Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
Author: Fanni
Collapse the left

[Sky Team] Fanni 's 差不多半年感

[Copy link]
 Author| Post time 10-9-2017 23:46:15 | Show all posts
Pecky replied at 10-9-2017 23:41
Fanni 妹妹~

你既差不多半年感打動到我...

我當然知情你喜歡我,因為我信感覺係雙向,因為我都好喜歡你,由你第一次抱我開始。

呢日突然有感而發寫左呢篇野出黎,
其實係想睇下再過多排,感受會唔會唔一樣,所以必須紀錄低!
有時覺得自己對會內發生嘅情感比較唔太正面,
雖然我每次活動中都好開心,
但完活動之後果種落差,對我黎講有點太大,
唔開心嘅情緒永遠都會深刻啲,
所以懷住一個唔太正面嘅心情寫左出黎。
Post time 11-9-2017 00:16:58 | Show all posts
我最近都深深被id, ego, superego呢幾個問題糾纏緊...仲甚至想人開解我... 最後其實個問題係我自己度, 原來一直睇唔開既係我自己。呢個問題你見到我時我地再傾下吖, 好想討論下.....不過會內既人比較open-mind, 我都預料到會係乜野答案.....
有關性同愛分別既問題, 我覺得係分得開, 因為我真係好明顯feel到同呢個人之間既chemistry唔係愛情, 而且性伴侶。我總覺得愛情並唔係用性去衡量, 如果有愛, 有冇性都OK, 性係愛情既調味料而已。而係度, 同大家入房之後, 調情, 做愛對我黎講, 又真係好似同朋友gathering咁樣(而家明點解某女星話自己係殘廁gathering la!!), 有時我都會懷疑自己既價值觀係唔係出左問題......

我諗, 價值觀真係每個人就有唔同既睇法, 但而家, 我新既價值觀同舊有價值觀出現左好大既對立, 我要用一啲時間去融合一下......組織一個新既我。因為我並唔覺得我做緊既野係錯, 只係我無法說服其他人接受我做既事。(um...我需要時間去接受呢一個道理: 你永遠無法滿足所有人。)

係我覆緊你呢篇文既時候, 我都同時開解緊自己既心結, 多謝你呢一篇文, 好高興會內認識到你。
Post time 11-9-2017 00:29:11 | Show all posts
"自覺性慾不太大嘅我,並冇諗過會出席得咁頻密"  尼句真係好有同感啊,只要見到有活動就忍唔住報左名,但其實去到會場真係見下人,食下野,傾下計,打下機,睇下戲已經好滿足,自問冇乜太大既感觸,不過既然開心又冇理由唔繼續玩落去,希望將來既日子大家繼續見多d面啦
Post time 11-9-2017 01:05:15 | Show all posts
我對你哋所有人都有愛嘅存在, 係愛惜同埋愛護!
我都要見你!
Post time 11-9-2017 01:19:47 | Show all posts
Pecky replied at 10-9-2017 23:39
你寫得都幾真實~

希望有緣一見

haha 好呀; 我剛交表, 有緣總會遇見,=] Pecky
Post time 11-9-2017 02:02:11 | Show all posts
同意妳嘅講法,愛真的是有很多種,如大家都可在會內玩得咁投入,咁開心,互相尊重,關心問侯,這足以體會到哩種大愛嘅精神。希望妳玩得開心!
Post time 11-9-2017 03:12:27 | Show all posts
Fanni  從心而寫既文章,好令人回想起當日入會到現在, 思想上的變化.
之前同你傾過計,覺得你好真性情.
而我入會既原因,就係同我頭象一樣:
Enjoy Life, we only live once
Post time 11-9-2017 03:22:19 | Show all posts
皮皮 replied at 11-9-2017 00:19
我最近都深深被id, ego, superego呢幾個問題糾纏緊...仲甚至想人開解我... 最後其實個問題係我自己度, 原來 ...

皮皮被id, ego, superego呢幾個問題糾纏著,心理學家佛洛伊德既書籍應該幫到你
Post time 11-9-2017 04:05:49 | Show all posts
我最近偏偏就是在經歷有性冇愛的相反..
有愛但不想有性.. (我自己講起都嚇親自己....堂堂Twinky姐會唔想搞野!!?? <------)

可以好愛好愛一個人,甚至感受到對方好愛好愛自己..
但反而就是有這種愛令我不想有下一步..

感覺就是愈清楚自己要咩,同時亦會愈清楚自己唔要咩..
有時太理智,太識抽離.. 個target窄左..難中左..

簡單覆住少少先,其實都唔知自己up左啲咩lol....有時間再慢慢覆多次長盡啲嘅..

Post time 11-9-2017 06:59:25 | Show all posts
黎活動有時好似出去打波
跟隊落場離開
每次都會遇到唔同對手
有夾的有唔夾的
以後未必有機會再同場
平常不過

但sex 之不同於打波
就如你所說,有愛
當你付出感情建立關係時
總有種渴望長久的感覺
到離開或要永遠失去時
說得誇張點
每次都像面對一次死亡

當然這是跟據固有思想而成的產物
但要突破固有思想
需要不少努力,共勉!

