Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
1234Next
Return to list New
View: 4881|Reply: 67
Collapse the left

[Ocean Team] edmund - (原來已經!)一年感

[Copy link]
Post time 16-4-2020 17:51:43 | Show all posts |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

「這世上沒有偶然,一切都是必然。」

正好是整整的一年前的四月十八日。

那天,生活漸覺乏味,就連性生活也變得不太悏意的我流連網上,不知怎的忽地想起某日讀過 香港01一篇有關S&B的報導。當下如獲至寶,連忙透過模糊的印象在網上(經過無數咖哩粉的打擊後)把會網搜尋出來,匆匆的把內容讀過一遍便連忙註冊,前後大概只是數小時以內的事。

當時為了給當時尚未認識的大家留個好印象而費煞思量為自己起的新名字,今 日竟在這個比真實更真實的平行世界中成為自己實實在在的一部份。當天註冊過、發了自我介紹,聊了數句以後小姚提醒了我頭像檔的重要性,我幾乎想也不想,就在網路搜尋器中鍵入了「風」。

當時的我大概在想:在這個夢幻奇妙的世界,與大家輕輕相遇以後復又輕輕離去不帶雲彩,和暖的風大概是最貼切的形容了吧?

最後我找到,並上載了這個頭像,是吳青峰的一首歌《起風了》的封面。

這一路上走走停停
順著少年漂流的痕跡
邁出車站的前一刻
竟有些猶豫

啊,這豈不正是我當下心情?

從前初識這世間 萬般流連
看著天邊似在眼前 也甘願赴湯蹈火去走它一遍
如今走過這世間 萬般流連
翻過歲月不同側臉 猝不及防闖入你的笑顏

然後記起當天再看,竟也是我今 日心情。

這一年來,edmund 在這裏遇過不同的臉孔,經過不同的心情;每次活動期待着與大家再次相遇,也可能與某些人以後都再沒機會相見。
一路上有笑、有淚、有快樂也有心痛,然而到了今 日,所留下的盡是最衷心最衷心的感激。

剛剛重讀自己的〈第一次〉,感覺似遠又近。當天的我,又有能想像到當下自己的面容嗎?當天寫下的〈第一次〉曾無意間成為了一些期望入會的朋友的路標,當中更有著成為了會內好友甚至mentee的各位,那份感激和感動,就請諒我在這裹不知羞恥的記下了。

話說回來,edmund 在遇上 S&B以前,是一位總把心中的離經叛道、脫軌念頭都深深鎖起的人,看起來總是規規矩矩的。是 S&B 讓我知道規矩地不規矩,原來可以令自己,甚至他人的生命更加色彩豐富;是 S&B 和你們每一位讓我知道,面對自己內心深處的需要與慾望,是如此的理所當然和快樂的事。遇上你們每位,不論是曾經深入交流,還是總是只能擦身而過的每一位漂亮的你們,都是edmund最大最大的福氣;我也願自己的小小生命,能為每一位大家,多多少少都能/曾帶來一點點的美好。

短短的路走走停停
也有了幾分的距離
不知撫摸的是故事 還是段心情
也許期待的不過是 與時間為敵
再次看到你 微涼晨光裡 笑得很甜蜜

在半年感中我留下了自己對曾經遇上的每一位的一些心裏話,眨眼之間,半年又過去。這次就請原諒我不再累贅與大家逐一細語,留待再次見面時才再道別來之情;然而,這半年來新近認識的各位,edmund 還是想藉着不長的數句希望表達心底感激。

Mercy:
妳大概是我曾遇過的女生當中,最最最最懂得為人設想,無私的以他人為先的女生。外在的漂亮吸引自然不消說,妳斯文溫柔,卻不失活躍好動;事事以別人為先,另一方面卻事事勇於嘗試;Mercy也總是無時無刻的心思細膩善良。
多謝你願意與我認識與我交流,實在是我莫大的福氣。偶爾,我也確實會回想起曾與你相處的美好時光,但願你生活安好愉快,來日再有相遇的一天。

Summer:
Summer真箇人如其名,全身散發著夏天的陽光氣息呢!你的熱情爽朗,多少也讓一向靜靜的我變得陽光了(真的啊,大概你沒見過總是靜靜坐在一旁的edmund!)說起來,我仍一直期待著與你單獨相處的時間啊!

