阿喬 Publish time 20-4-2021 05:27:57

喬。一、二、三到你

錯過了一年、兩年感既機會,終於來到第三年了,似乎不要再錯過記下感想的時候!(嘻嘻,係每次都懶動筆吧!)
由第一次嘅活動開始,戰戰兢兢嘅地步入活動場所,到而家每一次嘅活動氣氛對於我來講都係一樣,因為每一次見到你哋嘅時候都會問候住對方,閒話幾句,活動總係充滿笑聲、電視聲、歡愉聲、當然不乏房內傳來的玩樂聲音。
仲記得當初見會長嘅時候,提及過自己未必適合這種場合,因為對於性愛,自己其實並未有同大家一樣咁開放,認識嘅嘢亦未必好多,所以我就同會長講自己係屬於BB級別,而且我又比較慢熱、好需要時間去儲感覺既人,會長很快就回應說:放心,我會睇住你!(會長當然有說到做到,唔會強人所難)
入會到而家,除咗一啲常規活動外,亦有機會參加過不同的主題活動…例如外遊活動~酒池肉林、豪宅活動、男神女神夜、口交大賽等;仲有有益身心的行山、唱K、睇戲、飯聚、節慶活動等等…(除咗以上嘅真實活動外,平時我哋亦有提議一啲特別嘅活動比會長去參考,期待不久嘅將來有機會實現,就可以同大家一齊體驗喇)
除咗一啲令人深刻嘅主題活動之外,其實有好多會內發生嘅事,對我來講都係好特別嘅,例如我既新人禮、潮吹初體驗、豆豆高潮、第一次既酒池肉林、做mentor、當然仲有同你地每一位嘅交流:
James,Driven,Ramos,Lawrence,Real,Alex,Jet, Sandman,Freeman,Pollux,Jeremy Mac,占面,Madmax ,樂仔,Dino,Willand ,Sunnyb ,Kobe,Negan ,Arena,Arthur,Siu gui,Laputa,Bass,Class,Top,Hector,Boyson,Humble
感謝我哋嘅相遇及交流嘅機會,給予過我快樂嘅體驗,希望有機會再遇上吧!
除咗以上有深入交流既男會員外,呢段時間亦同好多男女會員熟識了不少。每次跟你們見面,體驗到的關注問候真是很窩心,不時亦會嚐到你地既自家制美食呢~
可能我都鍾意觀察其他人嘅需要,所以好多時候都會冒昧去幫忙,久而久之大家喺活動遇到疑惑時,都會諗起我亦會問吓我嘅意見,其實幫到大家我都好開心,亦都唔介意做呢個大姐姐角色。近期更有機會分擔下簡單會務,幫手set場收場、驗身監場等等,好讓會長能專心做正事(當然係要繼續招多啲俊男美女黎S&B)
雖然我哋唔會將地球嘅事帶嚟S&B討論,但係我地都不乏話題啊!除左我地會喺大廳玩Board game外,亦學識咗好多關於人情世故及社會科學通識等知識,因為我哋經常都會睇到會長播放嘅生物片、化學片、歷史片、醫學片、奇人怪事片,仲有一啲我唔敢睇既血腥核突片,仲有時不時會有會員帶起的討論大會,我哋都會七嘴八舌地討論著,所以房內房外都可以令我地獲益良多⋯⋯
熟悉我既人,都估計得到本篇感想不含高糖份既描述(真人都沒有高糖,但保證有幽默同攪笑),而係想記低自己喺會內既變化及遇過的你們!能加入S&B大家庭,除了感謝會長既接納及包容外,每次「忘年會」或「新年會」寫信時,我一定會感激一個人,就係我自己,給予「喬」這個身份去收獲你們的所有,相信就是最好的安排!{:loveliness:}

後記:呢幾年大家都認為發生咗好多不如意嘅事情,關於生活習慣的,社會風氣的及突發嘅疫情影響,直接或間接影響左我哋嘅生活習慣及工作模式了。
唔知係咪因為以上呢啲原因,好多熟悉嘅你地冇再出現,又或者令到準備出現嘅你哋尚未來臨呢?

rockohunter Publish time 25-4-2021 16:25:23

Hey Acho, it felt amazing and refreshing to read your article. You've explained your journey at S&B in a mesmerizing manner. Especially, the part in which you've described various events such as hiking, themed competitions etc, makes it just super exciting for anyone looking to join this community.

