人基本, 讚賞與否對我嚟講唔係重點,
同大家一齊 ENJOY 每個 MOMENT 先係~
開心傾, 盡情笑, 投入玩, 滿足走.....

大家都一定會有變啦~
知否世事常變, 變幻原是永恆.....
最多只係萬變不離其宗啫
阿豆又長氣咗, SORRY~
Recommend
Post time 28-12-2020 16:17:30 | Show the author posts only
edmund replied at 23-12-2020 16:57
點解嘅?點解會面紅嘅呢可?

因為...唔... 話... 你... 知~
---------------------------------------------
**雖然如此, 但阿豆係一個如果真心想要做到一件事 / 達成一個目標,
就算再難再辛苦都好, 都會不斷提醒 / 改進自己, 慢慢向目標進發嘅人...

其實你都同我一樣架~
由最初傻懵懵嘅 EDMUND, 到而家 EARTH TEAM 嘅 EDMUND...

雖然知易行難, 但你都做到你所講嘅:
「只有充分認識自己的弱小,才能成就真正的強大。」

或許你未必係所有人眼中嘅強大,
但你已經充分令我見證到你日漸增添嘅迷人嘅吸引力...
感恩我可以有幸睇住你大~傻瓜瓜
Recommend
Post time 5-11-2020 21:09:29 | Show the author posts only
edmund replied at 5-11-2020 11:16
Absolutely!

Back to the Future 1 is great, 2 is okay, 3 sucks lol

Bttf 1 is definitely the best! But I quite like 2&3 as well, my meaning was compared to Jaws 3 (lol has anyone seen it?!) the Bttf sequels stand up quite well.
You are right the time travel rules are good and influenced so many films after. Not sure you saw Avengers End Game where they have different rules and one of the character's exclaims "huh...Back to the Future was wrong then!?"

Yes, I saw Tenet - very stylish and cool, but kind of hard to understand! Did you enjoy it?

Recommend
Post time The day before yesterday 17:34 | Show the author posts only
edmund replied at 15-1-2021 11:38
你咁講我會想同你 惺惺相惜,情不自禁 㗎喎

我哋本來就惺惺相惜, 間唔中都情不自禁咖喇

噢, 咁可能蘇軾精神修練上真係未達到好高嘅境界嘅, which is 未頓悟
不過佢起馬有掙扎有努力過往積極方向吖...
但李白係放棄治療, 一副...
Recommend
Post time 7-12-2020 15:46:10 | Show the author posts only
小伊貝 replied at 7-12-2020 12:47
喂呀~ 邊個係度自己講完自己笑
果陣味會纏住你跟埋你返屋企架
多多少少都會有 分別在 ...

我唔笑,我唔笑~~貝貝~~
哎啊~~~

如果想冇味啊除衫打邊爐囉
其實我講完都成個畫面唔好睇都其次,重點係彈到個湯會好痛!

---------------------
一次過覆埋你先

其實我成日都問大佬幾時再搞 reading is sexy 㗎,如果有你同Lilylulu,按壇上呢個走勢嚟睇好可能會傾到全晚唔駛入房
「想太多」我明啊...我仲會有個傾向係逼自己消化(因為想)有好有唔好啦

好想知你最近睇緊咩書添有冇好推介啊?

Recommend
Post time 23-10-2020 17:17:29 | Show the author posts only
小伊貝 replied at 23-10-2020 14:05
入左會之後 夜闌人靜既時候竟然仲諗埋呢d野~!!
你d回憶碎片呢~? 睇黎你個收集度有d低喎~! (講笑)
喔 ...

「(佢哋其實唔係好熟)」「隔住個mon」笑咗。
你又啱喎,阿文都係拎住個 keyboard AP+200...

我哋真係冇乜傾過偈咩?好似唔係...但又好似係喎!!!(會長一定會話「呢個咪良好示範囉!嚟活動梗係做正經事,傾咩偈?」

果晚我記得我煮嘢食(其實係翻熱)都煮咗兩轉,仲唔小心食咗你一心留畀Beckett的生煎包仲要唔小心口爆咗自己...
然後又都轉咗好幾個吹水群喎莫非呢個就係真正的時差

Recommend
Post time 6-1-2021 02:20:21 | Show the author posts only
DereK replied at 5-1-2021 22:51
其中一個來自寶島,當時我地係同事,當時公 ...