Amma:
妳好嗎?自從在一月之星活動與你匆匆見過一面以後就再沒機會相遇。印象中的你斯斯文文的,都未有機會與你真正認識呢!
也許近來的外在環境,就連會內的活動也大受影響,希望你一切安好,待活動回復正常舉辦時有機會與你認識啦!

Mona:
親愛的Mentee!與你真正認識以後先覺得與你一見如故!不論係興趣、生活態度(?)甚至某些觀念都唔知點解好啱傾咁,同你傾偈就好似可以不經思考都不需顧慮咁。人生有個咁嘅的朋友(雖然大家都只是會內的過客sosad)真係好!有時聽你訴說些小煩惱,其實知道你總係可以好好處理,但一同分享笑笑喊喊的感覺其實好開心。另外,好希望我哋FF的主題活動可以有機會成真啊!市面回復正常以後真的要認真諗諗佢!!

小伊貝:
口裏總是說不的小精靈,你知道你有多吸引嗎?活動中望著總在房內房外來去匆匆的你,感覺竟然真的有點像玩那個捉精靈遊戲,要捉小精靈,真的要在對的時間對的地點才行!(個名改得好啊!)(指指)嗯...你是會內第一個用「邪惡」來形容我的人呢(明明我就人畜無害)(無辜的樣子)...不知你是否知道,edmund數次與你玩樂都很盡興很盡興。但感覺我們之間還有許多未曾發生呢!我會期待再次成功捕捉小精靈的時間的!

Beckett:
數次相見,不是由於午場晚場的時差,就是因為探班,皆未有機會與你深入接觸。但你那斯文大方的外表與妳日常喜好的那種反差,實在吸引著我!(我也有很大的宅宅一面啦)見你入會以後數次活動都玩得自在愉快,替你高興啊!希望休漁期盡快完結,活動盡快回復正常可以再見啦!

Sydney, Sims, Booster:
很高興認識你們!雖然自己其實已經入會好一段時間,在活動內都仍時常覺得自己像個新人。有幸見證你們的第一次活動(與及往後的活動),看見你們玩得自在自如,再回想身處那個時候的自己,實在替你們高興。但願你們以後繼續在會內發熱發亮!

筆走至此,回顧以往的出席紀錄,原來上次的紀錄正是剛好第五十次出席正式活動。把每次活動的短短時光累積起來,與大家之間所建起的緣份已經不淺,edmund 這個名字,也從一個與現實世界完全無關的假名,切切實實的變成了自己與他人內心的一個小小部份。感謝會內每一位男男女女總是對edmund 照顧有加寵受有加,感謝大家總是毫無顧忌的坦然相示不吝賜教,讓edmund得以在各方面學習成長。

這年間在S&B內所得到的,遠遠不止於活動內的愉快時光。與你們每一位相識的那緣份,從大家身上學習到的各種各樣,這年間都令edmund在會內會外活得更好更豐盛。在此,容許我不厭其煩的向大家每一位致以最衷心的感謝。

最後,雖然說了很多遍但仍要衷心地說的話:多謝 Chris & James讓我加入了大家,多謝 Chris & James多年來為了S&B勞心勞力,實在無以言謝。

Love you all,
edmund

------------------------------------------------
送給大家:《起風了》吳青峰
youtube.com/watch?v=sJlHuWJI1v0

Rate

Number of participants 3Power +40 Coins +31 Collapse Reason
小姚 + 20 + 15 不知不覺就....
Sims + 1 Excellent 無得頂!
CoCo + 20 + 15 文筆好好,寫到讀既人都感受到你的用心,一.

View Rating Log

Post time 18-4-2020 23:31:36 | Show all posts
一年,說長不長,說短不短。
如果白白過,轉眼便流逝了,追悔莫及;如果日日被營營伇伇佔據,又會覺得時間總是不夠,更不用說為生活找趣味了。
總覺得自己得幸運,天時地利人和俱在,才能在過去一年走進這片天地,性福快樂。
更高興的,是認識了你,也知道你在會裡同樣過了不平凡的第一年。
文仔是女士們的蜜糖,在這段時間,請繼續保重身體,留下有用之(下半)身,養精蓄銳,很快便可以再次引人入性,插得狠勁。
 Author| Post time 17-4-2020 11:47:40 | Show all posts
MonA replied at 17-4-2020 10:29
親愛的Mentor 恭喜你! 一歲快樂
我正正因為你看完你篇再註冊, 真係真係會有影響力,影響仲係核心既外圍  ...