Author| Post time 11-9-2017 10:27:34 | Show all posts
皮皮 replied at 11-9-2017 00:19
我最近都深深被id, ego, superego呢幾個問題糾纏緊...仲甚至想人開解我... 最後其實個問題係我自己度, 原來 ...

其實我好中意用文字表達自己嘅感覺,所以我中意識網友/係聊天室同大家傾計,因為係交流各自感覺嘅同事係可以認清楚左自己好多。分享感覺未必對件事有幫助,但用文字整理自己感覺嘅同時,係幫到自己整理內心想法,好多時都會好似你咁,自己解開緊自己心結。呢樣要文字先做到。
id, ego, superego我第一次聽,之後去google search,發現原來呢一刻我係idsuperego打緊仗,所以我需要時間去整頓一下。呢個心理課題幾有趣,我會deeply研究一下,希望下次/下下次/下下下次見你前會有所得著,可以同你分享到更多。多謝你!

Author| Post time 11-9-2017 10:37:13 | Show all posts
Autumn replied at 11-9-2017 00:29
雖然見得唔多但都叫睇住你大, 就係好鐘意你夠爽夠直~
我覺得最最要叫知自己要咩, 同呢D 俾到咩你。
滿足到 ...

擁有一切之後就讓他走。。。

捨,對我黎講係最難最難。或者對我黎講,呢樣係我最唔適合係呢個會度存在嘅原因。
不過既然入左黎,我會搵方法抽離/取捨。學識呢樣野,相信以後會論係會定係現實世界,都會自在一點。
 Author| Post time 11-9-2017 10:39:28 | Show all posts
Cara replied at 11-9-2017 00:32
"自覺性慾不太大嘅我,並冇諗過會出席得咁頻密"  尼句真係好有同感啊,只要見到有活動就忍唔住報左名,但其 ...

Cara,如果你覺得黎活動係開心嘅,最重要嘅事係好好享受活動內嘅歡愉,唔諗太多先係最好。
希望唔好因為我呢篇一啲都唔positive嘅感想影響到你。

Author| Post time 11-9-2017 10:39:59 | Show all posts
SanJi replied at 11-9-2017 01:08
我對你哋所有人都有愛嘅存在, 係愛惜同埋愛護!
我都要見你!

山治,你入座了,好開心,你係其中一個!
 Author| Post time 11-9-2017 10:59:13 | Show all posts
Andy replied at 11-9-2017 03:15
Fanni  從心而寫既文章,好令人回想起當日入會到現在, 思想上的變化.
之前同你傾過計,覺得你好真性情.
而我 ...

有種人會令我想講自己經驗同感受,你係其中一個,所以當日不知不覺就講左好多。

enjoy life, we only live once.
一直經歷嘅喜怒哀樂,先塑造到依家嘅我,所以無論開心同唔開心,我都會好好enjoy。
 Author| Post time 11-9-2017 11:04:33 | Show all posts
Twinky replied at 11-9-2017 04:08
我最近偏偏就是在經歷有性冇愛的相反..
有愛但不想有性.. (我自己講起都嚇親自己....堂堂Tw ...

Twinky 聽到你咁講好替你開心 有愛冇性係好純真嘅愛情,希望你呢段關係可以長久
不過我相信冇性嘅關係唔會維持好耐,一段時間之後 性可以為呢段關係升華

「可以好愛好愛一個人,甚至感受到對方好愛好愛自己..
但反而就是有這種愛令我不想有下一步..
感覺就是愈清楚自己要咩,同時亦會愈清楚自己唔要咩..」

呢個感覺其實我呢一個moment都有,不過果個人我視佢為朋友,想永遠support佢果種,
覺得我地之間如果有性,反而會破壞左我單純想支持佢果個感覺,所以希望守到呢個防線啦。
Post time 11-9-2017 11:43:20 | Show all posts
多謝Fanni 分享您的差不多半年感!
我會對號入座的,多些join活動去撞下您!
Post time 11-9-2017 12:54:21 | Show all posts
話咁快你就半年了⋯⋯
好欣賞你一直都咁勇於表達自己,對人熱情,真誠!
愛同性⋯⋯⋯呢樣野,認真諗會好頭痛⋯女性係感情動物,更需要控制⋯
係呢度可以偷片刻歡愉,而又乾手淨腳,唔需要為情而苦⋯
我個人覺得可以煩少好多,心情可以更穩定,而面對會外人嘅甜言蜜語時可以更清醒⋯
不過太清醒又可能太冷漠無情? 但可以保護自己⋯?唔知呢hahaha~~~

Post time 11-9-2017 13:08:41 | Show all posts
Fanni replied at 11-9-2017 10:42
Cara,如果你覺得黎活動係開心嘅,最重要嘅事係好好享受活動內嘅歡愉,唔諗太多先係最好。
希望唔好因為 ...

我又唔覺得你篇文唔positive喎,有感而發姐,但夠真實舒服嘛
 Author| Post time 11-9-2017 13:57:23 | Show all posts
Kennedy replied at 11-9-2017 11:46
多謝Fanni 分享您的差不多半年感!
我會對號入座的,多些join活動去撞下您!
...

甘甘都入座了,好開心。開始有少少懷疑我篇文係為左釣人入座,哈。
期待與你相遇。
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

29-3-2024 04:00 GMT+8 , Processed in 0.085988 second(s), 14 queries .