Honestly speaking, after reading your article, I got a sense of peace and it felt like S&B is another family for each of it's member. This past year has been rough for everyone, I do hope that soon everyone can relax and get back on with enjoying their lives. Also, I hope to meet you in person someday :072

James Publish time 28-4-2021 05:12:57

近年除左Nina外,阿喬就係響活動內外,都能提供協助既一位好參加者,
佢處事中肯客觀,敢言肯作,加上氣場,的確能將活動場地紀律鎮住,
等我唔響度或不在狀態既時候,給予好大既助力,響度要給佢大大既嘉許。

呢篇N年感除左文筆好[阿喬]之外,提及既人與事,都勾起好多開心既片段,
這些年來大家有大家既難處,大家都有不同既顧慮,生活上有改變,令到我地唔能夠聚埋一齊,
我信,未來一定會更好,熱鬧開心既日子,好快就會番黎,
到時希望睇到更多人既N年感、動後感,當然仲有好多既[第一次]

Driven Publish time 23-4-2021 16:35:40

我既第一位mentee喬出第三年感,我一定會現身支持架:tusky_053果然呢篇年感真係好阿喬,就好像第一二次接觸予人的印象,樸實而知性;:baa60776見面多了就會慢慢感受到你幽默的一面,當然如果有幸同你入房交流的話,:d16c4689就會發現你更多既特質,包括滿滿的反差感~:cd08785a如果我有寫年感,而當中會記錄低感激邊個的話,:tu01我一定會感激你,這三年裡面你是帶給我如此多的歡樂和難忘時光~:115對於會內大家黎講,你一直在幫忙大小事,亦對個個都好友善好照顧,:6f428754可以話,大家都習慣有你在,亦很高興有你在!:tu02希望你在會內會外都過得開心啊~:110

Jaime Publish time 6-5-2021 17:37:10

Hi Acho,

Thanks for sharing your experience these last three years in this wonderful article. It must be really well written, or at least without slang, as it translates so perfectly into English I can understand almost every word. I agree with Rocko, even though I am not a member, after reading you evocative descriptions of various activities, I have a sense of peace and community. Perhaps in a small way it is the antidote to the various events of the last few years.

Daryl Publish time 24-4-2021 21:47:36

時間話咁快就三年了,記得當年大佬同我傾開計,話有個女新人,好似明星咁靚,不過,同我爭點距離{:titter:}
真係好搞笑,認識你三年來,妳同妳寫的心路歷程一樣,都好照顧我地每一位,有時又來過來關心下我係活動的玩樂近況,係一位好好既聆聽者,又暖過我一次手{:loveliness:}
仲係我兩次夢境中出現:154218d4
多謝妳,阿喬:0fbbf481

Solar Publish time 20-4-2021 22:46:22

小弟在第一次遇上的人,到現時還在會上活躍的,就只有喬和Nina了。人來人往既是事實,就令我們更懂得珍惜當下一切,喬比我早半年來到這裏,想必感受更深。

世事多變,唯獨變幻不變,只要與時並進,適切迎合新常態,S&B必定可以繼續成為我們的樂土。

Daryl Publish time 11-5-2021 19:32:55

KittY replied at 11-5-2021 14:39
喬,咁犀利三年啦,好充實既三年

Hello Kitty, 可以係度見返妳的留言:0fbbf481
我剛睇返大佬同其他人的這個喬N年感留言,好感動
:baa60776妳還記得Daryl個樣嘛??:072
好懷念當年我們的點滴,我們相遇的第一次就已經是瘋狂的玩樂:0fbbf481
真係千言萬語

阿喬 Publish time 22-4-2021 05:11:13

Hammer replied at 21-4-2021 16:38
那麼我地有認識3年了?....時間過得真快....有幸認識到你!