我個件係大我6-7年,都係寶島女黎,身材好正,有成米7。
大家都係異地,佢問我路,問到上床,台妹好主動又主動含。
攪完一次休息下又玩下我條丁,我當然都要回下禮同係咁法式kiss 佢。
一晚攪左三次,最後射完訓底見到天光,一齊食左個早餐先返去後抱佢訓。
次後都係一次兩次一晚,天黑有時坐既地方(公共)無人就會用手指同佢妹妹玩。
人口密度低既地方真係好正!
Recommend
Post time 7-10-2020 01:20:45 | Show the author posts only
小豆 replied at 6-10-2020 17:10
2021 對阿豆嚟講真係好壞參半
但 SO FAR 都係好多過壞嘅, 如果正面啲去諗的話
係呢段 ...

點會長氣呢~小豆同我講咁多嘢,阿文開心都嚟唔切啦!

我都係去到好大個,唔係好耐之前先開始識得欣然接受別人的讚賞
可能係因為總覺得自己做得唔夠好吧?

但後來先明白到,發出讚賞的人見到對方欣然接受,因為被讚賞而高興,都會好開心,自己先慢慢學識接受。

阿文都好希望可以在會內同大家一齊繼續笑繼續開心落去希望大家都可以啦!

話說,小豆話2021快啲過
但....2021仲未到吖,咁...咪有排等?

Recommend
 Author| Post time 6-1-2021 03:48:09 | Show the author posts only
DereK replied at 5-1-2021 22:51
其中一個來自寶島,當時我地係同事,當時公 ...

謝謝你的公開你的艷史,不過文內有些地方不太合這裡的文化,給你改了一改,
單純變成紅色的X,較粗鄙,刪減了亦不影響音思,藍色字是建議替代的字眼,

橙色字是錯別字,給你改正了(強逼症發作)。

斷開失去了的文字,可以跟據上一個回應給你的指示去補添。

正如我簽名所寫,除了是用金錢去買性,願意跟自己發生關係的人,都應該心中感激愛護並留位置。
共勉之。

Recommend
Post time 7-12-2020 17:43:29 | Show the author posts only
小伊貝 replied at 7-12-2020 16:58
睇黎你都有d壞人既潛質好好地一句格言 比你演繹成另一個意思喎

真正既格言,經得起任何既思想洗禮
佢段演講我重覆睇左幾次,真係好正。

間中做下壞人都無妨
但就唔好係壞左既人

妳個討論都好有深度,果然喜好係探討人性。
我覺得不斷求知幾好,世界咁大,好多野發掘,好多驚喜;
不過到左咁上下, 可能發覺自己都好無知;
當然有時真正無知個啲都可以好幸福,可能活得無咁累攰。
所以無話好同唔好,其實都係睇每個人自己想要乜;
活喺人地把尺度,先有分好唔好。

Recommend
Post time 25-11-2020 21:36:34 | Show the author posts only

XDDDD

電視機:「哎呀,等我變身先!」

電視機:「我覺得呢個人相當有嫌疑。」

電視機:「即刻轉身射個三分波啊,又反超前一分喇!」
觀眾:「哎呀!」

電視機:「雞蛋六隻,糖呢就兩茶匙,仲有啲橙皮添。」

旁白:「電視節目有好多種,不過唔係個個節目都啱小朋友自己收睇」
(字幕:電視節目各有不同,但並非每個節目都適合兒童獨自收看)

旁白:「畀多啲指導佢哋,一齊分享睇電視嘅樂趣」
(字幕:多些指導他們,大家一同分享觀看電視的樂趣)

Recommend
Post time 30-11-2020 00:04:19 | Show the author posts only
WymaN replied at 29-11-2020 14:27
Hi Alloy, i'm new here like u  同你搭下訕先~
心靈勵志書: 我覺得細個會睇多D,大個搵可靠 ...