親受的Mona~~多謝你咁用心回覆,睇到我有啲滾動添

而家諗返,真係一個緣份嚟。
我果篇〈第一次〉又冇置頂又冇放在精華區,冇理由一入嚟會睇到嘅......可能係咁啱有人推post吧?

然後你的第一次當日,又咁啱因為另一位男士有事遲來,所以做Mentor的重任就落咗在我(同埋占面)的身上。
一切都係奇妙的安排吧!

你講到 「赤裸裸 坦蕩蕩咁做返自己」,好老實...可能係因為我經常諗太多吧?呢樣嘢係我由細都大都做唔到的事,係自從入咗會,遇上大家遇上你(同你相處都真係好自在),先令我慢慢放得開。
所以我真係好感謝好感謝S&B同埋呢度的每一位

希望大家都可以活得豐盛,玩得盡興啦!
Post time 17-4-2020 10:29:17 | Show all posts
親愛的Mentor 恭喜你! 一歲快樂
我正正因為你看完你篇<<第一次>>再註冊,<<第一次>> 真係真係會有影響力,影響仲係核心既外圍 偷偷摸摸既人 踏唔踏前多一步
到註冊之後,由我既新人自介,多謝你會花時間去覆新註冊既會員每一個留意以示歡迎
你既心思細膩、男又好女又好總會幫新會員融入大家既話題當中.. ..
再到我的新人禮,令我有一個貼心周到既照顧..呢一點的確幾重要! (因為我睇第一印象好重好重好重既人,第一印象唔好通常判左死刑或18層地獄永不超生)
其後同你既認識,你我之間有好多好多共同興趣,呢一點又係覺得有d 岩key!

仲有仲有 可以赤裸裸 坦蕩蕩 做返自己
用返自己最舒服既方式去相處就夠了

邂逅真正的自己,是人生最大的驚喜!
希望之後會繼續睇到第N年的感想
 Author| Post time 17-4-2020 11:11:37 | Show all posts
Sydney replied at 16-4-2020 20:58
親愛的edmund (請容許我用親愛的來形容你)

回想起那天讀著你的《第一次》和動後感,是你用文字告訴我S&B ...

親愛的 Sydney (

是我要多謝你才對!
看著你順利入會,很快就在活動中自在順利,實在感到很高興。
而我看得見,其實背後你努力了許多許多,一切都是你應得的。如果我在當中多少有成為一點點的助力,絕對是我的榮幸。

當時知道你有HP,變成橙字,我也有盡量安排出席當期的活動,希望能見證你的第一次,很高興最後真的撞中了

多謝你的祝福!
或許大家都不知道自己會在會內待多久,但我也祝你在會內的時間過得豐盛,不論會內會外都有所增添!

還是見面再聊吧我怕肉麻得大家都要按上一頁了!
 Author| Post time 18-4-2020 23:44:01 | Show all posts
Solar replied at 18-4-2020 23:31
一年,說長不長,說短不短。
如果白白過,轉眼便流逝了,追悔莫及;如果日日被營營伇伇佔據,又會覺得時間 ...

謝謝Solar!
說得真對,想來這年在會內你也經歷不少,過得豐盛感受良多吧!你的祝福勉勵我就不客氣收下了,
而你也一樣,定要繼續發亮啊!