多謝你對S&B 的付出, 成日幫我驗身,咁我先至有 ...
你一講起口交大賽,我都有畫面同感覺呀~

宜家既你進化了好幾代喇,keep住有捧場客,以前既嘢唔好記住啦{:loveliness:}

阿喬 Publish time 22-4-2021 05:02:08

Solar replied at 20-4-2021 22:46
小弟在第一次遇上的人,到現時還在會上活躍的,就只有喬和Nina了。人來人往既是事實,就令我們更懂得珍惜當 ...

有同感
有時真係好唔習慣,有啲熟悉既面孔不見了,以為會熟落既面孔又是過眼雲烟

真的感慨萬千⋯

阿喬 Publish time 22-4-2021 05:08:59

阿草 replied at 21-4-2021 11:03
有幸見識過阿喬的幽默
而且都是在我最需要的時候出現呢
感激有妳給予我們溫暖與勇氣 ...

如果我真係曾幾何時令你更有勇氣既話,真係好開心能夠帶黎好既效果

只要有心,所有事情都會變好的,時間能証明一切

Hammer Publish time 23-4-2021 15:58:57

阿喬 replied at 22-4-2021 05:11
你一講起口交大賽,我癮都畫面同感覺呀~

宜家既你進化了好幾代喇,keep住有捧場客,以前既嘢唔好記住啦 ...

"keep住有捧場客"....:54bd3bbb笑死我........唔知點解, 我諗起...."我賣藝不賣身的".....

Hammer Publish time 21-4-2021 16:38:41

那麼我地有認識3年了?....時間過得真快....有幸認識到你!

多謝你對S&B 的付出, 成日幫我驗身,咁我先至有得係SnB 度玩....開初見你時都有點酷酷的.....後來多了傾談才知你其實很Nice 的......

口交大賽一役.....我仍有深刻印象,歷歷在目呢, .......當時的我...:1b38f9e2.......

Mouse Publish time 1-5-2021 08:35:28

見到阿喬既三年 我就諗起大佬個時講話有個女新人好X
點知見到個下的確係X!而且仲長....X
每次同你傾偈都會覺得有不錯既話題 而且我通常都特別留意到你既髮型
加油啊 都要多謝你係活動既付出
可惜既係 仲未做到同你有交流既男士

阿喬 Publish time 22-4-2021 05:06:21

CoCo replied at 21-4-2021 09:18
一入黎淨係望左個人名,然後以為自己錯過左咁多咁吸引既男士
以為你打活動既動後
原來 ...

你你你⋯成日笑我
講正經又笑,玩既笑更加笑得犀利
又宣揚我係酒池必備⋯

哼⋯我list啲人九成九你都有啦 :df13952b

Nina Publish time 20-4-2021 09:33:56

感謝有幸認識你~~ 簡單幾句已經知我諗法嘅你:115

多謝你嘅照顧⋯經常請我食好野:baa60776
未來呢年希望有更多機會攬攬抱抱見到你! 如果可以比你放埋比去個list 入面就更開心喇:af48944b

愛慕你的Ni上{:kiss:}

(阿喬妹個人名表入面有好多重炮手喎{:shocked:})

KittY Publish time 11-5-2021 20:05:05

Daryl replied at 11-5-2021 19:32
Hello Kitty, 可以係度見返妳的留言
我剛睇返大佬同其他人的這個喬N年感留言,好感動
...

