Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
12Next
Return to list New
View: 1122|Reply: 37
Collapse the left

請好好讓這地方發熱發亮

[Copy link]
Post time 24-8-2017 20:51:57 | Show all posts |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
這個[會長有話兒]的設立,原本是想給管理層將一時的感受和大家分享,簡短的,十數字也可以出一篇,就如面書上的心情表達,
但執著的自己,往往都會寫成完整的一篇才放出來,但每寫一篇都是奢侈的,時間上花費不來,現在重新啟動,希望大家幫忙鞭撻一下我,
至少一週也出一篇心情表述,讓大家了解多一點活動背後的我們。

是日要講的是...

點解每篇文章的閱覽和留言數字,可以差那麼遠?很多是十份之一也沒有,辛苦別人用心去寫,去讓你開心,開心過後,就不留一隻字,很自私,
所以我習慣看了就會留,還盡可能用心去留。
在還覺得這裡是值得留戀的地方時,請多留下對每一遍文章的感受,為鼓勵別人也為了將那個時空的自己定格下來。
Post time 20-4-2018 15:45:04 | Show all posts
曾經forum係聚習人氣既地方
但新media出現後
欠決便利性既forum就日漸息微
曾經搞過會
以前亦是全日在forum standby
後期因轉型至其他media
原本forrm已荒廢了
注冊會網後
不斷諗緊有咩方法可以提高便利性
令活躍的人數提升
正如標題說的
讓這地方發熱發亮
但礙於會質既特殊性
要認到人又唔可以係真身份
要記錄到留言又唔可以用snapchat
仲包含一D香艷既玉照
好似只有Private forum可以滿足到
可改進既地方可能係改善手機版畫面
或將來可行既有自家開發一個手機app
甘去都邊都可以方便地上載玉照及留言
Post time 25-8-2017 15:05:29 | Show all posts
多謝會長提醒...感受到你既心情,
我初初就係係錯既地方留左錯既留言,
不過好彩只係刪POST~之後我學識左點做返啱,就無再比人刪過話過喇!
動後第一次我都會盡量留字支持,我既回覆都係我真心思考好耐先回既...
因為我覺得咁做,係比發文者最大既支持,雖然可能未必係講得好好...
講多了,我會每個星期睇一睇會長你有乜講,請記住出POST
Post time 25-8-2017 23:59:35 | Show all posts
會長和大家會友,多數都是忙碌的香港人,不過都會用好多寶貴嘅時間,
用心去寫動後,將活動中精彩嘅情況帶比大家,令大家可以多D了解。
所以無論係動後,原創故事,或者係一D比較深入嘅解析,

都希望讀者看完之後,比一D反應,例如:自己的感受,支持鼓勵,

呢個係良性循環,多D feedback, 寫都寫得開心D。

Post time 7-10-2017 14:57:26 | Show all posts
Real replied at 28-8-2017 14:46
的確,每次出完文都期待有人回應,
好~一於不再cd rom!
將心比己。

非常認同~如果自己出文,好與唔好,有無改善地方都一定好想知道。香港生活繁忙大家都好明白,作者用心出文,都好希望讀者有心留字,溝通是一種互動文化,有助建立關係,一個團體一個社區必需
Post time 25-8-2017 14:05:17 | Show all posts
大佬講呢篇我都有好深既啟發
記得剛入會時聽到有師兄講
動後係寫俾幾批唔同人睇既
最想睇到一定係對手
之後係俾自己回憶
再而係會既朋友了解
從而新人都會籍此更了解我們會....
所以我見到動後或自拍一定會支持~都是給人家一個鼓勵...
說多了,不要介懷
Post time 25-8-2017 10:36:38 | Show all posts
Fido replied at 25-8-2017 00:54
我也習慣看了就留言給作者,或是尊重或是鼓勵,總比已讀不回好得不呢!

好認同Fido既說話
用表演做比喻,台下反應愈熱烈,台上就表演得愈盡情,encore得愈多
我都要養成睇完就留言既習慣
Thanks for the reminder
Post time 7-10-2017 01:35:07 | Show all posts
Hi Chairman,

As a newbie, I enjoy so much to read all those topic about the transformation and the journey for those Bro and sister,  full of inspiration indeed, really want say thank you to them one by one in here or even in future.

Author| Post time 7-10-2017 10:35:49 | Show all posts
Devilwan replied at 7-10-2017 08:26
大家好。小弟是一名新丁,對這個網首還是很生手,希望會長和大家多多指教。
...

要正式的自我介紹,請到2B 新人報到區,在不適當的地方做不適當的事,留言將被刪除。
Post time 25-8-2017 22:53:35 | Show all posts
留言的確可以帶俾作者好大既鼓勵
那怕只係小小既字句。
亦都係同未交流過對手/交流過既對手其中一個好好既溝通方法
間接又直接可以令下一次既愛做得更好,好可  愛架!正啊!
Post time 6-10-2017 20:25:29 | Show all posts
作為一個新人,會長有話兒是最讓我能了解本會的地方。我會仔細了解會規,花時間鍛練身體。希望以最佳狀態來遞交申請表。
許一個承諾很容易,信守承諾最重要,時間會證明一切。加油!

