Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
View: 658|Reply: 18
Collapse the left

是毒舌還是忠言?

[Copy link]
Post time 25-9-2017 12:55:11 | Show all posts |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
收到申請參加的表格後,最先看到的是電郵標題,連標題也沒有寫好的,就連打開來看都沒興趣。

標題合格了,都會先打開大概看一看,看看用了什麼登入名字,再看照片,照片太離譜的也會再看看三份文件,
但如果登入名字有問題,加上照片不合規格,就會

[不要浪費大家時間,已經幫你將整個戶口刪除,你可以先參考註冊須知,才再開過戶口,
所交生活照不是暗暗的就是戴頭盔,裸照又看不清身形,在在都不達標。]

[單單登入名已經不及格,沒有參考註冊須知...]

有些外形有落差的,會即時回覆。
以下例子中的申請者如像初中生的樣子...

我:[外型不合,太稚氣了。]
他:[唔好意思,請問有冇可能重新考慮同埋係咩顧慮呢?
有男既鐘意小妹妹樣,可能都會有女會員鐘意baby face呢……各花入各眼姐….
麻煩重新考慮丫!好有興趣….thanks!!]

他一般的回覆語句....

[身高、外型和體形皆不達標。]

[裸照不合格(沒有勃起)]

[你連登入名也能夠填錯,要我左找右找;加上在壇上只留了9個言,又沒有頭像,
好好思考下自己有多想參加,有多了解這地方,留夠100個有質素非灌水的言再行交表,
另附上三個從未使用過名字作更改。]

普遍的都會接受意見,有些會努力改進,便成為了參加者,有些不了了之,以下是比無奈的一位...

我:[老態畢呈,貼文留言亦不甚討好,難以批核。]
他:[明白, 謝謝回覆 .不過希望拒絕其他申請者時, 可以婉轉些少. 如有冒犯, 敬請見諒。]
我:[給你的回覆,是否還有其他人看?如果只有我和你的話,給你講得較為清楚直接,有問題嗎?
[外形老態畢呈,貼文留言亦不甚討好]....不比高矮般不能改變,提出的這兩項都是可以改善的,
你自己要放棄是閣下的選擇。
在活動現場會講得更直接,臉皮薄的真的不適宜參加。
[外形老態畢呈,貼文留言亦不甚討好],是哪地方讓你不舒服?
換上這樣有否好一點?[沒有細心參考表格指示,考題有錯。外形老土,沒神沒氣,胸部肌肉萎縮,肚紋呈現。
壇上發帖和留言亦不見吸引,除了好色未能表現出個性和個人有營養的觀點。]
如果還是不好的,你會想別人給你什麼回應,你才會接受和舒服?

如果你覺得自己不老態的話,就證明給我看,你並有冒犯我,我每日要處理許多事情,沒空去給人冒犯。]

人貴自知,如果接受唔到批評,臉皮薄的,真的不要交表申請

Post time 25-9-2017 14:53:40 | Show all posts
能夠接受批評先會有進步
淨係急進同好色相信比佢入到黎都好快會自然淘汰
亦有可能會嚇怕女會員
簡單直接咁講出問題所在總好過估估下
與其埋怨不如諗方法改善
會內都有好多成功例子
Post time 25-9-2017 18:12:42 | Show all posts
Jet replied at 25-9-2017 14:53
能夠接受批評先會有進步
淨係急進同好色相信比佢入到黎都好快會自然淘汰
亦有可能會嚇怕女會員

心態決定境界,所以你家下咪響度備受女士推崇,佢咪繼續佢既肌肉鬆馳囉。
Post time 25-9-2017 18:19:26 | Show all posts
我入會前答問題錯勁多
改名又亂改
可能大佬當時心情好

會長要把守住收生關口確實不易
Post time 25-9-2017 18:28:14 | Show all posts
其實我相信會長肯用時間將新人嘅問題貼出來,背後已經係比緊好多hints幫緊我地呢D想入但又未達標嘅人,如果唔係,老實講,每日有咁多事要處理,真係自己休息吓好過。

ps 我諗我仲要繼續努力
Post time 25-9-2017 18:42:20 | Show all posts
其實未入到會的intern們,Focus係reply 直接與否,倒不如用時間做多2下sit up, Plank,跑多半小時步,係chatroom傾下計更有效。
會長和副會長忙,就全SnB都知。

