Swing and Bang Club 【 S & B 】 - Safe Sex Club .....[我們都是友善、不甘於生活平凡,敢於面對自己所需的人]

Forgot password?
 Register
Search
12Next
Return to list New
View: 847|Reply: 28
Collapse the left

舊日的色彩

[Copy link]
Post time 23-10-2014 15:52:57 | Show all posts |Read mode

Reister NOW!! 馬上註冊,了解更多活動內容,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉S&B。

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
以前會網係黑底紅框綠字,給人不一樣的神秘感覺,有氣勢,好襯個會,後來要轉版本用英文,用不了舊日的彩色配搭,轉了淺色,有如一個神秘莫測,目空一切的草莽梟雄,變成了娘娘腔的書生,好不自在,
但慣用了,稍為想回到過去的貌樣,便劣評如潮,有幾個人電話訊息投訴,
原來,好多事,都係番唔到轉頭的。

舊人,有幾多個仲記得過去的色彩?

Post time 23-10-2014 21:12:03 | Show all posts
Chris replied at 23-10-2014 20:16
咁樣就六年了,小學都畢業左,黎緊就升中,努力呀!個會好需要你呢類實力派撐住!
...

跟會跟校長你一起成長的感覺真係非三言兩語能形容...回想6年前自己嚮性事方面真係剛由幼稚園升上小一咁傻下傻下,依家先叫做打好少少基礎,from the bottom of my heart, thanks for everything!

會網色彩風格,其實真係幾like 以往的神秘又深不可測的感覺,依家嘅我又真係好似漸漸少左呢份 what happen next 嘅感覺...當然會長不斷創新求進也是大家有目共睹的,只係自己經歷和心態也有所改變了吧!

依家中學生要求咁高,要更努力上進....的去盡興呀! 小弟的理想是做研究生....wakakakaka!

BTW, 仲以為自己係嘔像派tim!
Post time 25-10-2014 18:57:28 | Show all posts
就好像當年《古惑仔》的紋身一樣,沒有左青龍都要有右白虎,出嚟行一定係咁紋...

Login/Register to enlarge

咁先叫「型」! (褲頭還要鬆開,扮哂男子氣慨不區小節,實質基味濃郁,快要露械似的)

隨著時代的變遷,「阿叔,你企埋一邊啦~」

以前興神神秘秘,而且就乜都講「透明度高」嘛,現在倒也不錯~

Btw, 數年前曾瀏覽過一個 sexy party 的網站(應該是S & B),黑底,字的顏色又紅又綠,神秘得來帶回邪惡,唔太like,之後冇上過了。早兩天上會網,黑蚊蚊,OMG......

Add post (25-10-2014 19:03):
以前興神神秘秘,宜家就乜都講「透明度高」
 Author| Post time 23-10-2014 20:11:41 | Show all posts
Hazel replied at 23-10-2014 16:39
其實我一開始以為係想配合halloween LOL
我覺得每個人/每件事喺唔同階段都有唔同代表性, 唔需要太強求回到 ...

千祈唔好誤會,我係一個活在當下的人,唔會覺的以前幾好幾好,現在又點樣大不如前,現在就是最好,未來必定更好。
只係因為見到同舊日會網既配色版面好似既萬聖節theme,諗住用佢一、兩個星期,點知劣評得很,諗番以前長期咁用都係咁,有感而發者,絕不是念舊厭新。
Post time 23-10-2014 16:17:49 | Show all posts
這個真個矛盾的決定。
作為一個新人,沒有經歴會的成立的苦,只是享受綻發的甜,真是不能了解會長你此刻的糾結。
會長的景願是希望更多人認會,在迎合大眾的口味,和保持本會的初衷,當中的角力只有你才能深刻明白。
易地如處,我會堅持原有的風格,那麼才可以貫徹始終,新人來到,要不跟從,要不拉倒。
說在這裹,不禁又想,求變才能在
Post time 23-10-2014 16:39:58 | Show all posts
其實我一開始以為係想配合halloween LOL
我覺得每個人/每件事喺唔同階段都有唔同代表性, 唔需要太強求回到過去~
例如我覺得Twins嘅歌都代表左中小學時代好大部分嘅回憶,
但而家好難再令自己返返去嗰種純純嘅少女心境hahaha
所以呢~不同的significance代表住不同階段的成長,
正面啲睇,可以話標誌住個會嘅進步啊
不過我完全明白搞layout係幾咁麻煩嘅一件事,所以都係嗰句,
辛苦晒會長
 Author| Post time 23-10-2014 19:57:50 | Show all posts
熊叔叔 replied at 23-10-2014 16:04
唔好意思, 因為舊有版面的風格, 實在太獨特, 太有性格了, 老熊成日覺得, 其他人(office 或 家裡) 只要遠遠 ...