Daryl~~~~~Daryl~~~~~~
好掛住你啦啦啦啦,
點會唔記得你樣呀!
又點會忘記我哋每次既瘋狂,
近來飽唔飽先小Daryl:cd08785a

阿喬 Publish time 22-4-2021 05:00:20

小伊貝 replied at 20-4-2021 18:14
多謝你 讓「喬」呢個角色既出現
多謝你 活動中細心觀察 調節 推動活動既步伐
多謝你 壇上每 ...

講得好啱
我不經常上壇,好彩有你地幾位照顧新上壇既人

不過我會繼續時常出現喺活動黎騷擾大家:tu18

Lawrence Publish time 23-4-2021 17:33:11

好滾動呀!哇呀!https://i.imgur.com/R5hWfSJ.jpg仲有人會記得我!多謝你,曾經在我身邊出現。你個list裏面件件都好野黎喎!(除咗我)你果然係大師姐,有品味!
唔知道你仲會唔會記得我個醜怪樣,睇吓上面個公仔,會比起我真人靚仔好多。

Add post (23-4-2021 17:35):
我啲壞習慣已經改咗

阿喬 Publish time 22-4-2021 04:56:48

Nina replied at 20-4-2021 09:33
感謝有幸認識你~~ 簡單幾句已經知我諗法嘅你

多謝你嘅照顧⋯經常請我食好野

多謝Nina

你絕對係每次活動我最想見既一之一
唔需要任何list
我倆已成為內內外外有好深入交流既人喇:tusky_023

edmund Publish time 20-4-2021 11:34:47

難得見到阿喬嘅分享呢:baa60776

多謝你從最初最初已經咁照顧我,同埋咁照顧大家。
近期見你更忙住咁幫手會務,希望你在活動仍有樂在其中啦!

細細聲話你知,其實每次有機會同你喺廳慢慢傾偈我都覺得好開心㗎~

阿喬 Publish time 22-4-2021 05:03:51

Real replied at 20-4-2021 23:04
睇到自己個名真係好窩心
多得你一直嘅照顧,幾次都係得你安排令我更美滿
但最令我記得嘅係係房入面你嘅甜笑 ...

唔稱得上是照顧你
互相照顧吧~

唔通我喺房外就冇笑同好惡?

Daryl Publish time 13-5-2021 18:36:28

KittY replied at 11-5-2021 20:05
Daryl~~~~~Daryl~~~~~~
好掛住你啦啦啦啦,
點會唔記得你樣呀!

近來還好,還算飽,當然較為無咁熱鬧,但都會好好珍惜現有的性福,我地可以去返chat room傾先,啜:115

阿喬 Publish time 22-4-2021 04:58:14

edmund replied at 20-4-2021 11:34
難得見到阿喬嘅分享呢

多謝你從最初最初已經咁照顧我,同埋咁照顧大家。

係呀

有時喺廳傾偈既感受更深,好把握喺廳既時間
因為你經常都好忙:07baa27a

阿喬 Publish time 24-8-2022 09:47:10

CoCo replied at 21-4-2021 09:18
一入黎淨係望左個人名,然後以為自己錯過左咁多咁吸引既男士
以為你打活動既動後
原來 ...

係咩係咩! 宜家即刻回你

但你幫我推遍文上黎想點呀 :tu26

Owen Publish time 27-5-2021 23:22:05

Thank you for writing this, for Forum Interns it's really special reading the reflections of senior members. You communicate well what SnB is about and the broader sense of community

小伊貝 Publish time 20-4-2021 18:14:10

多謝你 讓「喬」呢個角色既出現:tusky_053
多謝你 活動中細心觀察 調節 推動活動既步伐:tu18
多謝你 壇上每次窩心到位既留言:tu01
(好神奇地唔多見你login 但感覺你好似一直都係度咁xD")

edmund Publish time 11-5-2021 14:43:45

KittY replied at 11-5-2021 14:39
喬,咁犀利三年啦,好充實既三年

Kitty!:baa60776 唔好意思啊佔用咗喬嘅住置都想叫一叫你

自從短短見過你一眼之後,我都好想再見到你呢~

KittY Publish time 11-5-2021 14:46:54

edmund replied at 11-5-2021 14:43
Kitty! 唔好意思啊佔用咗喬嘅住置都想叫一叫你

自從短短見過你一眼之後,我都好想再見到你呢 ...