在會內認識了你確實很高興。從在壇上讀你的文字(還是黑太陽的時候啊!)開始,已經有份莫名的親切感。到活動中認識了真人,更覺投緣。
你一直是我的思齊對像,良朋益友。往後還請繼續多多指教!也希望有天可以實現計劃一起玩樂啦!
Post time 26-8-2020 15:58:36 | Show all posts
謝謝Edmund, 尤如當日你對占面嘅感覺
無論你應承與否, 我已經把你當作我的男mentor (say no都冇

從文字中見證了你這一年多的經歷, 當中的喜樂, 惆悵, 掙扎, 成長固然令人讀得津津有味
不過更重要的是, 靈魂深處竟已然在跟這些螢幕上冰冷的文字產生共嗚
或許是從過去的你看到了現在的自己, 或許是從現在的你看到了成就更好自己的可能性, 或甚是兩者皆有之
--走過的叫足跡 走不到的叫憧憬--
憧憬著你走過的足跡同時, 亦期許著自己能有足夠悟性與毅力追上你的步伐
當然, 為了能當面謝謝你對我的啟發, 我會更努力裝備自己的

Add post (26-8-2020 17:01):
say no都冇用*
 Author| Post time 18-4-2020 01:02:18 | Show all posts
ToFu replied at 17-4-2020 18\"\"
啲時間真係過得快又似慢,回想起就係你既細心耐性,我地至有機會深入交流,仲要唔覺意被你發掘左我既另一面 ...

豆腐多謝你...

我好慶幸自己當時冇退縮,最後先有機會同你認識更多...
多謝你一直以來的溫柔體貼呢我是知道的啊...

其實不論在廳定係在房,同你哋每一位相處,我都真心覺得一樣咁開心,多得呢度的大家都咁好咁漂亮,多得大佬管理得個會咁好。
我都希望大家在會內一直開開心心咁落去可以一齊繼續共渡更多的一年...

豆腐,多謝你!

Post time 16-4-2020 20:58:39 | Show all posts
親愛的edmund (請容許我用親愛的來形容你)

回想起那天讀著你的《第一次》和動後感,是你用文字告訴我S&B是一個如何美麗可愛的地方。
回想起那段自我修煉的日子,是你(和其他人)用說話支持我一直努力撐下去。
看著自己有了HP和變了橙字,當時我第一個想通知(若可以的話)就是你。
新人禮那天,知道你也在場,我真的真的真的很開心。

又長氣了...好似騎劫了你的一年感...還是見面時再談吧~
Sydney恭喜你一歲大了,希望你會有更加多的一年
謝謝你 :)
 Author| Post time 26-8-2020 16:56:33 | Show all posts
阿草 replied at 26-8-2020 15:58
謝謝Edmund, 尤如當日你對占面嘅感覺
無論你應承與否, 我已經把你當作我的男mentor (say no都冇
...

見到你咁講,真係有點被感動到添....

見到你在呢篇一年感留言,我又諗返起當初的自己。
原來「無忘初心」呢件事,真係要時刻提醒自己的。

我都希望自己可以繼續進步,都好希望喺呢度認識到每一位大家都一樣,遇上 S&B 之後都係變得比以前更好(各種意義上)

放心啦,我成日都認為,付出一定會有回報的。
期待有日與你相見啦 阿草!

Author| Post time 20-4-2020 15:52:15 | Show all posts
Mac replied at 20-4-2020 15:11
咁快就一年,仲記得一年前壇上初識你,到你第一次活動,每個人都話自己係占面去歡迎你嘅晝面     ...

多謝 Mac!
我都記得當日見到你時,覺得你不論外貌外型風度談吐都咁出眾時果個驚嘆的心情

當時只知道你係會內中流砥柱,後來先知原來當時你都只係剛剛入會一年左右。
到而家,我不時仍覺得自己好新呢...

係呢,自從你冇乜出活動之後多咗好多新朋友。你返來的時候一定會玩得好開心的啦!
 Author| Post time 21-4-2020 10:59:44 | Show all posts
Pollux replied at 21-4-2020 00:19
我感覺上你已經係唔止一年的會員 表現得好似資深會員咁
希望你第二年第三年第n年都一樣咁精彩
...

多謝 Pollux !每次見到男士們留言我都好開心(唔駛驚,冇暇想的)
好似文中咁講,反而係我到而家都仲覺得自己好新,而且都唔想忘記新人時候的自己。

Pollux 先係真.資深會員的模範吖!不論在新人舊人面對都係咁氣定神閒風趣幽默
認真的啦,你同Real, 都好畀到我呢種感覺

Author| Post time 27-5-2020 11:09:15 | Show all posts
霍斯 replied at 26-5-2020 23:45
沒錯,你既分享成為左新人想加入的路標。你衷心感謝各位會員與你的互動,令你生活有所轉變。
謝謝Edmund的 ...