呢個我當然知喇,都記得你有反映過,所以當時霸氣歸霸氣,還是有得自選其他風格,以適合各人的口味,也更加安全;今次只不過乘住萬聖節黎個借屍還魂,懷舊一下吧。

如果以現在的知名度,更加久不久就要轉下樣。
Post time 23-10-2014 21:55:21 | Show all posts
我記得第一次搜尋到d個網站!我仲以為自己搵錯,
因為左上角有隻pet字...真係細讀d字先feel到原來d度先
係我尋找中既「性」地........欣賞會長既細心安排!見到
今朝黑媽媽,十分難睇,用電話要放到好大先見到d字,
我都有份message會長話難睇嫁.....不過果時我都同時
心諗......咁難睇咪仲好,側面d人都睇唔到你寫咩!嘻嘻!
Post time 23-10-2014 16:18:31 | Show all posts
I'm not sure what it was exactly like b4 but I do feel that black/red is pretty kool n unique, altho at first I did think that it was changed cos Halloween is upcoming hahaa
Regardless, always ttakes time for ppl to used to new things. 既然決定左去改變,咪堅持吓lor. Trust yourself!
Post time 23-10-2014 19:02:34 | Show all posts

今日是小弟在會網註冊六週年的日子,見到令人懷念的色彩,以為會為小弟而切的呢....hahaha!

雖然舊風格太搶是有點不便,但反而令小弟更謹慎登入....問我係唔係最鐘意?我可說我喜歡那些年的情懷!

我撐架! 盲目的撐!  因為我鍾意!(目空一切mode...yeah!)

Post time 23-10-2014 16:14:59 | Show all posts
I wasn't here to see the old style interface but this new one seems quite neat and professional. As Uncle Bear mentions, at least if people saw this window, they wouldn't necessarily know what the nature of the site is about (unless they were one of us )
Post time 24-10-2014 07:58:01 | Show all posts
作為新人我當然未見過"舊日的色彩",但從會長嘅言語間深深感受到時間嘅流逝,會長一步一步把S&B帶過來的辛酸.....多謝會長一路的努力及堅持,無論如何只要大家有心,S&B一定會走得更好!
 Author| Post time 23-10-2014 20:13:25 | Show all posts
Dino replied at 23-10-2014 19:02
今日是小弟在會網註冊六週年的日子,見到令人懷念的色彩,以為會為小弟而切的呢....hahaha!

咁樣就六年了,小學都畢業左,黎緊就升中,努力呀!個會好需要你呢類實力派撐住!
Post time 23-10-2014 19:16:51 | Show all posts
其實我都無咩所謂架~一開始總會有d唔習慣
慢慢用落就會習慣返,黑色都唔錯啊~不過可能黑得唔夠徹底所以有d位走左樣....
我覺得ok啊~因為d人遠距離睇都只會睇到黑抆抆一舊~對於我哩個長期身置黑暗既人最方便不過

Author| Post time 23-10-2014 20:02:41 | Show all posts
Tony replied at 23-10-2014 16:27
我都會響公司上會網, 如果版面太"搶"真係唔太方便, 或者回復以前有得揀不同風格就最好.... ...

可惜新版本已經不設些功能,惟有得閒就轉下,家下呢個咪幾襯你。
 Author| Post time 23-10-2014 20:00:29 | Show all posts
Haru replied at 23-10-2014 16:17
這個真個矛盾的決定。
作為一個新人,沒有經歴會的成立的苦,只是享受綻發的甜,真是不能了解會長你此刻的 ...

在保護各參加者私隱的前提下,其他事項都要讓路。
Post time 23-10-2014 16:04:13 | Show all posts
唔好意思, 因為舊有版面的風格, 實在太獨特, 太有性格了, 老熊成日覺得, 其他人(office 或 家裡) 只要遠遠立一立我個電腦畫面, 就和到我在上緊邊個網了.
所以當時就已經轉用了很平實的 iphone 風格了.
Post time 25-10-2014 23:08:55 | Show all posts
小雨 replied at 23-10-2014 21:58
我記得第一次搜尋到d個網站!我仲以為自己搵錯,
因為左上角有隻pet字...真係細讀d字先feel到原來d度先
係 ...

小雨給人的感覺, 真係好可愛咁。^^
 Author| Post time 23-10-2014 20:15:35 | Show all posts
Bella replied at 23-10-2014 19:32
沒有好定唔好~都係咁睇姐,
總之個會個壇仲係度就得喇!
會在壇在人在!

妳講嫁,一日個會響度,妳都要響度嫁
Post time 23-10-2014 16:34:50 | Show all posts
改變一定要有!現有的確實安全好多!(真係有人以為我上緊寵物網...), 時代在前進,我們的腳步也不能落後,往前當然回味... 新有新的風味!
Post time 23-10-2014 16:27:54 | Show all posts
我都會響公司上會網, 如果版面太"搶"真係唔太方便, 或者回復以前有得揀不同風格就最好....
Post time 24-10-2014 21:53:56 | Show all posts
原來之前係深色底 未黎唔知呢
唔怪得之前有d post話打深色字會見唔到啦
Post time 24-10-2014 21:50:50 | Show all posts
唔好話舊日的色彩,舊人都愈來愈少……但我依然撐你架~
(純有感而發)
Post time 23-10-2014 19:32:18 | Show all posts
沒有好定唔好~都係咁睇姐,
總之個會個壇仲係度就得喇!
會在壇在人在!
Post time 5-11-2014 08:35:52 | Show all posts
I think the current color scheme is pretty neat. simple and clean
Post time 23-10-2014 21:21:26 | Show all posts
冇錯~ 我係有份反映其中一人~ 呵呵~
因為喺公司好難上得到~ 黑底
Post time 23-10-2014 16:04:15 | Show all posts
人應該向前望,舊有的,只能回味
12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

手機版|Archiver|Swing and Bang Club

29-3-2024 23:28 GMT+8 , Processed in 0.114420 second(s), 28 queries .