有時見到某些男會員的胸肌,手臂......
已經即刻想做Push up,因為唔想比下去嘛。

所以未入到會/ Rejected的 intern們,增值自己 And be a better me 就實無死。
Post time 25-9-2017 19:38:15 | Show all posts
從來只見到會長會直接 '兜口兜面' 地 '直斥其非', 但就未見過佢任何唔尊重他人既言語同舉動。

SnB 唔係商業機構, 我地亦都唔係 '客'。能夠大家互相尊重, 坦坦白白地溝通就好了。最重要係, 太玻璃心既男士真係唔太適合參加活動。連隔住個 Mon 既客觀批評都覺得難頂, 咁活動時當面被女士拒絕咪要一死以謝天下? 生命誠可貴, 男士們都係鍛鍊得身心都 tough d man d 先再報名吧啦。(呢個係善意既建議)
Post time 25-9-2017 19:53:25 | Show all posts
有時面對批評/拒絕既應對....更能睇清一個人。知道有不少男士都唔係一take pass, 入到黎絕對係有外又有內(接受批評又願意改善既氣度)。
有時活動時見到男士們面對婉拒既從容應對,其實真係好加分! 呢種氣度,比6舊腹肌,英俊外貌更受女士歡迎呀。

Post time 25-9-2017 20:45:34 | Show all posts
細節見態度,錯左要認,人家才會給機會。不合格也要走得有品。
Post time 25-9-2017 22:03:54 | Show all posts
我想這是一篇能提醒自己好好培養接受意見的氣量的文章
經過自己分析,之後去改進這樣才有進步
當然,並不是每一個人的意見也會合適,
所以要提升自己分析能力,
人生就是不停學習呢
Post time 26-9-2017 01:00:06 | Show all posts
近來比較喜歡睇會長既貼文, 了解呢度既文化同佢既理念

自細被教導不要犯規, 所以當初申請入會都花左好多心機去處理
更甚用一星期去填表等等, 因為我相信要入一個社群就要守他人規則

睇黎都仍要多點告誡自己, 一直要小心一點, 有時都怕自己大頭蝦
Post time 26-9-2017 01:49:10 | Show all posts
PUMA replied at 25-9-2017 18:31
其實我相信會長肯用時間將新人嘅問題貼出來,背後已經係比緊好多hints幫緊我地呢D想入但又未達標嘅人,如果 ...

同意! 愈睇愈覺得好彩當初冇即刻交表,如果唔係應該已經變咗上面其中一個例子
Post time 26-9-2017 02:32:14 | Show all posts
唔好勞氣喇
好在有你把關,如果唔係面皮咁薄,係活動真係好難溝通
衰 d 講句: 面係人地比,架就自已丟…
講得老態畢呈,對方年紀都咁上下喇,仲細要人哄,難道要捉住佢手仔去操先夠婉轉咩
而且,兩個男人講野唔直接 d,唔通要似女人咁婆媽咩
虛心接受批評,最終得益會係自已
Post time 2-10-2017 22:34:49 | Show all posts
"提出的都是可改善的"

非常好!
可見會長鬧親人都係有意思的

...所以我從來唔摶咀

Post time 3-10-2017 22:33:40 | Show all posts
首先多謝會長同副會長唔計較自己時間嚴格把關...
其實睇清楚所有野再交FROM,答對問題,已經表達到佢對依件事有幾多誠意...
我覺得有咩問題都好,都要諗左自己有咩改善改進先,而唔係諗點解人地無就你...
接受唔到批評既,就將自己做到最好!
(講就易我都努力緊...)

哎..即刻去跑個步先,危機感!
Jacko This user has been deleted
Post time 10-1-2018 15:28:09 | Show all posts
Note: The author has been banned or deleted.
Post time 14-2-2018 09:51:52 | Show all posts
幸好我自己有花時間睇下入会須知,我又怕会長工事繁忙,問卷都特意用藍色highlight左答案可以容易D睇,最好彩係正直練緊跑,修左少少身先交相。我都盡量乎合入会要求希望減少会長工作,可惜生活照太少得一張要補交及太少留言要努力。
為增加会長workload感到抱歉
Post time 27-12-2018 19:08:03 | Show all posts
睇完呢篇我明白會長在電郵回覆裡的意思了。
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

29-3-2024 21:50 GMT+8 , Processed in 0.089362 second(s), 23 queries .