Hi WymaN, 謝謝交流呀!
同意你講法呀,兩樣都要有,書可能係inspiration多少少
時間安排彈性,人就可以經驗分享,理性感性都有機會照顧到。

3邊鏡,環迴立體影像咁正!
好想試,我試過一邊同兩邊鏡咋;
咁講法,果然同大家溝通多啲=好好既research

係呀,好多人話Queen’s Gambit好正,我都未有時間追。
不過都一定會追落去,女主角係Split個位,幾鍾意,佢幾特別
Recommend
Post time 14-9-2020 13:43:08 | Show the author posts only
Niko replied at 14-9-2020 13:13
你咁佛系會內鍾意同你玩嘅女士會好傷心㗎

肥?邊忽肥!!你好似仲瘦過我

有時活動,相熟的男士們之間,甚至會長都會互相了解下大家當日的期望以便協調一下
我好多時都係會答「順其自然」,因為見到大家都玩得開心盡興,自己反而會更開心(認真)

講起肥子...肥子好受歡迎㗎話說我入會初時,有一位女士在動後寫過佢「唔鍾意瘦嘅男仔」,然後我一直都唔敢接近佢,連願望紙都唔敢寫佢個名。
最後我徹底咁樣錯過咗佢......然後冇耐,活動入面就再見唔到佢的身影喇....

Recommend
Post time 4-1-2021 22:27:48 | Show the author posts only
Daryl replied at 4-1-2021 19:14
係呀,剛剛wipe嘛
會長講到同姐姐玩,你好似想姐姐帶住你玩咁啵
...

其實點講好呢,
其實我都係試過一次同姐姐,
但係個次就係暫時黎講最深刻既對手。
係旅行嘅時候認識,之後大概1星期左右就各走各路,
可能係當時既天時地利人和令我好舒服咁同呢個姐姐走埋左一齊。
又可能係佢當時既技術遠超於我(當時得一次經驗)
特別係佢kiss比我既感覺,我再無遇過比佢更好。
到底係中意同姐姐定中意左姐姐,我都唔係好清楚。
總之同佢既幾次大回合,確實難忘又回味。
Recommend
Post time 6-11-2020 12:23:47 | Show the author posts only
Jaime replied at 5-11-2020 21:09
Bttf 1 is definitely the best! But I quite like 2&3 as well, my meaning was compared to Jaws 3 (lo ...

Yes I do watched the end game.

It are always interesting discussion between destiny vs free will in time travel sci-fics, I am more against to destiny but more to parallel universe theory.
Intesting thing about TENET is to blurry about single destiny, but in fact the thoery of TENET is 100% about this.

regardless, I did enjoy the movie tho i like Mememto by Nolan a lot more, still. It's just unbeatable.

Recommend
Post time 30-12-2020 17:43:09 | Show the author posts only
Tonyguy replied at 30-12-2020 16:26
不過大佬個feedback個個應該唔係reject 黎既。
一段都係要等電話先係正式accept or reject?

應該唔係~因為大佬係出咗名直接嘅
如果真係要 REJECT 你, 佢係唔會同你轉彎抹角架
佢俾得建議你, 即係佢幫緊你囉~
不過, 男仔同女仔嘅審批過程多少都會啲唔同...
之但係!?
當有一日你正式收到大佬真人發聲嘅電話...
咁就係你成為我哋一份子嘅時候啦~
所以你要好好加油啦
---------------------------------------------------------------------
呢個情況阿豆都有試過~唔緊要~
Recommend
Post time 5-1-2021 11:22:06 | Show the author posts only
小伊貝 replied at 4-1-2021 19:40
知你好多都鍾意 但唔知你邊種書最鍾意
者係~ 你所講既最冇抵抗力果種
Um... 係__(眼 ...

嘩!!!殊!!!!! 嘩!殊!殊!殊!

雖然我 識得春和秋中填夏與冬 ,但都係填 不知道 好了!
睇到人個心跳一跳,唔好咁大聲吖嘛!!!

斗羅大陸我睇咗頭幾回就放棄了,可能我太鍾意舊派武俠小說,硬是覺得新呢啲唔入流

認真答你,最無抵抗力的書應該係懸疑推理類,例如 Dan Brown 系列,會唔追晒唔停(好奇的小寶寶)
但最鍾意的類型又好似真係冇。總之係好書就可以了

Recommend
Post time 25-10-2020 02:13:34 | Show the author posts only
CoCo replied at 23-10-2020 22:35
Edmund
無錯啊,好難得,之前去活動,又會好期待每次見到邊個,果種對男又好,女又好,會有種思念住 ...