霍斯,多謝你搵返我啲舊文嚟睇呢!如果我的文字對希望入會的新人有所幫助,絕對係我的榮幸嚟。

多睇其他會員的〈第一次〉,對申請入會很有幫助的。達聞西、waterman、阿超、Solar、史力加等等男會員的〈第一次〉都很值得一看呀!
 Author| Post time 4-5-2020 02:14:55 | Show all posts
Nina replied at 26-4-2020 00:20
一周年快樂~~~

希望日後可以繼續欣賞到你動後感外既 感想! 例如呢類周年感~

多謝Nina捧場呢!整個星期沒上壇,遲了才回覆不好意思...

想不到 Nina 喜歡看感想類的文字呢,我也希望可以與大家分享更多。
確實我也感到入會後自己的一點轉變,覺得內心和各方面比以前放開了更多,實在多得大家的接納才做到的啦

再次多謝你呢,親愛的Mentor!
 Author| Post time 20-4-2020 11:24:11 | Show all posts
Beckett replied at 19-4-2020 23:30
估唔到我呢個路人都會出現係你篇sharing到開首嘅第一句令我突然之間諗起clamp (亂入左sor)
Edmun ...

Beckett 點會係路人喎...我一直都有默默咁留意你的啊...
只要大家仍在會內,(我信)時差有日定會消失㗎 好希望有機會同你進一步交流

厲害厲害文中第一句的確係出自 Clamp 的啦!呢句係侑子小姐經常講的嘛...
多謝你讚我的文字呢,其實真係不敢當吖

Author| Post time 18-4-2020 11:44:33 | Show all posts
Belle replied at 18-4-2020 02:14
咁快就一年喇
我覺得你呢一年間又大個咗  房內房外都越嚟越正

Belle,多謝你的讚賞真係好開心...
我當係真㗎喇...

是呢!S&B的文化真係值得大家好好維繫落去。
今時當日,竟然有一個地方可以無拘無束,但又規規矩矩哋盡情玩樂,真係講都冇人信。
大家真係好好呢!而且真係多得大佬咁有心。

Love you all!

Author| Post time 4-5-2020 02:42:56 | Show all posts
Daryl replied at 28-4-2020 22:13
Hello 文仔
偶然一個小回顧,真係好touch呀,最近我發覺你好多值得欣賞同學習的地方
回 ...

Daryl 你咁講真係不敢當呢係我在大家身上學習咗好多好多先真...

我近排都好忙,忙到一段時間連壇都少咗上。你講得好啱呢,時刻回想返當初入會的心情,希望自己(同大家)都可以繼續進步,發熱發亮啦!

多謝你!
 Author| Post time 4-5-2020 02:09:07 | Show all posts
阿喬 replied at 25-4-2020 14:57
呢個方法幾好,半年寫一次先,一週年就唔需要太長文又怕記漏

我呢就比較抵打了,半年、一年、一年半、兩年 ...

多謝阿喬留言呢

寫半年一年感時其實都冇諗過方法好唔好,只係實在希望將心中所想同大家講。
而且有時啲比較肉麻的說話,在活動當面又難以講出口呢

其實我諗感想同動後一樣都冇得勉強的吧
 Author| Post time 21-4-2020 18:38:22 | Show all posts
CoCo replied at 21-4-2020 18:31
一年快樂
呢一年睇住Edmund 唔同既改變太好了
好彩我地一年內已經玩左唔係年交{:titter ...

多謝CoCo!!!其實我一早已經見到CoCo畀咗Coins同power 我㗎喇!

好多謝CoCo主動畀咗好多信心我...我一直都有放在心上的...
以後都請CoCo繼續多多指教啊而edmund 都可以繼續實際上 指教 CoCo
 Author| Post time 20-4-2020 11:32:28 | Show all posts
小伊貝 replied at 20-4-2020 00:06
Edmund 一週年快樂~
明明你好鍾聽到我咁講 明明你都覺得我係讚緊你(?)
嗚... 無辜既 ...

小伊貝~~

多謝你!明明捉到小精就係我的幸運先真...