Edmund,我哋緣慳一面,可惜可惜:baa60776

Jet Publish time 23-4-2021 07:46:58

原來3年咁耐喇
時間過得真係快
諗返第一次邀請你好似唔係隔左好耐:54bd3bbb
呢幾年人來人住,仲要加埋呢家疫情
真係想快啲見返多啲熟悉既面孔

占面 Publish time 26-4-2021 23:53:33

原來已經三年
感謝旅途上遇上你!
亦感謝你記得我們那一次的親密。
三年感、真係好特別。寫得亦別有心裁。
希望有緣還會再見

edmund Publish time 22-4-2021 11:42:27

阿喬 replied at 22-4-2021 04:58
係呀

有時喺廳傾偈既感受更深,好把握喺廳既時間

邊有喎{:titter:}你見我成日都想粘住你唔放的囉:55318906

Real Publish time 20-4-2021 23:04:46

睇到自己個名真係好窩心
多得你一直嘅照顧,幾次都係得你安排令我更美滿
但最令我記得嘅係係房入面你嘅甜笑同撒嬌

CoCo Publish time 21-4-2021 09:18:51

一入黎淨係望左個人名,然後以為自己錯過左咁多咁吸引既男士:8c460310
以為你打活動既動後{:titter:}
原來係年感:tu02
啊喬都竟然三年了:46

Add post (21-4-2021 09:21):
啊喬個list...ummm...明白的頓時咀角忍唔住笑咗出嚟:P 哈哈哈

CoCo Publish time 25-8-2022 10:52:27

阿喬 replied at 24-8-2022 09:47
係咩係咩! 宜家即刻回你

但你幫我推遍文上黎想點呀

就係提醒你未寫4年感{:titter:}

Real Publish time 22-4-2021 21:21:44

阿喬 replied at 22-4-2021 05:03
唔稱得上是照顧你
互相照顧吧~

我指嘅甜笑係帶點靦腆
出面見唔到架

村上 Publish time 7-6-2021 20:22:37

文筆好流暢的女子{:6_188:}

你話「我又(係)比較慢熱、好需要時間去儲感覺既人」 咁其實係點過渡既呢?

阿草 Publish time 21-4-2021 11:03:41

有幸見識過阿喬的幽默
而且都是在我最需要的時候出現呢
感激有妳給予我們溫暖與勇氣

BasS Publish time 21-8-2022 12:56:35

喬,睇到我個名好感動呢~
好耐冇見了,近來好嗎?希望不久將來有機會見呢

Pollux Publish time 23-5-2021 22:54:49

感激你可以在三年感寫上我的名字
見倒你無論能唔能夠入房都覺得非常愉快

多多 Publish time 27-4-2021 07:30:01

只此一家的喬式溫暖,得到妳的照顧原來已經有三年,感激{:loveliness:}

Simpson Publish time 20-4-2021 20:17:26

玩了三年,一定很吸引﹗祝你有十年慶祝活動﹗

Arthur Publish time 14-5-2021 20:47:31

估唔到戲後仲出現到我個名多謝你

Add post (14-5-2021 20:48):
動後

KittY Publish time 11-5-2021 14:39:31

喬,咁犀利三年啦,好充實既三年:tu02

CoCo Publish time 21-8-2022 21:24:39

我見到原來啊喬無應我{:sad:}

Athena Publish time 2-5-2021 18:20:15

Long time no see ar
Pages: [1] 2 3
View full version: 喬。一、二、三到你