講起呢樣
入咗會一段時間以後,開始習慣咗在活動入面的溝通模式(你講果啲,不過當然唔會錫啦),有時現實生活的朋友圈子都會唔覺意傾得玩得放咗。

但令我意思的係,原來冇咁拘謹,(我不同的朋友們)佢哋多數反而好開心,可能好多人其實都壓抑住吧。

所以學CoCo咁講,真係多謝天主,除咗錫我哋飲食之外,仲賜我哋snb咁好的一個地方。
Recommend
Post time 7-10-2020 15:57:54 | Show the author posts only
小豆 replied at 7-10-2020 15:30
我想 2021 快啲過迎接 2022, 純粹係呢年實在有太多人離世, 全世界都唔好過
但係於我個人而言, 我同時亦好 ...

我我我~~我我我有冇搞錯咗...今年其實係2020,下年係2021,後年先係2022?
小豆你係想講2020 太多人離世?

忽然間諗返起細個睇啲(舊)動漫電影、2020 係科幻的未來。但原來已係而家...比起以前,人願到底有冇進步到呢

「文盲」我真係笑咗雖然我都唔否認,
我好多時睇文字會睇咗第二啲嘢

S&B 都係我好珍惜的地方嚟
唔捨得㗎,最好的尚未來臨吖嘛

Add post (7-10-2020 17:08):
〈人來人往〉,呢首歌真係好適合呢...
Recommend
Post time 6-11-2020 22:29:00 | Show the author posts only
edmund replied at 6-11-2020 12:23
Yes I do watched the end game.

It are always interesting discussion between destiny vs free will  ...

So parallel universe theory is the idea that there is free will, but each decision breaks off into a parallel universe? Something like Sliding Doors or perhaps Donnie Darko, while a film like Looper is firmly in the destiny camp?
Nolan is a great director, I liked Inception a lot and also The Prestige.

Momento...also cool but very hard to follow - you are a smarter man than me!
Recommend
Post time 7-12-2020 20:01:47 | Show the author posts only
edmund replied at 7-12-2020 11:45
Hello 月藍

唔駛羡慕 Lilylulu,因為S&B 對男士的要求係相對比較嚴格,所以一般入會都需 ...

原來lily係來左好耐我見佢註冊係12月2,所以以為佢咁快

我無認真睇過,以前聽好多人講所以望過下
我好難認真靜靜地睇書,除非係寫essay要用到
但宜家離開左校園就完全無睇過書,D文青味無哂

想問下係點樣認真靜落來睇書?
我通常都只係搵自己想要既答案先睇(如歷史、以前D人點生活、煮食、點解要打仗、思考人生
但諗起大海撈針就好想放棄
Recommend
Post time 28-11-2020 06:54:22 | Show the author posts only
Alloy replied at 28-11-2020 01:24
Hi 月藍,我係Alloy, 新人報到。
講開操肌,最近同啲Friend都試緊習慣大轉變;
少少因為本書(Atomic Hab ...

Alloy~ 歡迎你加入之前睇到你自我介紹既嗜好既時候...
一路睇已經一路match緊咩人同你有共同興趣...
最後你個"打邊爐"我笑左...我諗起Pollux
見你話鍾意睇戲同書 會內好多同好 會係睇咩類型呀?
行山都有愛好者 不過會網未必合適講得太仔細
P.s. 呀… 雖然好多人都運動習慣 但係時間上唔洗講得咁清楚 e.g.每朝做2hrs就得喇 小心暴露左自己身份

Recommend
Post time 7-12-2020 11:42:24 | Show the author posts only
klaus replied at 4-12-2020 20:29
美麗新世界個故事唔夠1984好睇,加上佢翻譯差,故事又慢,同埋劇情上多反駁位,太多專有名詞都令睇到人好辛苦 ...

我諗最大問題係太多新創的專有名詞吧 其實作者在序入面都有講過在再版 review 時有考慮過要唔要重寫,但最後都保留咗原貌(其實我覺得咁樣幾好)

其實1984 同 〈美麗新世界〉 都要讀者重新了解一個新的世界觀,文字上亦唔易描寫全貌
只係1984 的世界比較貼近我哋的現實,而〈美麗新世界〉就比較極端...所以1984都相對易於理解吧!