哦?就算我覺得你讚緊我,我都係唔會直接講出嚟㗎!

嗯,仲有好多嘢未發生哦(然後期待發生)......我都未____你,唔畀你____,然後盡情咁____你......

Author| Post time 17-4-2020 11:30:11 | Show all posts
家傑 replied at 17-4-2020 07:55
我都想學Edmund 兄、生活內外都活得豐盛

家傑,多謝你的支持!

我想豐盛與否,很大程度上視乎自己如何對待事物吧!

對了,近來論壇上載頭像的功能修復了,不妨去上載個頭像吧!
趁近來休漁期,活動都暫停了安排,就多到聊天室和大家聊聊吧~

希望以後能在活動中認識你!
 Author| Post time 17-4-2020 11:03:11 | Show all posts
stella replied at 16-4-2020 18:47
恭喜你夠一年啦
原來你都出左五十個咁多
或許我真係太耐冇黎啦 d人名有一半我都 ...

stella~~!多謝stella

是因為生活太忙了吧辛苦你了...

嗯,只係因為佢哋都係只出咗幾次活動,我又咁啱撞到佢哋吧~

遲下休漁期完結,希望可以見返佢哋!

我更希望見返你想念你的擁吻
xoxo

Author| Post time 22-4-2020 12:02:53 | Show all posts
TerrencE replied at 22-4-2020 04:04
一年快樂,路過都要恭喜下。
有幸睇到你的回憶,祝陸續有來。

多謝Terrence!想不到會收到你的留言,好久不見了呢!

你仍有入會的打算嗎?得閒多點來聊天室傾下吖,近來活動雖然都受到疫情影響,但正好係同大家在壇上傾多啲同埋申請入會的時機吖
 Author| Post time 19-4-2020 13:28:37 | Show all posts
小姚 replied at 19-4-2020 01:53
記得你個頭像!!!仲記得你話過會用柯南做頭像!!!

青峰首歌,轉頭去聽下!!!

小姚姚姚姚姚!

哈哈你竟然咁都記得我當時係話要用柯南入面啲兇手(黑影)嚟做頭像吖!(講笑的)

小姚真係好多謝你一路以來的照顧同埋支持
我期待你返嚟的時候啊!
Post time 17-4-2020 18:59:03 | Show all posts
啲時間真係過得快又似慢,回想起就係你既細心耐性,我地至有機會深入交流,仲要唔覺意被你發掘左我既另一面出來

好欣賞你無論會網,還是活動,你同所有人都照顧同交流,我好羡慕,由經常係廳變成經常係房,都多得你自己既努力,期待繼續睇到你既兩年 三年 四年…… n年感呢~
 Author| Post time 17-4-2020 11:49:56 | Show all posts
Mustard replied at 17-4-2020 11:40
一年又一年,終於過了一年!從M底到小M底嘅你,我都記得!希望你新一年又有新體驗分享 ...

多謝隊長!真係終於過咗一年,感覺既長又短。

我到而家都仲係大M底㗎不過期間限定咁

而家休漁期,希望你生活愉快,以後我哋仲有機會再見啦

Post time 20-4-2020 15:11:56 | Show all posts
咁快就一年,仲記得一年前壇上初識你,到你第一次活動,每個人都話自己係占面去歡迎你嘅晝面     
我早幾日都諗起兩年前某一夜……我交表了     
睇依篇先發現真係多咗好多新朋友,希望大家玩得開心,好好享受
 Author| Post time 10-7-2020 13:29:27 | Show all posts
Vertonghen replied at 10-7-2020 11:40
很好的一年感,我都要加油,入到會都會寫1年感。

Hello Vertonghen!多謝你嚟睇我的舊文呢!

只要有心,一定可以的!(認真)多睇其他男會員的〈第一次〉,都會對入會申請有幫助。
希望有日可以在活動認識你啦!