Post time 25-8-2017 01:36:09 | Show all posts
Fido replied at 25-8-2017 00:54
我也習慣看了就留言給作者,或是尊重或是鼓勵,總比已讀不回好得不呢!

就我所見,Fido兄確實係一個人辦。不輪男士女士嘅動後,好多都見到Fido兄嘅回覆

Post time 25-8-2017 14:08:21 | Show all posts
Rivera replied at 25-8-2017 10:39
好認同Fido既說話
用表演做比喻,台下反應愈熱烈,台上就表演得愈盡情,encore得愈多
我都要養成睇完就留 ...

Riv兄,喜歡你個比喻呀。繼續互相鼓勵吧!
Post time 25-8-2017 22:59:42 | Show all posts
CoCo replied at 25-8-2017 22:56
留言的確可以帶俾作者好大既鼓勵
那怕只係小小既字句。
亦都係同未交流過對手/交流過既對手其中一個好好既 ...

好同意coco說的
作者係知道的....亦感受到
Post time 25-8-2017 04:56:22 | Show all posts
MadMax replied at 25-8-2017 01:39
就我所見,Fido兄確實係一個人辦。不輪男士女士嘅動後,好多都見到Fido兄嘅回覆

客氣了,好讓帶有點互動的文章能灌注生命呢!
Post time 6-11-2017 14:24:28 | Show all posts
現在才看到會長的貼文,會長的意思我好認同,
明白寫一編文章不是簡單的事,
所以之前我每次都有用心去回應,
我都希望留多小小作鼓勵,
多謝會長的提點。
 Author| Post time 25-8-2017 04:11:17 | Show all posts
ah_man replied at 25-8-2017 02:15
其實我好多都想留言但新人又唔敢亂講嘢怕被誤會惡意灌水

只要是有感受,不是放諸篇篇皆通的,就不能算是灌水了。
Post time 25-8-2017 13:59:34 | Show all posts
Kennedy replied at 25-8-2017 09:38
我也要好好向Fido兄好好學習

客氣了,學大佬話齋要讓這地方發熱發亮,都需要大家出的一點點力呢!
Post time 25-8-2017 09:35:30 | Show all posts

我也要好好向Fido兄好好學習
Post time 25-8-2017 18:34:18 | Show all posts
支持會長寫文,講過要算數喎~
一直寫動後只為抒發,但同意留言會令件事更有意義。以後有時間都應該多留言互相支持吓:)
Post time 25-8-2017 15:59:09 | Show all posts
多活動=>多動後=>多留言=>多交流=>多思考=>多反思=>多參與=>多活動

雖然小弟未係會員,但都會盡量留言,謝會長!

Post time 25-8-2017 23:04:24 | Show all posts
Pecky replied at 25-8-2017 23:02
好同意coco說的
作者係知道的....亦感受到

唔知呢個留言會長知唔知呢,感唔感受到呢
 Author| Post time 25-8-2017 23:54:20 | Show all posts
CoCo replied at 25-8-2017 23:04
唔知呢個留言會長知唔知呢,感唔感受到呢

當然感受到CoCo的支持和鼓勵呢。
Post time 19-4-2018 15:53:23 | Show all posts
其實在一個位置留下果刻心情和感覺分享, 又可以知道大家的意見, 日後又可回味當日的精彩, 支持啊
Post time 25-8-2017 14:53:06 | Show all posts
無問題,我會每星期提你寫週記架喇。
需要個秘書幫手打字嗎?打字係我強項啊老細~
Post time 26-8-2017 01:17:51 | Show all posts
我留言比較簡短,但想盡量講出感受。
發光發亮,我是一粒星星,盡力發一點光!
Post time 25-8-2017 00:51:15 | Show all posts
Post time 25-8-2017 09:39:27 | Show all posts
多謝會長多多提醒以後會多多閲讀的同時,也會多多留言,以作彼此鼓勵
Post time 24-8-2017 21:40:26 | Show all posts
師兄們每篇文章各有特色,讀後可以學習,溫故知生,要好好閱讀啊﹗
Post time 24-8-2017 21:22:41 | Show all posts
明白曬會長,我地應該好好留個言,感謝作者們令大家更了解S&B
Post time 28-8-2017 14:43:26 | Show all posts
的確,每次出完文都期待有人回應,
好~一於不再cd rom!
將心比己。
Post time 28-8-2017 04:22:56 | Show all posts
寫啦寫啦
我係大佬fans~

Que sera sera
突然響起呢首歌
好爛 ....haha

Add post (28-8-2017 04:45):
十次瀏覽先得一次回覆可能係d 人loop 黎睇
好事黎ga...haha
Post time 25-8-2017 02:15:58 | Show all posts
其實我好多都想留言但新人又唔敢亂講嘢怕被誤會惡意灌水
Post time 25-8-2017 01:01:31 | Show all posts
作者見到留言會好開心的! 我會逐段回覆架....
Post time 24-8-2017 22:57:16 | Show all posts
謝謝提醒.以後會閱讀後多作留言~~~~
Post time 27-8-2017 17:13:17 | Show all posts
收到 我會留言架喇
Post time 28-8-2017 16:37:06 | Show all posts
留意支持
12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

29-3-2024 21:48 GMT+8 , Processed in 0.133389 second(s), 22 queries .