Recommend
Post time 24-11-2020 11:27:19 | Show the author posts only
Niko replied at 23-11-2020 19:35
我明啊,何況唔做愛都有好多玩法㗎嘛

係啊係啊~~
記得有次過夜活動大家都好攰,又整親唔舒服,又冇狀態,淨係攬住傾下偈,瞓咗一晚起身食個早餐。
雖然冇做愛,但覺得好充實好溫暖,仲令人更加期待以後有機會做個有質量的愛添啊~~
果然經常食牛扒大餐,間中都要食下清茶淡飯,啲大餐先會更好食吖

唔知點解呢排我註一咗好一段時間,可能因為剛好多嘢忙,心情影響?
但仍然好掛住大家。

希望疫情快啲平伏啦好想同大家見面呢

Recommend
Post time 14-9-2020 11:19:00 | Show the author posts only
Jaime replied at 14-9-2020 11:06
Good morning everyone! Hope you had a nice weekend - so good now the dining restrictions have been r ...

Good Morning Jaime!

Exactly! Hopefully everything will resume normal soon!

It's quite quite in chatroom recently, let's visit more and say high to specific members by replying their post. Feel free to start conversation with anyone here and it's 120% welcome!

Btw, how's the translator going? Do you find already a convenience way for cantonese translation already?
Recommend
Post time 12-11-2020 12:25:35 | Show the author posts only
WymaN replied at 12-11-2020 00:00
edmund 你會係睇晒全部金庸小說版果隻fans ? 會唔會睇紅樓夢 ~?

可能我在第二版的世界長大啦
第三版真係不敢恭維...睇過就算了...

紅樓夢有睇啊,都好中意(頭八十回),好間唔中都會想重睇,次次都會有不同感受。我當佢80回就完咗㗎喇

細個時中意水滸傳,覺得啲兵器呀,武打場面好好睇;中學就好迷三國演義,被計謀䇿略所迷倒。到人大咗,先覺得紅樓夢滋味無窮。
其實最先接觸的係西遊記,但而家睇返,西遊記的寓意其實好深呢

Recommend
Post time 5-1-2021 11:08:41 | Show the author posts only
Leanna replied at 1-1-2021 00:44
新年快樂!

唔係啦本書一個男仔買架,借俾我睇。睇到第95回,我話不如還返俾你,好悶,佢話「我都因為覺 ...

新年快樂呀Leanna~!祝大家有個比2020更好既2021年喇

過左幾日先覆到妳唔好意思呀
竟然睇到95回差5回都唔睇埋佢

話說類似情況我都試過呀~
中學時有幾個fd暑假前介紹隻game我玩
雖然覺得悶悶地, 但我成個暑假都超比心機玩
諗住開學返去可以同佢地瘋狂討論
點知返到去佢地話玩左幾日就棄晒game
果刻真係有被出賣既感覺XD

Recommend
Post time 4-1-2021 16:45:33 | Show the author posts only
edmund replied at 4-1-2021 13:01
就算....你....唔....話.....我......知.....
我都當咗我自己知㗎喇!

咁都得~!?
你個傻瓜瓜越嚟越好玩~
-------------------------------------------
傻瓜瓜~你唔記得阿豆個 SIGNATURE 啦~
⇒ 沒有必要成為NO.1, 每個人本來就是最特別的Only One - 世上獨特唯一的花 ⇐
⇒ 當一切由擁有變成佔有, 就係一切變質嘅開始 ⇐

我自己覺得唔需要到達頂峰啦~
因為一山還有一山高, 天外有天, 人外有人...
如果真係要追, 咁就會係永無止境嘅追逐... 平常心就好啦~
新一年阿豆都請你多多指教哦~

Recommend
Post time 8-12-2020 19:23:43 | Show the author posts only
小伊貝 replied at 7-12-2020 17:58
都係 所以我當時係連埋另一句一齊講既...
你個心有幾大 你個成就就有幾高...
哈… 但我一早就選擇平凡 安 ...