Post time 19-4-2020 23:30:39 | Show all posts
估唔到我呢個路人都會出現係你篇sharing到開首嘅第一句令我突然之間諗起clamp (亂入左sor)
Edmund文筆好好啊
雖然我入左會冇幾耐但都有feel你所講個種release 自己(still in slow mo though) 嘅感覺呢
我地嘅時差幾時先會完

Post time 28-4-2020 22:13:57 | Show all posts
Hello 文仔
偶然一個小回顧,真係好touch呀,最近我發覺你好多值得欣賞同學習的地方
回想初入會時我的心態同大小事都同現在有點出入,最近忙得不得了,好想整理一下自己,回到初衷的心態呀
Support你的一年感
 Author| Post time 18-4-2020 11:46:14 | Show all posts
Sims replied at 18-4-2020 09:12
Edmund兄,
支持
謝謝你的一年感有小弟的名

Sims,話說你的新人禮當日聽過你的故事以後,真係好敬佩你的恒心同有心。
希望一切早日回復正常,大家可以一齊盡情玩樂啦!

多加保重!
Post time 20-4-2020 00:06:43 | Show all posts
Edmund 一週年快樂~
明明你好鍾聽到我咁講 明明你都覺得我係讚緊你(?)
嗚... 無辜既我 比你無辜既樣子 更無辜~!
仲會有咩事再發生呢? 會係比上次錯位既post更錯既事會發生?
最後我想講既係 每次比你邀請 都係我既幸運黎呀~

Add post (20-4-2020 01:38):
好鍾意*
 Author| Post time 20-4-2020 11:35:21 | Show all posts
阿火 replied at 20-4-2020 11:07
短短一年,你已經成為S&B既男一 (除神聖既大佬外)

多謝阿火,你咁講,真的真的不敢當...

講起嚟,好耐冇見了呢!疫情之下大家保重,希望好快可以再見啦。

Post time 20-4-2020 15:13:32 | Show all posts
edmund replied at 20-4-2020 11:35
多謝阿火,你咁講,真的真的不敢當...

講起嚟,好耐冇見了呢!疫情之下大家保重,希望好快可以 ...

我都好掛住大家,希望可以快啲出席活動,同文公子碰下酒杯
Post time 29-4-2020 15:41:09 | Show all posts
edmund replied at 22-4-2020 12:02
多謝Terrence!想不到會收到你的留言,好久不見了呢!

你仍有入會的打算嗎?得閒多點來聊天室傾下吖,近 ...

多謝鼓勵,會多點黎傾下計,希望有機會見大家
Post time 25-4-2020 14:54:55 | Show all posts
Mac replied at 20-4-2020 15:11
咁快就一年,仲記得一年前壇上初識你,到你第一次活動,每個人都話自己係占面去歡迎你嘅晝面     ...

同學仔仲記得同我一樣兩歲了~
 Author| Post time 16-4-2020 18:36:43 | Show all posts
Class replied at 16-4-2020 18:19
支持文師兄!

還有好多個一年等緊你!

多謝 Class!明明 Class 資歷咁深,叫我師兄真係不敢當

大家咁話希望S&B,同埋大家以後都繼續有好多個一年!
Post time 26-4-2020 00:20:27 | Show all posts
一周年快樂~~~

希望日後可以繼續欣賞到你動後感外既 感想! 例如呢類周年感~
睇人寫完,當自己寫咗....

見你入會後發掘到自己....睇住你當初到現在既轉變,感覺好神奇!
Post time 21-4-2020 06:14:28 | Show all posts
edmund replied at 20-4-2020 15:52
多謝 Mac!
我都記得當日見到你時,覺得你不論外貌外型風度談吐都咁出眾時果個驚嘆的心情

依家我係新人,你係中流砥柱,照顧我呀
 Author| Post time 20-4-2020 15:47:34 | Show all posts
小伊貝 replied at 20-4-2020 13:44
條題目咁多窿窿 咁難既...
我... 我咩都唔識架
喂呀… 我咩都唔想知呀~

唔駛識㗎,識得乖乖哋瞓低就可以了
哥哥會好好照顧你的啊
Post time 20-4-2020 13:44:09 | Show all posts
edmund replied at 20-4-2020 11:32
小伊貝~~

多謝你!明明捉到小精就係我的幸運先真...

條題目咁多窿窿 咁難既...
我... 我咩都唔識架
喂呀… 我咩都唔想知呀~
 Author| Post time 19-4-2020 13:26:25 | Show all posts
hvictory replied at 19-4-2020 00:18
寫得好正,冇得頂

謝謝hvictory支持!

你的自我介紹我都未有時間回覆。

得閒多啲去聊天室同大家傾偈呀!
Post time 18-4-2020 02:14:06 | Show all posts
咁快就一年喇
我覺得你呢一年間又大個咗  房內房外都越嚟越正

S&B 的確係一個好特別嘅地方
呢度嘅culture 好令我珍而重之
 Author| Post time 17-4-2020 11:04:53 | Show all posts
Simpson replied at 16-4-2020 19:37
所以睇新聞留意時事有益身心﹗

哈哈~真的
冇諗過會在咁正經的媒體見到S&B,而且報導非常正面。
Post time 25-4-2020 14:57:40 | Show all posts
呢個方法幾好,半年寫一次先,一週年就唔需要太長文又怕記漏

我呢就比較抵打了,半年、一年、一年半、兩年來了⋯⋯⋯⋯
Post time 28-4-2020 02:34:28 | Show all posts
阿喬 replied at 25-4-2020 14:54
同學仔仲記得同我一樣兩歲了~

同學仔時間真係過得好快      

你好嗎?
Post time 20-4-2020 04:00:03 | Show all posts
edmund replied at 19-4-2020 13:26
謝謝hvictory支持!

你的自我介紹我都未有時間回覆。

多謝你回復,得閒我會去聊天室
 Author| Post time 21-4-2020 11:04:54 | Show all posts
Mac replied at 21-4-2020 06:14
依家我係新人,你係中流砥柱,照顧我呀

講呢啲

放心,如果你想我照顧......我一定會好用心的
Post time 21-4-2020 18:31:00 | Show all posts
一年快樂
呢一年睇住Edmund 唔同既改變太好了
好彩我地一年內已經玩左唔係年交
日後多多照顧 多多含含 多多插插
Post time 18-4-2020 09:12:10 | Show all posts
Edmund兄,
支持
謝謝你的一年感有小弟的名
也幸運地能在出席活動上都遇見你,希望休漁期後再遇.
好好保重自已
 Author| Post time 18-4-2020 01:11:26 | Show all posts

講起嚟
都真係有少少首歌 友共情 的感覺

唔好計老唔老土啦
Post time 21-4-2020 00:19:24 | Show all posts
我感覺上你已經係唔止一年的會員 表現得好似資深會員咁
希望你第二年第三年第n年都一樣咁精彩
Post time 28-4-2020 19:51:48 | Show all posts
Mac replied at 28-4-2020 02:34
同學仔時間真係過得好快      

見面先答你
Post time 17-4-2020 11:40:15 | Show all posts
一年又一年,終於過了一年!從M底到小M底嘅你,我都記得!希望你新一年又有新體驗分享
Post time 16-4-2020 18:47:12 | Show all posts
恭喜你夠一年啦
原來你都出左五十個咁多
或許我真係太耐冇黎啦 d人名有一半我都冇見過
Post time 19-4-2020 01:53:18 | Show all posts
記得你個頭像!!!仲記得你話過會用柯南做頭像!!!

青峰首歌,轉頭去聽下!!!
Post time 16-4-2020 18:19:08 | Show all posts
支持文師兄!

還有好多個一年等緊你!

希望在活動上有機會跟你學習學習
 Author| Post time 22-4-2020 14:51:39 | Show all posts

唔駛驚喎~~~ 我會好溫柔的...
Post time 22-4-2020 04:04:02 | Show all posts
一年快樂,路過都要恭喜下。
有幸睇到你的回憶,祝陸續有來。
Post time 20-4-2020 11:07:05 | Show all posts
短短一年,你已經成為S&B既男一 (除神聖既大佬外)
Post time 22-4-2020 14:25:58 | Show all posts

都係唔使了
Post time 17-4-2020 07:55:37 | Show all posts
我都想學Edmund 兄、生活內外都活得豐盛
Post time 16-4-2020 19:37:54 | Show all posts
所以睇新聞留意時事有益身心﹗
Post time 19-4-2020 00:18:34 | Show all posts
寫得好正,冇得頂
Post time 17-4-2020 17:39:30 | Show all posts
友共情...
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

29-3-2024 05:03 GMT+8 , Processed in 0.197738 second(s), 27 queries .