小: 你個心有幾大 你個成就就有幾高...A: 好同意,亦好睇執行力;

唔混亂呀,解釋得好清楚
世界不斷變,妳要安穩,其實都要同步;

小:不由自主咁想知 想探索更多...
A:  好奇心好緊要; Stay Hungry

<好似講到好混亂 唔知你明唔明>

那,查實我都越講俾妳攪到越亂,
下次當面4466拆點佢,睇下溝唔溝通到先知我明唔明
101Floor
Post time 2-9-2020 08:13:26 | Show the author posts only
餓呀~
餓死啦~
餓到爆了~

Add post (2-9-2020 08:20):
請會長保留舊摩士,最多限制留言算啦~
102Floor
Post time 2-9-2020 09:04:42 | Show the author posts only
報到先:P
103Floor
Post time 2-9-2020 09:35:43 | Show the author posts only
插個旗先
104Floor
Post time 2-9-2020 10:07:05 | Show the author posts only
Zoe Zoe Zoe 永別了?!

來㖒吓,新區有咩新事
106Floor
Post time 2-9-2020 10:41:32 | Show the author posts only
大家早晨!
107Floor
Post time 2-9-2020 10:44:37 | Show the author posts only
Nina replied at 2-9-2020 08:13
餓呀~
餓死啦~
餓到爆了~

餓啊我都好餓

然後當日冇買早餐,個肚都餓

108Floor
Post time 2-9-2020 10:55:41 | Show the author posts only
早晨呀
各位俊男美女
109Floor
Post time 2-9-2020 10:58:54 | Show the author posts only
Echo replied at 2-9-2020 10:55
早晨呀
各位俊男美女

早晨呀 echo

你交咗入會申請表未呀?
110Floor
Post time 2-9-2020 11:03:01 | Show the author posts only
新post留名,頭先諗住覆post發現留唔到,幾驚被ban
111Floor
Post time 2-9-2020 11:23:46 | Show the author posts only

早晨 Edmund。
唔食早餐好傷胃架,哈哈~

112Floor
Post time 2-9-2020 11:34:00 | Show the author posts only
OSo replied at 2-9-2020 11:23
早晨 Edmund。
唔食早餐好傷胃架,哈哈~

平時我一定食㗎
剛好今朝有啲事趕住要搞

已經食咗幾塊餅送咖啡
113Floor
Post time 2-9-2020 11:35:36 | Show the author posts only
月藍 replied at 2-9-2020 11:03
新post留名,頭先諗住覆post發現留唔到,幾驚被ban

月藍 早晨!

唔駛驚,只要在會規以內,呢度可以無所
114Floor
Post time 2-9-2020 11:36:20 | Show the author posts only

你準備好插第二啲吧啦
115Floor
Post time 2-9-2020 11:36:33 | Show the author posts only
Echo replied at 2-9-2020 10:55
早晨呀
各位俊男美女

早啊edmund
尋 日終於開左spy family黎睇
已經差唔多睇到連載
116Floor
Post time 2-9-2020 11:39:02 | Show the author posts only

早啊奧蘇
幾日冇見, 有冇疏於鍛鍊呢~
我近幾日都早起做完運動先返工
117Floor
Post time 2-9-2020 11:39:53 | Show the author posts only
edmund replied at 2-9-2020 11:36
你準備好插第二啲吧啦

why not both
118Floor
Post time 2-9-2020 11:40:41 | Show the author posts only

請容我先道歉

Add post (2-9-2020 11:42):
我打左一小段字,無左。。。

Add post (2-9-2020 11:43):
我想講,請容我道歉, 強制你講 關於SP的事

Add post (2-9-2020 11:46):
因為我自己興趣同話題唔多,所以好容易監介,好似係呢到我都搭唔到嘴,除非對象係瘋狂講野類形,我都樂意聽
如果出到來大家都少野講就好難繼續

Add post (2-9-2020 11:47):
同埋事前無了解,就好易觸礁,所以SP不了
119Floor
Post time 2-9-2020 12:01:42 | Show the author posts only
月藍 replied at 2-9-2020 11:40
請容我先道歉

Add post (2-9-2020 11:42):

不用太過介懷啦!
放輕鬆同大家傾下偈就可以了~

呢度大家都唔會介意互相搭嘴,話題啱的話隨便加入就可以了
唔介意的話傾下日常、分享下(不會暴露身份的)過往經驗,互相認識多咗,慢慢話題就會打開。

我記得你自我介紹入面話改呢個名諗咗好耐,我可以問下點解你決定改呢個名嗎?

如果你打咗某啲廣東字,或者用咗 emoji,呢個論壇太舊係會出唔到的。用用吓就會習慣
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Swing and Bang Club

17-1-2021 01:33 GMT+8 , Processed in 0.225599 second(s), 24 queries .